Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συμφωνία Μοράτα - Γιουβέντους

Ο Αλβάρο Μοράτα συμφώνησε με τη Γιουβέντους και πλέον μένει να τα βρει η «Κυρία» και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο όρος της επαναγοράς βασικό «αγκάθι» για τη συμφωνία. 
Η Γιουβέντους έχει αποφασίσει να κινηθεί για δύο επιθετικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Μοράτα. Πλέον, σύμφωνα με την AS, συμφώνησε με τους μπιανκονέρι, γεγονός που ρίχνει πλέον το μπαλάκι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένγκες θέλουν να διατηρήσουν οψιόν επαναγοράς με συγκεκριμένο ποσό, όπως έκαναν για παράδειγμα και με τον Καρβαχάλ.
Όπως αναφέρει το Sky Italia, στις αρχές της εβδομάδας οι διοικούντες των δύο συλλόγων θα συναντηθούν στο Τορίνο με αφορμή το Unesco Cup και είναι πολύ πιθανόν εκεί να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/619222/symfonia-morata-gioyventoys

Τα δίνει όλα για Βιδάλ η Ρεάλ Μαδρίτης

Έτοιμη να προσφέρει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ καθώς κι έμψυχα ανταλλάγματα στην Γιουβέντους για τον Αρτούρο Βιδάλ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Χιλιανός διεθνής αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Γιουβέντους και δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του έχει συνδεθεί με την «βασίλισσα» με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει παραδεχτεί ότι ο Βιδάλ είναι στην λίστα του. Το Σάββατο η Tuttosport στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και ως έμψυχα ανταλλάγματα έναν ή δύο από τους Μαρσέλο, Φάμπιο Κοεντράο, και Μοράτα.
Σε μία τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται η Γιουβέντους να ανάψει το πράσινο φως για την παραχώρηση του Βιδάλ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/619199/ta-dinei-ola-gia-vidal-i-real-madritis

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Μπάρτσα» καλεί Γιορέντε!

Τον επιθετικό της Γιουβέντους, Φερνάντο Γιορέντε, θέλει να φέρει στην Μπαρτσελόνα ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Λουίς Ενρίκε.
Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, από την πρώτη στιγμή υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς τους ξεκαθάρισε πως θέλει έναν επιθετικό που θα προσδώσει νέα χαρακτηριστικά στην ομάδα.
Ο «εκλεκτός», όπως όλα δείχνουν, είναι ο Φερνάντο Γιορέντε της Γιουβέντους. Ο υψηλόσωμος φορ την σεζόν που πέρασε κατάκτησε το πρωτάθλημα με τους «μπιανκονέρι» και κατάφερε να πετύχει 16 γκολ και να βοηθήσει σημαντικά τη «Μεγάλη Κυρία».
Γι” αυτό και ο Ενρίκε θέλει να τον φέρει στο «Καμπ Νου», καθώς πιστεύει πως ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά θα δώσει άλλον… αέρα στην γραμμή κρούσης της «Μπάρτσα».
Μάλιστα, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα οι «μπλαουγκράνα» είναι πρόθυμοι να βγάλουν από τα ταμεία τους μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κάνουν δικό τους τον 29 στράικερ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/29/bartsa-kalei-giorente/

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Για πάντα στις καρδιές μας.


Πρώτος στόχος ο Πογκμπά

Η Τσέλσι περιμένει απάντηση για το Ντιέγκο Κόστα, όμως πρώτος στόχος της είναι ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά.
Παρά την ενδεχόμενη μεταγραφή του Τιάγκο από την Ατλέτικο, η Τσέλσι κοιτάει να θωρακίσει το κέντρο με τον καλύτερο νέο παίκτη του κόσμου.
Ο Μουρίνιο κρίνει πως εκεί και στην επίθεση υπάρχει κενό, με την επίθεση να συμπληρώνεται με ενδεχόμενη απόκτηση του Κόστα.
Για το κέντρο πρώτος μεγάλος στόχος είναι ο Πογκμπά, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια, με την ομάδα του Λονδίνου να είναι διατεθειμένη να δώσει 45 και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τις ορέξεις της Γιουβέντους, η οποία προς το παρόν επιθυμεί να κρατήσει τον παίκτη στο Τορίνο.
Τέλος, ο Πογκμπά είναι στόχος κι άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως της Ρεάλ και της Παρί.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/28/prwtos-stoxos-o-pogkba/

«Mάχη» Γιουβέντους και Ρεάλ για Βεράτι

"Πόλεμος" ετοιμάζεται να ξεσπάσει ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται διατεθειμένες να αποκτήσουν τον Μάρκο Βεράτι της Παρί Σεν Ζερμέν.
Σε «μήλον της Έριδος» ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται πως έχει μετατραπεί ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Μάρκο Βεράτι, όπως αποκαλύπτουν γαλλικά δημοσιεύματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός χαφ δεν εμφανίζεται ικανοποιημένος στους πρωταθλητές και γι” αυτό το λόγο θέλει να αποχωρήσει από αυτούς. Μόλις κάτι τέτοιο έγινε γνωστό «βασίλισσα» και «Μεγάλη Κυρία» άρχισαν να σκέφτονται πως ο νεαρός μέσος θα ήταν καλή περίπτωση για την μεσαία τους γραμμή.
Βέβαια, η κάθε ομάδα έχει τα δικά της… ατού, ώστε να πετύχει τον στόχο της. Από την μία πλευρά οι «μερένχες» έχουν στις τάξεις τους τον Κάρλο Αντσελότι που αποτελεί τον μέντορα του Βεράτι, ενώ από την άλλη μεριά οι «μπιανκονέρι» θα παίξουν με το «χαρτί» της επιστροφής στην πατρίδα και την οικογένεια.
Τιμή πώλησης του Ιταλού είναι τα 30 εκατομμύρια ευρώ με τους Παριζιάνους να φημολογείται πως ήδη έχουν βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/27/maxi-giouventous-kai-real-gia-verati/

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Γιουβέντους, Ίντερ και Ρόμα για Μανωλά»

«Μάχη» τριών μεγάλων του Καμπιονάτο για Κώστα Μανωλά αποκαλύπτουν οι Ιταλοί. Πόσο κοστολογεί τον παίκτη η Ίντερ. Δεν έχει επίσημες προτάσεις ο Ολυμπιακός.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Corriere» οι Γιουβέντους, Ίντερ και Ρόμα έχουν πάρει αρκετά... ζεστά το θέμα του Κώστα Μανωλά. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες έχουν δείξει οι Ίντερ και Ρόμα με τους «νερατζούρι» να έχουν τοποθετήσει τον παίκτη στην λίστα των επιλογών τους για τη νέα περίοδο. Η Ίντερ όμως κοστολογεί τον παίκτη στα 5 - 7 εκατ. ευρώ ενώ ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως ο παίκτης παραχωρείται με 9 - 10 εκατ. ευρώ και άνω. Οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία εκτιμούν πως εξελίξεις για τον διεθνή στόπερ ίσως υπάρξουν και πριν το Μουντιάλ. Οι Πειραιώτες από μέρους τους έχουν καταστήσει σαφές πως δεν έχουν καμία επίσημη πρόταση για τον ποδοσφαιριστή και πως δεν τους έχει γίνει κάποια προσέγγιση από την Ίντερ τις τελευταίες ώρες και μέρες. Δεν υπάρχει διάψευση για ενδιαφέρον της Ίντερ ωστόσο τονίζεται πως δεν υφίσταται προσφορά ούτε ταξίδι ανθρώπων της ομάδας στην Αθήνα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/618390/gioyventoys-inter-kai-roma-gia-manola

