Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γιουβέντους: Ο Πίρλο και το… τέρας!

Ένα αλλόκοτο πλάσμα εμφανίστηκε στο χώρο της συνέντευξης παίκτη της Γιουβέντους. Αλήθεια, ποιος ήταν;

Ο δημοσιογράφος περίμενε υπομονετικά με έναν ποδοσφαιριστή της «κυρίας» να βγαίνει με μια μάσκα και να του παραχωρεί συνέντευξη καθ’ όλη τη διάρκεια της οποίας ήταν μασκαρεμένος. Πρόκειται για τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τρομάξει τον κόσμο των «μπιανκονέρι» με αφορμή το Χάλοουϊν. Τα κατάφερε;
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Italia/item/354780-Gioyventoys-O-Pirlo-kai-to-teras-video

Στις εξέδρες του Juventus stadium…


Η 1η εκδρομή της χρονιάς και 71η συνολικά έγινε στο... αντιεμπορικό ματς με την Κατάνια

Η πρώτη φετινή εκδρομή του Gruppo Greco στις εξέδρες του Juventus stadium διοργανώθηκε για το ματς με την Κατάνια…

Την Τετάρτη το βράδυ, μέλη του club βρέθηκαν στο Τορίνο και παρακολούθησαν από κοντά τον Τέβες και την παρέα του να κερδίζουν με 4-0. Ακολουθεί και συνέχεια με εκδρομές σε Καμπιονάτο και Champions League…
Να θυμίσουμε πως όποιο μέλος του club και της Γιούβε θέλει να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι θα πρέπει να μας το δηλώσει αρκετά νωρίς γιατί φέτος το πρόβλημα με τα εισιτήρια είναι, δυστυχώς, ακόμη μεγαλύτερο.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/juventus-stadium_31.html#more

Το Gruppo Greco θα είναι και φέτος στη μεγάλη οικογένεια των οργανωμένων της Γιούβε!

Ενα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς σε όσους στήριξαν στην πράξη την προσπάθεια και το club!
Ολοκληρώθηκε η φετινή καμπάνια του Juventus Club DOC και το club έχει στείλει ήδη το φάκελο στην ομάδα.

Ογδόντα έξι οπαδοί της Μεγάλης Κυρίας και φίλοι του Gruppo Greco στήριξαν με ουσιαστικό τρόπο την προσπάθεια και βοήθησε ο καθένας από την πλευρά του να παραμείνει το club ενεργό και δυνατό μέσα στο συνδεσμιακό κίνημα των οργανωμένων «μπιανκονέρι».

Το να ευχαριστήσουμε όλους εσάς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Η ευχαρίστησή σας, βέβαια, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν θα παραλάβετε το πλούσιο πακέτο από εμάς αλλά και από την ομάδα. Για να θυμηθείτε τι… σας περιμένει, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Club σημαίνει ενεργοί οπαδοί. Club σημαίνει, όμως, και συνολική προσπάθεια. Τιμή μας που όλοι εσείς είστε και τη φετινή χρονιά μαζί μας…

Grazie per tutti…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/gruppo-greco_31.html

4Χ4 με σβηστές τις μηχανές η Γιούβε





Οι «μπιανκονέρι» 4-0 την Κατάνια και όλοι περιμένουμε να δούμε πόσα θα βάζουμε όταν παίξουμε και καλύτερη μπάλα!

Χωρίς να δυσκολευτεί αλλά και χωρίς να παίξει κάνα τρελό ποδόσφαιρο η Γιουβέντους επικράτησε με 4-0 επί της Κατάνια, μειώνοντας τη διαφορά από τη Ρόμα που έχει ένα -μάλλον εύκολο- παιχνίδι λιγότερο.

Η αναμέτρηση ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Κατοχή της μπάλας και επιθέσεις από τους «μπιανκονέρι» χωρίς όμως να δούμε κάτι το τρομερό. Υπήρχε σιγουριά πως η ομάδα θα πετύχει το πρώτο γκολ που θα άλλαζε τη ροή του ματς.
Αυτό έγινε στο 26’. Ο Βιντάλ σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενουμένων και έγινε το 1-0. Κάπου εκεί φάνηκε ποιος θα κερδίσει. Η Γιούβε συνέχισε τις επιθέσεις με κάποιες μικροευκαιρίες.
Μια φάση που μύριζε γκολ ήταν η εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο 34’. Ο Ιταλός έγραψε με τα κλασικά χτυπήματά του το 2-0, σκορ το οποίο έστειλε την ομάδα στα αποδυτήρια με το μυαλό ήδη στον αγώνα του Σαββάτου με την Πάρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι ήταν ακριβώς ίδιοι. Πίεση και μπροστά η Γιούβε, άμυνα και πίσω η Κατάνια. Κάποιες κόντρα επιθέσεις των φιλοξενουμένων έδειξαν περισσότερο την ασυνεννοησία που επικρατεί στην τριάδα των μετόπισθεν παρά ανησυχία.
Στο 66ο λεπτό καρποφόρησε και πάλι η πίεση της Γιούβε με τον μαχητικό Τέβες (που κυνηγάει σε κάθε φάση το γκολ) να κάνει το 3-0 με όμορφη ατομική προσπάθεια, αφού πρώτα χόρεψε την αντίπαλη άμυνα.
Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 71’ ο Μπουνούτσι με όμορφο σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή μετά από κατεβασιά της Γιούβε και ασίστ του Τζιοβίνκο. Νίκη εντός προγράμματος για την ομάδα και με τέσσερα γκολ.

Όλα αυτά χωρίς να αποδώσει τίποτα το συγκλονιστικό. Περιμένουμε όμως και αυτό: ακόμη καλύτερη μπάλα και μια δυνατή αντεπίθεση.

Γιουβέντους-Κατάνια 4-0
Γκολ:
26’ Βιντάλ, 34’ Πίρλο, 66’ Τέβες, 71’ Μπονούτσι
Κίτρινες: Πίρλο, Κιελίνι - Γκουαρέντε
Κόκκινες: Γκουαρέντε
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα, Βιντάλ (61’ Πογκμπά), Πίρλο, Μαρκίσιο, Ντε Τσέλιε, Τέβες (67’ Τζιοβίνκο), Γιορέντε (74’ Μότα)
Κατάνια: Αντουάρ, Γκιόμπερ, Λεγκροτάλιε, Ρολίν (67’ Καπουάνο), Άλβαρες, Γκουαράντε, Αλμιρόν, Μπιράγκι (46’ Κάστρο), Κέκο, Μπεργκέσιο, Πέτκοβιτς (65’ Λόπες)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/44.html#more

Ψηφίστε στον MVP στο ματς με την Κατάνια

Η διαδραστική ψηφοφορία που καθιέρωσε το Gruppo Greco

Χαλαρή νίκη για τη Γιούβε που κέρδισε 4-0 την Κατάνια. Μπορεί κανείς να μην εντυπωσίασε ιδιαίτερα με την εμφάνισή του αλλά κάποιοι σίγουρα ξεχώρισαν με τις ατομικές τους προσπάθειες…

Η διαδικασία έχει αλλάξει λίγο και πλέον θα βγαίνουν έξω κάποιοι ποδοσφαιριστές-αδύναμοι κρίκοι του αγώνα ώστε να μην υπάρχει… άσκοπη διαρροή ψήφων για να έχουμε όσο πιο αντικειμενικό αποτέλεσμα γίνεται...

Μετά από κάθε επίσημο αγώνα της Γιουβέντους σε πρωτάθλημα, Champions League αλλά και Κύπελλο, οι φίλοι της Γιούβε στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ψηφίζουν τον καλύτερο παίκτη της ομάδας…

Θυμίσουμε πως η ψηφοφορία «τρέχει» δεξιά στο blog.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/mvp_31.html#more

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Τέβες MVP στο ματς με τη Τζένοα

Τεράστια διαφορά από Γιορέντε και Ασαμόα...

Σάρωσε στην διαδικτυακή ψηφοφορία του καλύτερου ποδοσφαιριστή στο ματς της Κυριακής ο Κάρλος Τέβες…

Ο επιθετικός της Γιούβε αναδείχτηκε πρώτος, για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν, καθώς συγκέντρωσε το 70% των επιλογών σας.

