Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Εκδίκηση τώρα

Η Γιουβέντους κέρδισε για δεύτερη φορά με το ίδιο σκορ(2-0) την Τράμπζονσπορ και θα συναντήσει τη Φιορεντίνα στους '16'.
Στο πρώτο μέρος υπήρξε μία ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρήκαν χώρους και μηδένισαν όλες τις ελπίδες της τουρκικής ομάδας με δύο γκολ.
Στο 18′ ο Τζιοβίνκο έκανε το ένα-δύο με τον Οσβάλντο, βρέθηκε φάτσα με τον τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Βιντάλ, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα κι άνοιξε το σκορ.
Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν και δεν άργησαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Ο Μαρκίζιο έκανε τη μπαλιά στα αριστερά, ο Τζιοβίνκο έκανε τη σέντρα,με τη μπάλα να περνάει από το Βιντάλ στο πρώτο δοκάρι, όμως από πίσω περίμενε ο Οσβάλντο, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 0-2, σκοράροντας έτσι και στις δύο αναμετρήσεις των ομάδων.
Στη συνέχεια η Γιουβέντους έριξε το ρυθμό, κάτι που ευνόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι με κάποια σουτ προσπάθησαν, άστοχα, να απειλήσουν τον Μπουφόν.
Στην επανάληψη, οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να απειλούν. Με τον Τζιοβίνκο σε εξαιρετική μέρα έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε αντεπίθεση, ενώ το σουτ του Παντοΐν πέρασε λίγο έξω.
Από το 80′ και μετά το ματς τελείωσε ουσιαστικά αφού οι παίκτες της «μεγάλης κυρίας» αντάλλαζαν πάσες, ξοδεύοντας τον υπολοιπόμενο χρόνο.
Η Γιούβε θα συναντήσει τη Φιορεντίνα στην επόμενη φάση, με το ματς να ξεχωρίζει σίγουρα από τα υπόλοιπα, με τους «μπιανκονέρι» να θέλουν εκδίκηση για το 4-2 του πρώτου γύρου της Σέριε Α.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/28/ekdikisi-twra/

Γκόμες: «Θέλουμε τη Γιουβέντους»

Ο Μάριο Γκόμες επέστρεψε στην 11άδα της Φιορεντίνα μετά από απουσία περίπου πέντε μηνών, αναφέρθηκε στην αποθεραπεία του και στις αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους στο Europa League.
Ο Γερμανός στράικερ αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο 1-1 των Βιόλα με την Έσμπιεργκ,με το οποίο η ομάδα του σφράγισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, όπου και θα συναντήσει τη Γιούβε. «Μου λείπουν ακόμα ματς, αφού μετά από πέντε μήνες χωρίς να παίξω προπονούμαι με την ομάδα για δύο βδομάδες. Το νιώθω αυτό.
Το σημαντικό για μένα είναι να βρω τον σωστό ρυθμό όταν πηγαίνω στις διεκδικήσεις και όταν σπριντάρω μπροστά ή πίσω, αφού αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσω. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά θέλω να το κάνω. Ειλικρινά, δεν θεωρούσα ότι θα είναι τόσο δύσκολο. Κάποιες φορές ένιωσα πολύ κούραση και πόνο, αλλά έτσι είναι η διαδικασία. Αισθάνομαι σήμερα ότι ακόμα μου λείπουν πολλά, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ελπίζω να επιστρέψω στον καλύτερο μου εαυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», υποστήριξε ο Γκόμες.
Όσον αφορά τις αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους είπε: «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη Γιουβέντους. Την έχουμε νικήσει στην έδρα μας και σε έναν διπλό αγώνα τα πάντα μπορούν να συμβούν».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/591863/gkomes-theloyme-ti-gioyventoys

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Tζιοβίνκο: «Αξίζω να παίζω περισσότερο»

Ο Ιταλός επιθετικός δεν βρίσκει αρκετό χρόνο στη βασική ενδεκάδα, όμως πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει μια θέση, ενώ είναι ευγνώμων για την υποστήριξη του Κόντε.
Ο 27χρονος έχει αγωνιστεί μόλις 11 φορές φέτος στη Σέριε Α, με τις περισσότερες να είναι ως αλλαγή, όμως πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει μια θέση στη βασική ενδεκάδα και πιστεύει πως αξίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο στους πρωταθλητές Ιταλίας.
«Αξίζω να παίζω περισσότερο χρόνο, όμως όσοι παίζουν πλέον, έχουν φέρει μεγάλη πρόοδο. Είναι δίκαιο να πούμε πως ο Κάρλος(Τέβεζ) κι ο Φερνάντο(Γιορέντε), τα πηγαίνουν πολύ καλά. Ο Κάρλος είναι πολύ θετικός. Κάποτε αγωνιζόμουν συχνά, όμως τώρα δεν γίνεται το ίδιο».
Ο Τζιοβίνκο μίλησε επίσης για τις αποδοκιμασίες που άκουσε, όταν αντικαταστάθηκε, από τους φίλους της ομάδας, με τον προπονητή του να τον υποστηρίζει.
«Όταν σε αποδοκιμάζουν, νιώθεις άσχημα, όμως είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαι ήρεμος, γιατι πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Μερικές φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι. Ο Κόντε είναι σαν πατέρας μας. Θα έκανε το ίδιο για οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Είναι απαιτητικός και χρησιμοποιεί πάντα τις τεχνικές που ξέρει πως θα μας φέρουν τις νίκες».
Η «μεγάλη κυρία» αντιμετωπίζει την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία, μετά το 2-0 του πρώτου ματς, ενώ την Κυριακή ταξιδεύει στο Μιλάνο να αντιμετωπίσει τη Μίλαν, με τον επιθετικό να θέλει να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο.
«Εστιάζω στον να κερδίσουμε τον αγώνα και να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας τίτλος κι έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε τον τελικό στην έδρα μας, το οποίο είναι μεγάλο κίνητρο».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/26/tziovinko-aksizw-na-paizw-perissotero/

Τέβεζ, ο πολύτεκνος!