Στην τελική ευθεία για Γιούβε-Μοράτα

Στις 2 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, Γιουβέντους και Ρεάλ Μ. θα συμφωνήσουν για τον Αλβάρο Μοράτα
Οι Μπιανκονέρι θα κρατήσουν τους Τέβες και Γιορέντε για την επίθεση και από εκεί και πέρα θα φύγουν οι Βούτσινιτς, Κουαλιαρέλα, Οσβάλντο και κατά πιθανότητα και ο Τζιοβίνκο, κάνοντας αναγκαία την απόκτηση τουλάχιστον δύο επιθετικών. Ο ένας ενδέχεται να είναι Ιταλός (Γκαμπιαντίνι), ο άλλος παίζει σοβαρά να είναι ο Μοράτα. Η Γιουβέντους έχει ενημερώσει την Ρεάλ για το ενδιαφέρον, ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει ότι γίνονται συζητήσεις και την προσεχή Δευτέρα οι διοικήσεις των δύο ομάδων πιστεύουν ότι το θέμα μπορεί να κλείσει.
Στο Juventus Stadium, στις 2 Ιουνίου, θα γίνει το φιλικό ανάμεσα στους θρύλους των δύο ομάδων (ρεβάνς του περσινού 2-1 στη Μαδρίτη) και οι Αντρέα Ανιέλι, Μπέπε Μαρότα και Φλορεντίνο Πέρεθ θα συζητήσουν για τον Μοράτα, με τις προβλέψεις των Ιταλών να είναι ότι η συμφωνία θα προβλέπει δανεισμό με οψιόν αγοράς για τη Γιούβε. Με δεδομένο, πάντως, ότι η Ρεάλ δεν θέλει να χάσει εντελώς τον 21χρονο επιθετικό, είναι αρκετά πιθανό στη συμφωνία να προβλέπεται και οψιόν για να τον αποκτήσει ξανά η Ρεάλ στο μέλλον δίνοντας μεγαλύτερο ποσό.
Πρόταση σε Κόμαν
Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους έχει κάνει πρόταση στον 18χρονο μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Κίνγκλεϊ Κόμαν. Ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στη Ligue 1 μένει ελεύθερος, του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης η Παρί αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει στο Παρίσι ή θα ντυθεί Μπιανκονέρο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/618413/stin-teliki-eytheia-gia-gioyve-morata

Κόντε: «Ιντσάγκι, θα είναι δύσκολα»

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μίλαν από τον Φίλιπο Ιντσάγκι μίλησε ο Αντόνιο Κόντε, που τόνισε πόσο καλό είναι για την Γιουβέντους το να γίνεται ξανά αντιπαθητική.
Κόντε και Ιντσάγκι υπήρξαν συμπαίκτες για τέσσερα χρόνια (1997-2001) στους Μπιανκονέρι αλλά τη νέα σεζόν θα είναι αντίπαλοι στα ντέρμπι ως προπονητές αφού ο Πίπο έχει επιλεγεί από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -και θα ανακοινωθεί αφού πρώτα αποχωρήσει ο Κλάρενς Ζέεντορφ- για να αναλάβει τους Ροσονέρι. Μια δουλειά που, κατά τον Κόντε, δεν είναι εύκολη.
«Είχα την χαρά να παίξω με τον Ιντσάγκι, όπως είχε κι αυτός την χαρά να παίξει μαζί μου. Ετρεχα πολύ στο κέντρο για αυτόν και ο Πίπο τα έβαζε. Θα πρέπει να ξέρει, πάντως, ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι ποδοσφαιριστής και άλλο να είσαι προπονητής. Είναι πολύ πιο περίπλοκο, πιο δύσκολο, έχεις να κάνεις με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες, πρέπει να χειριστείς πρώην συμπαίκτες σου, όπως συνέβη για παράδειγμα σε μένα με τον Τζίτζι (Μπουφόν) και τον Αλεσάντρο (Ντελ Πιέρο). Ο Πίπο έχει ενθουσιασμό, τα θέλει όλα τέλεια, ξέρει τον κόσμο της Μίλαν αλλά δεν είναι όλα εύκολα. Του εύχομαι τα καλύτερα, με εξαίρεση φυσικά τα ντέρμπι με τη Γιουβέντους» είπε ο Κόντε, που σχολίασε και το γεγονός ότι ο ίδιος και η Γιούβε είναι ξανά αντιπαθητικοί.
«Οποιος με ξέρει προσωπικά, ξέρει ότι εκτός γηπέδων είμαι εντελώς διαφορετικός. Από εκεί και πέρα, βέβαια, για την Γιουβέντους είναι καλό το να είναι και πάλι αντιπαθητική. Μετά το 2006 η Γιούβε είχε γίνει συμπαθητική γιατί δεν νικούσε. Τώρα είναι ξανά αντιπαθητική και αυτό είναι καλό γιατί αντιπαθητικός είναι αυτός που νικάει».
Ο προπονητής των Μπιανκονέρι, τέλος, έκανε ένα σχόλιο και για τις κόντρες που είχε φέτος, μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων, με τους Ρούντι Γκαρσία και Ράφα Μπενίτεθ. «Είναι μέρος του παιχνιδιού, της στρατηγικής του καθενός. Η επικοινωνία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορείς να υπερασπιστείς την ομάδα σου, να διώχνεις την πίεση από πάνω σου και την ασκείς στους άλλους. Στο να προκαλούν εντάσεις μέσω των ΜΜΕ, βέβαια, είναι όλοι καλοί αλλά το θέμα είναι ποιος έχει τον χαρακτήρα και τα νεύρα για να αντέξει ως το τέλος, ποιος δικαιώνεται από το τελικό αποτέλεσμα και ποιος όχι. Εκεί ξεχωρίζει ο καλός και όχι σε όσα θα πει κατά τη διάρκεια της σεζόν».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/618398/konte-intsagki-tha-einai-dyskola

Μαρότα: «Μας αρέσει ο Σάντσες»

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Αλέξις Σάντσες, διέψευσε τις φήμες για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και επανέλαβε ότι δεν πωλείται κανένας.
Το όνομα του Σάντσες παίζει για τους Μπιανκονέρι εδώ και ένα μήνα, με τα ρεπορτάζ στην Ιταλία να αναφέρουν ότι ο Χιλιανός έχει ήδη πει το «ναι», αρκεί φυσικά να τα βρουν οι δύο ομάδες. «Ο Αλέξις Σάντσες είναι ένας παίκτης που πραγματικά μας αρέσει αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα. Αν αρχίσουν αυτές οι συζητήσεις θα φροντίσουμε να το μάθετε. Οσο για τον Ντρογκμπά, είναι ελεύθερος, τον πρότειναν σε εμάς αλλά δεν το έχουμε σκεφτεί καθόλου» είπε ο Μαρότα επιβεβαιώνοντας επισήμως για πρώτη φορά το ενδιαφέρον για τον Αλέξις και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Αρτούρο Βιντάλ και Πολ Πογκμπά: «Ο Αρτούρο αρέσει στη Ρεάλ Μ. αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Η Γιουβέντους, επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά, δεν πουλάει τα αστέρια της, εκτός κι αν βγει κάποιος και πει ότι θέλει να φύγει. Το εχω πει πολλές φορές αυτό. Οσο για τον Πολ, σύντομα θα συναντηθούμε με τον μάνατζερ του για να συζητήσουμε την ανανέωση του συμβολαίου».
Από εκεί και πέρα, ο Μαρότα είπε ότι «έχουμε ξεκάθαρες ιδέες, είμαστε ένα γκρουπ που νικάει και ηγέτης μας είναι ο προπονητής μας», επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με την Ουντινέζε για την απόκτηση του Περέιρα και... θυμήθηκε τον Φρέντι Γκουαρίν: «Βρεθήκαμε κοντά στο να τον αποκτήσουμε αλλά αυτό είναι παρελθόν. Οπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο όμως, ποτέ μην λες ποτέ...».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/618351/marota-mas-aresei-o-santses

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εξετάζει Γκριζμάν η Γιουβέντους

Την περίπτωση του Αντουάν Γκριζμάν της Ρεάλ Σοδιεδάδ εξετάζουν πολύ σοβαρά οι άνθρωποι της Γιουβέντους
Ο Αντουάν Γκριζμάν μαζί με τον Κάρλος Βέλα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην πολύ καλή σεζόν που έκανε η Ρεάλ Σοσιεδάδ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Για τους δυο παίκτες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Άρσεναλ αλλά στην περίπτωση του Γάλλου δεν παίζει μόνη της.
Ο 23χρονος μέσος αρέσει στον Αντόνιο Κόντε που τον παρακολουθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν αποκλείεται η Γιουβέντους να κάνει κίνηση για την απόκτηση του στην προσπάθεια της να ενισχυθεί ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/26/eksetazei-gkrizman-giouventous/

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προχωράει του Ιμόμπιλε

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Ντόρτμουντ είναι πολύ κοντά στο να κάνει δικό της τον πρώτο σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος.
Ο Ιμόμπιλε μπορεί να βρίσκεται στην προετοιμασία της εθνικής Ιταλίας για το Μουντιάλ, όμως η Ντόρτμουντ κινείται γρήγορα, με τα ιταλικά Μέσα, να αναφέρουν πως η μεταγραφή μπορεί να κλείσει πριν το Παγκόσμιο.
Αυτός είναι κι ο στόχος της Μπορούσια, αφού πιστεύει πολύ στον επιθετικό και ένα καλό τουρνουά, θα εκτόξευε στα ύψη τις μετοχές του.
Παρόλα αυτά, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως Γιουβέντους και Τορίνο(όπου έχουν αμφότερες από 50% του παίκτη), ανέβασαν την τιμή του, 5 εκατομμύρια περισσότερα, όμως αυτό δε δείχνει να ανησυχεί τους Γερμανούς.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/22/proxwraei-tou-imobile/

«Ο Τζιοβίνκο είναι περιζήτητος!»