Πίσω του, και πολύ μακριά, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Γιορέντε με 10% ενώ τρίτος ο Κουάντβο Ασαμόα με 9%.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/mvp_29.html#more

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής


Με Κατάνια η Γιούβε, δυνατά ματς σε Μιλάνο και Φλωρεντία, την Κιέβο υποδέχεται η Ρόμα

Με την εκτός έδρας αναμέτρηση της Ιντερ στο Μπέργκαμο που ξεκινάει σε λίγη ώρα, αρχίσει η 10η -εμβόλιμη- αγωνιστική της Serie A που θα ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις…

Το πιο μεγάλο παιχνίδι σε ό,τι αφορά τα ονόματα των αντιπάλων είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο με τη Μίλαν να υποδέχεται τη Λάτσιο την Τετάρτη το βράδυ. Τετάρτη παίζει και η Γιούβε που φιλοξενεί την Κατάνια αλλά και η Νάπολι που δοκιμάζεται στη Φλωρεντία.

Η αγωνιστική κλείνει την Πέμπτη το βράδυ με την πρωτοπόρο Ρόμα να παίζει στο Ολίμπικο με τη Κιέβο Βερόνα. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει τώρα που δεν την περιμένει κανείς;
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 29/10

Αταλάντα-Ιντερ (21:45)
Τετάρτη 30/10
Κάλιαρι-Μπολόνια (21:45)
Φιορεντίνα-Νάπολι (21:45)
Τζένοα-Πάρμα (21:45)
Ελλάς Βερόνα-Σαμπντόρια (21:45)
Γιουβέντους-Κατάνια (21:45)
Λιβόρνο-Τορίνο (21:45)
Μίλαν-Λάτσιο (21:45)
Σασουόλο-Ουντινέζε (21:45)
Πέμπτη 31/10
Ρόμα-Κιέβο Βερόνα (21:45)
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 2/11

Πάρμα-Γιουβέντους (19:00)
Μίλαν-Φιορεντίνα (21:45)
Νάπολι-Κατάνια (21:45)
Κυριακή 3/11
Λιβόρνο-Αταλάντα (13:30)
Ελλάς Βερόνα-Κάλιαρι (16:00)
Λάτσιο-Τζένοα (16:00)
Σαμπντόρια-Σασουόλο (16:00)
Ουντινέζε-Ιντερ (16:00)
Τoρίνο-Ρόμα (21:45)
Δευτέρα 4/11
Μπολόνια-Κιέβο Βερόνα (21:45)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/10.html#more

Δίνει Βεράτι για Πογκμπά η Παρί

Σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, οι πρωταθλητές Γαλλίας θέλουν τον χαφ της Γιουβέντους και ίσως δώσουν τον Ιταλό διεθνή.
Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, το γαλλικό κλαμπ έχει ως μεγάλο στόχο την απόκτηση του Πολ Πογκμπά παρότι ο τελευταίος αναμένεται να βάλει υπογραφή σε νέο τετραετές συμβόλαιο με τους Μπιανκονέρι. Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται πως θα σταματήσει τους ανθρώπους της Παρί, οι οποίοι είναι πιθανό να βάλουν μέσα στην πρότασή τους και το όνομα του Ιταλού διεθνή, Μάρκο Βεράτι, που έχει παίξει πολλές φορές για επιστροφή στο calcio.
Από την πλευρά της πάντως, η Γιούβε δεν κάθε άλλο παρά τέλος στα σενάρια έβαλε. Ο πρόεδρος, Αντρέα Ανιέλι, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν θα μπορέσει να απορρίψει μία πολύ μεγάλη πρόταση για τον Πογκμπά και ότι το να πάρει τον Βεράτι είναι κάτι πολύ καλό για να το αρνηθείς.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/555014/dinei-verati-gia-pogkmpa-i-pari

Τρεζεγκόλ, γκολ, γκολ, γκολ!!!

Ας θυμηθούμε μέσα από τρία εκπληκτικά βίντεο από τον θρυλικό πλέον Νταβίντ που θα πατήσει Juventus stadium!
Ενα ματς Γιουβέντους-Σασουόλο δε γίνεται να το περιμένει κανείς Γιουβεντίνος με ανυπομονησία. Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ κατάφερε να μας βάλει σε τέτοια διάθεση!

Στο Juventus Stadium επικράτησε πανικός πριν την έναρξη του αγώνα με την Τζένοα όταν εμφανίστηκε στα μάτριξ ο Τρεζεγκόλ για να πει: «Τιφόζι, θα τα πούμε ξανά από κοντά στις 14 Δεκεμβρίου»!

Ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Μεγάλης Κυρίας, ο ξένος που έμεινε στην ομάδα περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλο (10), ο «killer| που αγαπήθηκε όσο λίγοι θα είναι στο Juventus Stadium για τον αγώνα με τη Σασουόλο, θα αποθεωθεί ξανά τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του και εμείς απλά παραθέτουμε σε βίντεο όλα τα γκολ που έβαλε στη Serie A ως Μπιανκονέρο.

Για αυτά στην Ευρώπη, στο κύπελλο ή στη σεζόν 2006-07, θα έχουμε άλλα βίντεο προσεχώς. Ας θυμηθούμε τώρα πώς τρελαινόταν και μας τρέλαινε κάθε φορά που σκόραρε. Με όποιον τρόπο ήθελε αυτός!
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6144.html#more

Οι 5 τυχεροί που κερδίζουν εντελώς δωρεάν το t-shirt του Gruppo Greco

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός!

Δεκάδες ήταν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους με την επικοινωνιακή υποστήριξη της fan page στο facebook Juventus Club Greece.

Στη διαδικασία πήραν μέλος φίλοι από πολλά σημεία της Ελλάδας αλλά, δυστυχώς, οι νικητές ήταν 5. Και αυτοί είναι οι παρακάτω:

1. Αρης Κ. (Αττική, Αγία Παρασκευή)
2. Γιώργος Π. (Βόλος)
3. Γιώργος Μπ. (Καβάλα)
4. Θωμάς Η. (Θεσσαλονίκη)
5. Πάνος (Μενίδι)

Το club θα επικοινωνήσει με τους νικητές για τα διαδικαστικά. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την επικοινωνία και τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό μας εγχείρημα. Το Gruppo Greco θα διοργανώσει και άλλους διαγωνισμούς στο κοντινό μέλλον!
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/5-t-shirt-gruppo-greco_28.html#more

Εντεκα μαυροντυμένοι ρασοφόροι βρέθηκαν στις κερκίδες του Juventus stadium




Δείτε το «ανησυχητικό» φωτογραφικό υλικό

«Ανησυχητικές παρουσίες» βρέθηκαν και… αναστάτωσαν το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας το μεσημέρι της Κυριακής…

Εντεκα μαυροντυμένοι ρασοφόροι, έκαναν την εμφάνιση τους έξω και μέσα από το γήπεδο και όπως ήταν φυσικό… τράβηξαν τα βλέμματα όλων.

Σίγουρα το μάρκετινγκ της Γιούβε έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ρίξτε μια ματιά στο φωτογραφικό υλικό και θα καταλάβετε…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/juventus-stadium.html#more

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Εκανε το χρέος σαν Κυρία που είναι…



Επιστροφή στις νίκες για τη Γιούβε, 2-0 τη Τζένοα, και πήρε βαθμούς και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια

Με χαρακτηριστική ευκολία επέστρεψε στις νίκες η Γιουβέντους που κέρδισε τη Τζένοα με 2-0 μέσα στο Τορίνο. Το παιχνίδι αποτελούσε μονόδρομο για την ομάδα που είχε περισσότερα να χάσει σε μία πιθανή αποτυχία παρά να κερδίσει σε μία επικείμενη νίκη.

Τελικά όλα πήγα καλά και η Μεγάλη Κυρία πήρε τους τρεις βαθμούς, κάτι ανάλογο που πρέπει να γίνει στην ερχόμενη Τετάρτη στο, επίσης, εντός έδρας με την Κατάνια.