Πατέρας για τρίτη φορά έγινε το βράδυ της Τρίτης (25/2) ο Κάρλος Τέβεζ της Γιουβέντους.
Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του έζησε το βράδυ της Τρίτης (25/2) ο Κάρλος Τέβεζ.
Ο Αργεντινός παίκτης είδε την γυναίκα του, Βανέσα, να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι κάτι, που όπως ήταν φυσικό, τον έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο.
«Να τoς γεννήθηκε! Νιώθω απερίγραπτη χαρά. Είναι κάτι που περιμέναμε όλοι πολύ καιρό. Γεννήθηκε ο Λίτο Τζούνιορ Τέβεζ», το τουιτάρισμα του φορ της «Γιούβε», ο οποίος έγινε πατέρας για τρίτη φορά στη ζωή του.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/26/tevez-o-polyteknos/

Πρόβλημα με Ασαμόα

Ο Κουάντβο Ασαμόα δεν υπολογίζεται για την ρεβάνς της Γιουβέντους με την Τραμπζονσπόρ και είναι αμφίβολος και για την Μίλαν.
Ο Γκανέζος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην προπόνηση της Τετάρτης και τελικά ο Αντόνιο Κόντε τον άφησε εκτός αποστολής για το δεύτερο παιχνίδι με τους Τούρκους στο Europa League. Το πρόβλημα, βασικά, για τους Μπιανκονέρι δεν είναι η απουσία του Ασαμόα από τον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ αλλά το γεγονός ότι δύσκολα θα προλάβει το κυριακάτικο ντέρμπι με την Μίλαν, στο οποίο θα λείψει σίγουρα ο τιμωρημένος Βιντάλ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/591408/provlima-me-asamoa

Παίζουν με Γιουβέντους Μπαλοτέλι, Ντε Σίλιο

Καλά είναι τα νέα για την Μίλαν όσον αφορά την κατάσταση των Μάριο Μπαλοτέλι και Ματία Ντε Σίλιο ενόψει του ντέρμπι με την Γιουβέντους.
Οι δύο Ιταλοί διενθείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, όμως όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Corriere dello Sport ο ώμος του Μπαλοτέλι και ο αστράγαλος του Ντε Σίλιο είναι καλύτερα. Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι ο Κλάρενς Ζέεντορφ θα περιμένει να δει την κατάσταση των δύο, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν και τους δύο βασικούς στο ντέρμπι του «Σαν Σίρο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/591390/paizoyn-me-gioyventoys-mpaloteli-nte-silio

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πρόστιμο για την Σουπέργκα

Με πρόστιμο 25.000 ευρώ τιμωρήθηκε τελικά η Γιουβέντους για τα πανό των οπαδών της σχετικά με την τραγωδία της Σουπέργκα.
Κατά την διάρκεια του αγώνα με την Τορίνο οι οπαδοί των Μπιανκονέρι σήκωσαν κάποια πανό στο πέταλο με τα οποία ειρωνεύονταν αυτό που είχε συμβεί στην Σουπέργκα. Η κίνηση ήταν αηδιαστική με δεδομένο ότι οι Γιουβεντίνοι ζητούν επί χρόνια σεβασμό, που επίσης δεν υπάρχει, για τους νεκρούς του Χέιζελ αλλά στην Ιταλία, όπως φαίνεται, δεν θεωρούν σημαντικό να πέφτουν δυνατές καμπάνες όταν προσβάλονται νεκροί αλλά μόνο όταν προσβάλονται πόλεις και περιοχές...
Ετσι, η Γιουβέντους τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ για τα πανό, όπως συμβαίνει τόσα χρόνια όταν σηκώνονται πανό για το Χέιζελ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/590974/prostimo-gia-tin-soypergka

Όχι από Πίρλο σε Ρεάλ, Μίλαν

Ο Πίρλο αφού δήλωσε χαρούμενος στη Γιουβέντους, ξεκαθάρισε πως δεν γυρίζει στη Μίλαν, ενώ δεν είχε ποτέ επαφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Όχι από Πίρλο σε Ρεάλ, Μίλαν
Πιστός στη Γιουβέντους δήλωσε ο Ιταλός μέσος, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι, με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος στο Τορίνο και η πρόθεσή του είναι να μείνει.
«Νιώθω καλά στη Γιουβέντους. Θα μιλήσουμε σύντομα για να ξεκαθαρίσουμε τα πάντα. Προς το παρόν, έχουμε πολλά παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλω να μείνω εδώ. Η ομάδα μεγαλώνει και εδώ μπορώ να πετύχω τους στόχους μου».
Όσον αφορά τα ισπανικά δημοσιεύματα που αναφέρουν συζητήσεις με τη «βασίλισσας» είπε: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί τους. Φυσικά, μιλάω με τον Κάρλο Αντσελότι, όμως για άλλα θέματα. Προτιμώ να μείνω εδώ».
Τέλος, κλήθηκε να απαντήσει αν θα γυρνούσε στη Μίλαν, με τον ίδιο να μην βλέπει με καλό μάτι κάτι τέτοιο.
«Όχι. Έκανα ό,τι μπορούσα εκεί και πλέον κοιτάω μπροστά. Είμαι χαρούμενος στη Γιούβε. Νομίζω πως είναι λάθος οι παίκτες να γυρίζουν κάπου που έχουν κάνει ήδη καλή δουλειά. Ελπίζω να μείνω εδώ».
 Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/24/oxi-se-real-milan-apo-pirlo/

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβέντους - Τορίνο 1-0

Σε ένα τραγικό Γιουβέντους-Τορίνο το μόνο όμορφο ήταν το γκολ του Τέβες (30') με το οποίο οι Μπιανκονέρι πήραν τη νίκη (1-0).
Το derby della Mole αναμενόταν με περισσότερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια ενώ τα φώτα έπεφταν στα επιθετικά δίδυμα των δύο ομάδων (Τέβες-Γιορέντε και Τσέρτσι-Ιμόμπιλε) καθώς είναι αυτά που έχουν βάλει τα περισσότερα γκολ στη φετινή Serie A. Την διαφορά, τελικά, την έκανε ο Τέβες, ο οποίος με τέλεια κίνηση και σουτ βρήκε δίχτυα στο 30' και χάρισε στη Γιουβέντους τη νίκη που την διατηρεί στο +9 από την Ρόμα, έχοντας και ένα ματς περισσότερο.
Το ματς φάνηκε από νωρίς ότι δε θα ήταν και το πιο ωραίο του φετινού πρωταθλήματος καθώς οι δύο ομάδες πρόσεχαν πολύ την τακτική τους. Αυτό που δεν μπορούσε να περιμένει κανείς, βέβαια, ήταν ό,τι θα εξελισσόταν σε πολύ κακό καθώς έλειψαν οι ωραίες φάσεις. Η Γιουβέντους πήρε την κατοχή της μπάλας μετά το 10λεπτο και προσπάθησε να μεταφέρει το ματς προς την αντίπαλη περιοχή αλλά δεν έβρισκε χώρους για να κάνει ευκαιρίες, την ώρα που η Τορίνο ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Τσέρτσι και Ιμόμπιλε στις αντεπιθέσεις.
Την διαφορά, τελικά, την έκανε ο Τέβες στο 30' καθώς γύρισε όπως έπρεπε το σώμα του για να εξουδετερώσει τον αντίπαλο του και σούταρε αμέσως για το 1-0 καθώς ο Παντέλι δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Γιουβέντους έμαθε ότι θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Μίλαν χωρίς τον Βιντάλ καθώς συμπλήρωσε κάρτες.
Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, το δεύτερο ήταν... Οι Μπιανκονέρι είχαν σχεδόν συνεχώς την μπάλα μέχρι το 60' αλλά δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικά, με την Τορίνο να ανεβαίνει κάπως στη συνέχεια αλλά να μην μπορεί να κάνει κάποια φάση της προκοπής. Οι δύο προπονητές δεν άλλαζαν κάτι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι σημαντικό και όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε κάτι ως το τέλος.
Οντως δεν άλλαξε, αν και θα μπορούσε με την φάση του 80', όταν το ριπλέι δείχνει ότι ο Πίρλο βρίσκει το πόδι του Ελ Καντουρί. Ο παίκτης της Τορίνο προσπάθησε να μείνει όρθιος γιατί ήταν σε καλή θέση, τελικά έπεσε δύο βήματα μετά και ο Ριτσόλι δεν υπέδειξε τίποτα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/590416/gioyventoys-torino-1-0