Ο μάνατζερ του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του πρέπει να αξιοποιείται καλύτερα στην Γιουβέντους και πως έχει πολλές προσφορές. Ρωτήθηκε και για Ολυμπιακό και δεν διέψευσε!
Στο δίκτυο Calcionews24 μίλησε ο Αντρέα Ντ' Αμίκο, ο εκπρόσωπος του Τζιοβίνκο, που έχει συνδεθεί και με τον Ολυμπιακό. Πιο αναλυτικά τόνισε μεταξύ άλλων για:
Το ενδιαφέρον από την Αγγλία: Δεν μου προξενεί έκπληξε πως η Άρσεναλ και η Τότεναμ έχουν συνδεθεί με τον Σεμπάστιαν. Δεν με εκπλήξει διότι ξέρω τον Αρσέν Βενγκέρ και τις βαθιές του γνώσεις για καλούς και τεχνίτες παίκτες. Η συζήτηση όμως δεν γίνεται μόνο για αυτές τις ομάδες...
Τις προσφορές που έχει ο παίκτης και τον Ολυμπιακό: Οι Άρσεναλ και Τότεναμ δεν είναι οι μόνες ομάδες που θέλουν τον Τζιοβίνκο. Για τον Ολυμπιακό, την Μονακό και την Λίβερπουλ; Μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως τον θέλουν πολλές ομάδες. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι σύλλογοι από την Ευρώπη πουν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Πρώτα θα μιλήσουμε με την Γιουβέντους και μετά θα δούμε.
Την Ίντερ και το εάν θα κάνει ή έχει κάνει κίνηση: Αυτήν την στιγμή δεν έχω μιλήσει με την Ίντερ για τον Τζιοβίνκο. Δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου άλλες ομάδες από την Ιταλία. Δεν μπορώ να θυμηθώ... Ο Σεμπάστιαν είναι περιζήτητος παίκτης. Τον εκτιμούν παντού. Πριν γίνει το παραμικρό θα μιλήσουμε με την Γιουβέντους και θα δούμε. Στην Γιουβέντους δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες με τα χαρακτηριστικά του. Θα πρέπει όμως να παίζει συχνότερα και πιο σταθερά. Ξέρω πως ο Κόντε θέλει τον Σεμπάστιαν και ότι πάντα τον υπερασπιζόταν ενάντια σε οποιαδήποτε κριτική.
Την Κατάνια: Το ξαναλέω. Ο Σεμπάστιαν απασχολεί πολλές ομάδες. Είναι πολύτιμος παίκτης για οποιονδήποτε σύλλογο. Το όνομά του είναι στις λίστες πολλών ομάδων. Δεν είναι μόνο η Κατάνια.
Το συμβόλαιο του παίκτη και τις συζητήσεις με την Γιουβέντους για νέα συμφωνία: Υπάρχει ένα συμβόλαιο που λήγει το 2015. Θα μιλήσουμε με την διοίκηση της Γιουβέντους. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε ανακοινώσεις για το θέμα.
Την χρονιά που έκανε ο παίκτης: Ατομικά η χρονιά που έκανε ο Σεμπάστιαν θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο καλή. Δεν υπάρχει όμως αμφισβήτηση για το πόσο καλός και σπουδαίος είναι. Όσες φορές έχει παίξει έχει δώσει δείγμα των δυνατοτήτων του. Είναι φανερό πως πρέπει να έχει μία συνέχεια στην απόδοσή του αλλά και έναν επαρκή αριθμό συμμετοχών. Ξέρω την εκτίμηση και τον σεβασμό που έχει για αυτόν ο Κόντε. Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που να τον εκτιμά τόσο ως άτομο και ως παίκτη είανι ο Κόντε. Όταν είσαι ένας μεγάλος προπονητής πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες της ομάδας σου όμως εφόσον υπάρχει ένα σημείο στον ποδοσφαιρικό κόσμο για τον Σεμπάστιαν ο Κόντε θα το βρει.
Την Εθνική Ιταλίας: Μέχρι ένα σημείο το πίστευα για τον Σεμπάστιαν όμως όταν είδα την στάση και την λογική του Πραντέλι σταμάτησα να έχω ελπίδες. Είναι παράξενο: στο ποδόσφαιρο κάποιοι έχουν κοντή μνήμη. Εάν πάτε πίσω στις δηλώσεις του Πραντέλι ο Σεμπάστιαν είχε προσδιοριστεί από τον ίδιο ως ένα από τα καλύτερα ταλέντα στην Ιταλία. Στην Πάρμα όταν ήταν τον καλούσε. Τον καλούσαν αλλά δεν του έδιναν χώρο και χρόνο. Ο Σεμπάστιαν για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την Εθνική.
* Τον διεθνή Βέλγο εξτρέμ της Τότεναμ, Νασέρ Σαντλί, θέλει να πάρει η Γαλατά με τους Βέλγους να τονίζουν πως μέσα στις ομάδες που έχουν ασχοληθεί με τον παίκτη είναι και ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, «η προσπάθεια της Γαλατά για να πάρει τον παίκτη είναι μεγάλη. Για τον Σαντλί υπήρξε ενδιαφέρον από Σουόνσι, Σαχτάρ, Ολυμπιακό και Άντερλεχτ».
** H Tίγκρες ψάχνεται και για άλλον επιθετικό. Στο στόχαστρό της είναι ο 30χρονος φορ της Γκρέμιο Ερνάν Μπάρκος.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/615633/o-tziovinko-einai-perizititos

Αρχίζει το summer camp της Γιούβε!

Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, θέλεις να βελτιώσεις το επίπεδο της τεχνικής και των ποδοσφαιρικών σου δεξιοτήτων, αλλά αν πάνω απ’ όλα, επιθυμείς να περάσεις ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι και δημιουργική διασκέδαση, τότε δήλωσε συμμετοχή στο Juventus Summer Camp!
Από το 2010 έως και σήμερα πάνω από 300 παιδιά έχουν λάβει μέρος στο καλοκαιρινό camp της Juventus Athens School, το οποίο φιλοξενείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη, σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας.
Το μόνο που χρειάζεται είναι διαλέξεις τις ιδανικές ημερομηνίες και να προετοιμαστείς για μία ιδανική εμπειρία (σ.σ.: κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει από μία έως δύο περιόδους):
Οι τέσσερις διαφορετικές περίοδοι
1η περίοδος (Ημερήσιο camp - χωρίς διανυκτέρευση): 16-20 Ιουνίου

Αφορά παιδιά 5-8 ετών (γεννημένα από 2006 έως 2008)
Το κέντρο σπουδών του πανεπιστημίου της Γιουβέντους, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και ειδικά προγράμματα προγύμνασης, που σε βοηθούν να εκφραστείς καλύτερα μέσα στο γήπεδο και να μάθεις τα μυστικά του ποδοσφαίρου.
Καθημερινά, τα παιδιά διδάσκονται νέες τεχνικές και ενθαρρύνονται για να διαπιστώσουν τις αδυναμίες τους και τους τρόπους να τις υπερνικήσουν. Το προπονητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και μεμονωμένες ασκήσεις για κάθε ηλικία και σύμφωνα πάντα με το επίπεδο και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.
2η περίοδος (Camp με διανυκτέρευση): 22-28 Ιουνίου
Αφορά παιδιά από 8-16 ετών (γεννημένα από το 1997 έως το 2006)
3η περίοδος (Camp με διανυκτέρευση): 29-05 Ιουλίου
Αφορά παιδιά από 8-16 ετών (γεννημένα από το 1997 έως το 2006)
4η περίοδος (Camp με διανυκτέρευση): 6-12 Ιουλίου
Αφορά παιδιά από 8-16 ετών (γεννημένα από το 1997 έως το 2006)
Μία ημέρα στο Juventus Summer Camp δεν περιλαμβάνει μόνο ποδόσφαιρο, αλλά μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για την διασκέδαση αλλά και την επιμόρφωση των παιδιών.
Κατά τη διάρκεια του camp, όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, να παίξουν beach soccer, παιχνίδια στην πισίνα, τένις, μπάσκετ, να απολαύσουν σινεμά, πάρτυ, να συμμετάσχουν σε οργανωμένα παιχνίδια τύχης, γνώσεων, σε διαγωνισμούς και σε διάφορες δοκιμασίες, μαζί με τους φίλους τους, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους και θέσεις.
Τα παιδιά συμμετέχουν καθημερινά σε ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών για κάθε επίπεδο με ειδικευμένο προσωπικό, ενώ διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια 4-5 ατόμων με όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Το εστιατόριο και όλοι οι πολλαπλοί χώροι δραστηριοτήτων των Εκπαιδευτηρίων είναι στην διάθεσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του camp.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.cgs.gr/juventus
Τηλέφωνα: 210-6030411, 6973-300306
Πηγή http://www.gazzetta.gr/advertorial/article/615495/arhizei-summer-camp-tis-gioyve

