Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

“Τσεκάρει” Λεσιέν η Κυρία…

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν βάλει στο μάτι τον επιθετικό της Κλαμπ Μπριζ, Μαξίμ Λεσιέν, που τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη βελγική ομάδα.
Ο 21χρονος άσος έχει σκοράρει 27 τέρματα σε 84 συμμετοχές από το 2010, όταν και μετακόμισε από τη Μουσκρόν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Izvestia” η Γιουβέντους παρακολουθεί πολύ στενά την περίπτωση του Λεσιέν και με μία προσφορά που θα αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ μπορεί να τον κάνει κάτοικο Τορίνο. Έντονο ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή έχει δείξει και η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βέλγος άσος έχει αποκλειστεί από την εθνική ομάδα Under-21 για 6 μήνες, καθώς πριν από παιχνίδι της ομάδας στις 4 Σεπτεμβρίου, ανέβασε κοπέλα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, σπάζοντας έτσι τον κανονισμό πριν τους αγώνες.
Πηγή http://www.forzaitalia.gr/serie-a-forzaitalia/jiouventous-italy-soccer/koitazei-lestienne-i-kuria

Περί ντροπής και υποκρισίας...

Κατάθεση ψυχής από τον Il Greco που εξηγεί γιατί δεν ντρέπεται ό,τι κι αν αποφασίζει ο διαιτητής ή ο βοηθός σε ένα ματς
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ σε ένα ματς ότι η Γιουβέντους ευνοήθηκε. Να μην περιμένει κανείς όμως να ντραπώ ως Γιουβεντίνος γι’ αυτό.
Το παραμυθάκι το ξέρουμε πολύ καλά και δεν έχει δράκο, γι' αυτό καλό θα είναι να βρουν τίποτα άλλο να πουν. Καταλαβαίνω ως Γιουβεντίνος το πώς περιμένουν κάποιοι πώς και πώς να πάρει ένα σφύριγμα η Γιούβε για να βγάλουν το κόμπλεξ τους. Είναι αυτό που τους βοηθάει να χάσουν όλο το άγχος για την ομάδα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν καθώς βρίσκουν τη δικαιολογία που θέλουν. Και δικαιολογίες, 99 φορές στις 100, βρίσκουν οι μικροί.
Κανένα οφσάιντ δεν υπήρχε στο γκολ της Κιέβο και φυσικά ήταν οφσάιντ ο Τέβες, όπως είδαμε μετά από τόσα ριπλέι, στο γκολ του Πογκμπά με την Τορίνο. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια υπήρχαν τίποτα άλλες φάσεις που έκαναν λάθη οι διαιτητές ή όχι; Απάντηση δεν περιμένω από κανέναν γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι τόσο υπερήφανος όσο οι Γιουβεντίνοι για την ομάδα τους.
Μας έστησαν μια ωραία φάρσα το 2006, πληρώσαμε τα σπασμένα όλων αλλά το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε το αποδείξαμε με το να επιστρέψουμε μέσα σε λίγα χρόνια στην κορυφή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, βέβαια, ακούσαμε και διαβάσαμε πολλούς που έλεγαν και έγραφαν ότι εμείς οι Γιουβεντίνοι θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Και το ξαναλένε και το ξαναγράφουν σε κάθε σφύριγμα που δεν τους αρέσει.
Δεν ξέρω πώς αισθάνεται ο καθένας και βασικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ξέρω πώς αισθάνομαι εγώ ως οπαδός της Γιούβε και για τον εαυτό μου γράφω: Δεν ντρέπομαι ό,τι κι αν αποφασίζει ο διαιτητής ή ο βοηθός σε ένα ματς.
- Δεν ντρέπομαι γιατί δε θυμάμαι να ντράπηκε κανείς όταν πανηγύριζε ένα πρωτάθλημα που δεν κατέκτησε ποτέ.

- Δεν ντρέπομαι γιατί δε θυμάμαι να ντράπηκε ποτέ κανείς οπαδός ιταλικής ομάδας από το 2006 και μετά, όταν είδαμε πάρα πολλά απίθανα σφυρίγματα.

- Δεν ντρέπομαι γιατί δε θυμάμαι να ντράπηκε κανείς οπαδός οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας όταν έπαιρνε σφύριγμα η ομάδα του. «Ούτως ή άλλως είμαστε καλύτεροι» έλεγαν και λένε όλοι.

- Δεν ντρέπομαι γιατί θυμάμαι πολλά κουφά σφυρίγματα ακόμη και σε ημιτελικούς Champions League από τη σεζόν 2005-06 μέχρι και πέρυσι αλλά δε θυμάμαι κανένας οπαδός καμίας από αυτές τις ομάδες να λέει ή να γράφει ότι ντρέπεται.

- Δεν ντρέπομαι γιατί πολλοί ήταν αυτοί που μας το έπαιζαν υπεράνω και ηθικοί το καλοκαίρι του 2006 αλλά όταν η συζήτηση πάει σε όσα συμβαίνουν στα πρωταθλήματα των ομάδων που υποστηρίζουν, λένε πάντα ότι «καλά κάνει η λίγκα και προστατεύει το προϊόν». Με λίγα λόγια, καλά είναι τα σφυρίγματα όταν τα παίρνουν και δε χρειάζονται και έρευνες ή τιμωρίες γιατί πρέπει να... προστατευθεί το προϊόν. Οταν μιλάμε για Ιταλία, όμως, το ξεχνάνε αυτό το παραμυθάκι...
Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, γιατί μπορούμε να γράψουμε κι άλλα και να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι αν χρειαστεί γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν, τα κηρύγματα ηθικής και τα καραγκιοζιλίκια για ντροπές, κρατήστε τα για τους εαυτούς σας!
Υποδείξεις στους Γιουβεντίνους δεν μπορεί να κάνει κανείς. Το αν μας ενοχλεί και πόσο αν πάρουμε ένα σφύριγμα, το ξέρουμε εμείς και το κρατάμε για εμάς.
Εσείς, ασχοληθείτε με την υποκρισία σας και πνιγείτε μέσα σε αυτή αν θέλετε.
Fino alla fine forza Juventus
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2495.html#more

«Τον Μπουφόν τον αγαπάω, αλλά για μένα τερμάτισε….»

Σχόλιο-τοποθέτηση για τον πορτιέρο της Γιούβε

Δε συγκρίνεται ένας τερματοφύλακας με έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γίνει εύκολα αλλαγή αν δεν είναι σε καλή μέρα, πχ., παλιότερα Μπουφόν και Ντελ Πιέρο…
Και εννοώ σύγκριση με την έννοια του ότι δεν μπορείς να απαντήσεις εύκολα «ναι» ή «όχι». Για τον Ντελ Πιέρο, για παράδειγμα, θα έλεγα να κάτσει μέχρι να νιώθει ότι δεν μπορεί άλλο., γιατί ακόμη και 40-41 χρόνων,ξέρω ότι μπορεί να μπει και να σκοράρει ανά πάσα στιγμή.
Ενώ για έναν τερματοφύλακα και ειδικά για τον Μπουφόν δε γίνεται να υπάρχει φθίνουσα πορεία. Ή μπορεί να διώξεις την μπάλα και να κατευθύνεις την άμυνα όπως έκανες κάποτε ή τέρμα η ιστορία. Τον Μπουφόν τον αγαπάω, όπως όλοι πιστεύω, αλλά για μένα τερμάτισε.
Τι να τον κάνεις όμως; Να τον διώξεις;
A.D.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4169.html

Τι γράφουν οι σημερινές εφημερίδες




Δείτε τα πρωτοσέλιδα

Η κόντρα της Τορίνο (γιατί αυτή την ξεκίνησε) με τη Γιούβε και η «πεντάρα» της Ρόμα μονοπωλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων.
Οι Ρωμαίοι παραμένουν στην κορυφή με το απόλυτο «6Χ6», ενώ το τρίτο ημίχρονο του derby della Mole είχε πολλά και διάφορα…
Ακολουθούν οι πρώτες σελίδες των σημερινών εφημερίδων
«Σκληρό ντέρμπι», λέει η Tuttosport μεταφέροντας την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους δύο συλλόγους του Τορίνο.
«Ρόμα και έξι», αναφέρει η Corriere dello Sport.
«Η Ρόμα ζει ένα παραμύθι», γράφει η Gazzetta dello Sport.