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Bιντάλ: «Ποια Ρεάλ; Η Γιούβε»

Ο Χιλιανός ξεκαθάρισε μέσα από δηλώσεις του, πως τον ενδιαφέρει μόνο να πετύχει τους στόχους του με την ομάδα του και να πάει στο Μουντιάλ.
Δημοσιεύματα από την Ισπανία, έκαναν λόγο για κίνηση της «βασίλισσας» το καλοκαίρι, για να κάνει δικό της το μέσο της «μεγάλης κυρίας», όμως ο ίδιος φαίνεται να ναι προσηλωμένος στους στόχους του.
«Δουλεύω κάθε μέρα σκληρά, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως υπάρχει υπαρκτό ενδιαφέρον της Ρεάλ, εγώ σκέφτομαι μόνο το πως θα πετύχουμε τους στόχους μας με τη Γιουβέντους. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Ο Βιντάλ, κλήθηκε από τον Σαμπάολι για το φιλικό της Χιλής κατά της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου κι ο μέσος δήλωσε έτοιμος για το Μουντιάλ.
«Είμαι έτοιμος ψυχολογικά, όμως δουλεύω σκληρά για να είμαι και σωματικά έτοιμος 100%. Έχουμε πολύ καλή ομάδα με νέους ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται να κάνουν μεγάλα πράγματα, όμως θα υπάρξει τεράστιος ανταγωνισμός. Πρέπει να φτάσουμε στη Βραζιλία υγιείς και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/21/bintal-poia-real-i-giouve/

Πρώτο βήμα για Γιουβέντους

Η Γιουβέντους αυτή τη φορά νίκησε την τουρκική ομάδα και με το 2-0 σε βάρος της Τραμπζονσπόρ πήρε προβάδισμα για τους «16». Πέρασε η Φιορεντίνα, ήττα για Τότεναμ, σοκ για Λάτσιο.
Αν η Γιουβέντους έχει σκοπό να παρουσιαστεί σοβαρή στη ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ, τότε μάλλον έχει ήδη πάρει την πρόκριση με το 2-0 στο Τορίνο. Οι Μπιανκονέρι άνοιξαν το σκορ στο 16' με το πρώτο γκολ του Οσβάλντο, με πλασέ αφού βγήκε απέναντι από τον Κιβράκ, για να ακολουθήσουν μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι Ισλα και Τέβες (δύο φορές) δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά. Τόσο ο Χιλιανός όσο και ο Αργεντίνος έκαναν καλές κινήσεις αλλά δεν τελείωσαν τις φάσεις. Αυτό η Γιούβε θα μπορούσε να το πληρώσει στο δεύτερο ημίχρονο καθώς δεν έδειχνε διάθεση να ανεβάσει ρυθμό και έτσι οι Τούρκοι έγιναν απειλητικοί. Στο 71', μάλιστα, πίστεψαν ότι ισοφάρισαν με τον Αντίν από κοντά αλλά ο βοηθός είχε υποδείξει άουτ πριν γίνει το γύρισμα. Στο τέλος του αγώνα η Γιουβέντους αποφάσισε να πιέσει ξανά, είχε δοκάρι με τον Πογκμπά στο 90' αλλά στο 94' ο Γάλλος πλάσαρε σωστά, μετά το γύρισμα του Τέβες από δεξιά, για το τελικό 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Πογκμπά.
* Το γκολ του Οσβάλντο είναι το πρώτο του στο Europa League μετά τον Νοέμβριο του 2007, όταν είχε βρει δίχτυα στον αγώνα ΑΕΚ-Φιορεντίνα!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/589512/proto-vima-gia-gioyventoys-vids

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Kόντε: «Να τιμήσουμε τη διοργάνωση»

Ο τεχνικός της Γιουβέντους θεωρεί μεγάλη διοργάνωση το Γιουρόπα Λιγκ και σχολίασε ως φοβερό επίτευγμα την κατάκτησή της.
Ο Ιταλός προπονητής δε θεωρεί αμελητέα διοργάνωση και προειδοποιεί τους παίκτες του να μην θεωρήσουν δεδομένη την πρόκριση κόντρα στη Τράμπζονσπορ, ενώ μίλησε για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.
«Τις επόμενες 52 ημέρες, μαζί με τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, οι παίκτες θα αγωνιστούν σε 16 παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Χρειάζομαι ένα πλήρες ρόστερ για τα επόμενα ματς. Πρέπει να τιμήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ. Θα ήταν ξεχωριστό αν κατακτούσαμε αυτό τον τίτλο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει όλοι να μείνουν συγκεντρωμένοι.
Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βγήκε πρώτη στον όμιλο, μπροστά από τη Λάτσιο. Έχουν δυνατή ομάδα και ιδιαίτερα στην επιθετική γραμμή έχουν καλούς παίκτες».
Ο Κόντε μίλησε επίσης για τον τίτλο του φαβορί που έχει δοθεί στην ομάδα του,για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
«Ευχαριστώ όσους μας θεωρούν φαβορί, όμως υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα μέχρι το τέλος. Πρέπει να εστιάσουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα. Θέλουμε να φτάσουμε στους στόχους μας και το Γιουρόπα Λιγκ είναι σε αυτούς. Με τους παίκτες που έχουμε, έχω μεγάλη πίστη για τους στόχους».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/19/konte-na-timisoume-ti-diorganwsi/

Πρόταση 60 εκατ. ευρώ για Πογκμπά ετοιμάζει η Ρεάλ!