Παρά τη νίκη μας, δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε τη Ρόμα που τελικά πέρασε με 0-1 από το Φρίουλι (το γκολ στο 82’) αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Τα ευχάριστα μπορεί να μην ήρθαν από το Ούντινε, αλλά ένα ευχάριστο ήταν πως η εστία του Μπουφόν δε δέχτηκε γκολ μετά από σχεδόν ένα μήνα. Από το ματς με την Τορίνο στις 29 του Σεπτέμβρη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γιούβε ορεξάτη. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες καθώς πίεζε ψηλά και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν καθόλου παιχνίδι. Οι πρώτες δεν καρποφόρησαν και έπρεπε να δοθεί ένα πέναλτι σε ανατροπή του Ασαμόα, αλλά όπως φάνηκε, το χτύπημα ήταν οριακά εκτός μεγάλης περιοχής.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιντάλ που έκανε το 1-0 στο 23ο λεπτό. Η ήδη ζεστή ατμόσφαιρα… ζεστάθηκε ακόμη περισσότερο με τους οπαδούς να δείχνουν πως βρίσκονται το ίδιο πωρωμένα στο πλευρό της ομάδας πάρα τις τελευταίες κακές εμφανίσεις και άτυχα αποτελέσματα.
Σε αυτό το μουντ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Γιούβε με σκόρερ τον Τέβες με σουτ από τα μέσα της μεγάλης περιοχής. Οι πρωταθλητές Ιταλίας στο 36’ κλείδωσαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού πέρασε με την κατοχή της μπάλας να είναι στη Γιούβε αλλά και να δημιουργούνται κάποιες ευκαιρίες, μερικές θα μπορούσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Από ένα σημείο και μετά, η ομάδα έριξε ρυθμό καθώς ακολουθεί ματς για τη Serie A την Τετάρτη αλλά και γενικά συνεχόμενες σημαντικές αναμετρήσεις.

Γιουβέντους-Τζένοα 2-0
Γκολ:
23’ Βιντάλ, 36’ Τέβες
Κίτρινες: Τέβες - Φετφατζίδης
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα, Βιντάλ (87’ Παντοΐν), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα (72’ Ντε Τσέλιε), Τέβες, Γιορέντε (75’ Τζιοβίνκο)
Τζένοα: Περίν, Αντονίνι, Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Μαρτσέσε, Βράχικο, Μπιοντίνι, Κούκα, Αντονέλι (46’ Φετφατζίδης), Μπερτολάτσι (79’ Σεντουριόν), Τζιλαρντίνο (46’ Κονάτε)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_28.html#more
 

Ψηφίστε στον MVP στο ματς με τη Τζένοα

Η διαδραστική ψηφοφορία που καθιέρωσε το Gruppo Greco

Επιστροφή στις νίκες για τη Γιούβε που κέρδισε με 2-0 τη Τζένοα σε ένα παιχνίδι που αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν διάθεση για κάτι καλό. Η ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη έχει αρχίσει…

Η διαδικασία έχει αλλάξει λίγο και πλέον θα βγαίνουν έξω κάποιοι ποδοσφαιριστές-αδύναμοι κρίκοι του αγώνα ώστε να μην υπάρχει… άσκοπη διαρροή ψήφων για να έχουμε όσο πιο αντικειμενικό αποτέλεσμα γίνεται...

Μετά από κάθε επίσημο αγώνα της Γιουβέντους σε πρωτάθλημα, Champions League αλλά και Κύπελλο, οι φίλοι της Γιούβε στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ψηφίζουν τον καλύτερο παίκτη της ομάδας…

Θυμίσουμε πως η ψηφοφορία «τρέχει» δεξιά στο blog.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/mvp_28.html

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Άνετα η Γιουβέντους

Τη νίκη με 2-0 πήρε η Γιουβέντους στη «Γιουβέντους Αρένα» επικρατώντας της Τζένοα για να μείνει σε επαφή με την πρώτη θέση.
Άνετο απόγευμα είχε η Γιουβέντους στο Τορίνο όπου φιλοξένησε την Τζένοα, επικρατώντας 2-0 «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος όταν και είχε διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 23’ ο Βιντάλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδουχους για να έρθει ο Τέβεζ στο 36’ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ίσλα, Βιδάλ (87' Παντοΐν), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα (73' Ντε Τσέλιε), Τέβες, Γιορέντε (75' Τζιοβίνκο).
ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Αντνίνι, Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Μαρκέζε, Βρσάλικο, Μπιοντίνι, Κούτσκα, Μπερτολάτσι (79' Σεντουριόν), Αντονέλι (46' Φετφατζίδης), Τζιλαρντίνο (46' Κονατέ).
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Italia/item/353866-Aneta-i-Gioyventoys-video

«Το Juventus Stadium μοιάζει με θέατρο»

Ο Αντόνιο Κόντε θέλει πιο... θορυβώδες το γήπεδο της Γιουβέντους και μίλησε για τη μικρή μηχανή πολέμου που έχει δημιουργήσει την τελευταία διετία.
Ο Ιταλός προπονητής της «Κυρίας» στάθηκε στις κακές εμφανίσεις της ομάδας του και την πείνα και τον ενθουσιασμό που πρέπει να βρουν: «Σε δύο χρόνια δημιουργήσαμε μια μικρή μηχανή πολέμου, κερδίσαμε τέσσερις τίτλους. Να κάνουμε περισσότερα ήταν αδύνατο. Βρήκαμε και πάλι διεθνές πρεστίζ, χάρη στη δουλειά των παικτών και τη δική μου, σε συνεργασία με τη διοίκηση στις μεταγραφές. Εμείς πρέπει να βρούμε πείνα και ενθουσιασμό. Και θέλουμε την εξέδρα να πιέζει τον αντίπαλο, τελευταία το Juventus Stadium μοιάζει με θέατρο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/554495/juventus-stadium-moiazei-me-theatro

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Περί Μπουφόν και όχι μόνο…

Οταν ο τεράστιος Τζίτζι έκλεινε το μάτι στο Gruppo Greco!

Ένα θέμα που… δίχασε, δημοσιεύθηκε χθες στο blog του επίσημου και αναγνωρισμένου φορέα της Γιουβέντους στην Ελλάδα. Ακολούθησε μεγάλη συζήτηση μέσω σχολίων και αρκετοί είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους…

Βήμα δίνουμε σε όλους. Και έτσι θα συνεχίσουμε… Επειδή όμως η συζήτηση έγινε μέσω blog, μέσω facebook ακόμη και μέσω… μέιλ, ας τα συνοψίσουμε όλα μαζί…

Οι παλιότεροι επισκέπτες της σελίδας μας αλλά και οι νεότεροι, αν μας παρακολουθούν συστηματικά, θα έχουν παρατηρήσει πως η φιλοσοφία του Gruppo Greco είναι να γράφει κάτω από εξής πρίσμα:

- θέματα ή ρεπορτάζ για τη Γιουβέντους
- απόψεις
- δραστηριότητες του club
- οπαδικά και ποδοσφαιρικά θέματα που αξιολογούνται ως ενδιαφέροντα.

Για τα δύο τελευταία, δεν έχουμε να πούμε κάτι, ούτε μπορεί να… μπερδευτεί κάποιος. Πάμε στα δύο πρώτα. Η διαφορά ενός θέματος με μία άποψη είναι τεράστια. Στην πρώτη περίπτωση γράφεις τι έγινε, τι ειπώθηκε, τι μπορεί να υπονοείται κλπ κλπ. Αναλύεις το γεγονός, το πας παρακάτω. Κάνεις υποθέσεις. Η καταγραφή ενός γεγονότος δεν είναι άποψη. Είναι είδηση. Φυσικά και μπορεί να κριτικάρει κάποιος το γεγονός αλλά όχι ως άποψη. Μόνο ως είδηση…
Στην αρθρογραφία γράφεις αυτό που σε εκφράζει. Τα άρθρα είναι ενυπόγραφα, οπότε είναι απόψεις των αρθρογράφων και αν δεν έχουν, όπως τώρα, εκφράζουν τη διοίκηση του club. Στην αρθρογραφία μπορεί να κριτικάρει κανείς την άποψη. Να πάρει τη γνώμη του άλλου και να την περάσει από κόσκινο. Γιατί είπες αυτός; Γιατί είπες το άλλο; Τα πάντα…

Το θέμα που συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο χθες ήταν το «Μια κίνηση που συζητήθηκε...». Ο τίτλος της ανάρτησης, από μόνος του, προϊδεάζει για κάτι που συζητήθηκε και δεν είναι θέση ή εκφράζει το blog. Κάποιοι βιάστηκαν να το συνδέσουν με το Gruppo Greco. Εδώ είμαστε να απαντάμε και σε αυτές τις απόψεις-συμπεριφορές.