Σοκάρει η φωτογραφία του Τέβες


Την ανέβασε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter - Αμεση η απάντηση της Γιούβε στην «Τόρο»

«Εμείς νικάμε πάντα με βοήθεια, γι’ αυτό κάποιος που παραλίγο να σπάσει τον αστράγαλο μου, τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα...», έγραψε ο Τέβες λίγες ώρες μετά το ματς του Τορίνο αλλά και την ανακοίνωση της ομώνυμης ομάδας.
Ο Αργεντίνος ανέβασε στο λογαριασμός του στο twitter μια φωτογραφία με τον αστράγαλο του μετά το μαρκάρισμα του Τσίρο Ιμόμπιλε στο πρώτο ημίχρονο.
Μετά από όλα αυτά, είναι αμφίβολος για το σημαντικό ματς της Τετάρτης στο Champions League.
Τη σκυτάλη πήρε μετά η διοίκηση που απάντησε στην ανακοίνωση της «γκρανάτα»: «Αήττητοι σε 15 ντέρμπι, 0 σουτ από την Τορίνο σήμερα, δεν έχουμε δεχθεί γκολ από το 2002», έγραψαν επίσης μέσω twitter και έκλεισαν λέγοντας: «ο Μπουφόν ήταν ένας “θεατής που δεν πλήρωσε εισιτήριο”».
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4080.html#more

Στα χαρακώματα Κόντε-Τορίνο

Τι είπε ο κόουτς της Γιούβε και η άμεση απάντηση-ανακοίνωση της «γκρανάτα»

Ντέρμπι μέσα στο γήπεδο μπορεί να μην ήταν, είχε όμως τα παραλειπόμενά του. Με αφορμή μια ατάκα του Κόντε, η διοίκηση της Τορίνο απάντησε.
«Μου είπαν όταν τελείωσε το ματς ότι ήταν οφσάιντ ο Τέβες στο γκολ. Λάθος του διαιτητή, όπως λάθος ήταν και το ότι δεν άφησε με 10 παίκτες την Τορίνο από το 35’ μετά το φάουλ του Ιμόμπιλε στον Τέβες», είπε ο κόουτς της Γιούβε.
Η απάντηση της «γκρανάτα» ήταν άμεση και έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «ο Κόντε θα πρέπει να είναι καλύτερος στα ιταλικά από ό,τι στα μαθηματικά».
Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης της Τορίνο:
«Πώς μετράει ο Κόντε; Στο τέλος του ντέρμπι είπε, απαντώντας σε όσους τον ρώτησαν για το οφσάιντ του Τέβες στη φάση του γκολ, ότι η Γιουβέντους ήταν στην επίθεση για 70 λεπτά, άρα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περισσότερες φάσεις προς συζήτηση.
Θα πρέπει να ρωτήσει κάποιος τον Κόντε πώς μετράει την κατοχή της μπάλας καθώς τα στατιστικά της Λίγκα δείχνουν ότι η Γιουβέντους είχε το 52% και η Τορίνο 48%. Η υπεροχή της Γιουβέντους, επομένως, δεν ήταν συντριπτική.
Ακόμη μία δήλωση του Κόντε αφορά το φάουλ του Ιμόμπιλε, λέγοντας πως έπρεπε να αποβληθεί και να μείνει η Τορίνο με 10 παίκτες.
Ηταν όντως για κόκκινη κάρτα το φάουλ του Ιμόμπιλε; Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ρωτήσουμε κι εμείς τι θα είχε γίνει αν έπαιρνε κόκκινη ο Πογκμπά για φάουλ στον Ελ Καντουρί ή δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαρκίσιο;
Η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους νίκησε στο ντέρμπι με 1-0 και το γκολ προήλθε από θέση οφσάιντ. Οτιδήποτε άλλο είναι λόγια χωρίς ουσία. Ο Κόντε θα πρέπει να είναι καλύτερος στα ιταλικά από ό,τι στα μαθηματικά».
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_30.html#more

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση της Γιούβε σε Τορίνο

Η ανακοίνωση της Τορίνο κατά του Αντόνιο Κόντε, προκάλεσε την απάντηση της Γιουβέντους και του Κάρλος Τέβες.
Ο Αργεντίνος επιθετικός, που είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς της Τετάρτης με τη Γαλατασαράι, ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία με τον αστράγαλο του μετά το μαρκάρισμα του Τσίρο Ιμόμπιλε στο πρώτο ημίχρονο.
«Εμείς νικάμε πάντα με βοήθεια, γι' αυτό κάποιος που παραλίγο να σπάσει τον αστράγαλο μου, τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα...», έγραψε ο Τέβες και ακολούθησε η Γιουβέντους.
«Αήττητοι σε 15 ντέρμπι, 0 σουτ από την Τορίνο σήμερα, δεν έχουμε δεχθεί γκολ από το 2002», ήταν το μήνυμα των Μπιανκονέρι μέσω twitter ενώ έβαλαν πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα τους τα στατιστικά του αγώνα, τονίζοντας πως ο Μπουφόν ήταν ένας «θεατής που δεν πλήρωσε εισιτήριο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/546197/apantisi-tis-gioyve-se-torino

«Πόλεμος» Τορίνο-Κόντε

Το ντέρμπι του Τορίνο έχει και συνέχεια, με τις δηλώσεις του Αντόνιο Κόντε και την ανακοίνωση της «Γκρανάτα».
Μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο η Γιουβέντους νίκησε με το γκολ του Πογκμπά στο οποίο ήταν οφσάιντ ο Τέβες, ο Κόντε στις δηλώσεις του τόνισε πως «μου είπαν όταν τελείωσε το ματς ότι ήταν οφσάιντ ο Τέβες στο γκολ. Λάθος του διαιτητή, όπως λάθος ήταν και το ότι δεν άφησε με 10 παίκτες την Τορίνο από το 35' μετά το φάουλ του Ιμόμπιλε στον Τέβες».
Η απάντηση της Τορίνο ήρθε μέσω ανακοίνωσης, στην οποία επιτίθεται στον προπονητή των Μπιανκονέρι.
«Πώς μετράει ο Κόντε; Στο τέλος του ντέρμπι είπε, απαντώντας σε όσους τον ρώτησαν για το οφσάιντ του Τέβες στη φάση του γκολ, ότι η Γιουβέντους ήταν στην επίθεση για 70 λεπτά, άρα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περισσότερες φάσεις προς συζήτηση.
Θα πρέπει να ρωτήσει κάποιος τον Κόντε πώς μετράει την κατοχή της μπάλας καθώς τα στατιστικά της Lega δείχνουν ότι η Γιουβέντους είχε το 52% και η Τορίνο 48%. Η υπεροχή της Γιουβέντους, επομένως, δεν ήταν συντριπτική.
Ακόμη μία δήλωση του Κόντε αφορά το φάουλ του Ιμόμπιλε, λέγοντας πως έπρεπε να αποβληθεί και να μείνει η Τορίνο με 10 παίκτες.
Ηταν όντως για κόκκινη κάρτα το φάουλ του Ιμόμπιλε; Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ρωτήσουμε κι εμείς τι θα είχε γίνει αν έπαιρνε κόκκινη ο Πογκμπά για φάουλ στον Ελ Καντουρί ή δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαρκίζιο;
Η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους νίκησε στο ντέρμπι με 1-0 και το γκολ προήλθε από θέση οφσάιντ. Οτιδήποτε άλλο είναι λόγια χωρίς ουσία. Ο Κόντε θα πρέπει να είναι καλύτερος στα ιταλικά από ό,τι στα μαθηματικά».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/546165/polemos-torino-konte