Ο Πολ Πογκμπά είναι ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι και η «βασίλισσα» είναι διατεθειμένη να προσφέρει 60 εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους!
Ο Πολ Πογκμπά αποτελεί από τα πιο καυτά ονόματα που κυκλοφορούν στο μεταγραφικό παζάρι και όπως φαίνεται είναι ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η «βασίλισσα» ετοιμάζει πρόταση ύψους 60 εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους για τον 20χρονο μεσοαμυντικό. Οι φήμες αυτές ενισχύονται από τις δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι ότι η Ρεάλ χρειάζεται ένα αμυντικό χαφ και πλέον το καλοκαίρι αναμένεται πόλεμος, αφού για τον Γάλλο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Παρί.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/589037/protasi-60-ekat-eyro-gia-pogkmpa-etoimazei-i-real

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβέντους - Κιέβο 3-1

Η Γιουβέντους συνέχισε για τον τίτλο (3-1 την Κιέβο), η Νάπολι για το σεντόνι (0-2 την Σασουόλο) και η Πάρμα για την Ευρώπη (0-4 την Αταλάντα).
Στο Juventus Stadium οι Μπιανκονέρι δεν είχαν περιθώριο μετά την ισοπαλία στη Βερόνα, όπως ήρθε αυτή. Επρεπε να νικήσουν την Κιέβο και να είναι και σοβαροί. Η Γιούβε πήρε το τρίποντο και το έκανε εύκολα καθώς καθάρισε ουσιαστικά από νωρίς. Στο 17' ο Ασαμόα με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 1-0, στο 29' ο Μαρκίζιο από κοντά μετά την απόκρουση του Αγκάτσι σε φάουλ του Πίρλο έγραψε το 2-0 και το ημίχρονο βγήκε χαλαρά για τους γηπεδούχους.
Στην έναρξη του δεύτερου, στο 51', το... αστείο αυτογκόλ του Κάσερες (χτύπησε η μπάλα πάνω του στην απομάκρυνση του Λιχτστάινερ) έκανε το 2-1 για να επαναφέρει τα... φαντάσματα της προηγούμενης αγωνιστικής για την Γιούβε αλλά άμεσα, στο 58', ο Γιορέντε έκανε το 3-1 με κεφαλιά μετά από κόρνερ και κλείδωσε το τρίποντο. Στο 71' ο Αντόνιο Κόντε πέρασε τους Τέβες και Οσβάλντο αντί των Γιορέντε και Τζιοβίνκο, με τον τελευταίο να ακούει και κάποιες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς, που πήραν και θέση με πανό σε όσα είχε πει ο Κόντε μετά το 2-2 στη Βερόνα για την ανάγκη των Μπιανκονέρι να γίνουν λίγο πιο ταπεινοί.
«Ταπεινότητα για όλους: Ποδοσφαιριστές, διευθυντές, προπονητή, οπαδούς και διοίκηση».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/588176/gioyventoys-kievo-3-1-vids

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Καπέλο: «Λίγη η Σέριε Α για Γιουβέντους»

O ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας μίλησε για το πρωτάθλημα της χώρας του λέγοντας πως δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό για τους "μπιανκονέρι".
Ο 67χρονος τεχνικός δήλωσε πως η «μεγάλυ κυρία» έχει μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος κι αυτό την επηρεάζει στη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Το ιταλικό πρωτάθλημα δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Οι Ρόμα, Νάπολι και Φιορεντίνα, πούλησαν τους Λαμέλα, Καβάνι και Γιόβετιτς, δηλαδή τους καλύτερους παίκτες τους. Τους αναπλήρωσαν σωστά, όμως την ίδια στιγμή ο Κόντε με τον Μαρότα πρόσθεσαν τους Τέβεζ, Γιορέντε στην ήδη πολύ καλή ομάδα τους, δημιουργώντας μεγάλη απόσταση».
Η Μίλαν είναι η μόνη ιταλική ομάδα στους ’16′ του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για τον Καπέλο είναι αουτσάιντερ για τους αγώνες με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
«Η Ατλέτικο είναι το φαβορί, όμως αν η Μίλαν διαχειριστεί καλά το παιχνίδι, οι Μπαλοτέλι, Κακά και Πατσίνι ίσως μπορέσουν να κάνουν κάτι καλό. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Τσέλσι θα είναι στους ημιτελικούς».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/14/kapelo-ligi-i-serie-a-gia-giouventous/

Ο Λίπι, η Γιούβε, η Ρεάλ και το Μουντιάλ

Για μια σειρά από θέματα μίλησε ο Μαρτσέλο Λίπι σε συνέντευξη του, αποκαλύπτοντας και τις δύο προσπάθειες της Ρεάλ Μ. να τον πείσει να υπογράψει.
Ο Ιταλός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική Marca και σε αυτή μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον (Μουντιάλ), σχολιάζοντας και τους Κάρλο Αντσελότι και Φάμπιο Καπέλο ενώ έχρισε φαβορί τις Μπάγερν Μ. και εθνική Γερμανίας.
Αναλυτικά όσα είπε ο Λίπι στην συνέντευξη του.
Για την άνοδο του ισπανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια:«Το θαύμα της Ισπανίας βασίστηκε στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο όλων των εποχών μαζί με τον Αγιαξ του Κρόιφ, την Μίλαν του Σάκι και την δική μου Γιουβέντους».
Για την Ρεάλ Μαδρίτης: «Επί πέντε χρόνια με την Γιουβέντους είχαμε κυριαρχήσει εναντίον όλων στην Ευρώπη. Σε αυτά τα χρόνια είχαμε διαλύσει τις ισπανικές ομάδες. Αγαπάω το ισπανικό ποδόσφαιρο και η Ρεάλ προσπάθησε δύο φορές να με πείσει να υπογράψω αλλά δεν μπορούσα να φύγω από την Γιουβέντους. Οταν είσαι στην Γιούβε δεν σκέφτεται καμία άλλη ομάδα».
Για το πώς καταφέρνεις να νικήσεις: «Η νίκη είναι πάντα σημαντική και σπάνια είναι θέμα τύχης. Μπορεί να είσαι τυχερός μία φορά, δύο φορές, αλλά στο τέλος οι νίκες είναι πάντα αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς. Η μεγαλύτερη χαρά της καριέρας μου, αυτή που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, είναι το Μουντιάλ του 2006».
Για όσους κατηγορούν τους Ιταλούς για... κατενάτσιο: «Ποιο κατενάτσιο; Δεν υπάρχει πια. Αυτά τα λέει μόνο κάποιος που θέλει απλά να πει κάτι αρνητικό για την Ιταλία και δεν ξέρει κάτι άλλο. Σας υπενθυμίζω απλά ότι έπαιξα ημιτελικό Μουντιάλ με την Γερμανία μέσα στη Γερμανία και ήμασταν στην παράταση με τέσσερις επιθετικούς: Ντελ Πιέρο, Τότι, Τζιλαρντίνο, Ιακουίντα. Οι ομάδες μου ήταν πάντα επιθετικές και αυτό ισχύει και για την Γκουάνγκζου στην Κίνα».
Για το πότε θα σταματήσει: «Στο τέλος της σεζόν θα σταματήσω να προπονώ συλλόγους. Δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω σε αυτόν τον ρυθμό. Μπορεί να αναλάβω όμως την εθνική ομάδα της Κίνας ή κάποιας άλλης χώρας. Στις εθνικές ο ρυθμός είναι πιο χαλαρός».
Για τον Κάρλο Αντσελότι: «Είναι η σοφία προσωποποιημένη. Ξέρει πάντα τι να κάνει και πώς να το κάνει, ξέρει να μεταδίδει ηρεμία λόγω της εμπειρίας του. Η Ρεάλ χρειάζεται έναν προπονητή που ξέρει να νικάει και ο Αντσελότι είναι τέτοιος».
Για το αν η Ρεάλ θα πάρει το 10ο: «Ξέρω ότι είναι σημαντικό για την Ρεάλ αν και θα πρόκειται για το 9ο, αν το πάρει, καθώς ο Μιγιάτοβιτς το 1998 ήταν οφσάιντ. Το... πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η Μπάγερν. Οι Βαυαροί είναι το φαβορί για το Champions League και η Γερμανία το φαβορί για το Μουντιάλ».
Για τον Φάμπιο Καπέλο: «Είναι λογικό να τον αγαπάτε στην Μαδρίτη. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις αλλά ο Καπέλο το έκανε και τις δύο φορές στην Ρεάλ. Ξέρει πώς να νικάει».
Για τον Πραντέλι και την εθνική Ιταλίας: «Ο Τσέζαρε κάνει πολύ καλή δουλειά και η Ιταλία μπορεί να κάνει καλά πράγματα στην Βραζιλία. Κάτι λέει το γεγονός ότι έχουμε κατακτήσει 4 Μουντιάλ και μόνο η Βραζιλία έχει ένα περισσότερο. Αυτό που πήρε εναντίον μας στα πέναλτι το 1994. Η Ιταλία ήταν πάντα ανταγωνιστική. Επί 100 χρόνια ήταν πάντα μέσα στις μεγάλες δυνάμεις, η Ισπανία όχι. Ο Αραγονές ήταν αυτός που άλλαξε την νοοτροπία των Ισπανών. Φαβορί στο Μουντιάλ είναι η Γερμανία, μετά η διοργανώτρια Βραζιλία και φυσικά υπάρχουν και ομάδες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ολλανδία».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/587836/o-lipi-i-gioyve-i-real-kai-moyntial