Προς Πρέμιερ Λιγκ ο Τζιοβίνκο

Η Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί τον πιο πιθανό προορισμό του Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, στην περίπτωση που δεν μείνει στην Γιουβέντους ή το ιταλικό πρωτάθλημα.
Ο παίκτης για τον οποίο διέρρευσε σενάριο από την Ιταλία για τον Ολυμπιακό είναι στο μικροσκόπιο αρκετών μεγάλων ομάδων στο Νησί. Τρεις εξ αυτών είναι οι Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ ενώ θα προκύψουν και άλλες. Οι τελευταίες πληροφορίες για το ποδοσφαιρικό μέλλον του Τζιοβίνκο αναφέρουν πως εάν δεν μείνει στο Καμπιονάτο και την Γιουβέντους η αμέσως επόμενη επιλογή του είναι η Αγγλία. Δεν αποκλείεται βέβαια η πιθανότητα παραμονής του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο παίκτης άλλωστε έχει ακόμα συμβόλαιο σε ισχύ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/615404/pros-premier-ligk-o-tziovinko

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τρελό σενάριο για Τζιοβίνκο!

Οι Ιταλοί βάζουν... φωτιά με νέο και τρελό μεταγραφικό σενάριο που εμπλέκει τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο με τον Ολυμπιακό!
Η πληροφορία ανήκει στην Tuttorsport, που την διοχέτευσε την Τετάρτη στην δημοσιότητα. Ειδικότερα το ιταλικό ΜΜΕ τονίζει πως ο διεθνής άσος της Γιουβέντους που αγωνίζεται κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός απασχολεί και τον Ολυμπιακό! Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μπει στο γκρούπ των ομάδων που έχουν βάλει στο... μάτι τον 27χρονο παίκτη. Εκτός από τους ερυθρόλευκους αναφέρονται οι Άρσεναλ, Τότεναμ, Λίβερπουλ και Μονακό. Ο Τζιοβίνκο που έχει πολύ υψηλά τις ποδοσφαιρικές του μετοχές, συνιστά φυσικά μία πολύ ακριβή περίπτωση και ενώ έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με την «Γιούβε».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/615323/trelo-senario-gia-tziovinko

Θέλει τον Ντρογκμπά η Γιουβέντους

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποχώρησε από την Γαλατάσαραϊ και όπως αναφέρει η «Εquipe» είναι έτοιμος να υπογράψει στην Γιουβέντους.
Στην Γιουβέντους θα κοιτάξουν να ενισχυθούν με ποδοσφαιριστές που μπορούν να την βοηθήσουν να επιστρέψει στις καλές πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι ένας από αυτούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας, οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ιταλίας βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια εμπειρία που μπορούν να τον αποκτήσουν χωρίς να δαπανηθούν πολλά λεφτά, αφού δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ και ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/615197/thelei-ton-ntrogkmpa-i-gioyventoys

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Λιώμα» ο Πίρλο!

O Aντρέα Πίρλο ήπιε λιγάκι παραπάνω στους εορτασμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Γιουβέντους και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο βίντεο...
Ο σπουδαίος Ιταλός δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και μετά, πήγε στο κάτω μέρος του λεωφορείου και την έπεσε για ύπνο!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614901/lioma-o-pirlo-vid

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Με Κόντε το 2014-15 η Γιουβέντους

Το θέμα που «έκαιγε» την Γιουβέντους τις τελευταίες μέρες έληξε με θετικό τρόπο για τις δύο πελυρές με τους Μπιανκονέρι να ανακοινώνουν ότι ο Κόντε θα παραμένει για την επόμενη σεζόν.
Τιφόζι και Ανιέλι ήθελαν να παραμείνει ο Αντόνιο Κόντε στο Τορίνο και αυτό τελικά έγινε πραγματικότητα. Μετά από συνάντηση ανάμεσα στον αλενατόρε και τον πρόεδρο, που είχε διάρκεια τρεις ώρες, αποφασίστηκε η παραμονή του 45χρονου τεχνικού. Ο πρώην capitano πήρε προφανώς τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση και δέχθηκε να τιμήσει το 4ετές συμβόλαιό του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ανακοίνωση της Γιουβέντους ήρθε πρώτα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο twitter. «Σεζόν 2014-15: Προπονητής, Αντόνιο Κόντε».
Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Κόντε, αναμένοται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα ονόματα που θα «παίξουν» για την Γιουβέντους, η οποία θέλει να επιστρέψει στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614719/me-konte-2014-15-i-gioyventoys

Τα γενέθλια του «αρχιτέκτονα»!

Στη Μπρέσια διατηρεί το δικό του οινοποιείο. Ίσως γι’ αυτό γνωρίζει ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερα γίνονται κάποια πράγματα. Σαν τον ίδιο! Το FourFourTwo και η Μαριάννα Αξιοπούλου γιορτάζουν τα γενέθλια του Αντρέα Πίρλο!
1. Στις 19 Μαΐου του 1979 γεννήθηκε ο Αντρέα Πίρλο στο μικρό Φλέρο στην Λομπαρντία. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην άσημη Voluntas και σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπρέσια. «Μπορεί να μην το έλεγα από τότε, όμως γνώριζα ότι θα γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πήγαινα, παράλληλα, σχολείο και διάβαζα γιατί ήταν σημαντικό, ωστόσο ήξερα μέσα μου πως δεν υπήρχε περίπτωση να ακολουθήσω άλλο δρόμο».
2. Το ταλέντο του και οι ικανότητές του δε θα αργούσαν να τον οδηγήσουν στην πρώτη ομάδα της Μπρέσια και αργότερα στο ντεμπούτο του. Μόλις δύο μέρες μετά τα 16α του γενέθλια, ο Αντρέα Πίρλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο καμπιονάτο. Ήταν στις 21 Μαΐου του 1995 σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρετζιάνα. «Ήταν πολύ ιδιαίτερη και φορτισμένη στιγμή για μένα. Δεν ένιωσα πίεση, γιατί γνώριζα ότι θα ακολουθούσαν κι άλλα παιχνίδια. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοιες ομάδες να αρπάζεις τις ευκαιρίες όταν σου δίνονται και να φτιάξεις το όνομά σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να γίνεις βασικός και να έχεις παιχνίδια από μικρή ηλικία».
3. Λίγους μήνες μετά, η Ίντερ θα τον καλέσει να δοκιμαστεί στο Μιλάνο. Ο Αντρέα Πίρλο βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της και άφησε άριστες εντυπώσεις, ωστόσο η μεταγραφή του θα ολοκληρωνόταν τρία χρόνια μετά. Από το 1998 ως το 2001, διάστημα κατά το οποίο ο νεαρός μέσος ήταν παίκτης της Ίντερ, θα έπαιζε μόλις 22 φορές και θα είχε 38 συμμετοχές με τις Ρετζίνα και Μπρέσια, όπου είχε παραχωρηθεί δανεικός.
4. Κάθε πετυχημένη καριέρα, κρύβει ένα μικρό ή μεγάλο μυστικό. Εκείνο που συνήθως θα ήταν καταλυτικό για να αλλάξει την κατεύθυνση. Ο Αντρέα Πίρλο ήταν 10αρι, παλαιάς κοπής, με πολλά τεχνικά, αλλά όχι και σωματικά προσόντα. Το 2001, όταν παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπρέσια, η θέση και η… φανέλα ήταν κατειλημμένα από τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ο Κάρλο Ματζόνε έπρεπε να βρει μια καινούργια θέση για τον Πίρλο και τον Μάρτιο εκείνης της σεζόν ο 22χρονος άσος έκανε ντεμπούτο ως αμυντικός μέσος!!
5. Το καλοκαίρι του 2001 ήρθε η μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του. Το ποσό που δαπάνησε η Μίλαν για να τον αποκτήσει ήταν κοντά στα 18 εκ. ευρώ, όμως ήταν για μια ανταλλαγή τριών παικτών ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μιλάνου. Η ιστορία και εδώ παρόμοια… Με τον Ρούι Κόστα, τον Ριβάλντο και τον Ζέεντορφ στο ρόστερ, ο Αντρέα Πίρλο, έπρεπε να βρει μια θέση. Πρότεινε στον Κάρλος Αντσελότι να τον τοποθετήσει εκεί που είχε παίξει και στην Μπρέσια και η ιστορία άρχισε να γράφεται.
«Λάτρευα να παίζω σε αυτή τη θέση. Πάντα συνήθιζα να πηγαίνω πιο πίσω και να παίρνω τη μπάλα, έτσι μου ήταν εύκολο να προσαρμοστώ. Μ’ αρέσει να βρίσκομαι στην καρδιά του γηπέδου, εκεί όπου συμβαίνουν όλα. Όταν κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι τη διαδρομή μου, συνειδητοποιώ ότι τα χρωστάω όλα στον Κάρλος Ματζόνε και στον Κάρλος Αντσελότι… Στους δύο σπουδαιότερους προπονητές που είχα ποτέ. Με τον Αντσελότι προσαρμόστηκα κατευθείαν στο ρόλο μου, γιατί με εμπιστεύτηκε, παρότι είχε πιο έμπειρους παίκτες για τη θέση».
6. Δεν ήταν, όμως, μόνο το ιταλικό πρωτάθλημα που τον έκανε να ξεχωρίζει. Την ίδια εποχή, ο Αντρέα Πίρλο γινόταν ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Έστω κι αν έπρεπε – πριν φτάσει στη μεγάλη Εθνική – να ηγηθεί εκείνες των μικρότερων ηλικιών. Διεθνής από τα εφηβικά του χρόνια, ήταν αρχηγός της Ιταλίας κάτω των 21 ετών που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 2000 στη Σλοβακία. Έλαβε μέρος το ίδιο καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, ενώ έπαιξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το ντεμπούτο του με την Εθνική Αντρών έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2002 στο Αζερμπαϊτζάν.
7. «Μπορούν να με βάλουν να παίξω σε όποια θέση του γηπέδου θέλουν, όμως πάντα θα είμαι το νούμερο 10, πάντα θα είμαι εκείνος που ελέγχει το παιχνίδι. Έστω κι αν δεν φοράω τη φανέλα. Ξεκίνησα με το 21 στην Μπρέσια κι έχω κολλήσει με αυτό από τότε». Στις 21, επίσης, είναι τα γενέθλια του πατέρα του, ενώ 21 του μήνα επέλεξε να παντρευτεί με τη γυναίκα του.
8. Η Ντέμπορα Ροβέρσι είναι η κυρία Πίρλο από το 2001, μετά από σχέση δέκα χρόνων. Οι δυο τους είναι μαζί από παιδιά και πλέον έχουν φτιάξει τη δική τους οικογένεια. Ο Νικόλο γεννήθηκε το 2003 και η Άντζελα το 2006.