Αμφίβολος για Γαλατά ο Τέβες

Το μαρκάρισμα του Τσίρο Ιμόμπιλε στον Κάρλος Τέβες έχει καταστήσει εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του κόντρα στη Γαλατασαράι.
Ο επιθετικός της Τορίνο έκανε μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα στον επιθετικό της Γιουβέντους στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι αλλά ο Αργεντίνος κατάφερε να συνεχίσει στο ματς. Το κακό για τους Μπιανκονέρι είναι ότι μόνο σίγουρη πλέον δε θεωρείται η παρουσία του στο ματς της Τετάρτης με τη Γαλατασαράι για το Champions League, όπως ανακοινώθηκε.
«Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Τορίνο ο Κάρλος Τέβες δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα, που προκάλεσε και σκίσιμο στον αστράγαλο του. Η κατάσταση του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες αλλά η παρουσία του στον αγώνα της Τετάρτης με τη Γαλατασαράι είναι εξαιρετικά αμφίβολη», ανέφερε η ανακοίνωση της Γιούβε.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/546135/amfivolos-gia-galata-o-teves

Φωτογραφίες από την κερκίδα των «μπιανκονέρι» απέναντι στην «γκρανάτα»








Το δικό τους χώμα, συνοδευόμενο από πάθος και παλμό, έδωσαν οι Ultras της Γιούβε στο ντέρμπι του Τορίνο.
Δείτε τις φωτογραφίες από το Ολίμπικο του Τορίνο…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_324.html#more

Ο τρελαμένος πανηγυρισμός του Μπονούτσι


Μια εικόνα χίλιες λέξεις από έναν άνθρωπο που το νιώθει και δεν το «παίζει»

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι αγαπάει και παθιάζεται την ομάδα περισσότερο από πολλούς. Την περασμένη σεζόν, σε ματς που ήταν εκτός αποστολής, αποφάσισε να το δει από την curva Sud μαζί με τους Drughi και όχι στα επίσημα του Juventus stadium.
Θεωρεί τιμή του που παίζει με το σήμα της Γιούβε στο στήθος και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Το νιώθει, δεν το «παίζει».
Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα μετά το τέλος του σημερινού αγώνα με την Τορίνο!
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6129.html

Ψηφίστε τον MVP στο ματς με την Τορίνο

Η διαδραστική ψηφοφορία που καθιέρωσε το Gruppo Greco

Μετά από ένα ματς με χαμηλά στάνταρ, χωρίς ιδιαίτερους θετικούς ή αρνητικούς πρωταγωνιστές, καλούμαστε να δούμε ποιος ξεχώρισε απέναντι στην Τορίνο. Η ψηφοφορία «άνοιξε»…
Μετά από κάθε επίσημο αγώνα της Γιουβέντους σε πρωτάθλημα, Champions League αλλά και Κύπελλο, οι φίλοι της Γιούβε στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ψηφίζουν τον καλύτερο παίκτη της ομάδας…
Θυμίσουμε πως η ψηφοφορία «τρέχει» δεξιά στο blog.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/mvp_29.html

Αφεντικό της πόλης παρά την αδιαφορία…

Μετά από ένα κακό ντέρμπι, η Γιούβε νίκησε 0-1 την Τορίνο

Άλλη μία μέτρια έως κακή εμφάνιση της Γιούβε, άλλοι τρεις βαθμοί, όμως, στο σακούλι για τη μάχη του φετινού scudetto. Η Μεγάλη Κυρία κέρδισε με 1-0 το ντέρμπι του… πρεστίζ με την Τορίνο και παρέμεινε, σταθερά, στη δεύτερη θέση (η Ρόμα βέβαια δεν έχει αγωνιστεί ακόμη).
Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν προβλημάτισε, και πάλι, η εικόνα της ομάδας. Με τον Πίρλο εκτός και τον Τζιοβίνκο εντός για πρώτη φορά φέτος στη βασική ενδεκάδα και με τους υπόλοιπους συνήθεις ύποπτους, η Γιούβε πέταξε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο καθώς δε δημιούργησε σχεδόν τίποτα. Νωχελική, χωρίς πάθος και χωρίς πλάνο δράσης, απλά πέρναγε η ώρα.
Στο δεύτερο, δεν άλλαξε και τίποτα σχετικά με την αρχική εικόνα, απλά έτρεξαν λίγο περισσότερο και έδειξαν πως υπάρχει μία διάθεση να πάρουν το ματς. Υποχρέωσή τους βέβαια…
Σε μία από τις λίγες φάσεις, στην αρχή της επανάληψης μάλιστα, η Γιούβε πέτυχε το γκολ που έμελλε να της δώσει τη νίκη. Στο 54ο λεπτό, σε μπαλιά από τα δεξιά, και μετά από καραμπόλα Τέβες και δοκαριού, ο Πογκμπά σκόραρε από κοντά. Η θέση του Τέβες, πάντως, ελέγχεται για οφσάιντ.
Γενικά το δεύτερο ημίχρονο ήταν ελάχιστα καλύτερο από το πρώτο. Οι δύο ομάδες έτρεξαν περισσότερο, υπήρχαν σκληρές μονομαχίες αλλά τίποτα παραπάνω. Η Τορίνο δεν απείλησε καθόλου και η Γιουβέντους λίγο. Η πλάστιγγα έγειρε στην καλύτερη, συνολικά, ομάδα. Και με ένα κλικ παραπάνω, αυτή ήταν η Μεγάλη Κυρία.
Αναμφίβολα, είδαμε ένα derby della Mole που μάλλον έχει ήδη ξεχαστεί. Η Γιούβε έχει παρουσιάσει ένα συνεχόμενο αδιάφορο πρόσωπο, λες και επικρατεί η άποψη πως αφού είμαστε οι καλύτεροι, εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε.
Η μία όψη του νομίσματος λέει πως ισχύει αυτό. Η άλλη πως κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Οσοι δουλεύουν με την ομάδα δε γίνεται να μην το έχουν διαπιστώσει. Ας κάνουν κάτι, πριν το πληρώσουμε…

Τορίνο-Γιουβέντους
Γκολ:
54’ Πογκμπά
Κίτρινες: Ιμόμπιλε, Βίβες, Μορέτι - Μαρκίσιο, Πογκμπά, Ασαμόα
Τορίνο: Γλικ, Ροντρίγκες (46’ Μασιέλο), Μορέτι, Νταρμιάν, Μπρίγκι, Βίβες (86’ Φάρνερουντ), Ελ Καντουρί (78’ Μεγκιόρνι), Ντ’ Αμπρόσιο, Σέρτσι, Ιμόμπιλε
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίσιο, Ασαμόα (74’ Παντοΐν), Τζιοβίνκο (78’ Βούτσινιτς), Τέβες (91’ Κουαλιαρέλα)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_29.html#more

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Άγγλοι… ξανάρχονται για Μαρκίζιο

Νέα σενάρια που θέλουν αγγλικές ομάδες να επιμένουν για την απόκτηση του Κλαούντιο Μαρκίζιο κάνουν την εμφάνισή τους σε Αγγλία και Ιταλία.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε διάφορες αθλητικές ιστοσελίδες, δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ενδιαφέρονται πολύ έντονα για τον Ιταλό μέσο της Γιουβέντους και ίσως υπάρξουν εξελίξεις μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο. Πιο συγκεκριμένα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι δύο σύλλογοι που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον έμπειρο ποδοσφαιριστή των πρωταθλητών Ιταλίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Tribalfootball.com», η διοίκηση της ομάδας από το Τορίνο είναι έτοιμη να ανοίξει… κουβέντα με τους ενδιαφερόμενους και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την τεράστια εξέλιξη του Πολ Πογκπμά, ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα το κενό του Μαρκίζιο από αρχική ενδεκάδα της ομάδας.
Πηγή http://www.forzaitalia.gr/serie-a-forzaitalia/jiouventous-italy-soccer/oi-aggloi-ksanarxontai-gia-markizio