Βιδάλ... ξανά για Ρεάλ!

Πλάνο... Βιδάλ ξανά στη Ρεάλ, με τον Χιλιανό άσο να επιστρέφει στο προσκήνιο της «Βασίλισσας» ενόψει του καλοκαιριού σύμφωνα με τους Ισπανούς.
Με την άφιξή του πέρυσι το καλοκαίρι στη Μαδρίτη εμφανίζεται να είναι ένας από τους πρώτους παίκτες που ζήτησε. Ο... έρωτας του Κάρλος Αντσελότι για το αστέρι της Γιουβέντους δεν έχει σβήσει όπως όλα δείχνουν και παρ' ό,τι το deal δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί πριν ένα χρόνο, οι Μαδριλένοι ετοιμάζουν και νέα κρούση σύμφωνα με τη «Marca».
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της σεζόν 2014-15 έχει το όνομα του 27χρονου άσου σε περίοπτη θέση, αν όχι στην κορυφή της σχετικής λίστας της «Βασίλισσας», με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα μία τέτοια μεταγραφή θα έπεφτε κάτω από τα 60 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πάντως ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς Ρεάλ, ωστόσο παρακολουθεί... στενά τις εξελίξεις ενόψει του καλοκαιριού που αναμένεται να είναι και πάλι «θερμό».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/587703/vidal-xana-gia-real

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος εποχής για Καμορανέζι

Μόνο όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα Αργεντινής γνώριζαν ότι ο Μάουρο Καμορανέζι εξακολουθούσε να κλωτσάει το τόπι. Στα 37 του ο γεννημένος στην Αργεντινή, αλλά με ιταλικές ρίζες και διαβατήριο, μέσος ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Ιούνιο αποσύρεται οριστικά από την ενεργό δράση και ότι στόχος του είναι να γίνει προπονητής.
Ο Καμορανέζι πέρασε την κορυφαία περίοδο της πολύ καλής καριέρας του στη Γιουβέντους (2002-'10) και το 2003 πήρε τη σημαντικότερη απόφαση και έπαιξε με την Εθνική Ιταλίας. Με τη Σκουάντρα Ατζούρα είχε εξαιρετική πορεία (55 συμμ./ 5 γκολ) και έφτασε μέχρι την κορυφή του κόσμου το 2006. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ξεπεράσει έναν τραυματισμό στο γόνατο και να απολαύει για λίγο ακόμα το παιχνίδι με τη φανέλα της Ράσινγκ Κλουμπ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/587348/telos-epohis-gia-kamoranezi

Πρόβλημα για Βούτσινιτς

Εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες θα μείνει ο Μίρκο Βούτσινιτς λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο.
Το πρόβλημα προέκυψε στην προπόνηση της Γιουβέντους την Πέμπτη και αμέσως ο Βούτσινιτς έφυγε για μαγνητική καθώς υπήρχαν φόβοι για τα χειρότερα. Αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά ο Μαυροβούνιος επιθετικός θα μείνει εκτός για κάποιες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η Γιούβε, ώστε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/587340/provlima-gia-voytsinits

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ψάχνεται για Άρνολντ η Γιούβε

Η "μεγάλη κυρία" έχει στρέψει τα "μάτια" της προς Γερμανία και ο μέσος της Βόλφσμπουργκ είναι ένας από τους παίκτες που την απασχολεί.
Ο Μαξιμιλιάν Άρνολντ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ντιναμό Δρέσδης, όμως βρίσκεται στους «λύκους» από τα 15 του, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017.
Φέτος έχει πετύχει έξι τέρματα σε 14 εμφανίσεις, στις οποίες επιβεβαιώνει την UEFA, η οποία είχε κάνει σχετικό αφιέρωμα στα αστέρια του μέλλοντος και τον είχε συμπεριλάβει.
Ως εκ τούτου, ο αριστεροπόδαρος μέσος απασχολεί την Γιουβέντους η οποία ψάχνει λύσεις για το μέλλον, ενώ έχει στα υπόψιν της, πως όλο και κάποια πρόταση θα έρθει το καλοκαίρι για Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο ενώ κι ο Πίρλο δεν έχει ανανεώσει ακόμα, με τις πιθανότητες ωστόσο να είναι με τους «μπιανκονέρι».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/11/psaxnetai-gia-arnolnt-i-giouve/

Πάει για Πογκμπά η Γιουνάιτεντ!

Ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την περίοδο του καλοκαιριού είναι ο χαφ της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπα.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τελείωσαν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα για το «παζάρι» της καλοκαιρινής περιόδου έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Σύμφωνα, με ένα από αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τη φετινή σεζόν ζει ένα αγωνιστικό… δράμα θα κινηθεί για να κάνει δικό της τον χαφ της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά.
Ο Γάλλος μέσος ήδη έχει προσελκύσει τα βλέμματα των ανθρώπων της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ πριν παέι στην «Μεγάλη Κυρία» το καλοκαίρι του 2012 είχε μείνει ελεύθερος από τους «κόκκινους διάβολους» που θέλουν να τον εντάξουν και πάλι στις τάξεις τους.
Ωστόσο, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν, αφού οι πρωταθλητές Γαλλίας φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν Γη και ύδωρ στους «μπιανκονέρι», ώστε να κάνουν τον Πογκμπά δικό τους το προσεχές καλοκαίρι.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/11/paei-gia-pogkba-i-giounaitent/

Προς Γιούβε ο Κρόος(;)

Ο Τόνι Κρόος δεν έχει βρει το χρόνο συμμετοχής που θέλει στη φετινή Μπάγερν και εκπρόσωποι της "μεγάλης κυρίας" έχουν πλησιάσει ήδη τον Γερμανό μέσο.
Η «Τuttosport» αναφέρει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών με τον μέσο της Μπάγερν να φαίνεται πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.
Ο 24χρονος μέσος έχει αγωνιστεί 18 φορές φέτος σε αγώνες πρωταθλήματος με τις μισές να είναι ως αλλαγή, ενώ πλέον με την επιστροφή του Χάβι Μαρτίνεθ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον ίδιο.
Πάντως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο αφού αν ο συγκεκριμένος παίκτης γίνει διαθέσιμος για μεταγραφή θα ασχοληθούν μαζί του κι άλλες ομάδες, με τις Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ να τον έχουν στη λίστα τους ήδη.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/10/pros-giouve-o-kroos/

Φυλάκιση σε οπαδό της Γιουβέντους

Ποινή φυλάκισης εννιά μηνών επιβλήθηκε σε οπαδό της Γιουβέντους, ο οποίος 'πιάστηκε' να μπαίνει στο γήπεδο της Βερόνα κρατώντας μαχαίρι.
Ο 30χρονος έφτασε στην Ιταλία από την Ελβετία και κατευθύνθηκε προς το «Μπεντεγκόντι» για να δει τον αγώνα της Γιουβέντους με την Βερόνα. Πριν μπει στο γήπεδο όμως πιάστηκε από τους υπεύθυνους να κρατάει μαχαίρι μήκους 24 εκατοστών και να έχει στην κατοχή του κροτίδες και καπνογόνα. Στον άνδρα του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννιά μηνών ή πρόστιμο 2.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός δια βίου.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/586408/fylakisi-se-opado-tis-gioyventoys

Κράξιμο Κόντε σε παίκτες

Το πρόγραμμα της Δευτέρας δεν έλεγε ρεπό στη Γιουβέντους αλλά φωνές από τον Αντόνιο Κόντε για ό,τι έγινε στη Βερόνα.
Οι Μπιανκονέρι προηγήθηκαν νωρίς με 2-0 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τόσο χαλαροί ώστε να χάσουν δύο βαθμούς στο τέλος, προκαλώντας την οργή του προπονητή τους. Ετσι, το πρωί της Δευτέρας ο Κόντε τους είχε όλους στο Vinovo για να τους θέσει προ των ευθυνών τους, παρουσία των Μπέπε Μαρότα, Πάβελ Νέντβεντ και Φάμπιο Παράτιτσι που ήταν δίπλα του.
Οι φωνές κράτησαν μία ώρα, με τον Κόντε να προετοιμάζει για αλλαγές στην 11άδα στα προσεχή ματς ενώ έκανε σαφές, σύμφωνα με τους Ιταλούς, ότι όποιος εμφανιστεί από εδώ και πέρα χαλαρός και όχι με την πείνα που χαρακτηρίζει τη Γιούβε σε αυτά τα 2,5 χρόνια, θα δει πόσο ωραίος φαίνεται ο αγωνιστικός χώρος από τον πάγκο ή την εξέδρα... Αυτό που περιμένουν προπονητής και διοίκηση είναι μια αντίδραση ανάλογη αυτής μετά το απίστευτο 4-2 από την Φιορεντίνα τον Οκτώβριο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/586351/kraximo-konte-se-paiktes

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Βερόνα - Γιουβέντους 2-2

Η Γιουβέντους προηγήθηκε νωρίς με 2-0 στη Βερόνα αλλά στο 94' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν βαθμό (2-2)! Νίκες για Τζένοα, Σαμπντόρια.
Στο «Μπεντεγκόντι» η Γιουβέντους έδειχνε αρκετά σοβαρή από νωρίς, όπως από νωρίς φάνηκε να καθαρίζει τον αγώνα. Οι Μπιανκονέρι άνοιξαν το σκορ στο 4' με το πλασέ του Τέβες στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Ραφαέλ στο σουτ του Ασαμόα και στο 21' ο Αργεντίνος πέτυχε και δεύτερο γκολ, για το 0-2, μετά την ασίστ του Πογκμπά που τον έβγαλε τετ α τετ, με τον Τέβες στην αρχή της φάσης να είναι εκατοστά μπροστά. Η Γιούβε είχε συνεχώς την μπάλα, την κυκλοφορούσε άνετα και έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χαλαρά στο 0-2 καθώς δεν επέτρεψε στη Βερόνα ούτε σουτ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το ματς απέκτησε ζωή!
Στο 52' ο Τόνι πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και μείωσε σε 1-2, σε μια φάση που υπήρξε οφσάιντ όπως και στο 0-2, με τους γηπεδούχους να το πιστεύουν και τον Αντόνιο Κόντε να ρίχνει στον αγώνα τον Οσβάλντο αντί του Γιορέντε, στο 66'. Αμέσως μετά ο διεθνής Ιταλός φορ είχε δοκάρι στο πλασέ που έκανε μετά την μπαλιά του Πίρλο και στη συνέχεια χρειάστηκε μια εκπληκτική επέμβαση του Μπουφόν σε σουτ του Τόνι από κοντά για να διατηρήσει το 1-2. Ο Κιελίνι βγήκε με μυικό πρόβλημα, η Βερόνα φώναξε για χέρι του Λιχτστάινερ στο 90' αλλά ο Ελβετός ήταν πλάτη με την μπάλα και δεν μπορούσε να ξέρει την πορεία της, η Γιουβέντους κρατούσε τους τρεις βαθμούς την ώρα που η Ρόμα ήταν κολλημένη στο 0-0 με την Λάτσιο αλλά στο 94' υποχρεώθηκε και αυτή σε ισοπαλία, μετά την κεφαλιά του Γκόμες -που είχε μπει ως αλλαγή στο 86'- ξανά σε στημένη φάση!
Με αυτό το αποτέλεσμα η Βερόνα παραμένει στην 5η θέση και συνεχίζει να ονειρεύεται ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/586053/verona-gioyventoys-2-2-vids