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους, όπως όλοι ξέρετε, παίζει με ανοιχτά χαρτιά σε κάθε γήπεδο. Αν δεν αρέσει η ειλικρίνεια μας, δε φταίμε εμείς γι’ αυτό. Ποιος θυμάται, στο επίσης μακρινό 2007, όταν στην τότε σελίδα μας, επί εποχής Ζαν Κλοντ Μπλαν στην καρέκλα του προέδρου και Τσίρο Φεράρα στον πάγκο, υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο φάκελος «Η Γιούβε σε κρίση»;

Λίγο καιρό αργότερα, όλοι γι’ αυτό μιλούσαν. Και στην Ελλάδα αλλά πολύ περισσότερο στην Ιταλία. Γράφουμε ό,τι βλέπουμε, αγαπητοί φίλοι. Γράφουμε αυτά που ζούμε. Γράφουμε αυτά που… μυριζόμαστε. Πόσες φορές θέμα που έχει γραφτεί στο blog είναι την επομένη μέχρι και βασικός τίτλος στην Tuttosport ή την Gazzetta dello Sport; Οσοι μας παρακολουθείτε, έχετε απαντήσει ήδη στη ρητορική ερώτηση…
Ο ρόλος μας, σε ό,τι αφορά το blog, δεν είναι να γράφουμε ωραιοποιημένα πράγματα τύπου «…πάμε μωρή Γιούβε, θα τους πατήσουμε όλους μας». Εχουμε επιλέξει να γράφουμε ό,τι συμβαίνει και ό,τι καταλαβαίνουμε πως μπορεί να συμβεί. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις στο blog μάλλον δείχνουν πως τα πάμε καλά…

Ο ρόλος μας, σε ό,τι αφορά το club, είναι να ενώσουμε τους οπαδούς της Γιούβε στην Ελλάδα. Να τους στείλουμε στο γήπεδο, να δημιουργήσουμε πυρήνες και στέκια για να συναντώνται όλοι μαζί και να βλέπουν τα ματς. Οι 70 εκδρομές, τα εκατοντάδες εισιτήρια που έχουμε διαθέσει και οι πέντε πυρήνες σε όλη την Ελλάδα μάλλον δείχνουν πως τα πάμε καλά…

Και επειδή γράφτηκε χθες κάτι περί συσπείρωσης κλπ, ένα έχουμε να πούμε. Οποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει το ρόλο που έπαιξε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους στη μετά farsopoli εποχή σε ό,τι αφορά τους «μπιανκονέρι» της Ελλάδας, δεν πρόκειται να τον καταλάβει με τίποτα σήμερα που πανηγυρίζουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Η φιλοσοφία μας είναι να διαβάζουμε και αξιολογούμε κάθε γραμμή που μας γράφετε. Είτε μας κατηγορείτε είτε μας επαινείτε. Σεβόμαστε όλους τους αναγνώστες της σελίδας. Μέλη και μη μέλη, Γιουβεντίνους και μη Γιουβεντίνους. Αυτή είναι η θέση μας, αυτή είναι η οπαδική μας κουλτούρα…

Με τον Μπουφόν ξεκινήσαμε, με τον Μπουφόν θα κλείσουμε…
Τη φωτογραφία που φιγουράρει στην κορυφή του θέματος την τράβηξε ιδρυτικό μέλος του Gruppo Greco το -μακρινό πλέον- 2005. Στην παρθενική μας οργανωμένη εκδρομή στο Τορίνο για ματς με τη Ρόμα στο Ντέλε Αλπι. Στο πρώτο μας οπαδικό ταξίδι, ο Τζίτζι μάς έκλεισε το μάτι…

Μπροστά του διακρίνεται ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο Τρεζεγκέ δεν είναι πλέον στη Γιούβε. Όπως και η Γιούβε δεν αγωνίζεται στο Ντέλε Αλπι. Ο Μπουφόν, όμως, είναι ακόμη εδώ. Εδώ είναι και το Gruppo Greco! Τότε, η Γιούβε είχε δύο αστέρια. Σήμερα τρία…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_614.html

«Θα μπορούσα να είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι τιμή για μένα...»

Ολόκληρη η συνέντευξη της Βαλέρια Μπισκέτι, ηγετικού στελέχους των Dominae, του γυναικείου τμήματος των θρυλικών Drughi
Στον αγώνα του Σούπερ Καπ με τη Λάτσιο, ήταν, άθελά της η πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης! Και όλα έγιναν εξαιτίας μιας φωτογραφίας που την απεικόνιζε στραμμένη προς την εξέδρα, να συντονίζει τους οπαδούς…

Η φωτογραφία έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου και οι δημοσιογράφοι την βάπτισαν αμέσως ως «η σέξι οπαδός της Γιουβέντους». Το κανονικό της όνομα είναι Βαλέρια Βισκέτι, είναι 44 χρόνων με καταγωγή από το Βίτερμπο και, για την ιστορία, δεν της άρεσε καθόλου όλη αυτή η δημοσιότητα: «Με ενόχλησε» εκμυστηρεύτηκε. Όχι μόνο γιατί η Βαλέρια μένει σε πόλη της επαρχίας, αλλά γιατί, για εκείνη, το να υποστηρίζεις μία ομάδα είναι επιλογή ζωής και όχι ευκαιρία να γίνεις διάσημος.

Από μικρό παιδί συνόδευε τον πατέρα της στα παιχνίδια της Μεγάλης Κυρίας. Μεγαλώνοντας, το πάθος αυτό δεν έσβησε. Αντίθετα, για περισσότερα από 10 χρόνια, η Βαλέρια κάθε Κυριακή κάνει 600 χιλιόμετρα, απόσταση που χωρίζει το Βίτερμπο από το Τορίνο, λόγω της αγάπης της για την ασπρόμαυρη φανέλα της Γιούβε.

Πριν από 5 χρόνια, ίδρυσε μαζί με άλλες κοπέλες, τις Dominae, το γυναικείο τμήμα των θρυλικών Drughi, ενός από τους πιο ιστορικούς συνδέσμους της Curva Scirea. Τα περισσότερα μέλη του συνδέσμου είναι από το Τορίνο, κάποια από τη Ρώμη, ενώ δεν λείπουν και οι παρουσίες από το εξωτερικό.
Η γυναικεία παρουσία, και μάλιστα οργανωμένη, στις τάξεις των Ultras δεν αποτελεί είδηση. Πάντα, όμως, μία όμορφη γυναίκα στην εξέδρα εγείρει κάποια… περιέργεια: «Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως θα μπορούσα να είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή» εξηγεί η Βαλέρια. Δεν το βλέπουν όλοι με καλό μάτι, γιατί ο κώδικας της εξέδρας επιβάλλει να είσαι πανέτοιμος να υπερασπιστείς τα πανό σου ακόμη και με βία, αν είναι απαραίτητο.

Η υπεύθυνη των Dominae γνωρίζει ότι ανήκει σε ένα περιβάλλον που έχει ιδρυθεί πάνω σε ανδρικές αξίες, αλλά για εκείνη αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα: «Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος των Ultras έχει διαφοροποιηθεί. Παλιά δεν υπήρχαν ούτε αστυνομικές συνοδείες, ούτε κάμερες, ούτε προστατευτικά κιγκλιδώματα. Τότε μόνο οι πραγματικοί αρχηγοί κάθονταν στην πρώτη γραμμή της εξέδρας». Την διαφορά, ωστόσο, πάντα έκαναν όσοι είχαν τη νοοτροπία του οπαδού, δηλαδή το πνεύμα θυσίας για τα χρώματα της ομάδας τους.