Κόντε: «Σεβασμός στην Τορίνο»

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη για το κυριακάτικο ντέρμπι με την συμπολίτισσα, για την οποία ο Αντόνιο Κόντε είπε τα καλύτερα.
Η αναμέτρηση στο «Ολίμπικο» αρχίζει στις 13:30 και οι δύο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη και μόνο, με τον προπονητή των Μπιανκονέρι να τονίζει ότι σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία, η παράδοση και τα χρήματα...
«Εχουμε τον μέγιστο σεβασμό για την Τορίνο καθώς είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ντέρμπι, ένα ματς που είναι ξεχωριστό από τα άλλα. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη σεζόν 1994-95, όταν κατακτήσαμε τον τίτλο αλλά χάσαμε και τα δύο ντέρμπι! Είναι ένα ματς στο οποίο η τεχνική και η ποιότητα δεν είναι αρκετά καθώς χρειάζεσαι πάθος, θυμό, οργή, αποφασιστικότητα. Σε παιχνίδια σαν κι αυτό, η πείνα για νίκη μετράει περισσότερο από την οργάνωση», είπε αρχικά ο Κόντε και στη συνέχεια εστίασε στον αντίπαλο και στη δουλειά που κάνει ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα, ο οποίος φέτος άλλαξε το σύστημα της «Τόρο» από 4-2-4 σε 3-5-2.
«Πάντα εκτιμούσα την Τορίνο και την τακτική της. Αν ο Βεντούρα αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα φέτος, προφανώς θα έχει κάποιο λόγο. Η Τορίνο είναι μια οργανωμένη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Τσέρτσι ή ο Ιμόμπιλε. Είμαι σίγουρος ότι θα μας αντιμετωπίσουν ανοιχτά και επιθετικά. Μιλάμε για το ντέρμπι της πόλης, δεν μετράνε οι μισθοί και η βαθμολογία. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα μας και έχω πολλούς φίλους που είναι οπαδοί της Τορίνο. Η πόλη έχει δύο σπουδαίες ομάδες».
Μετά από όλα αυτά, η συζήτηση του Κόντε με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε γύρω από την αγωνιστική κατάσταση της Γιουβέντους, τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι της αλλά και το rotation που γίνεται σε κάθε ματς καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς κάθε τρεις μέρες.
«Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και τα στατιστικά των τελευταίων αγώνων δε δείχνουν ότι είμαστε χάλια... Πήραμε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στους τελευταίους έξι αγώνες σε Ιταλία και Ευρώπη, δεν μου φαίνεται και τόσο κακός ο απολογισμός. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς αλλά καλό θα είναι να περιμένετε όλοι πριν μιλήσετε για μια κακή Γιουβέντους. Το ξέρουμε ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα φέτος καθώς οι αντίπαλοι μας αλλάζουν το σύστημα τους και την τακτική τους όταν πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να μην μας αφήσουν να κάνουμε το παιχνίδι μας.
Οταν κατακτάς δύο σερί τίτλους, είναι λογικό να μην είσαι τόσο... επιθετικός όσο στην πρώτη σεζόν. Δεν ανησυχώ όμως γιατί ξέρω ότι στην ομάδα μου δεν έχω μόνο σπουδαίους ποδοσφαιριστές αλλά και σπουδαίους άντρες. Ολοι περιμένουν πότε θα κάνουμε ένα στραβοπάτημα και όλοι αντιμετωπίζουν τον αγώνα εναντίον μας ως τον αγώνα της ζωής τους».
Τέλος, ο Κόντε έκανε το σχόλιο του και για το συνεχές rotation, με αφορμή την ερώτηση για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Κάρλος Τέβες στην επίθεση.
«Είστε σιγουροί δηλαδή ότι ο Κάρλος θα παίξει; Εχουμε ακόμη μία προπόνηση μπροστά μας και ακολουθούν άλλα τρία σημαντικά παιχνίδια. Εχουμε κάνει rotation ως τώρα γιατί θέλουμε να έχουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση τους παίκτες σε αυτό το βαρύ πρόγραμμα που έχουμε αυτές τις εβδομάδες με παιχνίδι κάθε τρεις μέρες σε Ιταλία και Ευρώπη. Δε θα πω τώρα αν θα παίξει ή όχι ο Πίρλο αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι ακολουθούν κι άλλα σημαντικά ματς. Θέλω να τους έχω όλους σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Ο Βούτσινιτς, για παράδειγμα, είχε ενοχλήσεις μετά από ένα δυνατό χτύπημα στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά τώρα είναι καλύτερα και έχει τεθεί στη διάθεση μας».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/545824/konte-sevasmos-stin-torino

Τορίνο-Γιούβε την Κυριακή στις 13:30

Συγκεντρώσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Γαλατινή Κοζάνης και Πτολεμαΐδα

Σε ρυθμούς ντέρμπι θα είναι όλη η πόλη την Κυριακή, σε ρυθμούς ντέρμπι θα είναι και οι τέσσερις πυρήνες αλλά και όπου χτυπά η καρδιά του Gruppo Greco και Γιουβεντίνων.
Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και η Μεγάλη Κυρία οφείλει να κάνει το καθήκον της: νίκη επί της Τορίνο για τους βαθμούς και το πρεστίζ. Εύκολα δεν είναι πότε τέτοια ματς, αν και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Παρόλα αυτά, χρειάζεται σοβαρότητα, πάθος και όχι εμφανίσεις τύπου Δανίας ή Κιέβο.
Ο Κόντε γνωρίζει καλά τι σημαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Το αφεντικό της Ιταλίας δε θέλει να είναι αφεντικό και μέσα στην πόλη του; Ραντεβού στα στέκια των «μπιανκονέρι» για το κυριακάτικο ντέρμπι.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 13.30 το μεσημέρι.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν:
- Στο γραφείο του club στην Καλλιθέα (Αραπάκη 6, στο 2ο όροφο)
- Στο Lemon bar, το στέκι μας στη Θεσσαλονίκη (Κατσιμίδη 10)
- Στο cafe Vengera στη Γαλατινή Κοζάνης
- Στην Πτολεμαΐδα στο café στην οδό Νοσοκομείου 18

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία για κάθε δραστηριότητά του club με e-mail στο gruppogrecojuventus@gmail.com ή τηλεφωνώντας στα 6973087027 (Αττική), 6948750316 (Θεσαλονίκη).
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/1330.html#more

«Ας του δώσουμε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Champions League…»

Σχόλιο-τοποθέτηση για τον πορτιέρο της Γιούβε
Κατά την γνώμη μου ο Μπουφόν μπορεί να είναι μεγάλος σε ηλικία άλλα παραμένει ένας από τους καλυτέρους τερματοφύλακες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Μπορεί να έχει μια μίνι φθίνουσα πορεία κυρίως τα τελευταία ματς άλλα θα είναι κρίμα να τον κρίνουμε για το λάθος του με την Κιέβο (που προσωπικά με εξόργισε) μπροστά σε αυτά που έχει κάνει.
Κατά τη γνώμη μου μονό για αυτά που έχει προσφέρει άλλα και για την εμπειρία του πρέπει να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα, με την προϋπόθεση να έχουμε του χρόνου έναν νεαρό από πίσω του που θα του δοθούν ευκαιρίες και θα αποκομίσει κάποια πράγματα από την εμπειρία του Μπουφόν. Συγκεκριμένα θα ήθελα τον Λεάλι!
Και κάτι τελευταίο, ας του δώσουμε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Champions League της επόμενης περιόδου που η ομάδα θα έχει κάνει 2-3 δυνατές προσθήκες και θα μπορέσει να το διεκδικήσει στα ίσα...
Είναι κάτι το οποίο ποθεί και του λείπει!
Fino alla fine forza Juventus!
Χρήστος Τζ.