9. Τα ονόματα των δύο του παιδιών είναι και τα μοναδικά τατουάζ που έχει στο σώμα του ο Αντρέα Πίρλο, που ακολουθεί ένα διαφορετικό μοντέλο από εκείνο των σύγχρονων ποδοσφαιριστών. Έχει γράψει το όνομα του γιου του με γιαπωνέζικους χαρακτήρες και τα αρχικά της κόρης του, ωστόσο δεν σκοπεύει να συνεχίσει. Προτιμά μια ήσυχη ζωή, αποφεύγει τα μίντια και τις δημόσιες εμφανίσεις, δεν έχει facebook ή twitter και η διασκέδασή του είναι «να παίζω με τα παιδιά μου, να περπατάμε, να τα πηγαίνω σε καμιά πιτσαρία. Θέλω να ζουν μια φυσιολογική ζωή, έστω κι αν ο πατέρας τους είναι διάσημος. Πρέπει να σπουδάσουν και να δουλέψουν, όπως κάνουν όλοι».
10. Υπάρχει, βέβαια, και η οικογενειακή επιχείρηση αν θελήσουν να καταπιαστούν με εκείνη. Στην Μπρέσια, όπου ζουν ακόμα οι γονείς του, η αδελφή του και ο αδελφός του, υπάρχει μια μεταλλουργική εταιρία και ένα… οινοποιείο! Ο Αντρέα Πίρλο δεν ασχολείται με τις επιχειρήσεις, ωστόσο επισκέπτεται μια φορά το μήνα την οικογένειά του και δοκιμάζει το κρασί!!
11. Αντίθετα με την εικόνα που έχει στο ευρύ κοινό, θεωρείται ως ένας από τους πιο πλακατζήδες ποδοσφαιριστές και πειραχτήρι στα αποδυτήρια. Μαζί με τον Τζενάρο Γκατούζο είχαν αναλάβει αυτό το ρόλο στη Μίλαν και έκαναν πλάκες από τον Κακά ως και τον Ροναλντίνιο… Ο μόνος που είχε την ησυχία του ήταν ο Πάολο Μαλντίνι. «Ήταν ένας θρύλος. Δεν μπορούσες να τον ακουμπήσεις».
12. Ένα από τα χαρακτηριστικά που τον έχουν κάνει γνωστό, πέρα από το ταλέντο του, είναι τα μαλλιά του. Εκείνος, ωστόσο αρνείται τις… κατηγορίες ότι τα προσέχει και τα φροντίζει πριν τα ματς. «Έχω το ίδιο κούρεμα από τα 13 μου χρόνια, δεν στεγνώνω ποτέ τα μαλλιά μου με πιστολάκι και ξυρίζομαι δύο φορές την εβδομάδα». Αυτό το τελευταίο μάλλον δεν το συνηθίζει και τόσο συχνά πλέον…
13. Στη Μίλαν, εκτός από τους δεκάδες τίτλους που κατέκτησε, απέκτησε κι έναν κολλητό. Ο Αλεσάντρο Νέστα πήγε ένα χρόνο μετά τον Πίρλο στο Μιλάνο και αμέσως έγιναν συγκάτοικοι στο Μιλανέλο και πολύ καλοί φίλοι. Το δωμάτιό τους στις εγκαταστάσεις της Μίλαν είχε το παρατσούκλι «κωφάλαλο» επειδή ουδείς από τους δύο μιλούσε ιδιαίτερα. Αντιθέτως, εμφανίζονταν συνήθως με πρησμένα μάτια στην απογευματινή προπόνηση, επειδή έπαιζαν play station τουλάχιστον για δύο ώρες κάθε μεσημέρι!
14. Οι δυο τους έμελλε να χωριστούν το καλοκαίρι του 2011, όπως έμελλε η πορεία αμφοτέρων να κρατήσει δέκα χρόνια στο Μιλάνο. Ένα χρόνο μετά τον Αντρέα Πίρλο, ο Αλεσάντρο Νέστα ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την ιταλική ομάδα. Η περίπτωση του 32χρονου μέσου, ωστόσο, ήταν λίγο διαφορετική αφού παρά την κοινή ανακοίνωση, η Μίλαν ήταν εκείνη που δεν θέλησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. «Ήρθε η ώρα να πω αντίο. Πέρασα δέκα αξέχαστα χρόνια και πρόκειται για έναν κοινό χωρισμό. Αν ελπίζω ότι η Μίλαν θα μετανιώσει που θα με χάσει; Ναι!».
15. Ένα χρόνο μετά, η ευχή του θα είχε πραγματοποιηθεί. Με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Αντρέα Πίρλο θα κάνει μια εξαιρετική όσο και γεμάτη χρονιά, με 37 εμφανίσεις, διαψεύδοντας εκείνους που έλεγαν πως «το ιατρικό τιμ στο Μιλανέλο ξέρει καλύτερα». Θα αναδειχθεί πρώτος σε ασίστ στο καμπιονάτο, με 13, θα συμπεριληφθεί στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς και θα κερδίσει εκ νέου τη θέση του στην Εθνική. Παράλληλα, στην πρώτη του χρονιά στο Τορίνο θα κατακτήσει το τρίτο του scudetto (τώρα έχει φτάσει τα πέντε), σε μια συλλογή που επίσης συμπεριλαμβάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ένα αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά Super Cup, ένα διηπειρωτικό και ένα κύπελλο Ιταλίας, ενώ όσο παράδοξο κι αν φαντάζει θα τελειοποιήσει τις ήδη εκπληκτικές του εκτελέσεις φάουλ.
16. Στη Γιουβέντους υπέγραψε ως το 2014 και η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου του 2011. «Χρειαζόμουν κάτι για να βρω ξανά το κίνητρό μου», θα έλεγε λίγο καιρό μετά, κόντρα στις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει απ’ τη Μίλαν για τα λεφτά. «Είχα προσφορές, όπως εκείνη του Ετό, αλλά αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Προτιμούσα να μετρήσω ξανά τις δυνάμεις μου στο υψηλότερο επίπεδο. Ξέρω πως 20 εκ. δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι πως εδώ παίρνουμε δύο λίρες».
17. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε πάρει την απόφασή του να φύγει από τη Μίλαν από τον Φεβρουάριο και την ίδια εποχή άρχισε να σκέφτεται τη Γιουβέντους, που τον είχε προσεγγίσει. Ο λόγος ήταν ένα δημοσίευμα που ήθελε όλους τους παλιούς να φεύγουν από την τότε πρωταθλήτρια Ιταλίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά… «Πριν τρία χρόνια ήμουν έτοιμος να πάω στην Τσέλσι. Ο Μπερλουσκόνι με σταμάτησε. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετική. Με κατάλαβε και μου ευχήθηκε καλή τύχη».
18. Θεωρείται ως δάσκαλος για τη θέση που αγωνίζεται, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αναγνωρίζοντάς τον ως τον μοναδικό της νέας γενιάς που αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο που το έκανε κάποτε εκείνος. «Για να είσαι χρήσιμος στην άμυνα και να κερδίζεις τη μπάλα δεν χρειάζεται πάντα να κάνεις τάκλιν. Μερικές φορές αρκεί να κάνεις ένα βήμα πίσω. Το μυστικό για τη θέση μου είναι ένα: Να κρατάς την κατοχή της μπάλας και να την μετακινείς γρήγορα, ώστε να κουράζεις τον αντίπαλο. Αυτή είναι η μέθοδός μου». Η μέθοδος του «αρχιτέκτονα», όπως είναι το παρατσούκλι του.
19. Είδωλό του από νεαρή ηλικία ήταν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, με τον οποίο κατόρθωσε να παίξει μια σεζόν μαζί! «Μου έδωσε μερικές πολύτιμες συμβουλές», έχει δηλώσει ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος ενώ αγωνιζόταν στη Μίλαν θεωρούσε ότι οι Αντρέι Σεφτσένκο, Κακά και Ροναλντίνιο είναι καλύτεροι από εκείνον!
20. Η μεταγραφή του στη Γιουβέντους τον ανανέωσε σε τέτοιο βαθμό, που πρακτικά τού χάρισε μια δεύτερη καριέρα στα 32 του χρόνια. Στο Euro του 2012 αναδείχθηκε τρεις φορές παίκτης του αγώνα στο δρόμο της Ιταλίας για τον τελικό, ενώ είχε την ψυχραιμία να εκτελέσει το πέναλτι κόντρα στην Αγγλία στον προημιτελικό αλά Πανένκα και, φυσικά, να σκοράρει. Η καθηλωτική του παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο, τον έκανε να σκέφτεται διαφορετικά το μέλλον του. Το ίδιο και η Γιουβέντους που τον περασμένο Ιανουάριο του πρόσφερε συμβόλαιο δύο ακόμα ετών και ο Πίρλο υπέγραψε ως το 2016. Ίσως σε δύο χρόνια να είναι έτοιμος να περάσει στην επόμενη φάση, όπως την περιέγραφε προ διετίας.
«Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω τέσσερα ή πέντε χρόνια ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ακόμα νιώθω καλά και το διασκεδάζω. Μετά, θέλω να παίξω σε κάποιο πρωτάθλημα στην Αμερική. Δεν θα ψάξω ένα συμβόλαιο… διακοπών στο Ντουμπάι ή στην Κίνα. Θέλω μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα και τα παιδιά μου».
21. Κάποτε ο Μαρσέλο Λίπι είχε πει… «Ο Πίρλο δεν χρειάζεται να μιλάει. Δίνει εντολές με τα πόδια». «Είναι η καλύτερη περιγραφή που έχουν κάνει για μένα», θα απαντούσε ο Ιταλός μέσος. Λίγες μέρες μετά τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους, φήμες θέλουν τον Τζιανλουΐτζι Μπουφόν να ευχαριστεί τον Αντριάνο Γκαλιάνι που άφησαν τον Αντρέα Πίρλο να φύγει από τη Μίλαν. Και δημοσίως θα έκανε την πιο δεικτική δήλωση για την αξία του 32χρονου μέσου. «Η μεταγραφή του Πίρλο ήταν η καλύτερη του αιώνα. Σκέφτομαι ότι ο Θεός υπάρχει, επειδή είναι απλά ντροπιαστικό το πόσο καλός είναι ο Πίρλο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/614625/ta-genethlia-toy-arhitektona-vids

