Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τέλος από Σίντνεϊ ο Ντελ Πιέρο

Ο Ντελ Πιέρο ανακοίνωσε πως δε θα συνεχίσει για τρίτη σεζόν στη Σίντνεϊ, αποχαιρετώντας την Αυστραλία.
Οι δύο πλευρές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστούν, με τον Ντελ Πιέρο να θεωρείται φαβορί για τη θέση του τεχνικού, αφού ο Φαρίνα απολύθηκε.
Ο Ντελ Πιέρο πέτυχε 24 τέρματα με τη φανέλα της Σίντνεϊ, όπου τον έκαναν πρώτο σκόρερ της ομάδας και της δύο σεζόν, με την ανακοίνωσή του να λέει:
«Αυστραλία, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Η περιπέτειά μου στο Σίντνεϊ φτάνει στο τέλος της, αν και με κάνει λυπημένο αυτό, αποφάσισα με την ομάδα να μη συνεχίσω. Είμαι ευχαριστημένος με τις δύο αυτές σεζόν και η ομάδα μου είπε να μείνω, όμως θέλω μια νέα περιπέτεια. Δεν ήταν εύκολη απόφαση καθώς μέσα και έξω από το γήπεδο, η ζωή μου ήταν φανταστική και η οικογένειά μου το ευχαριστήθηκε. Η Αυστραλία θα είναι πάντα στην καρδιά μας».
Ο θρυλικός επιθετικός της Γιουβέντους, θα φορέσει τελευταία φορά τη φανέλα της Σίντνεϊ, στο φιλικό κόντρα στους «μπιανκονέρι» τον Αύγουστο, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας τον ευχαρίστησε, αποκαλώντας τον, ως τον καλύτερο παίκτη που πέρασε ποτέ από τη χώρα.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/28/telos-apo-sintnei-o-ntel-piero/

Σασουόλο - Γιουβέντους 1-3

Η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε από την Σασουόλο αλλά ανέτρεψε το σκορ (1-3), έκανε ρεκόρ συγκομιδής στην ιστορία της και την επόμενη Δευτέρα κατακτά τον τίτλο.
Ο Ρούντι Γκαρσία ήθελε να δει την Σασουόλο να τα δίνει όλα κόντρα στην Γιουβέντους, όπως είπε, καθώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ρόμα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Η επιθυμία του Γάλλου τεχνικού έγινε πραγματικότητα αλλά αυτό δεν άλλαξε την... πραγματικότητα. Οι Μπιανκονέρι βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς, ισοφάρισαν με τον Τέβες που κάνει συνεχώς την διαφορά και στο δεύτερο 45λεπτο πήραν την νίκη, με την οποία έφτασαν στους 93 βαθμούς. Αν θα φτάσουν τους 100 θα φανεί προσεχώς αλλά προς το παρόν έκαναν ρεκόρ συγκομιδής στην ιστορία τους, καταρρίπτοντας αυτό της ομάδας του Καπέλο το 2006 (91). Οσο για την εξασφάλιση του τίτλου και μαθηματικά, αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα στο Juventus Stadium κόντρα στην Αταλάντα.
Το σουτ του Σανσόνε που έφυγε άουτ στο 2' έδειξε ότι η Σασουόλο μπήκε στο ματς για να αιφνιδιάσει την Γιουβέντους και τα κατάφερε στο 9', όταν ο Τζάτζα (που ανήκει στην Γιούβε) ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενος και την κόντρα στον Ογκμπόνα για να νικήσει τον Μπουφόν που έκανε λάθος (1-0). Οσο οι Μπιανκονέρι ψάχνονταν, γιατί στο ματς δεν είχαν μπει, οι Νεροβέρντι απείλησαν ξανά στην κόντρα με τον Σανσόνε, ψάχνοντας και δεύτερο γκολ.
Η πρώτη φορά που οι Τορινέζοι απείλησαν ήταν στο 22' με ένα σουτ του Τέβες που έφυγε άουτ και από εκείνο το σημείο άρχισαν να ανεβαίνουν στο γήπεδο και να μεταφέρουν το ματς στην περιοχή των γηπεδούχων. Η άμυνα των νεοφώτιστων κρατούσε καλά παρά την πίεση αλλά στο 35' ο Τέβες βρήκε χώρο εκτός περιοχής και εκτέλεσε τον Πέγκολο για το 1-1, επιστρέφοντας με γκολ στο πρωτάθλημα μετά από απουσία δύο αγώνων. Η Σασουόλο, πάντως, θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια αν στο 43' ο Τζάτζα πετύχαινε το δεύτερο του γκολ σχεδόν από την ίδια θέση αλλά ο Μπουφόν αυτή την φορά απέκρουσε.
Οπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος η Σασουόλο μπήκε καλύτερα και απείλησε με το σουτ του Σανσόνε που έφυγε άουτ, την ίδια ώρα που ο Τζάτζα εξέθετε με κάθε τρόπο τον Ογκμπόνα. Η Γιουβέντους δεν πατούσε καλά αλλά παρ' όλα αυτά την δουλειά την έκανε, με τον Πίρλο στο 58' να βρίσκει ωραία τον Μαρκίζιο και αυτός πλάσαρε άψογα στην κίνηση για το 1-2. Οι Μπιανκονέρι έπρεπε, πλέον, απλά να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα γνωρίζοντας ότι θα υπήρχαν χώροι και πήγαν να καθαρίσουν το ματς με το σουτ του Μαρκίζιο που απέκρουσε ο Πέγκολο ενώ στην άλλη περιοχή ο Τζάτζα έκανε θέατρο και έπαιρνε κίτρινη, αν και προσπάθησε να την αποφύγει παραδεχόμενος ότι δεν υπήρχε παράβαση.
Στο 73' ο Πογκμπά έδωσε με μαγικό τρόπο στον Λιχτστάινερ και αυτός γύρισε για τον Τέβες που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, για να γίνει τελικά το 1-3 στο 76' με το τακουνάκι του Γιορέντε μετά το γύρισμα του Λιχτστάινερ. Ο Κόντε έριξε για το τελευταίο 10λεπτο τον Βιντάλ που λογικά θα παίξει την Πέμπτη με την Μπενφίκα, οι οπαδοί στις εξέδρες τραγουδούσαν για το τρίτο σερί πρωτάθλημα και ο Μπουφόν απέκρουσε στην διπλή προσπάθεια του Φλόκαρι να ξαναβάλει την Σασουόλο στο ματς.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (35 αγωνιστικές)
1. Γιουβέντους 93
2. Ρόμα 85
3. Νάπολι 69
4. Φιορεντίνα 61
5. Ιντερ 57
6. Τορίνο 52
7. Λάτσιο 52
8. Βερόνα 52
9. Πάρμα 51
10. Μίλαν 51
11. Αταλάντα 47
12. Σαμπντόρια 44
13. Τζένοα 40
14. Κάλιαρι 39
15. Ουντινέζε 39
16. Κιέβο 30
17. Σασουόλο 28
18. Μπολόνια 28
19. Λιβόρνο 25
20. Κατάνια 23
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (36η)
Κυριακή (4/5)