«Μία γυναίκα μπορεί να έχει περισσότερο τη νοοτροπία της εξέδρας απ’ ότι πολλοί άνδρες», διαβεβαιώνει η Βαλέρια, που ήδη εδώ και δύο χρόνια κάθεται στην πρώτη γραμμή. «Έτσι θέλησε ο αρχηγός του γκρουπ μου. Και αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα. Πιστεύω πως το αξίζω ύστερα από πολλά χρόνια επιμελούς παρουσίας στους αγώνες της Γιουβέντους. Θέλω μόνο να βοηθώ στην ενίσχυση της ομάδας μου. Στην προσωπική μου ζωή είμαι πιο ντροπαλή και δεν θέλω να αποτελώ το κέντρο της προσοχής».
Πριν από δύο χρόνια η Γιουβέντους εισήγαγε το θέαμα των cheerleaders στους αγώνες της και οι Dominae απάντησαν σε αυτό με μία φράση που συμπυκνώνει όλη την φιλοσοφία τους: «Εμείς αποτελούμε καρδιά και φωνή, όχι βυζιά και κώλους».

Μια πιο προσεκτική ματιά, στην πραγματικότητα, αναδεικνύει ορισμένες προκαταλήψεις σχετικά με τις γυναίκες οπαδούς. Οι προκαταλήψεις αυτές είναι βαθιά ριζωμένες στο τσίρκο των Μέσων Ενημέρωσης του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που προβάλλουν κατά κόρον τις WAGS (γυναίκες ποδοσφαιριστών κατά βάση μοντέλα) και τις «σέξι γυναίκες οπαδούς», οι οποίες αναδεικνύονται ανάμεσα στα αγόρια της εξέδρας από τις καμπύλες τους.

Η Βαλέρια και οι σύντροφοί της, σίγουρα έχουν κάτι κοινό: το πάθος για ένα συγκεκριμένο στυλ υποστήριξης της ομάδας τους, που αποτελείται από χορογραφίες και τεράστιες σημαίες, καπνογόνα και τύμπανα. Όχι από μπαλέτο και πομ πομ…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_26.html#more

Κερδισμένοι ή χαμένοι από το 4-3-1-2;

O Il Greco γράφει για τον Κόντε που θα πρέπει να γίνει πιο διαλλακτικός και μαζί θα γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τη δεκαετία του ‘30 με τρία σερί πρωταθλήματα!

Ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να αλλάξει σύστημα για τον αγώνα με τη Ρεάλ και αυτή η απόφαση είχε θετικά και αρνητικά.

Το αρνητικό, φυσικά, είναι ότι χάσαμε, δεχόμενοι δύο γκολ. Το πρώτο, από μία κάθετη μπαλιά που ακινητοποίησε όλη την άμυνα και έβγαλε τον Ρονάλντο τετ α τετ. Το δεύτερο από το πέναλτι που έκανε ο Κιελίνι. Σε αυτό το πέναλτι θα πρέπει να σταθούμε γιατί αποτελεί τη συνέχεια των φετινών δώρων της άμυνας προς τους αντίπαλους.

Αν εξαιρέσουμε το ματς στη Φλωρεντία όπου έγινε κάτι που συμβαίνει μια φορά στον αιώνα, σε όλα τα άλλα παιχνίδια τα γκολ που έχουμε φάει, τα έχουμε φάει από δικά μας λάθη. Αυτό το αναγνωρίζουν και οι αμυντικοί στις δηλώσεις τους, λέγοντας συνεχώς ότι είναι θέμα συγκέντρωσης. Αν είναι μόνο αυτό, ας συγκεντρωθούν επιτέλους για να τελειώνουμε!

Σε ό,τι αφορά τα θετικά, αυτά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Γιουβέντους αυτή τη φορά δεν απειλήθηκε και ειδικά από τα άκρα. Εκεί είναι η δύναμη της Ρεάλ με την ταχύτητα που έχει στις πτέρυγες και η αλήθεια είναι ότι οι «μπιανκονέρι» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι ο Μάρτιν Κάσερες ήταν πολύ καλός από δεξιά ενώ ο Πογκμπά έβγαινε στα αριστερά όσες φορές χρειαζόταν προκειμένου να δώσει βοήθειες στον Ογκμπόνα.
Η πολύ καλή παρουσία του Κάσερες, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό και δεν είχε και πολύ χρόνο συμμετοχής ούτως ή άλλως, δίνει στον Κόντε τη δυνατότητα να υπολογίζει ξανά πιο σοβαρά σε αυτόν. Ο Ουρουγουανός είναι πολυεργαλείο πολυτελείας και επιτρέπει στον προπονητή να παίξει με όποιο σύστημα θέλει, είτε είναι ετοιμοπόλεμος είτε όχι ο Στέφαν Λιχτστάινερ.

Ο Κάσερες κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, ήταν αυτός που έφτιαξε το γκολ της ισοφάρισης και με δεδομένο ότι το επιθετικό κομμάτι το έχει, μπορεί να αγωνίζεται δεξιά και να ανεβαίνει υπολογίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι τρεις πίσω για να καλύψουν όποιο κενό δημιουργηθεί. Οπως μπορεί να βοηθήσει και ο δεξιός της τριάδας του κέντρου, καλύπτοντας την πλάτη του Ουρουγουανού όταν κάνει κούρσα.

Από εκεί και πέρα, αποδείχθηκε και στο 4-3-1-2 ή 4-3-3, όπως το είδαν οι Ιταλοί, ότι ο Τέβες είναι υπερπολύτιμος για τη Γιουβέντους καθώς απασχολεί πάντα δύο αμυντικούς, ανοίγοντας έτσι διάδρομο για τον έτερο επιθετικό ή για τα χαφ, ενώ με την τεχνική του μπορεί να γυρίζει πίσω και να παίρνει μπάλα, τραβώντας πάνω του αντίπαλο αμυντικό και μοιράζοντας σωστά την μπάλα στα άκρα.

Σε γενικές γραμμές, αν υπολογίσουμε τη δύναμη του αντιπάλου αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα είχε πολύ καιρό να παίξει κάτι άλλο από το 3-5-2, ο Κόντε πρέπει να κατάλαβε ότι η ομάδα μπορεί να παίξει και με άλλο σύστημα και ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός στα άκρα, όπως συμβαίνει με τη Ρεάλ. Αυτός, ως προπονητής, θα αποφασίσει και πότε θα παίζει έτσι ή αλλιώς.
Στην πρώτη του σεζόν στη Γιούβε, πάντως, ο Κόντε είχε χρησιμοποιήσει, άλλα με περισσότερη και άλλα με λιγότερη επιτυχία, τέσσερα διαφορετικά συστήματα (4-2-4, 4-3-3, 3-5-2, 4-2-3-1). Αν γίνει και τώρα πιο διαλλακτικός, κερδισμένοι θα βγούμε όλοι. Και πάνω από όλους αυτός, που θα γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τη δεκαετία του ‘30 με τρία σερί πρωταθλήματα!
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/4-3-1-2.html#more

Ο Κάσερες MVP στο ματς με τη Ρεάλ

Μάχη για τη δεύτερη θέση που κρίθηκε στο… 1%

Ο Μάρτιν Κάσερες κέρδισε την εμπιστοσύνη σας καθώς τον αναδείξατε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Γιούβε μέσα στο Μπερναμπέου…

Ο αμυντικός των πρωταθλητών Ιταλίας συγκέντρωσε το 47% των επιλογών σας. Στη δεύτερη θέση έγινε μάχη στην ψηφοφορία. Ο Τέβες συγκέντρωσε ελάχιστους ψήφους περισσότερους από τον Βιντάλ και ήρθε δεύτερος με 19%, ενώ ο Χιλιανός με 18%.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/mvp_26.html#more

Το... ανακοίνωσε -και- ο Βιντάλ!

Απομένουν τα τυπικά για την ανανέωση του Χιλιανού

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Μπέπε Μαρότα για τη συμφωνία με τον Αρτούρο Βιντάλ, ο Χιλιανός ουσιαστικά το ανακοίνωσε επισήμως!