Συναγερμός για Κόντε

Αφού οι πανηγυρισμοί κώπασαν, το μέλλον του Αντόνιο Κόντε είναι το μόνο που ενδιαφέρει τους πάντες στην Γιουβέντους και η συνάντηση με τον Ανιέλι κρίνει τα πάντα.
Εξω από τα γραφεία των Μπιανκονέρι στο Τορίνο βρίσκονται δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία και οπαδοί και άπαντες περιμένουν να δουν ποια θα είναι η απόφαση για τον πάγκο της τρεις σερί φορές πρωταθλήτριας Ιταλίας. Ο αλενατόρε έχει ζητήσει δυνατή μεταγραφική ενίσχυση για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω και υπάρχει ανοικτά θέμα αποχώρησής του ενώ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, παρά τον πανικό που έχει δημιουργηθεί έξω από τα γραφεία, εκεί βρίσκονται ο γενικός διευθυντής, Μπέπε Μαρότα και το δεξί του χέρι, Φάμπιο Παράτιτσι, όμως όχι και οι Κόντε-Ανιέλι που όπως φαίνεται θα συναντηθούν αλλού.
Οι εξελίξεις αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως και η επόμενη σεζόν στην οποία θα φανεί το ποιος μπορεί να βγει χαμένος από ένα πιθανό διαζύγιο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614669/synagermos-gia-konte

Γιουβέντους: Μια αξεπέραστη σεζόν

Οι Μπιανκονέρι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά του περασμένου καλοκαιριού που τους ήθελαν πρωταθλητές και φέτος αλλά το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο. Στο κυνήγι για το 3x3 για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του... 30' η Γιουβέντους δεν σταμάτησε πουθενά και ο απολογισμός είναι εκπληκτικός αφού δύσκολα θα ξεπεραστούν στο μέλλον όσα έκανε φέτος στο πρωτάθλημα.
Ρεκόρ βαθμών: Η καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα ήταν οι 97 βαθμοί που είχε μαζέψει η Ιντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι την σεζόν 2006-07. Η Γιουβέντους του Κόντε κατάφερε να μαζέψει περισσότερους και έσπασε το ρεκόρ με τον πιο γλυκό τρόπο για τους οπαδούς της: Νίκη στο «Ολίμπικο» επί της Ρόμα με γκολ του -πρώην Τζαλορόσο-Οσβάλντο στο 94'! Μία εβδομάδα μετά, οι Τορινέζοι μάλλον εξασφάλισαν ότι θα είναι για πολλά χρόνια οι κάτοχοι του ρεκόρ αφού τερμάτισαν στους 102, επίδοση μοναδική γενικά για την Ευρώπη σε πρωτάθλημα 20 ομάδων!
Ρεκόρ έδρας: Την σεζόν 2005-06 η Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι είχε καταφέρει να πάρει 55 βαθμούς στο «Σαν Σίρο», έχοντας 18 νίκες και μία ισοπαλία. Οι Μπιανκονέρι με τη νίκη στη φιέστα με την Κάλιαρι το κατέρριψαν αφού έκαναν το 19x19 στο Juventus Stadium, που αποδείχθηκε η πιο δυνατή έδρα της Ευρώπης φέτος.
Ρεκόρ νικών: Η Ιντερ του Μαντσίνι από την σεζόν 2006-07 είχε και αυτή την πρωτιά αφού είχε καταφέρει να νικήσει στους 30 από τους 38 αγώνες της. Στην ξέφρενη πορεία της προς το φετινό scudetto η Γιούβε πήρε την πρωτιά και σε αυτή την «ενότητα» αφού έφυγε νικήτρια στις 33 από τις 38 αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα!
Ρεκόρ... προπονητή: Οταν αναλάμβανε την Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2011, ο Αντόνιο Κόντε μάλλον δεν περίμενε ότι τρία χρόνια μετά θα είχε γράψει ιστορία. Ο Κόντε έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία των Μπιανκονέρι που παίρνει τρία σερί πρωταθλήματα, μετά τον Κάρλο Καρκάνο. Αυτόν κυνηγάει πλέον καθώς ο Καρκάνο ήταν ο προπονητής των Τορινέζων στα 4 από τα 5 scudetti της δεκαετίας του '30. Αν το πάρει και την επόμενη σεζόν θα τον πιάσει στην κορυφή ενώ η Γιούβε -έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα- μπορεί πλέον να βάλει σαν στόχο να πάρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της πέντε σερί πρωταθλήματα. Πλην των Καρκάνο και Κόντε, τρία σερί πρωταθλήματα στην Ιταλία έχουν πάρει μόνο οι Φάμπιο Καπέλο (Μίλαν 1992-93-94) και Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιντερ 2006-07-08) αλλά το πρώτο από τα τρία του τελευταίου είναι στα χαρτιά.
Από εκεί και πέρα, η Γιουβέντους ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, με δύο νίκες επί του δεύτερου και +17 ενώ σκόραρε στα 37 από τα 38 ματς! Μόνο η Νάπολι στο «Σαν Πάολο» δεν δέχθηκε γκολ από τους Τορινέζους, αναγκάζοντας τους στη (μόλις) δεύτερη ήττα της σεζόν (2-0).
Πανηγυρίζοντας το scudetto των ρεκόρ, η Γιουβέντους έχει βγάλει μια σειρά από βίντεο αυτές τις ημέρες.
Οι πανηγυρισμοί στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή, όταν οριστικοποιήθηκε η κατάκτηση του τίτλου μετά την ήττα της Ρόμα στην Κατάνια.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614655/gioyventoys-mia-axeperasti-sezon-vids