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση Μότζι σε Ερνάνες

Ο πρώην παράγοντας της Γιουβέντους απάντησε με το δικό του τρόπο στη σπόντα του Ερνάνες, πως πήγε στην Ίντερ γιατι ποτέ η ομάδα δεν μπλέχτηκε σε σκάνδαλα.
Ο Μότζι δε θα άφηνε κάτι τέτοιο να περάσει απαρατήρητο και έδωσε την απάντηση.
«Η Λάτσιο έκανε φοβερό ντιλ με την Ίντερ. Μόνο αυτοί μπορούσαν να δώσουν 20 εκατομμύρια ευρώ για τέτοιο παίκτη.»
Ο «Lucky Luciano» φαίνεται πως δεν ξεχνά όσα έχει περάσει με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως το τότε σκάνδαλο ήταν προϊόν της Ίντερ η οποία είχε ωφεληθεί με τον υποβιβασμό της «μεγάλης κυρίας».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/06/apantisi-motzi-se-ernanes/

Ο Τέβεζ έκανε like

Η επίσημη σελίδα της Γιουβέντους στο facebook, ξεπέρασε τους 10 εκατομμύρια "οπαδούς" και το γιόρτασε με ένα βιντεάκι. Πρωταγωνιστής; Το νούμερο 10 της Γιούβε.
Ο Κάρλος Τέβεζ κλήθηκε να κάνει ένα διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχει συνηθίσει, με τον Αργεντινό να καλείται να πετύχει το σήμα του like, το οποίο ήταν σε ένα τέρμα, με μπάλα από απόσταση.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/06/o-tevez-ekane-like/

Για πάντα στην «Μεγάλη Κυρία»

Πολύ κοντά στο να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τη Γιουβέντους είναι Κιελίνι, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Πίρλο, ενώ σειρά έχουν οι Τζιοβίνκο, Πογκμπά και Κόντε.
Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που τελείωσε πριν μερικές μέρες η Γιουβέντους εκτός από την απόκτηση του Πάμπλο Οσβάλντο με την μορφή δανεισμού από τη Σαουθάμπτον δεν έκανε άλλη κίνηση.
Εξάλλου η «Μεγάλη Κυρία» βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και έχει σε απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Ρόμα. Ωστόσο, σκοπός των «μπιανκονέρι» είναι άλλος. Να κρατήσουν στο Τορίνο για αρκετά χρόνια ακόμα τους παίκτες με τους οποίους έχουν πανηγυρίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για τους Τζόρτζιο Κιελίνι, Στέφαν Λιχστάινερ και Αντρέα Μπαρτσάλι, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της «Γιούβε», ώστε να ανανεώσουν την συνεργασία τους μαζί τους, καθώς τα συμβόλαιά τους εκπνέουν σε λίγους μήνες.
Εκτός από τους τρεις παραπάνω αμυντικούς οι «μπιανκονέρι» έχουν έρθει σε προφορική με τον Αντρέα Πίρλο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι που έρχεται. Μάλιστα, ο Ιταλός χαφ θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα έχει ισχύ μέχρι το θέρος του 2016 και θα του αποφέρει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Επόμενοι στην λίστα των ανανεώσεων είναι οι Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, Πολ Πογκμπά και ο τεχνικό της ομάδας, Αντόνιο Κόντε.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/05/gia-panta-stin-megali-kyria/

«Φευγάτος» ο Κουαλιαρέλα

Ατομικές προπονήσεις θα κάνει από εδώ και πέρα ο φορ της Γιουβέντους, Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας, Αντόνιο Κόντε.
Προπονήσεις με τις… μπουλντόζες θα κάνει από εδώ και πέρα ο ο φορ της Γιουβέντους, Φάμπιο Κουλιαρέλα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.
Ο έμπειρος επιθετικός τη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί μόνο 321 λεπτά με τη φανέλα της «Μεγάλης Κυρίας», όμως, παρά το γεγονός πως ο τεχνικός του συλλόγου, Αντόνιο Κόντε, τον έχει εκτός πλάνων αυτό δεν τον έχει… ξενερώσει.
Αντιθέτως! Θέλει να παραμείνει στη Γιουβέντους. Γι” αυτό, άλλωστε, έριξε «χυλόπιτα» σε όσες ομάδες προσπάθησαν να τον αποκτήσουν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Ωστόσο, κάπου εκεί είναι και το πρόβλημα. Η διοίκηση των «μπιανκονέρι» δεν είναι ικανοποιημένη από την στάση του παίκτη για το γεγονός πως απέρριψε τόσες πολλές προτάσεις, γι” αυτό αποφάσισε να τον τιμωρήσει με ατομικές προπονήσεις, ώστε να βάλει μυαλό!
Αυτό ισχυρίζονται τα ΜΜΕ της Ιταλίας. Βέβαια, αυτό διαψεύστηκε επισήμως από τα χείλη του τεχνικού διευθυντή της «Γιούβε», Μπέπε Μαρότα, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως ο ποδοσφαιριστής είναι άρρωστος τις τελευταίες μέρες και πως γι” αυτό τον λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/02/05/fevgatos-o-koualiarela/

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μίλαν-Γιουβέντους για Τσέρτσι

Μπορεί η μεταγραφική να πέρασε όμως οι φήμες δεν σταματούν και οι Μίλαν, Γιουβέντους ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Τσέρτσι της Τορίνο.
Τα δύο κλαμπ είχαν ακουστεί για τον 27χρονο εξτρέμ και τον προηγούμενο μήνα, όμως παρότι τίποτα δεν συνέβη, φαίνεται πως θα επανέλθουν στο τέλος της σεζόν. Ο Αλέσιο Τσέρτσι τα έχει πάει φέτος εκπληκτικά υπό τις οδηγίες του Τζανπιέρο Βεντούρα και η ομάδα του είναι πολυ πιθανό να δεχθεί να πουλήσει το αστέρι της στο peak του για να φέρει ρευστό στα ταμεία.
Αν και φαντάζει υπερβολικό, ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός κοστολογείται από την Τορίνο στα 20 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι απίθανο να δώσει κάποια από τις δύο ομάδες.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/584251/milan-gioyventoys-gia-tsertsi