Ο Μαρότα είπε πως «για το συμβόλαιο του Βιντάλ είμαστε στις τελευταίες λεπτομέρειες, θέλει να παραμείνει μαζί μας» και ο Βιντάλ, όπως και ο μάνατζερ του, έκαναν... retweet στο twitter αυτή τη δήλωση του γενικού διευθυντή. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, επιβεβαιώνουν την συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές!
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1497.html

Ανανεώνουν Βιντάλ και Πογκμπά

Για συμφωνία με τον Αρτούρο Βιντάλ και επικείμενη συμφωνία με τον Πολ Πογκμπά, έκανε λόγο ο Μπέπε Μαρότα.

Μιλώντας την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους ξεκαθάρισε ότι τα έχει βρει με τον Χιλιανό μέσο για την ανανέωση του συμβολαίου του και πριν το τέλος της φετινής σεζόν θα έχει συμβεί το ίδιο και με τον Γάλλο πιτσιρικά που δείχνει συνεχώς το ταλέντο του.

«Σε ό,τι αφορά τον Βιντάλ, όπως ξέρετε κι εσείς πιστεύω, είχαμε συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες και έχουμε φτάσει σε συμφωνία. Απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες. Ο Αρτούρο είναι ευτυχισμένος στη Γιουβέντους, θέλει να παραμείνει για χρόνια, θέλει να πανηγυρίσει κι άλλες επιτυχίες μαζί μας και τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Οσο για τον Πογκμά, μιλάμε για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή που έχει κάνει τεράστια βήματα μέσα σε κάτι περισσότερο από μόλις ένα χρόνο και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον ίδιο και τον Κόντε. Εχουμε κάνει ήδη μια πρώτη συζήτηση, έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον ίδιο όσο και με τον μάνατζερ του και πιστεύω ότι τις προσεχείς εβδομάδες, τους προσεχείς μήνες θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε όλοι. Τόσο εμείς όσο και ο ποδοσφαιριστής».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η συμφωνία για τον Βιντάλ είναι στα 4 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ προβλέπονται και μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων. Τόσο προσωπικών όσο και ομαδικών.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8700.html

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής


Με Τζένοα εντός η Γιούβε, στο Ούντινε δοκιμάζεται η Ρόμα
Επιστροφή στη Serie A με την 9η αγωνιστική που διεξάγεται σε δύο δόσεις -Σάββατο και Κυριακή- και ερώτημα πού θα σταματήσει η Ρόμα που αγωνίζεται στο Ούντινε.

Γενικά απουσιάζει η μεγάλη αναμέτρηση καθώς δεν υπάρχει κάποιο παραδοσιακό ντέρμπι. Βέβαια, παιχνίδια-παγίδες πάντα υπάρχουν. Για παράδειγμα η Νάπολι φιλοξενεί την Τορίνο, η Μίλαν πάει στην Πάρμα ενώ όπως προείπαμε, οι πρωτοπόροι της Ρώμης δοκιμάζονται απέναντι στην Ουντινέζε. Η Γιουβέντους φιλοξενεί στο Juventus Stadium την Τζένοα…

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σαββάτο 26/10
Σαμπντόρια-Αταλάντα (19:00)
Ιντερ-Ελλάς Βερόνα (21:45)
Κυριακή 27/10
Νάπολι-Τορίνο (13:30)
Μπολόνια-Λιβόρνο (16:00)
Κατάνια-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο Βερόνα-Φιορεντίνα (16:00)
Γιουβέντους-Τζένοα (16:00)
Πάρμα-Μίλαν (16:00)
Ουντινέζε-Ρόμα(16:00)
Λάτσιο-Κάλιαρι (21:45)
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 29/10

Αταλάντα-Ιντερ (21:45)
Τετάρτη 30/10
Κάλιαρι-Μπολόνια (21:45)
Φιορεντίνα-Νάπολι (21:45)
Τζένοα-Πάρμα (21:45)
Ελλάς Βερόνα-Σαμπντόρια (21:45)
Γιουβέντους-Κατάνια (21:45)
Λιβόρνο-Τορίνο (21:45)
Μίλαν-Λάτσιο (21:45)
Σασουόλο-Ουντινέζε (21:45)
Πέμπτη 31/10
Ρόμα-Κιέββο Βερόνα
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/9.html#more

Τι γράφουν οι σημερινές ιταλικές εφημερίδες




Ποικιλία στα σημερινή πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου και μία… μπηχτή για τον Βιτάλ
Η οικονομική συμφωνία της Γιουβέντους με την Adidas, με προεκτάσεις στη Μίλαν, αλλά και θέματα από τη ματιά των εφημερίδων φιγουράρουν σήμερα.

Ας δούμε τα πρωτοσέλιδα…
«190.000.000 ευρώ», είναι ο βασικός τίτλος της Tuttosport, αναφερόμενη για τη συμφωνία με την Adidas αλλά ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο χτύπημα της εφημερίδας που κάνει λόγο για «Τι αυτογκόλ από τον Βιντάλ», σχετικά με τη δήλωσή του πως του αρέσει η Ρεάλ.
«Γιούβε-Μίλαν: ο πόλεμος των χρημάτων. Συμφωνία της Adidas με τους “μπιανκονέρι”», γράφει η Corriere dello Sport και προσθέτει: «Περισσότερα ή λιγότερα απ’ ό,τι στους “ροσονέρι”; Καταιγίδα μεταξύ των δύο συλλόγων».
«Γκουαρντιόλα: Η Γιούβε θα τα καταφέρει. Η ομάδα του Κόντε είναι παγκόσμια. Μπορεί να κατακτήσει τα πάντα», αναφέρει η Gazzetta dello Sport.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7621.html#more

Κατηγορίες για 50 οπαδούς της Γιουβέντους

Στο σκαμνί αναμένεται να κάτσουν 50 οπαδοί της Γιουβέντους οι οποίοι κατηγορούνται για επεισόδια που έγιναν στο Μπέργκαμο στις 8 Μαΐου.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστούν εφτά άτομα από κομμάτια που είχαν ξηλωθεί από τις τουαλέτες του σταδίου και που είχαν ριχτεί στους αντίπαλους οπαδούς.

Οι Ultras της Γιούβε κατηγορούνται από τις Αρχές για καταστροφές, για πρόκληση τραυματισμών, αντίσταση κατά της αρχής αλλά και για επίθεση στα όργανα της τάξης και για την εκτόξευση επικινδύνων αντικειμένων. Ανάλογες κατηγορίες έχουν αποδοθεί και σε 18 οπαδούς της Αταλάντα.

Έως τώρα, όπως ανακοίνωσα οι αρχές σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έχει ήδη απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα σε 40 οπαδούς, μια ποινή που θα επιβληθεί και στους υπόλοιπους 68 οπαδούς των δύο ομάδων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ, οι κατηγορίες για τους οπαδούς των «μπιανκονέρι» καθυστέρησαν να αποδοθούν γιατί χρειάστηκε πολύμηνη έρευνα καθώς ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν λόγω των καλυμμένων προσώπων τους.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/50.html#more

Γιουβέντους-Τζένοα την Κυριακή το μεσημέρι…

Ανανεώνουμε τα ραντεβού μας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Γαλατινή, Πτολεμαΐδα αλλά και Ξάνθη

Να γιατρέψει τις πληγές της καλείται η Γιούβε απέναντι στη Τζένοα. Οι δύο συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Champions League δεν αφήνει κανένα περιθώριο για νέα γκέλα…

Η ομάδα επιστρέφει στο Juventus stadium και καλείται να διαχειριστεί με ηρεμία τη μίνι κρίση. Μια εύκολη νίκη με καλό θέαμα ήταν το ιδανικό για το κυριακάτικο παιχνίδι ώστε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να ανέβει η ψυχολογία για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 4 το μεσημέρι.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν:
- Στο γραφείο του club στην Καλλιθέα (Αραπάκη 6, στο 2ο όροφο)
- Στο Lemon bar, το στέκι μας στη Θεσσαλονίκη (Κατσιμίδη 10)
- Στο cafe Vengera στη Γαλατινή Κοζάνης
- Στην Πτολεμαΐδα στο café στην οδό Νοσοκομείου 18
- Στην Ξάνθη στο café Royal στην όδο Δημοκρίτου 9

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία για κάθε δραστηριότητά του club με e-mail στο gruppogrecojuventus@gmail.com ή τηλεφωνώντας στα 6973087027 (Αττική), 6948750316 (Θεσαλονίκη).
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_25.html#more

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Super deal για Γιούβε!