Τζένοα-Μπολόνια (16:00)
Πάρμα-Σαμπντόρια (16:00)
Κατάνια-Ρόμα (16:00)
Κιέβο-Τορίνο (16:00)
Ουντινέζε-Λιβόρνο (16:00)
Μίλαν-Ιντερ (21:45)
Δευτέρα (5/5)
Λάτσιο-Βερόνα (20:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (22:00)
Τρίτη (6/5)
Φιορεντίνα-Σασουόλο (20:00)
Νάπολι-Κάλιαρι (22:00)
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/608454/sasoyolo-gioyventoys-1-3

Σαβίσεβιτς: «Οι διαιτητές βοηθούν την Γιουβέντους»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Μαυροβουνίου και πρώην παίκτης της Μίλαν, Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, δήλωσε ότι οι διαιτητές στην Ιταλία σφυρίζουν υπέρ της Γιουβέντους.
«Η Γιουβέντους είχε την καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, όμως φέτος την έχουν σπρώξει οι διαιτητές. Από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές είχε φανεί τι θα γίνει στο τέλος» είπε ο Σαβίσεβιτς και τάχθηκε υπέρ του προπονητή της Ρόμα, που πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει κάτι ανάλογο. «Συμφωνώ με τον Ρούντι Γκαρσία για το ότι οι διαιτητές την βοηθούν. Θα έκαναν νίκες ούτε ή άλλως, όμως η βοήθεια είναι πάντα εκεί».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/608435/savisevits-oi-diaitites-voithoyn-tin-gioyventoys

Ζιντάν: «Πολ έλα στη Ρεάλ!»

Σύμφωνα με το «France Football», ο Ζιζού προσπαθεί να πείσει τον Πολ Πογκμπά να μετακομίσει στη Ρεάλ, έχοντας το ΟΚ του Φλορεντίνο Πέρεθ.
Στη Μαδρίτη είναι σχεδόν σίγουροι πως το καλοκαίρι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα αποχωρήσει από τη Ρεάλ, ώστε να δοκιμάσει την τύχη του ως πρώτος προπονητής. Ωστόσο, πριν φύγει, έχει ήδη φροντίσει να εξηγήσει στον Φλορεντίνο Πέρεθ, το που θα πρέπει να εστιάσει μεταγραφικά: στον Πολ Πογκμπά. Αυτό τουλάχιστον βεβαιώνει το «France Football», που διέρρευσε ότι ο Ζιζού έχει ήδη τηλεφωνήσει στον ταλαντούχο συμπατριώτη του, για να τον πείσει ότι πρέπει να μετακινηθεί προς την ισπανική πρωτεύουσα.
Το όλο θέμα ξεκινάει από το ότι ο Κάρλο Αντσελότι δεν έχει πειστεί από τις ικανότητες του Ασιέρ Ιγιαραμέντι και το ότι ο Τσάμπι Αλόνσο μεγαλώνει. Οπότε εκεί υπάρχει ένα κενό, με τον Ζιντάν να θεωρεί ως τέλεια επιλογή τον μέσο της Γιουβέντους. Φυσικά ο βοηθός του Αντσελότι δεν ανακάλυψε την Αμερική. Το θέμα ήταν όμως να δεχτεί ο Πέρεθ να πληρώσει όσα θα χρειαστούν, ώστε να εξασφαλίσει για πάρα πολλά χρόνια το μέλλον της ομάδας στη συγκεκριμένη νευραλγική θέση.
Εάν και εφόσον Πογκμπά και Γιούβε δεχτούν, το ποσό που θα χρειαστεί υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ. Κυκλοφορεί όμως ακόμα ένα σενάριο που θέλει τα χρήματα να είναι 40 εκατ. και ως αντάλλαγμα ένας εκ των Φάμπιο Κοεντράο, Ανχελ Ντι Μαρία και Αλβαρο Μοράτα. Λογική σε αυτό μπορεί να υπάρχει, αλλά για τους δύο και σε καμία περίπτωση όσον αφορά τον Ντι Μαρία. Οταν πάντως ρωτήθηκε ο Ζιντάν, απάντησε ότι: «Ο Πογκμπά είναι, λογικό δεν είναι να τον θέλει όλος ο κόσμος;»
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/608433/zintan-pol-ela-sti-real