Εκτός Ευρώπης ο Κουαλιαρέλα

Τελειωμένος από τη Γιουβέντους ουσιαστικά ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα καθώς δεν είναι στη λίστα για το Europa League.
Ο Ιταλός επιθετικός έμεινε εκτός για να μπει ο Πάμπλο Οσβάλντο, μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Ιγκλι Τάρε για τη μεταγραφή του «Κουάλια» στην Λάτσιο το προσεχές καλοκαίρι. Προφανώς θα πάει αρκετά ξεκούραστος στους Ρωμαίους αφού θεωρείται η τελευταία επιλογή του Αντόνιο Κόντε πλέον στην επίθεση.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/584225/ektos-eyropis-o-koyaliarela

Γιουβέντους - Ιντερ 3-1

Η Γιουβέντους είναι καλύτερη από την Ιντερ, το απέδειξε και με το 3-1 στο Τορίνο και πήγε στο +9 απο τη 2η Ρόμα.
Η Γιουβέντους μπήκε όπως πάντα στα εντός έδρας ντέρμπι. Με στόχο να προηγηθεί νωρίς. Θα μπορούσε να το κάνει στο 3' αλλά ο Χαντάνοβιτς αντέδρασε εντυπωσιακά σε διπλή προσπάθεια του Τέβες από κοντά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία και την Ιντερ να ψάχνει τα πατήματα της. Τα έψαχνε αλλά δεν τα έβρισκε, όπως δε βρήκε καθόλου μπάλα αλλά μόνο πόδια ο Κουζμάνοβιτς στο πρώτο πραγματικό μαρκάρισμα του ντέρμπι, στον Βιντάλ στο 13', για την κίτρινη κάρτα.
Δύο λεπτά μετά, το Juventus Stadium σηκώθηκε ξανά στο πόδι αλλά όχι για να διαμαρτυρηθεί. Ηταν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 με την κεφαλιά-ψαράκι του Λιχτστάινερ, αφού ο Πίρλο έβγαλε μία από τις μαγικές μπαλιές του. Με προβάδισμα και ψυχολογία από νωρίς, οι Μπιανκονέρι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν και στροφές. Οι Νερατζούρι, την ίδια ώρα, δυσκολεύονταν να έχουν κατοχή καθώς είχαν χάσει το κέντρο και ο Παλάσιο ήταν απελπιστικά μόνος μπροστά.
Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι συμπαίκτες του Παλάσιο, το έκανε ο Μπονούτσι στο 40' καθώς το λάθος του έβγαλε τον Αλβαρες στην αντεπίθεση και αυτός τετ α τετ τον Αργεντινό, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, η Γιουβέντους μπήκε όπως στο πρώτο. Απλά, αυτή τη φορά δεν έχασε την ευκαιρία και βρήκε δίχτυα με τον Κιελίνι από κοντά, αφού ο Πογκμπά επέμεινε κόντρα στον Κουζμάνοβιτς, για το 2-0. Ο Ματσάρι έβλεπε το ματς να χάνεται και έκανε αλλαγή με τον Μιλίτο αντί του Κουζμάνοβιτς αλλά αμέσως μετά, στο 56', ο Βιντάλ, μετά την απόκρουση του Χαντάνοβιτς στον Πογκμπά, έκανε το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για το πάρτι στις εξέδρες.
Αυτό το πάρτι, όπως φάνηκε, πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι Μπιανκονέρι έριξαν εντελώς ταχύτητα και έπαιζαν χαλαρά. Αυτό φαινόταν στις εύκολες λάθος πάσες που έκαναν ή στις μονομαχίες στις οποίες δεν έμπαιναν δυνατά, με τους τιφόζι στις εξέδρες να ασχολούνται με τον Ερικ Τοχιρ… Ο Ματσάρι έδωσε χρόνο και στους Ντ' Αμπρόσιο (ντεμπούτο) και Μπότα, ο Κόντε έβαλε τους Κάσερες αντί του Μπαρτσάλι και στο 72', αφού η άμυνα των Τορινέζων δεν έδιωξε, ο Ρολάντο με σουτ μείωσε σε 3-1.
Η μείωση του σκορ έφερε προς το παρόν κάποιον εκνευρισμό στη Γιούβε καθώς από εκεί που ήταν χαλαρή έπρεπε να… τσιτώσει για να μην κάνει διεκδικήσιμο το ματς. Μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 86' από την κοντινή κεφαλιά του Παλάσιο, μπορούσε να βάλει και τέταρτο στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Βούτσινιτς, στον οποίο ο Κόντε έδωσε χώρο παρά τα όσα έγιναν στη μεταγραφική περίοδο.
Οπως και να έχει, η Γιούβε πήρε το τρίποντο και πήγε στο +9 από τη 2η Ρόμα με ένα ματς περισσότερο, αφήνοντας παράλληλα την Ιντερ στο -26 και αν οι δύο ομάδες συνεχίσουν έτσι μπορεί να υπάρξει και διαφορά ρεκόρ στο τέλος...
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/583945/gioyventoys-inter-3-1

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοινώθηκε ο Οσβάλντο

Παίκτης της Γιουβέντους και επισήμως είναι πλέον ο Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο καθώς ανακοινώθηκε η απόκτηση του.
Ο διεθνής Ιταλός επιθετικός ήταν από το πρωί της Παρασκευής στο Τορίνο, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις, πήγε στο Vinovo όπου είχε την πρώτη του γνωριμία με τον Αντόνιο Κόντε και τους νέους συμπαίκτες του και στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση των Μπιανκονέρι. Οπως αναφέρει αυτή, ο Οσβάλντο είναι δανεικός χωρίς να δοθούν χρήματα στη Σαουθάμπτον ως το τέλος της σεζόν και η οψιόν απόκτησης του το καλοκαίρι φτάνει στα 19 εκατ. ευρώ, που θα πληρωθούν σε τρεις δόσεις.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, παρουσία του Αντρέα Ανιέλι, ο Οσβάλντο παραχώρησε και την πρώτη του συνέντευξη στο κανάλι της Γιουβέντους (σχετικό βίντεο παρακάτω).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/583333/anakoinothike-o-osvalnto-vid

Ένας 16χρονος Κύπριος στη Γιουβέντους

Ο 16χρονος Κύπριος ποδοσφαιριστής, Γρηγόρης Κάστανος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα αφού από την Ένωση Παραλιμνίου, θα αγωνίζεται πλέον στην Γιουβέντους.
Ο Κάστανος ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες στο Τορίνο, πέρασε τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Γιουβέντους για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Ο Κύπριος επιθετικός έγινε χθες 16 ετών και απέκτησε το δικαίωμα να υπογράψει συμβόλαιο με την «Κυρία». Αναμφισβήτητα είναι μία από τις κορυφαίες μεταγραφές ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/583162/enas-16hronos-kyprios-sti-gioyventoys