Οι μικροί πρίγκιπες του Πιεμόντε




Σούπερ φωτογραφικό αφιέρωμα στην Primavera που σήκωσε το Σούπερ Καπ με γκολ του Τάσου Δώνη

Οι πιτσιρικάδες της Γιούβε σήκωσαν το Σούπερ Καπ Ιταλίας καθώς νίκησαν τη Λάτσιο με 2-1 στις καθυστερήσεις. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως το κύπελλο το έδωσε ένας Έλληνας, ο Τάσος Δώνης που αγωνίζεται στους μικρούς της Μεγάλης Κυρίας…
Το Gruppo Greco παρουσιάζει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στους μικρούς Πρίγκιπες του Πιεμόντε που μαθαίνουν από τώρα τι πρέπει να κάνουν όταν μεγαλώσουν.
Απολαύστε τους πριν το αγώνα, κατά τη διάρκεια, στην απονομή και μετά, στο προπονητικό κέντρο της Γιούβε…

Μια πόλη, δύο ομάδες, δύο ιστορίες…

Η χαμένη λάμψη του παρελθόντος, ο «ταύρος», το καφέ Τορίνο και η πάντα θυμωμένη Γιούβε

Αν ψάξουμε να βρούμε το πιο υποτιμημένο τοπικό ντέρμπι της Ευρώπης, τότε η απάντηση θα είναι το Γιουβέντους-Τορίνο…
Κι όμως, αυτό είναι το πιο παλιό της Ιταλίας (άρχισε το 1906) και κάποτε η πόλη περίμενε πώς και πώς τις δύο μονομαχίες, κάθε χρόνο, των δύο ομάδων. Δύο ομάδες που έμαθαν να μισούνται από την αρχή (η «Τόρο» ιδρύθηκε από πρώην μέλη της Γιούβε) αλλά στην πορεία η μοίρα τις ήθελε να ζήσουν παρόμοιες χαρές και... τραγωδίες.
Στα πέντε σερί πρωταθλήματα των «μπιανκονέρι» τη δεκαετία του ‘30 (1931, 1932, 1933, 1934, 1935), η «Γκρανάτα» απάντησε με τον ίδιο τρόπο τη δεκαετία του ‘40 παρουσιάζοντας μια ομάδα που έμεινε στην ιστορία ως η Grande Torino. Και για τον πόνο που έζησαν οι οπαδοί της «Τόρο» με τον χαμό εκείνης της ομάδας στο δυστύχημα της Σουπέργκα στις 4 Μαΐου 1949, η μοίρα... χάρισε το ίδιο συναίσθημα στους Γιουβεντίνους με την τραγωδία του Χέιζελ στις 29 Μαΐου 1985.
Το γεγονός ότι οι μεν χρησιμοποίησαν την τραγωδία των δε και το αντίστροφο, στα συνθήματά τους, φανερώνει και τα ακριβή συναισθήματα που υπήρχαν επί δεκαετίες. Σε αντίθεση με το Μιλάνο και τη Ρώμη, όμως, σταδιακά το Τορίνο έχασε το ντέρμπι του...
Η αγωνιστική ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες συνεχώς άνοιγε, η οικονομική επίσης και το γεγονός ότι στα παιχνίδια της Γιουβέντους, την τελευταία 10ετία, όταν οι «τιφόζι» αποφασίζουν να ασχοληθούν με αντιπάλους αναφέρουν τις Ιντερ και Μίλαν και μετά την Τορίνο, είναι η απόδειξη για το πώς ο χρόνος μπορεί να αλλοιώσει πράγματα και συναισθήματα που κάποτε θεωρούνταν δεδομένα...
Στους εγχώριους και διεθνείς τίτλους της Γιούβε, η «Γκρανάτα» είχε να αντιπαρατάξει, μέχρι και πριν 15-20 χρόνια, την υπεροχή της σε ό,τι αφορά τον αριθμό των οπαδών εντός της πόλης. Τρεις έρευνες από το 2001 κι έπειτα όμως (La Repubblica, Panorama, Corriere della Sera) δείχνουν αυτό που ουσιαστικά ξέρουμε όλοι: η κάθε γενιά επηρεάζεται από τους τίτλους και τις επιτυχίες γι’ αυτό ο συσχετισμός... δυνάμεων αλλάζει σιγά-σιγά.
Το γεγονός ότι και πάλι στο Τορίνο ασχολούνται ξανά με αυτό το ματς σοβαρά, ουσιαστικά δείχνει και την επιθυμία τους να τιμήσουν το παρελθόν. Τότε που ο Τζιάνι Ανιέλι υποσχόταν, στα 60’s, έξτρα πριμ στην ομάδα των Μπονιπέρτι-Σίβορι-Τσαρλς για τα ματς με την συμπολίτισσα, τότε που ο Τσίτσιο Γκρατσιάνι οδηγούσε την Τορίνο στο -τελευταίο της ως τώρα- scudetto του 1976 κόντρα στις προβλέψεις, τότε που ο Πλατινί πανηγύριζε έξαλλα στη δεκαετία του ‘80 ακόμη και ένα εύστοχο πέναλτι που σήμαινε πρόκριση στο κύπελλο επί της «Γκρανάτα», τότε που οι Μπάτζιο-Βιάλι-Ραβανέλι έβρισκαν τον μπελά τους από τους Καζαγκράντε ή Ριτσιτέλι, στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ‘90...
Αν θα ξανάρθουν αυτές οι εποχές δεν το ξέρει κανείς. Στη Βόρεια Ιταλία, πάντως, λένε ότι ο Αντρέα Ανιέλι είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος της Τορίνο στην προσπάθεια της να πάρει βοήθεια από το δήμο της πόλης για να προχωρήσει στην κατασκευή του δικού της γηπέδου. Ισως επειδή ο πρόεδρος της Γιουβέντους θέλει να ζήσει ό,τι και ο πατέρας του ή ο θείος του: Ντέρμπι απέναντι σε μια αξιόμαχη Τορίνο.
Απέναντι σε αυτή τη βοήθεια που δίνει ο... εχθρός, η διοίκηση της Γκρανάτα ανταπέδωσε με το να μη φέρει καμία αντίδραση στο αίτημα της Μεγάλης Κυρίας να μετονομαστεί από Corso Grande Torino σε Corso Gaetano Scirea ο δρόμος έξω από το Juventus Stadium.
Μέσα σε όλα αυτά, ο δήμος του Τορίνο προσπαθεί, τα τελευταία χρόνια, όποτε φυσικά οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες, να συνεισφέρει όπως μπορεί στο να χαρούν άπαντες τα ντέρμπι. Υπήρχαν ακόμη και σκέψεις να τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες σε κεντρικά σημεία, όπως στην Piazza San Carlo.
Εκεί, μπροστά από το καφέ «Τορίνο», το πιο παλιό της πόλης, στο έδαφος έχει σχηματιστεί από χρυσό ένας ταύρος που είναι και το σήμα της πόλης. Οποιος περνάει από εκείνο το σημείο, πατάει με το πίσω μέρος του παπουτσιού του τον ταύρο και κάνει μια... μεταβολή γιατί ο μύθος λέει πως αυτό θα σου φέρει τύχη για το υπόλοιπο της ημέρας.
Αυτός ο ταύρος, λοιπόν, από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα... δεινοπαθήσει καθώς θα τον πατήσει όλη η πόλη! Το θέμα είναι τι θα κάνει, λίγες ώρες μετά, ο άλλος ταύρος, όταν παραταχθεί στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τη… θυμωμένη πρωταθλήτρια Γιουβέντους!