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μπενφίκα - Γιουβέντους 2-1

Η Μπενφίκα πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League με το 2-1 αλλά η Γιουβέντους παραμένει δυνατά στο κόλπο αφού ο Τέβες έσπασε την ευρωπαϊκή κατάρα.
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ζόρζε Ζεσούς καθώς η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με την κεφαλιά του Γκαράι μετά από κόρνερ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο Μπονούτσι έμεινε καρφωμένος στο έδαφος. Με ψυχολογία στον... Θεό και με πίεση ψηλά, οι Πορτογάλοι δεν επέτρεψαν στη Γιουβέντους να κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύουν καθόλου. Οι γηπεδούχοι όποτε έβρισκαν ευκαιρία έφευγαν σαν σφαίρες στην κόντρα και οι Μπιανκονέρι είχαν προβλήματα κυρίως από δεξιά καθώς οι Κάσερες και Λιχτστάινερ δεν είχαν καμία συνεννόηση.
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε συνήλθε κάπως μετά το 20λεπτο, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια καθαρή ευκαιρία. Η μπάλα, άλλωστε, δεν έφτανε σχεδόν ποτέ σωστά σε Τέβες και Βούτσινιτς καθώς υπήρχε πρόβλημα στο κέντρο. Κλεισμένος ο Πίρλο, εκνευρισμένος ο Πογκμπά, εκτός παιχνιδιού ο Μαρκίζιο... Καμία έκπληξη επομένως για το γεγονός ότι το 1-0 έμεινε ως την λήξη του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο, πάντως, η Γιουβέντους μπήκε με περισσότερο νεύρο, πίεσε την Μπενφίκα και στο 55' πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Πογκμπά που απέκρουσε ο Αρτούρ. Οι Μπιανκονέρι ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο καθώς ήλεγχαν την κατάσταση στο χώρο του κέντρου και με τους Λιχτστάινερ και Ασαμόα να ανεβαίνουν περισσότερα από τα άκρα, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των Πορτογάλων. Ο Κόντε έριξε στον αγώνα τον Τζιοβίνκο αντί του Βούτσινιτς θέλοντας να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην ομάδα του μπροστά ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς της Μπενφίκα και τελικά στο 73'... γράφτηκε ιστορία: Ο Ασαμόα γύρισε από αριστερά για τον Τέβες, αυτός άδειασε δύο αντιπάλους και με πλασέ έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2009!
Το ματς ήταν πλέον στα χέρια των Μπιανκονέρι καθώς ήλεγχαν την κατάσταση αλλά η Μπενφίκα κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στο 2-1 στο 84' με το δυνατό σουτ του Λίμα εντός περιοχής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν! Οι Πορτογάλοι ξαναπήραν τα πάνω τους και απείλησαν και με ένα πλασέ του Μάρκοβιτς, για να πλησιάσει στο 2-2 η Γιουβέντους στις καθυστερήσεις με τον Κιελίνι. Το γκολ δεν μπήκε, η Μπενφίκα πήρε τον πρώτο ημιτελικό και το προβάδισμα και οι Μπιανκονέρι θα τα παίξουν όλα για όλα στη ρεβάνς του Juventus Stadium την επόμενη εβδομάδα.
Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Ενζο Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82' Αμπρέου), Ροδρίγο, Σουλεϊμάνι (61' Αλμέιδα), Καρντόσο (63' Λίμα).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (83' Οσβάλντο), Βούτσινιτς (66' Τζιοβίνκο).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/607367/mpenfika-gioyventoys-2-1

Κόντε: «Σεβόμαστε την Μπενφίκα»

Ο Αντόνιο Κόντε γνωρίζει πως δεν γίνεται η Γιουβέντους να νικάει συνέχεια και τόνισε πως σέβεται στην Μπενφίκα.
Ο προπονητής της Γιουβέντους ανέφερε πως η πρόκριση στον τελικό του Europa League θα κριθεί σε 180 λεπτά: «Το να παίζουμε σε δύο διοργανώσεις είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό και κουραστικό. Τρέχουμε για το πρωτάθλημα και το Europa League. Ξέρουμε πως η πρόκριση θα κριθεί σε 180 λεπτά, απέναντι σε μία πολύ σκληρή ομάδα. Υπάρχουν 38 παιχνίδια για το πρωτάθλημα και αρκετά ακόμα για την Ευρώπη. Το να κερδίζεις πάντα δεν είναι εύκολο, αλλά κοιτάμε να το πετυχαίνουμε όσο περισσότερο γίνεται. Σεβόμαστε απόλυτα την Μπενφίκα», είπε ο Αντόνιο Κόντε.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/607188/konte-sevomaste-tin-mpenfika

Πιρές: «Μπορεί να γίνει ο καλύτερος, ο Πογκμπά»