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Πίρλο: «Ελπίζω να μείνει ο Κόντε»

Την παραμονή του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Γιουβέντους θέλει ο Αντρέα Πίρλο καθώς πιστεύει πως ο Ιταλός έχει πολλά ακόμα να δώσει.
Ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Γιουβέντους πήρε ο Αντρεα Πίρλο. Ο «μαέστρος» της ομάδας με δηλώσεις του τόνισε πως ο Ιταλός τεχνικός είναι ταλαντούχος και έχει πολλά να προσφέρει στο σύλλογο.
«Ελπίζω να μείνει ο Κόντε, γιατί είναι ένας ταλαντούχος προπονητής που απαιτεί πολλά και προσφέρει περισσότερα. Η Γιουβέντους δεν μπορεί να τα πάει καλύτερα στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά αν είναι για την Ευρώπη, είναι στο χέρι της διοίκησης η απόφαση».
Στη συνέχεια ο Ιταλός αναφέρθηκε και στο νέο του συμβόλαιο που απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες:
«Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ανανέωση της συνεργασίας μας. Έχουμε συμφωνήσει για άλλα δύο χρόνια και σύντομα θα επισημοποιηθεί. Δεν περίμενα όταν ερχόμουν πως θα μείνω εδώ για πέντε χρόνια μετά από μία δεκαετία στη Μίλαν».
Τέλος ο έμπειρος μέσος μίλησε για το ενδεχόμενο να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους, ενώ αποκάλυψε και μερικά μυστικά για τις εκτελέσεις φάουλ
«Η κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων είναι μεγάλη υπόθεση και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να παίρνεις τον τίτλο στην Ιταλία. Στην Ευρώπη δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά θα προσπαθήσουμε και πάλι του χρόνου έχοντας προτεραιότητα όμως και πάλι το Σκουντέτο. Ήταν οδυνηρό που χάσαμε το στόχο του Γιουρόπα Λιγκ φέτος, αλλά πήραμε το μάθημα να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι και να μην υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Θέλω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είναι εύκολο όταν βλέπεις πόσα χρήματα ξοδεύουν ομάδες σαν την Παρί ή την Σίτι και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στον τελικό.
Έχω 4-5 τρόπους να χτυπώ την μπάλα και αποφασίζω ποιον θα χρησιμοποιήσω όπως τοποθετώ την μπάλα. Μελετώ τις εκτελέσεις φάουλ στην τηλεόραση ή στο ίντερνετ και μια φορά την εβδομάδα προπονούμαι σε έναν συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/18/pirlo-elpizw-na-meinei-o-konte/

Ολοι με τον Κόντε!


Οι τιφόζι της Γιουβέντους έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στη διοίκηση ότι είναι στο πλευρό του Αντόνιο Κόντε.
Ο προπονητής των Μπιανκονέρι αποθεώθηκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα-φιέστα με την Κάλιαρι, με τους οπαδούς να τραγουδούν συνεχώς συνθήματα υπέρ του και να δείχνουν έτσι ότι θέλουν την παραμονή του. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, μάλιστα, στην curva Sud έκαναν coreo για τον Κόντε, σηκώνοντας και πανό που έγραφε «χωρίς εσένα δεν πάμε μακριά γιατί είσαι ο καλύτερος και έχεις την Γιούβε στην καρδιά», με τους Αντρέα Ανιέλι και Μπέπε Μαρότα να χειροκροτούν από τα επίσημα. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόεδρος και προπονητής είναι πιο κοντά σε σχέση με πριν μία εβδομάδα και οδεύουν προς ανανέωση του συμβολαίου, κάνοντας και οι δύο κάποιες υποχωρήσεις.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614356/oloi-me-ton-konte

Γιουβέντους - Κάλιαρι 3-0

Φιέστα με 3άρα για την Γιουβέντους (3-0 την Κάλιαρι), που έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό βαθμών (102), κάνοντας 19x19 εντός έδρας!
Το κλίμα στο Τορίνο ήταν πανηγυρικό από νωρίς. Οπαδοί πήγαν έξω από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή για να αποθεώσει τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες, με το πάρτι στη συνέχεια να μεταφέρεται στο Juventus Stadium. Ο Κάρλος Τέβες βραβεύτηκε ως ο MVP των Μπιανκονέρι φέτος, οι τιφόζι αποθέωναν τους πάντες -σηκώνοντας και πανό για τα θύματα του Χέιζελ- και στη συνέχεια η Γιουβέντους νίκησε εύκολα την Κάλιαρι με 3-0, κλείνοντας την σεζόν με διάφορα ρεκόρ. Οπως αυτό της συγκομιδής βαθμών καθώς έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που πήγε σε τριψήφιο αριθμό (102), όπως αυτό των εντός έδρας νικών καθώς έκανε το απόλυτο (19x19), όπως αυτό των νικών στο πρωτάθλημα καθώς πήρε τους 33 από τους 38 αγώνες! Οι 102 βαθμοί, μάλιστα, είναι ρεκόρ όχι μόνο για την Ιταλία αλλά γενικά για την Ευρώπη σε πρωτάθλημα 20 ομάδων!
Ο αγώνας άρχισε με εντυπωσιακή απόκρουση του Μπουφόν στο τετ α τετ του Ιμπάρμπο και στο 8' ο Πίρλο με εκτέλεση φάουλ -και με την βοήθεια της... πλάτης του πορτιέρε Σιλβέστρι- έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το 5ο φάουλ του maestro στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η καλύτερη στα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ παράλληλα πλησίασε κι άλλο τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που είναι πρώτος όλων των εποχών στο Campionato. Στο 15' η αδράνεια του Κόντι μετά από εκτέλεση κόρνερ έδωσε την δυνατότητα στον Γιορέντε να κάνει το 2-0 και η Γιουβέντους συνέχιζε να επιτίθεται, ενώ ο Μπουφόν έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντεσένα από κοντά, δημιουργώντας εύκολα τις προϋποθέσεις για να πετύχει κι άλλα γκολ. Δεν το έκαναν οι Τέβες και Ασαμόα, το έκανε ο Μαρκίζιο στο 40' με πολύ ωραία κίνηση και εκτέλεση από κοντά (3-0).
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά αφού δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να τρέχουν συνεχώς οι δύο ομάδες, με το Juventus Stadium να φωνάζει συνεχώς συνθήματα υπέρ του Κόντε, για τον οποίο ο Μπέπε Μαρότα -που χειροκροτούσε όταν οι οπαδοί αποθέωναν τον προπονητή- είπε πριν την έναρξη του αγώνα ότι «είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά».
Γιουβέντους: Μπουφόν (53' Ρουμπίνιο), Κάσερες, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (80' Πέπε), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (60' Οσβάλντο).
Κάλιαρι: Σιλβέστρι, Πέρικο, Ροσετίνι, Αστόρι (46' Μπαστρίνι), Αβελάρ, Κόντι, Ντεσένα, Ταμπανέλι, Κόσου (66' Ιμπραΐμι), Ιμπάρμπο (86' Λόι), Πινίγια.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614336/gioyventoys-kaliari-3-0

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κινείται για Εβρά η Γιουβέντους