Τη συμφωνία με την Adidas για έξι χρόνια αντί 180 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Γιουβέντους!
Η συνεργασία της πρωταθλήτριας Ιταλίας με τη Nike θα λήξει το καλοκαίρι του 2015 και στο Τορίνο έχουν εξασφαλιστεί ήδη για τα επόμενα χρόνια. Οπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη, από τη σεζόν 2015-16 τη θέση της Nike θα πάρει η Adidas, με τη συμφωνία να είναι για έξι χρόνια, με τη Γιούβε να βάζει στο ταμείο της 140 εκατ. ευρώ! Το ποσό, για την ακρίβεια, είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς προβλέπονται κι άλλα στη συμφωνία των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, η Adidas θα πληρώνει στη Γιουβέντους 23,5 εκατ. ευρώ ετησίως συν άλλα 6 εκατ. ευρώ (ετησίως εννοείται) για άδεια εμπορικής χρήσης του σήματος. Συνολικά στο ταμείο των Μπιανκονέρι θα μπαίνουν κάθε χρόνο 30 εκατ. ευρώ, προσφορά που ήταν η διπλάσια από αυτή της Nike!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/553695/super-deal-gia-gioyve

Τι... συμβολίζει η κόκκινη στον Κιελίνι

Ο Il Greco γράφει για το ευρωπαϊκό γκρουπ των δυνατών και αναρωτιέται αν είναι η Γιούβε μέσα σε αυτό…

Σοφός δεν είμαι αλλά αν κατάλαβα κάτι από το ματς της Μαδρίτης είναι ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει τη Γιουβέντους με βάση το τι περιμένει από αυτή.

Το τι περιμένει ο καθένας, φυσικά, εξαρτάται από τον ίδιο. Οποιος πιστεύει ότι αυτή η ομάδα, με αυτό το ρόστερ, μπορεί να έχει ως στόχο την κατάκτηση του Champions League, μπορεί δηλαδή να παίξει στα ίσια τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κούπα, σήμερα έχει κάθε δικαίωμα να κράξει τους πάντες γιατί χάσαμε από μια Ρεάλ που δεν ήταν στο 100%. Οποιος πιστεύει ότι η Γιουβέντους μπορεί να στοχεύει σε μια πορεία, στην καλύτερη, όπως πέρυσι, τότε μπορεί να είδε διαφορετικά τον αγώνα στη Μαδρίτη.

Προσωπικά είμαι σίγουρος κατά 90% ότι η Γιούβε θα περάσει στους «16» και κατά 100% ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Αν κάνουμε στην Ευρώπη κάτι καλύτερο από πέρυσι, πάντως, δε θα είναι -κατά τη γνώμη μου πάντα- μια 100% φυσιολογική πορεία αλλά υπέρβαση του προπονητή και των παικτών. Γιατί ο προπονητής και οι παίκτες, ειδικά αυτοί που υπολογίζονται στον βασικό κορμό και όχι αυτοί που πρέπει να δίνουν βάθος από τον πάγκο, δεν είχαν το καλοκαίρι τη βοήθεια που θα έπρεπε από τη διοίκηση.
Αυτό, προσωπικά, το κατάλαβα χθες και ειδικά στη φάση της αποβολής του Κιελίνι. Δεν έχω κλάψει ποτέ για διαιτησία ως Γιουβεντίνος και δε θα το κάνω και ποτέ. Θα... κλάψω όμως στη διοίκηση όταν η Γιούβε είναι φανερά ένα επίπεδο κάτω από τους παραδοσιακούς αντιπάλους της στην Ευρώπη. Η αποβολή του Κιελίνι είναι το κλασικό σφύριγμα που θα πάρει σε ένα ντέρμπι ο δυνατός. Αυτός που είναι πιο δυνατός αγωνιστικά, οικονομικά, εμπορικά, επικοινωνιακά κλπ.

Από τη δεκαετία του ‘70, όταν το ποδόσφαιρο άρχισε να γίνεται πιο σοβαρό, μέχρι και το 2006 ήταν περισσότερες οι χρονιές που η Γιουβέντους ήταν στο κλειστό γκρουπ των πιο δυνατών ομάδων της Ευρώπης και λιγότερες έξω από αυτό. Σε αυτό το κλειστό γκρουπ, κατά την άποψη μου, δεν μπορεί να μας βάλει ο Κόντε ή οι παίκτες μόνοι τους. Σε αυτό το γκρουπ των φαβορί σε βάζει (και) η διοίκηση με τις κινήσεις της σε όλα τα επίπεδα.

Από την Ρεάλ έχουμε χάσει λόγω σφυρίγματος όχι ένα ματς ομίλου αλλά ολόκληρη κούπα το 1998 με το οφσάιντ του Μιγιάτοβιτς. Τότε, όμως, δεν μας απασχολούσε και ιδιαίτερα το διαιτητικό λάθος γιατί δε χρειαζόταν η κούπα για να είμαστε η πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης. Ημασταν και το ξέραμε όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι.

Εκεί πρέπει να φτάσει ξανά η Γιουβέντους. Και το να φτάσει εκεί, δεν εξαρτάται από το αν θα παίξουμε με 3-5-2 ή με 4-3-3. Εξαρτάται από το να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι είμαστε η Γιουβέντους!
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3572.html

«Μια μεγάλη αλήθεια για τον Τζίτζι…»

Σχόλιο-τοποθέτηση για τον πορτιέρο της Γιούβε

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα Μπουφόν, παρατηρώ κάθε μέρα την ψηφοφορία. Η πλειοψηφία θέλει να μείνει Τζίτζι. Σεβαστή η άποψή εκατοντάδων φίλων, αλλά…

Το ερώτημά μου είναι εάν όλα τα παιδιά έχουν ψηφίσει σύμφωνα με το συναίσθημα ή με την απόδοση του κορυφαίου ιταλού πορτιέρο. Νομίζω σύμφωνα με το πρώτο κριτήριο αν και την απάντηση την ξέρουν οι ίδιοι οι 400 και βάλε.

Προσωπικά ανήκω στη μειοψηφία. Σε αυτούς που θέλουν δηλαδή να σταματήσει ο μέγιστος Μπουφόν. Το μέγιστους πάει στο συναίσθημα, το να σταματήσει στην απόδοσή του. Εχουμε πολύ καιρό να πάρουμε βαθμούς από τον Τζίτζι και βλέπω πως δύσκολα θα καταφέρουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Χτες στη Μαδρίτη φυσικά και δεν ευθύνεται για τα γκολ που φάγαμε. Ενα τετ α τετ και ένα πέναλτι. Το πρόβλημα ξέρετε πιο είναι, αγαπητοί συνοπαδοί μου; Πως δε βγάζει πλέον τα δύσκολα ενώ τρώει και τα εύκολα.

Ο Μπουφόν έγινε μεγάλος και τρανός επειδή παλαιότερα θα μπορούσε να σταματήσει το τετ α τετ του -φιγουρατζή- Κριστιάνο Ρονάλντο. Ας βάλουμε όλοι στο youtube και ας δούμε τις σπουδαίες αποκρούσεις του.
Ολες ήταν για γκολ. Γκολ που κανένας δε θα του έλεγε γιατί το έφαγες. Εγινε μεγάλος και τρανός επειδή έσωνε την εστία του όμως. Σήμερα δεν το έχει αυτό. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Επίσης, δεν εμπνέει σιγουριά. Φέρτε στο μυαλό σας τη φάση με τον Μπενζεμά. Μπορεί να το έχασε σε κενή εστία αλλά στην παράλληλη σέντρα, που δεν ήταν δα και τίποτα τρομερό, έπιασε αέρα. Αυτός είναι πλέον ο Τζίτζι και εγώ το έχω δεχτεί. Τον αγαπάω και τον θέλω στη Γιούβε αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό που ήταν.