Το κείμενο του Παναγιώτη Παλλαντζά είχε δημοσιευθεί στο gazzetta.gr για το -πρώτο- περσινό ντέρμπι. Με κάποιες αλλαγές (λόγω επικαιρότητας), το θυμηθήκαμε και πάλι γιατί αξίζει…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7911.html#more

Ο Πογκμπά MVP στο ματς με την Κιέβο

Κουαλιαρέλα και Γιορέντε ξεχώρισαν επίσης στη μέτρια εμφάνιση

Ο γάλλος άσσος της Μεγάλης Κυρίας ήταν το πρόσωπο που εμπιστευτήκατε οι περισσότεροι με την ψήφο σας για την ανάδειξη του MVP.
Ο Πογκμπά συγκέντρωσε το 57% των προτιμήσεων των φιλάθλων που συμμετείχαν στη διαδικασία και βγήκε για δεύτερη φορά MVP (πρώτη ήταν στο ματς με της πρεμιέρας με τη Σαμπντόρια).
Στη δεύτερη θέση και με σχετικά καλό ποσοστό (24%) βρέθηκε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ενώ στην Τρίτη ήρθε, με ελάχιστους ψήφους, ο Φερνάντο Γιορέντε.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/mvp_28.html

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κούπα με Δώνη η Γιούβε! (pics)


Με τον Τάσο Δώνη να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι Νέοι της Γιουβέντους νίκησαν 2-1 τη Λάτσιο και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ!
Το τρίτο της τρόπαιο στον θεσμό πανηγύρισε η «γηραιά κυρία», με πρόσωπο του αγώνα τον νεαρό πρώην άσο του Παναθηναϊκού. Ο Δώνης με ένα διαγώνιο σουτ στo 91o λεπτό της αναμέτρησης με τη Λάτσιο νίκησε τον Θωμά Στρακόσια -γιο του παλιού μας γνώριμου, Φώτη- χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 και παράλληλα το Σούπερ Καπ.
Προηγουμένως η Γιουβέντους είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Γκερμάουντο στο 33ο λεπτό της συνάντησης, αλλά στα μισά της επανάληψης ήρθε η ισοφάριση από τον Ντιαό Κείτά. Ο σκόρερ των Ρωμαίων πάντως αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/545277/koypa-me-doni-i-gioyve-pics

«Οι άντρες ξεχωρίζουν στα δύσκολα»

Σχόλιο-τοποθέτηση για τον πορτιέρο της Γιούβε
Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους έχει ανοίξει το θέμα για το αν ο Μπουφόν μπορεί ή όχι να προσφέρει ακόμα στη Γιουβέντους…
Εγώ θα πω τη γνώμη μου για τον δικό μας Τζίτζι βάσει το συναίσθημα και την καρδιά μου, θα πω την γνώμη μου για τον δικό μας Τζίτζι που τόσα πολλά χρόνια μας έχει χαρίσει πολλές χαρές και πολύ λίγες λύπες (είναι και αυτές στη ζωή). Τον δικό μας Τζίτζι που ήταν μαζί μας ακόμα και στη Serie B (όταν κάποιοι άλλοι την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια) ενώ μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα της Ευρώπης ήθελε καθώς είχε αμέτρητες προτάσεις από πολλούς συλλόγους.
Ολα αυτά είναι γνωστά σε όλους, αλλά εγώ δεν μπορώ να μην τα αναφέρω πριν σας πω τι πιστεύω για τον δικό μας Τζίτζι.
Αν πιστεύω ότι ο δικός μας Τζίτζι μπορεί να προσφέρει στην αγαπημένη μας Γιούβε για κάποια χρόνια ακόμα; Με το χέρι στην καρδιά σας λέω «ναι», μπορεί να δώσει ακόμα πολλά στην ομάδα όπως και η ομάδα σε αυτόν (αυτό που του λείπει πραγματικά το Champions League).
Γιατί είναι γεννημένος για τα δύσκολα, ίσως να περνάει ένα ντεφορμάρισμα αλλά όλοι οι παίκτες έχουν και τέτοιες περιόδους, ίσως πολλοί από εσάς να λένε ότι είναι στα τελευταία του όπως έλεγαν και για το μεγάλο Ντίνο Τζόφ που τελικά κατάφερε στα 40 του να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982, ίσως να έχετε δίκιο ότι είναι κοντά στη δύση της καριέρας του ο δικός μας Τζίτζι, αλλά εγώ θέλω να του δώσω την ευκαιρία να παλέψει με την ομάδα για να κατάκτηση τον τίτλο που λείπει και ποθεί τόσο πολύ να σηκώσει
Του δίνω λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης να παλέψει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα με όποιο κι αν είναι το κόστος, γιατί μου αρέσει να λειτουργό με το συναίσθημα και όχι με την ψυχρή λογική.
Μεγάλε Μπουφόν μαζί σου και στις χαρές και στις λύπες, μαζί σου στα εύκολα αλλά περισσότερο μαζί σου στα δύσκολα.
Θέλω να σε βλέπω με την φανέλα της αγαπημένης μας Γιούβε τουλάχιστον για δυο χρόνια ακόμα και εύχομαι το όνειρο σου (όνειρό μας) να γίνει πραγματικότητα.
Γιατί οι άντρες ξεχωρίζουν στα δύσκολα.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7287.html

Μια τριάδα, μια ζαριά για τη Γιούβε

O V for Vecchia Signora γράφει για τα ματς-«φωτιά» που ακολουθούν
Με μία απώλεια στο πρωτάθλημα (1-1 μέσα στο Μιλάνο με την Ιντερ), η ομάδα τα έχει πάει σχετικά καλά στο Καμπιονάτο. Στο Champions League η απώλεια βαθμών στη Δανία ήταν πολύ πιο σοβαρή γκέλα καθώς χάσαμε έδαφος σε έναν «περίεργο» όμιλο.
Από την Κυριακή, η Μεγάλη Κυρία μπαίνει σε μια διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι πολύ σημαντικά για τη συνέχεια. Αρχή γίνεται με το εκτός έδρας ματς στο Τορίνο με τη συμπολίτισσα. Ακολουθεί, την Τετάρτη, το πρώτο φετινό εντός στο Champions League με τη Γαλατά και η τριάδα-«φωτιά» κλείνει την Κυριακή, πάλι στο Juventus stadium με τη Μίλαν.
Τρία παιχνίδια με ιδιαιτερότητες, τρία παιχνίδια που σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται εύκολα. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες όμως, η ομάδα δεν έχει το περιθώριο να πετάξει ούτε έναν βαθμό. Οποιαδήποτε απώλεια, θεωρείται γκέλα. Οχι γιατί είμαστε άτρωτοι, για ποδόσφαιρο μιλάμε εξάλλου, αλλά γιατί δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια.
Στη Serie Α, έχουμε πάρει τις νίκες που θέλαμε, εύκολα ή δύσκολα, αλλά εκτός των δύο πρώτων αγωνιστικών δεν έχουμε αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Ενα «Χ» στο Μιλάνο δεν είναι καταστροφικό αλλά η γενική περιρρέουσα ατμόσφαιρα προβληματίζει. Αντίθετα, κακό ήταν το «Χ» με την Κοπεγχάγη.
Ετσι, και κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Κόντε και οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να ξεκινήσουν με νίκη στο ντέρμπι-πρεσίζ με την «Γκρανάτα». Η αγωνιστική διαφορά μας είναι τεράστια αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα. Απέναντί μας θα έχουμε 11 παίκτες και οπαδούς που θα δώσουν ένα από τα δύο σοβαρά ματς της σεζόν. Το άλλο είναι αυτό του δεύτερου γύρου.
Τρεις μέρες αργότερα, υποδεχόμαστε την Γαλατά στο Τορίνο. Αν δεν πάρουμε την νίκη, εμπλεκόμαστε μέχρι και σε σενάρια… αποκλεισμού! Περισσότερη ανάλυση δε χρειάζεται.
Την μεθεπόμενη Κυριακή, τώρα, έρχεται στο Juventus stadium η λαβωμένη -σε κάθε επίπεδο- Μίλαν. Σίγουρα θα τη βρούμε σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αφήνει βαθμούς όπου κι αν πηγαίνει. Ματς με ιδιαιτερότητες και φυσικά ένα ντέρμπι, είναι πάντα ντέρμπι…
Με την κούραση να είναι ένα σημάδι που θα συναντήσουν οι παίκτες μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς ο πάγκος δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός, μπορεί να θεωρείται δύσκολο να κάνουμε το «3Χ3» μέσα σε ένα οκταήμερο. Πρέπει όμως…
Εκτός από δυνάμεις, μετράμε μπόλικα πράγματα: ψυχολογία, επίπεδο προετοιμασίας για τέτοια μίνι σερί, προπονητικά πλάνα, ρολίστες μέσα στο γήπεδο. Οσο «γεμίζει» η σεζόν, ανεβαίνει και η αδρεναλίνη.
Όμορφα πράγματα, δηλαδή.
Δίπλα και στο πλευρό της ομάδας…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4594.html#more