Ο Πιρές πιστεύει πως ο συμπατριώτης του μπορεί να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο και πως το Μουντιάλ θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξή του.
Ο πρώην σταρ της Άρσεναλ και των «τρικολόρ», Πιρές, μίλησε για το μέσο της Γιουβέντους και τις πιθανότητές του να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο.
Ο Πογκμπά, έχει γίνει παίκτης-κλειδί της «Μεγάλης Κυρίας», με τον Πιρές να πιστεύει πως το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα παίξει μεγάλο ρόλο στην καριέρα του.
«Το να γίνει κάποιος ο καλύτερος στον κόσμο, είναι αρκετά δύσκολο. Νομίζω πως ο Πογκμπά θα γίνει σίγουρα ο καλύτερος στη θέση του. Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, μπορεί να συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στους καλύτερους. Έχει όλα τα προσόντα. Είναι εντυπωσιακό, γιατί βλέπεις την ηλικία του κι όμως παίζει σαν να είναι εύκολο. Όταν έχεις τόσα προσόντα, μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/24/pires-borei-na-ginei-o-kalyteros-o-pogkba/

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μέσα ο Τέβες, έξω ο Βιντάλ

Ο Αντόνιο Κόντε υπολογίζει στον Κάρλος Τέβες για τον πρώτο ημιτελικό του Europa League με την Μπενφίκα αλλά όχι και στον Αρτούρο Βιντάλ.
Η Γιουβέντους προπονήθηκε στο «Ντα Λουζ» το απόγευμα της Τετάρτης και αυτό που περίμεναν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ήταν να δουν αν ο Αργεντίνος επιθετικός και ο Χιλιανός χαφ είναι έτοιμη για την πρώτη μάχη με τους Πορτογάλους. Την απορία, τελικά, την έλυσε ο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι Ο Τέβες επέστρεψε στις προπονήσεις και θα αποφασίσω αύριο το πρωί, να δούμε πώς θα είναι και τότε. Οσο για τον Αρτούρο, δεν θα αγωνιστεί και θα μείνει εκτός για να είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα». Με ή χωρίς τον Βιντάλ, πάντως, οι Μπιανκονέρι θέλουν να βάλουν βάσεις πρόκρισης, απέναντι σε μια ομάδα για την οποία ο Κόντε είπε τα καλύτερα, όπως και για τον προπονητή της.
«Καταρχάς θέλω να πω ότι ο Ζόρζε Ζέσους κάνει πολύ καλή δουλειά και έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο και την ομάδα του. Η Μπενφίκα κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και αυτό σίγουρα τους βοηθάει ψυχολογικά καθώς μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στο Europa League. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε κατακτήσει ακόμη τον τίτλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα», είπε ο τεχνικός των Τορινέζων, ο οποίος ρωτήθηκε και για το αν πρέπει οπωσδήποτε να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο για να ανέβει επίπεδο ως προπονητής και εκτός Ιταλίας: «Πιστεύω ότι ο κάθε προπονητής σε κάθε ομάδα κρίνεται από το αν πετυχαίνει τους στόχους του αλλά όχι μόνο αυτό. Κρίνεται από τους παίκτες του, κρίνεται από την διοίκηση και τους οπαδούς. Στα προηγούμενα δύο χρόνια κατακτήσαμε ό,τι θέλαμε να κατακτήσουμε και τώρα, στην τρίτη μου χρονιά στη Γιουβέντους, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο στην Ιταλία όσο και στο Europa League. Είναι σαφές, πάντως, ότι κανένας προπονητής δεν πρέπει να νικήσει με το ζόρι».
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες της Γιούβε, εκπροσωπήθηκαν από τον αρχηγό Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος τόνισε ότι «σεβόμαστε στο μάξιμουμ την Μπενφίκα, μια ομάδα με ευρωπαϊκή διάσταση, η οποία πέρυσι -μην το ξεχνάμε αυτό- ήταν στον τελικό του Europa League και έχασε άδικα καθώς ήταν καλύτερη. Είναι μια ομάδα η οποία, όπως και εμείς, είναι κατά λάθος σε αυτή την διοργάνωση φέτος. Ο τελικός στο Τορίνο; Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό, μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς καθώς δεν τυχαίνει κάθε μέρα να παίξεις ευρωπαϊκό τελικό στην έδρα σου αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς για τον τελικό καθώς μας περιμένουν δύο δύσκολα ματς. Οπως και να έχει, η απογοήτευση για ό,τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ όμορφο αν είμαστε όπως πρέπει. Στο κάτω-κάτω, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μόνο δύο, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο δύο ομάδες μπορούν να σηκώσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Εχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε κι άλλο το όνομα της Γιουβέντους στην Ευρώπη και θέλουμε να ζήσουμε συγκεκριμένα συναισθήματα, τα οποία νιώθεις μόνο όταν νικάς. Για μένα μια κόντρα ανάμεσα στη Γιούβε και την Μπενφίκα είναι μια μάχη Champions League, ασχέτως αν τώρα βρισκόμαστε και οι δύο στο Europa League».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/607036/mesa-o-teves-exo-o-vintal

Κοντά σε Σάντσες η Γιουβέντους

Τη μεγάλη μεταγραφή κυνηγάει η Γιουβέντους, με το Σάντσες να φαίνεται πως έχει συμφωνήσει μαζί της, για τη νέα σεζόν.
Όλα αυτά σύμφωνα με ιταλικές και ισπανικές πηγές, αφού όλα άρχισαν όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης πλησίασε τη Μπαρτσελόνα για να ρωτήσει για τον παίκτη. Οι «μπλαουγκράνα» φαίνεται να απάντησαν πως ο επιθετικός, καθώς και η ομάδα, έχουν δώσει τα χέρια με τη «Μεγάλη Κυρία».
Από την Ιταλία, το SkySportsItalia έδωσε πρώτο στη δημοσιότητα την είδηση, κάνοντας λόγω για συμφωνία 25 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στις δύο ομάδες, που βρίσκει σύμφωνο και τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος θέλει να γυρίσει στη χώρα όπου αναδείχθηκε, με την Ουντινέζε.
Πηγη http://sportsking.gr/2014/04/23/konta-se-santses-giouventous/