Με αυτό το κριτήριο, ψήφισα να σταματήσει από την ομάδα. Αν και όταν γίνει αυτό, θα πω, τώρα; Ποιος θα έρθει;

Πριν κλείσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω για το βήμα που μας δίνετε και να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Πολύ σημαντικό παιδιά. Πραγματικά ενώνετε τους Γιουβεντίνους. Από την Ξάνθη (που κάνατε και πρόσφατα συγκέντρωση) μέχρι την Κρήτη που θα θέλαμε να κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. Συγχαρητήρια για το ήθος σας και ως οπαδοί και ως δημοσιογραφική δουλειά. Forza Juve!

Ο υπερήφανος πήγασος του Gruppo Greco συνεχίζει το δημιουργικό του ταξίδι…

Μήνυμα του Gruppo Greco σε παλιούς και νέους φίλους αλλά και όλους τους οπαδούς της μεγάλης Γιουβέντους στην Ελλάδα

Σε πέντε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας πραγματοποίησε συγκεντρώσεις για το ματς με τη Ρεάλ το Gruppo Greco.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Γαλατινή Κοζάνης, Πτολεμαΐδα αλλά και Ξάνθη οι Γιουβεντίνοι έζησαν με το δικό τους πάθος το ματς. Το σημαντικό για το club είναι διατήρηση των δυνάμεών του (προηγούμενη πυρήνες) αλλά και η προσπάθεια δημιουργίας και νέου πυρήνα. Αυτό σημαίνει εξέλιξη!

Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους, ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας της μεγάλης Γιουβέντους στην Ελλάδα, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους οπαδούς και φίλους των «μπιανκονέρι» στη χώρα μας.

Το μήνυμα είναι απλό: ελάτε να κάνουμε ακόμη πιο ωραία πράγματα. Δημιουργείστε στην περιοχή σας τη δική σας γιουβεντίνικη παρέα. Βρείτε το στέκι σας και ζήστε τη μοναδικότητα της στιγμής. Για ποδόσφαιρο μιλάμε και είναι ωραίο να το χαιρόμαστε ασχέτως αν νικάμε ή όχι.

Με συνέπεια στις πράξεις μας και λαμπρή πορεία στο συνδεσμιακό κίνημα, το Gruppo Greco συνεχίζει δυναμικά παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στις μέρες μας. Σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, ξεχωρίζει η δημιουργικότητα της παρέας.
Συνηθίζεται να λέγεται πως οι παρέες γράφουν Ιστορία. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη δική μας παρέα. Σε λίγες ημέρες, την ερχόμενη Τετάρτη, το club θα στείλει στη διοίκηση της ομάδας το φάκελο για την ανανέωσή του στο Juventus Club DOC. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που έχουν στηρίξει την προσπάθεια. Ευχαριστούμε τους παλιούς μας φίλους εδώ και χρόνια ταξιδεύουν με τον πήγασο του Gruppo Greco. Καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε τους νέους μας φίλους που αποφάσισαν να στηρίξουν την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους.

Ο καθένας μόνος του είναι μια μονάδα. Ολοι μαζί είμαστε δύναμη! Και δυνατά συνεχίζουμε. Δίπλα στο πλευρό της Γιουβέντους και με τα σύμβολα του Gruppo Greco να ανεμίζουν υπερήφανα σε πολλά σημεία της Ελλάδας! Grazie per tutti…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/gruppo-greco.html#more

Ανοιξε την πόρτα εξόδου ο Βιντάλ

Τι δήλωσε σε ερώτηση αν θα ήθελε να παίξει στη Ρεάλ

Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Γιούβε και φυσικά, μαζί με τον Πογκμπά είναι ένας μεταγραφικός στόχος για τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Βιντάλ ρωτήθηκε αν θα ήθελε να παίξει στη Ρεάλ. «Θα ήταν ωραίο», απάντησε ο χιλιανός άσος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero μετά την ήττα στο Μπερναμπέου και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον».

Πριν λίγες ημέρες, ο Ανιέλι είχε ανοίξει την πόρτα εξόδου για τον Πολ Πογκμπά λέγοντας πως η Γιουβέντους θα συζητούσε μια καλή πρόταση. Χτες, την ίδια πόρτα άνοιξε και ο Αρτούρο Βιντάλ.

Σημάδια που σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικά αν θέλουμε να κυνηγήσουμε με αξιώσεις την ευρωπαϊκή κούπα αλλά και τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Πουλώντας τους καλούς και αγοράζοντας ελεύθερους δεν κάνεις το καλύτερο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά το καλύτερο σε οικονομικό…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7785.html

«Ληστεία στην… Κυρία»




Δείτε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Στην εμφάνιση του… διαιτητή στέκεται ο ιταλικός Τύπος σήμερα…

Ας δούμε τις πρώτες σελίδες των αθλητικών εφημερίδων και τους κύριους τίτλους τους…

«Με ψηλά το κεφάλι η Γιούβε, ο διαιτητής όμως όχι», αναφέρει η Tuttosport.
«Θυμωμένη η Γιούβε αλλά τώρα είναι δύσκολο», είναι ο κεντρικός τίτλος της Corriere dello Sport.
«Θύμα ληστείας η Κυρία», γράφει η Gazzetta dello Sport.
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_876.html#more

Μη ρίχνουμε και εμείς τον πήχη της ομάδας

Ο V for Vecchia Signora γράφει για την προσπάθεια αλλά και την αποτυχία

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι του Μπερναμπέου. Χωρίς να δυσκολευθεί και με αριθμητικό μειονέκτημα μπορούσε να φύγει από τη Μαδρίτη τουλάχιστον με την ισοπαλία…

Μια δυνατή Γιουβέντους με τρεις-τέσσερις καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της θα μπορούσε να χορέψει τη Ρεάλ μέσα στο γήπεδό της και φυσικά σήμερα να ήταν οδηγός του ομίλου.

Και βέβαια αδικήθηκε από το λανθασμένο σφύριγμα του Γερμανού. Αδικούμε και τους εαυτούς μας όμως αναγνωρίζοντας απλά την προσπάθεια δεκατεσσάρων ποδοσφαιριστών και μένουμε στο… «καλά παίξαμε, μπορούσαμε το “Χ”».

Εγώ είδα μια Ρεάλ που δε σκίστηκε ιδιαίτερα για το ματς. Μπήκε μπροστά στο σκορ δύο φορές και μάλλον αν χρειαζόταν θα ανέβαζε στροφές και θα έμπαινε και τρίτη. Ηθελε τη νίκη αλλά και να της στράβωνε στο ματς και καθόταν στην ισοπαλία δε θα γινόταν και τίποτα.

Ναι, απέναντι σε αυτή τη Ρεάλ, η Γιούβε στάθηκε αξιοπρεπώς. Μπορούμε όμως να υποστηρίζουμε την ομάδα που πρώτη κατέκτησε τα πάντα και να θεωρούμε το «αξιοπρεπώς» ως μια ικανοποιητική κριτική;
Μάλλον με χειρότερη ενδεκάδα τους είχαμε νικήσει πριν κάποια χρόνια. Και θα μπορούσαμε να το κάνουμε και σήμερα. Αυτό απέχει πολύ από το να μείνουμε ευχαριστημένοι επειδή πάλεψαν. Χρέος τους ήταν να το παλέψουν. Γι’ αυτό πληρώνονται. Η έλλειψη πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και η στήριξη στο σύνολο, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι… ταμάμ.

Εμένα περισσότερο με προβληματίζει που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε μια τόσο αδιάφορη Ρεάλ παρά ό,τι παραλίγο να πάρουμε ισοπαλία με δέκα παίκτες μέσα στο Μπερναμπέου.

Και προσοχή, μην μπερδευόμαστε. Φυσικά και θα χειροκροτηθεί η ομάδα γιατί την αγαπάμε όπως και να ’χει. Αλλά όχι και να μείνουμε ευχαριστμένοι…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2531.html#more