«Έμεινε όταν πέσαμε, να μη σταματήσει»

Σχόλιο-τοποθέτηση για τον πορτιέρο της Γιούβε

Δε σταματάει έτσι ένας άνθρωπος που έχει και ακόμη δίνει το 1.000% για την ομάδα…
Επίσης, μην ξεχνάμε πως όταν πέσαμε στη Β’, αυτός ήταν εκεί και δεν έφυγε όπου θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα. Για μένα να μείνει και να αφήσουν τις βλακείες οι προπονηταράδες της τηλεόρασης.
Μένιος Τ. (Πτολεμαΐδα) Πηγή  http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_27.html#more

Ο πόλεμος των τηλεοπτικών στη Serie A

Η επιστολή που έφτασε στη Λίγκα και οι παρασκηνιακές κινήσεις της Mediaset
Προπονητές, παίκτες και οπαδοί δουλεύουν για τη φετινή σεζόν που άρχισε πριν λίγες εβδομάδες αλλά οι διοικήσεις των ομάδων σκέφτονται ήδη το… 2015.
Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι Ιταλοί έκαναν αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το πρωτάθλημα. Πώς θα γίνει, δηλαδή, πολύ εμπορικό ξανά ώστε το προϊόν να έχει ζητήσει παντού. Η Ιταλία ήταν στην κορυφή επί δύο δεκαετίες αλλά μετά την αλλαγή του αιώνα τα πράγματα άλλαξαν και τώρα προσπαθεί ώστε να ξαναβρεί το Καμπιονάτο την παλιά του αίγλη. Για να συμβεί αυτό, φυσικά, χρειάζονται χρήματα και αφού τα περισσότερα έρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, στη γειτονική χώρα έχουν ήδη αρχίσει τις... συμμαχίες.
Το 2015 λήγει η υπάρχουσα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και από τη στιγμή που μετράμε αντίστροφα για την πώληση της τριετίας 2015-18, οι σύλλογοι αρχίζουν να ετοιμάζονται για τη... μάχη.
Το βασικό θέμα συζήτησης και διαφωνιών αυτή τη στιγμή είναι το τι πρέπει να γίνει σχετικά με τις συμφωνίες για την μετάδοση των αγώνων εκτός Ιταλίας. Η ανάγκη για περισσότερα χρήματα είναι εμφανής και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας αν αναλογιστεί τα δεδομένα: Με την υπάρχουσα συμφωνία η Serie A παίρνει 118 εκατ. ευρώ ετησίως για την μετάδοση των αγώνων της εκτός Ιταλίας ενώ η Premier League παίρνει... 800 εκατ. ευρώ φέτος. Η διαφορά είναι χαώδης, οι ιταλικές ομάδες έχουν πολύ μικρότερα έσοδα από τις ανταγωνίστριες τους στην Ευρώπη και έτσι, μοιραία, η Ιταλία χάνει βαθμούς.
Η... έναρξη του πολέμου σήμανε, ουσιαστικά, πριν λίγες εβδομάδες, όταν επτά ομάδες της Serie A έστειλαν κοινή επιστολή στη Lega και ζήτησαν να γίνει νέα συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι έχουν προτάσεις για να βελτιωθούν τα πράγματα. Οι επτά ομάδες που υπέγραφαν αυτή την επιστολή ήταν κατά σειρά οι Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Ρόμα, Ιντερ, Σαμπντόρια, Βερόνα, Σασουόλο.
Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται η διοίκηση της Λίγκα και οι Μίλαν και Λάτσιο. Οι Ανριάνο Γκαλιάνι, αντιπρόεδρος των Ροσονέρι, και Κλαούντιο Λοτίτο, πρόεδρος των Λατσιάλι, ήταν αυτοί που στήριξαν μέχρις εσχάτων τον Μαουρίτσιο Μπερέτα για να κερδίσει τις εκλογές στη Lega τον περασμένο Ιανουάριο και οι τρεις τους είναι ενωμένοι και στο θέμα των τηλεοπτικών.
Ο λόγος για αυτή τη σύμπλευση του Γκαλιάνι, δηλαδή της Μίλαν, με τον νυν πρόεδρο της Lega είναι ο... Μπερλουσκόνι. Η Mediaset, δηλαδή, καθώς υπάρχουν σκέψεις να καταθέσει κοινή πρόταση με το Sky Sport Italia για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εντός της Ιταλίας, με το ποσό να... χαμηλώνει σε σχέση με ό,τι θα περίμεναν οι ομάδες.
Μέχρι να έρθει η ώρα για τις τελικές αποφάσεις και τις υπογραφές, φυσικά, υπάρχει χρόνος. Χρόνος που οι διοικήσεις των ομάδων θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν...
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/serie-a.html#more

Παρέμεινε σε απόσταση βολής η Γιούβε μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής


Μεγάλη ηττημένη της αγωνιστικής η Νάπολι, συνεχίζει χωρίς απώλειες η Ρόμα - Αναλυτικά η βαθμολογία

Με τη νίκη της Ιντερ επί της Φιορεντίνα ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Serie A που, τελικά, έκρυβε εκπλήξεις…
Μεγάλη χαμένη της αγωνιστικής η Νάπολι που δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της τη Σασουόλο των, μέχρι τότε, μηδέν βαθμών. Πράγματι, απρόσμενο «στοπ» για τους «παρτενοπέι». Με τη γκέλα φλέρταρε και η Γιουβέντους αλλά ευτυχώς δεν πληρώσαμε την κακή εμφάνιση καθώς περάσαμε με 1-2 επί της Κιέβο.
Η Μίλαν δεν ξέρει αν πρέπει να χαίρεται ή να απογοητεύεται ακόμη περισσότερο. Αν και έχανε 3-1 από την Μπολόνια, στο τέλος κατάφερε και έσωσε το βαθμό. Κερδισμένη η άλλη ομάδα του Μιλάνου που νίκησε, όπως είπαμε, τη Φιορεντίνα με 2-1.
Τελευταία στην αναφορά αλλά πρώτη στη βαθμολογία η Ρόμα που κέρδισε 0-2 μέσα στη Γένοβα τη Σαμπντόρια και οδηγεί χωρίς την παραμικρή απώλεια την κούρσα του Καμπιονάτο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Ουντινέζε-Τζένοα 1-0
Μπολόνια-Μίλαν 3-3
Κιέβο-Γιουβέντους 1-2
Λάτσιο-Κατάνια 3-1
Λιβόρνο-Κάλιαρι 1-1
Νάπολι-Σασουόλο 1-1
Πάρμα-Αταλάντα 4-3
Σαμπντόρια-Ρόμα 0-2
Τορίνο-Ελλάς Βερόνα 2-2
Ιντερ-Φιορεντίνα 2-1
Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 28/9
Τζένοα-Νάπολι (19:00)
Μίλαν-Σαμπντόρια (21:15)
Κυριακή 29/9
Τορίνο-Γιούβεντους (13:30)
Αταλάντα-Ουντινέζε (16:00)
Κάλιαρι-Ιντερ (16:00)
Κατάνια-Κιέβο Βερόνα(16:00)
Ελλάς Βερόνα-Λιβόρνο (16:00)
Σασουόλο-Λάτσιο (16:00)
Ρόμα-Μπολονια (21:45)
Δευτέρα 30/9
Φιορεντίνα-Πάρμα (21:45)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/5_27.html#more