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πογκμπά για τα δύσκολα

Η Γιουβέντους έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει τον τρόπο να κερδίζει στα δύσκολα επικρατόντας της Μπολόνια με 1-0 χάρις σε γκολ του Πογκμπά.
Το πρωτάθλημα δύσκολα θα το χάσει και φροντίζει να μας το θυμίζει κάθε αγωνιστική. Ο λόγος για τη Γιουβέντους που παρότι δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της έιχε τον τροπο να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Μπολόνια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με 1-0 με γκολ του Πολ Πογκμπά.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Σε επιθετικό μονόλογο μετέτρεψε το πρώτο μέρος η Γιουβέντους πολιορκώντας την περιοχή Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο εμποδίζοντας τις προσπάθειες των παικτών της «Μεγάλης κυρίας». Τα φάουλ του Πίρλο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Κούρτσι και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Πογκμπά έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά την ομάδα του.
Η Μπολόνια δεν έχει απάντηση στο γκολ του Γάλλου και έτσι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πήρε ακόμα μια νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ παράλληλα ελπίζει σε βαθμολογικές απώλειες της Ρόμα στο ντέρμπι με τη Φιορεντίνα.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/19/pogkba-gia-ta-dyskola/

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Προς ανανέωση ο Κόντε

Ο Μπέπε Μαρότα τόνισε ότι η ανανέωση του συμβολαίου του Αντόνιο Κόντε με την Γιουβέντους θα γίνει στο τέλος της σεζόν μετά την κατάκτηση ενός ή δύο τίτλων.
Η Γιούβε με +8 μόλις πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της Serie A μόνο με θαύμα θα χάσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα και αυτό δίνει το δικαίωμα στον Μαρότα να μιλάει και για δεύτερη κούπα, αφού η Μεγάλη Κυρία του calcio βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League. Ο τεχνικός διευθυντής των Μπιανκονέρι τόνισε ότι ο αλενατόρε θα μείνει στο Τορίνο και τα επόμενα χρόνια. «Ο Κόντε έχει ήδη πει ότι το θέμα για την ανανέωσή του θα συζητήθεί στο τέλος της σεζόν. Εμείς, σαν σύλλογος, είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από τη δουλειά του προπονητή μας. Εχει συμβόλαιο και είναι ο ηγέτης μας. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που έχουμε τον Αντόνιο μαζί μας. Εχουμε ήδη μιλήσει και θα συναντηθούμε μετά από κάτι… ξεχωριστό. Την κατάκτηση του Scudetto ή του Europa League η και των δύο μαζί» ήταν τα λόγια του.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/605318/pros-ananeosi-o-konte

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Βιαστική… Κυρία!

Να τελειώνει με το πρωτάθλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται θέλει η Γιουβέντους που επικράτησε και της Ουντινέζε στο "Φρίουλι" με σκορ 2-0.
Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος είναι η Γιουβέντους.
Οι «μπιανκονέρι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στην Ουντινέζε στο «Φρίουλι» στο πλαίσιο της 33ης της Σέριε Α, καθώς επικράτησαν με σκορ 2-0.
Πλέον η διαφορά με τη Ρόμα βρίσκεται και πάλι στους οκτώ βαθμούς και δύσκολα μπορεί να μειωθεί, αφού οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε δύσκολα (όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα) κάνουν «γκέλα».
ΤΟ ΜΑΤΣ
Η Γιουβέντους ξεκίνησε το παιχνίδι με το πόδι στο… γκάζι. Οι παίκτες του Κόντε πίεζαν από τα πρώτα λεπτά για να πετύχουν ένα γκολ και τελικά τα κατάφεραν με τον Τζιοβίνκο στο 16′. Ο Ιταλός θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Πογκμπά και με ωραίο διαγώνιο σουτ θα νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων «γράφοντας» έτσι το 1-0.
Ωστόσο, η «Μεγάλη Κυρία» βιαζόταν να τελειώσει το ματς. Και αυτό ουσιαστικά έγινε δέκα λεπτά αργότερα (26′) με τον Γιορέντε. Η μπάλα θα φτάσει στα καρέ του Σκουφέτ, οι αμυντικοί της Ουντινέζε δεν θα μπορέσουν να απομακρύνουν και μετά από μία αναμπουμπούλα ο Ισπανός φορ θα δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι «ζεμπρέτι» προσπάθησαν να απειλήσουν τον Μπουφόν με οργανωμένες επιθέσεις, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της «Γιούβε» κράταγαν την μπάλα στα πόδια τους και με τη σωστή κυκλοφορία της πήγαν το παιχνίδι έτσι όπως το ήθελαν μέχρι το τέλος.
Αν και στις καθυστερήσεις η Ουντινέζε είχε δοκάρι με τον Μίριελ, ο οποίος από πλάγια θέση δεν θα πιάσει το σουτ όπως το ήθελε και έτσι η μπάλα δεν θα καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/14/viastiki-kyria/

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Βιντάλ: «Το γόνατό μου πονάει πολύ»

Ο Χιλιανός μέσος αποκάλυψε πως δεν μπορεί να παίξει καλά λόγω πόνου στο γόνατο, ο οποίος ήρθε από το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα.
Η χθεσινή απόδοση του μέσου των «μπιανκονέρι» κόντρα στη Λυών, ξένισε πολλούς, όμως ο ίδιος έδωσε την απάντηση για αυτή του την εμφάνιση.
«Το γόνατό μου πονάει πολύ. Μου είναι δύσκολο να κλοτσήσω τη μπάλα. Δεν βγήκα εκτός λόγω κόπωσης, αλλά λόγω του πόνου. Στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, «γύρισε» το γόνατό μου. Με πόνεσε πολύ και με απέτρεψε από το να παίξω καλά».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/11/vintal-to-gonato-mou-ponaei-poly/

«Τελικός» κι εμφύλιος πριν το Τορίνο

Ένα βήμα πριν το τελικό στο "Γιουβέντους Στέιντιουμ", οι τέσσερις διεκδικήτριες είναι έτοιμες για τους μεγάλους ημιτελικούς.
Βαλένθια, Γιουβέντους, Σεβίλλη και Μπενφίκα, μπήκαν στην κληρωτίδα και τα ζευγάρια που βγήκαν μας υπόσχονται καυτές αναμετρήσεις, με στόχο μια θέση στον τελικό του Τορίνο.
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Οι πρώτες αναμετρήσεις στις 24 Απριλίου, με τον επαναληπτικό την Πρωτομαγιά.
Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα των πρώτων ομάδων όπως παρουσιάζονται από κάτω.
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μπενφίκα - Γιουβέντους
Ισπανικός εμφύλιος από τη μία, τα δύο φαβορί για το τρόπαιο από την άλλη, λοιπόν. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον δε θα μπορούσε να υπάρξει από την κλήρωση αυτή, με τη νικήτρια του Μπενφίκα – Γιουβέντους να πηγαίνει στο τελικό ως φαβορί για το τρόπαιο, ενώ οι δύο ισπανικές ομάδες θα αναμετρηθούν για μια θέση στο Τορίνο και μια ευκαιρία για ευρωπαϊκό τίτλο.
Κλήρωση τελικού
Η νικήτρια του ισπανικού «εμφυλίου» θα βρεθεί στον τελικό ως τυπικά γηπεδούχος, ενώ από το Μπενφίκα-Γιουβέντους θα προκύψει η «φιλοξενούμενη» ομάδα.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/11/telikos-ki-emfylios-prin-to-torino/

Kόντε: «Οι υπόλοιποι Ιταλοί μας θέλουν εκτός Γιουρόπα»

Ο τεχνικός της Γιουβέντους παρά την πρόκριση, δήλωσε πως, όπως είναι λογικό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν υποστηρίζουν την ομάδα του
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, κάλεσε όλους τους Ιταλούς να σταθούν δίπλα στη Γιουβέντους, στην προσπάθειά της για το τίτλο του Γιουρόπα Λιγκ, όμως αυτό μάλλον δεν είναι εφικτό, με τον Κόντε να στέκεται σε αυτό, στις δηλώσεις του, μετά την πρόκριση στους ημιτελικούς του θεσμού, με δύο νίκες κόντρα στη Λυών.
«Οι άνθρωποι είναι ή γιουβεντίνοι ή αντι-γιουβεντίνοι. Πρόκειται για θέμα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν θα περιμέναμε η Γιούβε να υποστήριζε την Ίντερ, οπότε δεν περιμένω η Ίντερ να χαίρεται με την πρόκριση της Γιούβε».
Οι «μπιανκονέροι» προηγήθηκαν νωρίς με το γκολ-φάουλ του Πίρλο, όμως στη συνέχεια δέχτηκαν την ισοφάριση, με τον Ιταλό τεχνικό να χει παράπονα από τους παίκτες μέχρι και τους οπαδούς.
«Κοιμηθήκαμε μετά το γκολ της Λυών. Νομίζαμε πως θα είναι εύκολο. Θέλω να θυμήσω σε όλους πως πάντα πρόκειται για μάχη και πρέπει συνέχεια να παλεύουμε. Είμαι δυσαρεστημένος και με το κοινό, που πάντα στηρίζει την ομάδα. Δεν μου άρεσε χθες το κοινό τόσο πολύ».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/11/konte-oi-ypoloipoi-italoi-mas-theloun-ektos-giouropa/