«Υπάρχουν λάθη ατομικά και ομαδικά»

Δηλώσεις με δόση αυτοκριτικής από τον Τζίτζι

Η Γιουβέντους πήρε την τέταρτη νίκη της στη φετινή Serie A με το 2-1 επί της Κιέβο, μια νίκη που όπως τόνισε και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μπορούσε να έρθει σίγουρα πολύ πιο εύκολα.
Ο πορτιέρο της Μεγάλης Κυρίας που έκανε ένα τραγικό λάθος το οποίο κόστισε το γκολ των γηπεδούχων, ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του οφείλουν να παρουσιάζουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Κάτι που ωστόσο δεν τον αγχώνει, καθώς θεωρεί ότι θα γίνει στη συνέχεια της σεζόν.
«Θα ήταν καλύτερα να παίρναμε το προβάδισμα αντί να χρειάζεται να αντεπιτεθούμε, αλλά για να είμαι ειλικρινής στα τρία τελευταία ή τέσσερα παιχνίδια έχουμε δεχθεί γκολ με το πρώτο σουτ στον στόχο», είπε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ιταλίας στο Sky Sport Italia και πρόσθεσε: «Οι λόγοι συνδέονται με τις καταστάσεις που δημιουργούνται σε κάθε ματς, αλλά αναμφισβήτητα υπάρχουν επίσης λάθη ατομικά και ομαδικά. Στο τέλος της μέρας όλοι μας θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε λίγο καλύτερα, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στην αρχή της σεζόν επειδή είναι μέρος ενός ταξιδιού που θα μας πάει και πάλι στην κορυφαία αγωνιστική κατάσταση».
 Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3362.html#more

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν τα ρίχνει στην διαιτησία η Κιέβο

Η Κιέβο ηττήθηκε από την Γιουβέντους με την διαιτησία να βάζει το χεράκι της (ακύρωσε κανονικό γκολ στο 1-1), αλλά οι άνθρωποί της αρνήθηκαν να τα βάλουν με τον ρέφερι.
«Το γκολ του Παλόσκι θα έπρεπε να μετρήσει, αλλά δεν μου αρέσει να κλαίγομαι για τέτοια θέματα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Κιέβο Τζιουζέπε Σανίνο για να προσθέσει στη συνέχεια:
«Οι διαιτητές μπορούν να κάνουν λάθη και με το να τους επιτίθεσαι δεν είναι και το σωστό. Γι αυτό που μετανιώνω είναι για τα δύο γκολ που δεχτήκαμε που θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Τώρα θα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς αλλά η απόδοση της ομάδας απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα μου έδωσε ελπίδες».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/545094/den-ta-rihnei-stin-diaitisia-i-kievo

Ανοίγουμε το κεφάλαιο «Μπουφόν»

Δημοσκόπηση στο blog και ενεργή συμμετοχή όλων των αναγνωστών μέσω των σχολίων αλλά και αρθρογραφίας!
Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και δεν αλλάζει ό,τι κι αν γίνει στο κοντινό ή μακρινό μέλλον. Αλήθεια είναι όμως πως τα τελευταία χρόνια, ο ιταλός γκολκίπερ δεν είναι ο ίδιος.
Λίγο τα χρόνια στην πλάτη, λίγο ο κορεσμός, λίγο η μόνιμη θέση και φυσικά οι αγωνιστικοί παράγοντες, είναι οι λόγοι που ο Τζίτζι διανύει φθίνουσα πορεία. Λιγότερες οι εντυπωσιακές εμφανίσεις, λιγότεροι βαθμοί που παίρνει η ομάδα από το τέρμα.
Στις συγκεντρώσεις του club αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά έχει εκφραστεί -και- αρνητικά για τις επιδόσεις του. Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και όλοι ελέγχονται μέσα στο γήπεδο.
Το Gruppo Greco, με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του μεγάλου Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ανοίγει την περίπτωσή του και διενεργεί μια μεγάλη και σημαντική ψηφοφορία.
Μετά τον, επίσης σπουδαίο, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Τζίτζι είναι ο μοναδικός εναπομείναντας μεγάλος αρχηγών της Γιουβέντους. Μετά τη χθεσινή κακή του εμφάνιση, αρκετοί οπαδοί της ομάδας μας ζήτησαν να θέσουμε τον προβληματισμό.
Οπερ και εγένετο…
Δεξιά στο μενού του blog τρέχει μια σημαντικά δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δείξουν τι θέλει η κοινή γνώμη. Στην ερώτηση: «Πιστεύετε πως ο κύκλος προσφοράς του Μπουφόν στη Γιουβέντους ολοκληρώθηκε;», υπάρχουν δύο ρεαλιστικές απαντήσεις: «Οχι, μπορεί να προσφέρει και άλλο» και «Ναι, θα πρέπει να βρεθεί νέος βασικός γκολκίπερ για του χρόνου».
Ενας ποδοσφαιριστής ή μένει αφού μπορεί να προσφέρει ή φεύγει αφού δεν μπορεί. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάρτε θέση γιατί η γνώμη μας παίζει ρόλο.
Παράλληλα, το Gruppo Greco δίνει, ως συνήθως, βήμα σε όλους τους αναγνώστες. Μπορείτε να εκφράζετε την άποψή σας μέσω της διαδικασίας των σχολίων ή ακόμη καλύτερα να στείλετε τη γνώμη σας γραπτώς με μέιλ. Το blog θα δημιουργήσει σχετικό θέμα με τίτλο: Φάκελος Τζιανλουίτζι Μπουφόν: μένει ή φεύγει;
Θα περιμένουμε τα σχόλιά σας και τα μέιλ σας για να φτιάξουμε όλοι μαζί αυτό το παζλ. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την ημέρα των γενεθλίων της Γιουβέντους, στην 1η Νοεμβρίου, διάστημα ικανό για να καλύψει πλήρως το θέμα.

Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7791.html#more

Τι γράφουν οι σημερινές εφημερίδες




Πώς κάλυψαν τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Η εμφάνιση της Γιούβε δεν άφησε περιθώρια για πηγαίους τίτλους καθώς τελικά το μόνο θετικό που κρατάμε από την αναμέτρηση στη Βερόνα είναι οι τρεις βαθμοί.
Ας δούμε πώς αντικατοπτρίζεται η επικαιρότητα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων…
«Οι πρωταθλητές θα αντεπιτεθούν», γράφει η Tuttosport, με τη λογική της γκέλας της Νάπολι και το γεγονός πως η Γιούβε την έφτασε στη δεύτερη θέση.
«Η Ρόμα φεύγει, σοκ για τη Νάπολι», αναφέρει η Corriere dello Sport που θγια δεύτερο συνεχόμενο πρωτοσέλιδο μετά από αγωνιστική αναφέρεται σε αυτές τις δύο ομάδες στο πρώτο της θέμα.
«Η Ρόμα επικεφαλής», γράφει η Gazzetta dello Sport.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6507.html