Δυσκολεύτηκε, αλλά προκρίθηκε

Η Γιουβέντους έκανε τα εύκολα-δύσκολα, όμως χάρη σε μία κόντρα μπόρεσε κι έκανε το 2-1 και πήρε την πρόκριση κόντρα στη Λυών.
Δυσκολεύτηκε, αλλά προκρίθηκε
H «Μεγάλη Κυρία» αποδέχτηκε τον όρο του φαβορί και πέρασε στους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα σε μία αρκετά μαχητική Λυών.
Το ματς
Οι Ιταλοί μπήκαν με το καλύτερο τρόπο στο ματς, κερδίζοντας φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Πίρλο να μην αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ανοίγοντας το σκορ στο τέταρτο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, παίρνοντας την κατοχή και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, φτάνοντας μάλιστα στην ισοφάριση, στο 18′. Ο Μβουεμπά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπριάν βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από τη μικρή περιοχή και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι κι εν συνεχεία στα δίχτυα του Μπουφόν.
Πάντως οι Ιταλοί έχουν παράπονα από τον επόπτη, καθώς η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή, πριν ο Λακαζέτ κάνει τη σέντρα, βρίσκοντας τον Μπονούτσι, καταλήγοντας στο κόρνερ από το οποίο ήρθε το γκολ της ισοφάρισης.
Μετά την ισοφάριση, η Γιουβέντους πήρε πάλι την κατοχή, όμως χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει εύκολα φάσεις, στην εστία των «λιονέ», οι οποίοι είχαν κλειστεί αρκετά καλά, ενώ έψαχναν την ανατροπή από αντεπιθέσεις.
Στο δεύτερο μέρος, οι «μπιανκονέρι» έδωσαν αρκετό χώρο, αλλάζοντας την τακτική τους, προσπαθώντας να κρατήσουν το 1-1 αρχικά και μέσα από αντεπιθέσεις να πετύχουν γκολ που θα έβαζε πολύ δύσκολα στους Γάλλους.
Και κάπως έτσι ήρθε το 2-1. Ο Μαρκίζιο πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έτρεξε την αντεπίθεση κι όταν έφτασε περίπου 30 μέτρα μακριά από το τέρμα των αντιπάλων επιχείρησε το σουτ. Η μπάλα βρήκε στον Ουμτιτί, άλλαξε πορεία, μπερδεύοντας τον Λόπες που είχε ήδη πέσει και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.
Κάπου εκεί η Λυών έχασε τις ελπίδες της, η Γιουβέντους κράτησε το σκορ και προκρίθηκε στους ημιτελικούς, όπου θα είναι φαβορί, όποιον αντίπαλο κι αν τύχει, στο δρόμο για τον τελικό που γίνεται στο «σπίτι» της.
Πηγήhttp://sportsking.gr/2014/04/10/dyskoleftike-alla-prokrithike/

Πραντέλι: «Όλοι οι Ιταλοί με τη Γιούβε»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, ξεκαθάρισε πως όλοι οι Ιταλοί πρέπει να υποστηρίζουν τη Γιουβέντους στη προσπάθειά της στο Γιουρόπα.
Ο Κιελίνι πριν λίγες μέρες σχολίασε πως όλες οι ιταλικές ομάδες θέλουν τη Γιουβέντους να χάνει το πρωτάθλημα,όμως ο Τσέζαρε Πραντέλι, τόνισε σήμερα πως όλοι πρέπει να είναι στο πλευρό των «μπιανκονέρι» για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.
«Πρέπει να «μεγαλώσουμε» σε αυτό το θέμα. Θέλω όλοι οι Ιταλοί να είναι κοντά στην εθνική, όχι μόνο την περίοδο του Παγκοσμίου ή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Σαν Ιταλοί πρέπει να υποστηρίζουμε όποια ομάδα συνεχίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε συμπατριώτες και αντιμετωπίζουμε ομάδες από άλλες χώρες.
Θα ήταν ωραίο αν κάποιοι πανηγύριζαν σήμερα σε περίπτωση πρόκρισης της Γιουβέντους, με την ελπίδα να πάρει το Γιουρόπα. Πρέπει να είμαστε μεγαλύτεροι οπαδοί όταν μια ομάδα της χώρας μας αντιμετωπίζει μια άλλη στο εξωτερικό».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/10/pranteli-oloi-oi-italoi-me-ti-giouve/

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κιελίνι: «Όλη η Ιταλία εναντίον μας»

Ο αμυντικός της Γιουβέντους σχολίασε το γεγονός πως όλες οι ομάδες της Σέριε Α, θέλουν να δουν την ομάδα του να χάνει το πρωτάθλημα.
Η Ρόμα μείωσε χθες στους πέντε τη διαφορά από την κορυφή, με τους «μπιανκονέρι» να παίζουν σήμερα κόντρα στη Λιβόρνο για να κρατήσουν την αρχική διαφορά των οχτώ βαθμών.
Η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό όταν η «Μεγάλη Κυρία» έχασε με 2-0 μέσα στη Νάπολι την προηγούμενη αγωνιστική, με τους Ναπολιτάνους να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη αυτή, με τον Κιελίνι να παίρνει αυτά τα πανηγύρια ως κομπλιμέντο προς την ομάδα του.
«Δεν νομίζω ως ήταν υπερβολικοί πανηγυρισμοί. Ήταν κάτι συνηθισμένο για αυτούς που θέλουν να μην τερματίσουν τρίτοι. Από την αρχή της σεζόν, πρόκειται για μια μάχη της Γιούβε με την υπόλοιπη Ιταλία. Όταν η Γιουβέντους χάνει, όλοι πανηγυρίζουν γιατί ελπίζουν το κυνήγι τίτλου να ξαναρχίσει. Όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο λιγότεροι σε συμπαθούν».
Ο Κιελίνι ξεκαθάρισε πως με νίκη σήμερα κόντρα στη Λιβόρνο, η ομάδα του κόβει τις ελπίδες που έχουν στη πρωτεύουσα.
«Το Σκουντέτο είναι στα χέρια μας, όμως δεν εννοώ πως το έχουμε πάρει ήδη. Το πρόγραμμα μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως δεν είναι. Πρέπει να κερδίσουμε σήμερα για να κόψουμε κάθε ελπίδα που έχουν οι αντίπαλοί μας. Η Ρόμα παίζει χωρίς άγχος, γιατί έχει φτάσει ήδη ψηλά σε σχέση με τους στόχους που είχε αρχικά».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/07/kielini-oli-i-italia-enantion-mas/

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Ο Γιορέντε με δύο τέρματα οδήγησε η Γιουβέντους στη νίκη, η οποία επαναφέρει τη διαφορά από τη Ρόμα στους 8 βαθμούς, κόβοντας τις ελπίδες των Ρωμαίων.
Η ομάδα της πρωτεύουσας περίμενε στη «γωνία», για να πανηγυρίσει νέα ενδεχόμενη γκέλα των «μπιανκονέρι», όμως ο Γιορέντε δεν τους άφησε να χαρούν.
Ένα ημίχρονο αρκούσε για τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία πήρε αυτό που ήθελε κι εν συνεχεία, ο Κόντε ξεκούρασε τους παίκτες του για τη δύσκολη συνέχεια.
Στο 32′,ο Τέβεζ έδωσε στον Ισπανό επιθετικό, αυτός με πλάτη στο τέρμα, κοντρόλαρε με το αριστερό, γύρισε και σούταρε, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ κι οι αμυντικοί της Λιβόρνο, άφησαν τον καλύτερο και πιο επικίνδυνο στο ψηλό παιχνίδι, μόνο του, με το Γιορέντε να μην έχει πρόβλημα, για το 2-0.
Στην επανάληψη, ο Κόντε έβγαλε Τέβεζ και Γιορέντε, οι παίκτες του έριξαν ρυθμούς, έχασαν μερικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, όμως αυτό μου είχε νόημα, το είχαν αποκτήσει από το πρώτο μέρος, με το τρίποντο αυτό να φτάνουν τους 84 βαθμούς, οχτώ περισσότερους από τη Ρόμα, ενώ και το ρεκόρ των 100 βαθμών παραμένει εφικτό, καθώς χρειάζονται μόνο νίκες και μία ισοπαλία.
Πλέον οι «μπιανκονέρι» ετοιμάζονται για τον επαναληπτικό της Πέμπτης κόντρα στη Λυών, που έχουν να υπερασπιστούν το 1-0 του «Ζερλάν».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/04/07/ksekatharizei-ta-pragmata/

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Λιόν - Γιουβέντους 0-1

Με γκολ του Μπονούτσι στο 85' η Γιουβέντους νίκησε την Λιόν (0-1) στο «Ζερλάν» και είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Πέρασε η Βασιλεία, προβάδισμα Μπενφίκα, Πόρτο.
Ηταν κάτι που πολλοί περίμεναν ότι, μετά την οριακή πρόκριση κόντρα στην Φιορεντίνα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα είχε πιο εύκολο έργο με αντίπαλο την Λιόν και τελικά έγινε έτσι αφού οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ δεν μπόρεσαν να κάνουν δώρο στον προπονητή τους ένα αποτέλεσμα που να τους κρατά στη μάχη της πρόκρισης. Οι Μπιανκονέρι ήταν η καλύτερη ομάδα και παρότι άργησαν, πήραν την πολύτιμη νίκη που τους φέρνει με το 1,5 πόδι στους «4» του Europa League. Τα 700 ματς στην καριέρα του έφτασε ο Μπουφόν, τραυματίας αποχώρησε ο Τέβες, εντυπωσίασε ο Τζιοβίνκο, που πέρασε αλλαγή και ανέβασε μία ταχύτητα τους Τορινέζους.
Μόλις στο 6' ο Τέβες θα μπορούσε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τον κρατάει 1.822 μέρες μακριά από το ευρωπαϊκό γκολ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η κεφαλιά του από κοντά πέρασε άουτ. Στο 26' η Λιόν άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το γκολ που θα έδινε εξαιρετικό ενδιαφέρον στο ματς, όμως πρώτα ο Μπουφόν είπε «όχι» στον Μαλμπράν και στη συνέχεια ο Μπριάν με προβολή έστειλε τη μπάλα πάνω από την ιταλική εστία. Η Γιούβε πατούσε καλύτερα και παρότι στο πρώτο 45λεπτο δεν έδειξε κάτι καλό, ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο. Ούτε στο 29' ο Τέβες μπόρεσε να σπάσει την κατάρα αφού παρότι έκανε ωραία κίνηση μετά την πάσα του Πίρλο δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα των Λιονέ, Αντονι Λόπες.
Για την Λιόν ήταν η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Μπουφόν να αποκρούει το φάουλ του Ουμίτι (53'), ο Λόπες γλίτωσε τον Μπριάν από αυτογκόλ (59') και στο 65' ο Τζιοβίνκο άρχισε να ταλαιπωρεί τους Γάλλους όμως ο Λόπες απέκρουσε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ και το σουτ του Ασαμόα πέρασε εκτός. Με τον βραχύσωμο Ιταλό να έχει δώσει πολλά γκάζια στους Τορινέζους, η πίεση μετατράπηκε σε φάσεις και στο τέλος σε νίκη για την Μεγάλη Κυρία. Στο 83' γύρισε από αριστερά πάρε-βάλε στον Βούτσινιτς που με αριστερό βολέ ψηλά έχασε μεγάλη ευκαιρία, όμως το γκολ ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Μετά από αντίδραση της άμυνας των Γάλλων, το πρώτο σουτ έκανε ο Πογκμπά και μετά την απόκρουσε ο Μπονούτσι τίναξε από κοντά τα δίχτυα για το τελικό 0-1.
Λιόν (Ρεμί Γκαρντ): Λόπες, Μπεντίμο, Μπακαρί Κονέ, Ουμίτι, Μαλμπράνκ (86' Φεκίρ), Μβουεμπά, Γκοναλόν, Φερί, Τολισό, Μπριάν (89' Ν' Τζιέ), Λακαζέτ (75' Γκομίς).
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα (78' Λιχτστάινερ), Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (56' Τέβες), Οσβάλντο (62' Τζιοβίνκο).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/601860/lion-gioyventoys-0-1