Για την απόκτηση του Πατρίς Εβρά που μένει ελεύθερος από την Γιουνάιτεντ κινείται η Γιουβέντους.
Μπορεί τα τελευταία τρία χρόνια η Γιουβέντους να κατακτά εύκολα το πρωτάθλημα στην Ιταλία αλλά οι εμφανίσεις στην Ευρώπη έχει απογοητεύσει του ανθρώπους του συλλόγου.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν σκοπό να ενισχύσουν το ρόστερ του με παίκτες αναγνωρισμένης αξίας και ένας από αυτούς είναι ο Πατρίς Εβρά.
Ο Γάλλος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον 33χρονο διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει γίνει μια πρώτη επαφή ενώ για τον Εβρά ενδιαφέρον έχει δείξει και η Ίντερ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/15/kineitai-gia-evra-giouventous/

Φήμες για Βιντάλ και Γιουνάιτεντ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε με τον Αντόνιο Κόντε τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τις φήμες να κάνουν λόγο για μεταγραφική συζήτηση ανάμεσα στους δυο άντρες.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ταξίδεψε μέχρι το Τορίνο για να δει από κοντά τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ μαζί με τον Αντόνιο Κόντε.
Τα παραπάνω ήταν αρκετά για να πυροδοτηθούν οι φήμες για ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για τον Αρτούρο Βιντάλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν περίπου 30. εκατ. ευρώ ενώ από την πλευρά της η «μεγάλη Κυρία» θέλει τουλάχιστον 40 εκατ. για να παραχωρήσει έναν από τους καλύτερους της παίκτες.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/15/fimes-gia-vintal-kai-giounaitent/

Eνδιαφέρον της «Γιούβε» για Χούμελς

Στο μεταγραφικό "στόχαστρο" της Γιουβέντους φαίνεται πως βρίσκεται ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ματς Χούμελς.
Έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Γιουβέντους, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα.
Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι της «Μεγάλης Κυρίας» φαίνεται πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν πρόταση στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Ματς Χούμελς.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά οι «μπιανκονέρι», προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο δελεαστική την πρότασή τους είναι πρόθυμοι να εντάξουν μέσα στην συμφωνία και το 50% του Τσίρο Ιμόμπιλε που τους ανήκει (το άλλο μισό ανήκει στη Τορίνο) και τον οποίον θέλουν οι Βεστφαλοί.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/15/endiaferon-tis-giouve-gia-xoumels/

Ιμόμπιλε: «Γιουβέντους όχι, Νάπολι ναι»

Ο Ιμόμπιλε ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολο να επιστρέψει στη Γιουβέντους, όμως θα του άρεσε να παίξει στη Νάπολι.
Ο Ιμόμπιλε έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, με τη Ντόρτμουντ να ενδιαφέρεται αρκετά για την περίπτωσή του, όμως ο ίδιος είπε πως δεν έχει καμία πρόταση στα χέρια του κι ότι είναι δύσκολο να επιστρέψει στο Τορίνο, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα της Νάπολι.
«Δε νομίζω να επιστρέψω στη Γιουβέντους. Ο μάνατζέρ μου έχει συγγενείς στη Γερμανία, για αυτό και ταξίδεψε εκεί. Αν πάω στη Νάπολι; Σίγουρα θα μου άρεσε, είναι η ομάδα της πόλης μου».
Η Γιουβέντους έχει ανεξάρτητη κόντρα με τη Νάπολι, οπότε τα σχόλια αυτά δε θα άρεσαν καθόλου στους «μπιανκονέρι», ενώ οι Ναπολιτάνοι δεν έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη, πράγμα που σημαίνει πως ίσως τα σχόλιά του είναι τέτοια για να φύγει πιο εύκολα από τη «Μεγάλη Κυρία».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/14/imobile-giouventous-oxi-napoli-nai/

Κόντε: «Σπουδαίος παίκτης ο Μοράτα»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Αλβάρο Μοράτα μίλησε ο τεχνικός της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.
Ο Αλβάρο Μοράτα δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε από τον Κάρλο Αντσελότι αλλά οι εμφανίσεις του με τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας τον έχουν κάνει να έχει αρκετούς θαυμαστές.
Ένας από αυτούς είναι ο Αντόνιο Κόντε της Γιουβέντους που με δηλώσεις του τόνισε πως ο νεαρός φορ μπορεί να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης.
«Ο Μοράτα είναι πολύ καλός παίκτης και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει επιθετικός παγκόσμιας κλάσης. Ωστόσο είναι παίκτης της Ρεάλ αυτή τη στιγμή».
Το συμβόλαιο του 21χρονου τελειώνει το καλοκαίρι του 2015 και εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες πως η Γιουβέντους είναι μια από τις ομάδες που θα κάνει κίνηση για την απόκτηση του το καλοκαίρι.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/14/konte-spoudaios-paiktis-o-morata/

Γιούβε vs Κόντε: Ποιος θα χάσει περισσότερο

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τη διαμάχη Γιουβέντους-Κόντε και το ποιος θα βγει περισσότερο χαμένος από ένα πιθανό διαζύγιο.
Αν κάποιος το καλοκαίρι έλεγε ότι το τέλος της σεζόν θα βρει την Γιουβέντους με ρεκόρ όλων των εποχών στη συγκομιδή βαθμών αλλά το μέλλον του Αντόνιο Κόντε θα είναι στον αέρα, δύσκολα θα τον έπαιρναν στα σοβαρά. Τρία χρόνια μετά την απόλυτη κυριαρχία των Μπιανκονέρι στην Ιταλία και τα τρία σερί Scudetti, ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, ζητάει από τη διοίκηση έξτρα υλικά που να μπορούν να αντέξουν στην Ευρώπη. Πλέον, οι πιθανότητες να αποχωρήσει από το Τορίνο ο 44χρονος είναι μοιρασμένες και εμείς πάμε να δούμε ποιον θα πληγώσει περισσότερο αυτό το διαζύγιο, αν τελικά έρθει.
Κόντε
Για τον αλενατόρε, επικοινωνιακά είναι η καλύτερη στιγμή να πει «αντίο». Πήρε την Γιουβέντους όταν είχε τερματίσει 7η δύο διαδοχικές φορές και την οδήγησε σε απίστευτα πράγματα. Στην πρώτη του σεζόν στην Serie A κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος και δύο χρόνια μετά θα κάνει ρεκόρ πόντων όλων των εποχών με 102 βαθμούς κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα. Ο Κόντε είναι απόλυτα επιτυχημένος με όσα έδωσε εντός συνόρων και αν κάποιος το αμφισβητούσε αυτό με επιχείρημα την Ευρώπη, θα μπορούσε να απαντήσει ότι δεν είχε στα χέρια του το μπάτζετ άλλων ομάδων που πρωταγωνιστούν στο Champions League.
Το μεγαλύτερο «όπλο» και διαπραγματευτικό «χαρτί» του είναι η σχέση που έχει με τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς. Ονόματα όπως οι Μπουφόν, Πίρλο, Τέβες έχουν πει εκπληκτικά πράγματα για τον Κόντε και πωρώνονται να παίζουν γι' αυτόν. Στα αποδυτήρια των Μπιανκονέρι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους τιφόζι που είναι μαζί του στα δύσκολα. Δεν γίνεται να υπάρξει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον αποκλεισμό από τον όμιλο του CL από ομάδες όμως Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη, καθώς μετά την ταπεινωτική έξοδο οι φίλοι της ομάδας στάθηκαν με τον τρόπο τους δίπλα στον προπονητή.
Ο Κόντε, με τα παραπάνω προσφέρει στην Γιούβε σιγουριά και ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, όμως ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει κάτι το οποίο στον ίδιο θα λείψει αν αλλάξει ομάδα. Αν αφήσει πίσω του το Juventus Stadium είναι απίθανο να βρει περιβάλλον σαν και αυτό στο Τορίνο όπου απολαμβάνει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και την στήριξη όλων.
Μετά από τρία χρόνια, επέλεξε να θέσει ανοικτά θέμα παραμονής και αν η διοίκηση δεν κάνει οικονομικό άνοιγμα για δυνατές μεταγραφές σκέφτεται να αποχωρήσει. «Ηταν τρία φανταστικά χρόνια. Ζήτησα τόσα πολλά από τους παίκτες μου και μου τα έδωσαν όλα. Αυτά τα πράγματα κάνουν κύκλους και έχω ήδη πει στο κλαμπ τι πιστεύω. Θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα την κατάσταση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα πάμε καλύτερα από αυτό που κάναμε αυτά τα τρία χρόνια, για εμάς αλλά και για τις επόμενες ομάδες.
Στην Ευρώπη η Γιουβέντους αξίζει τουλάχιστον να βρίσκεται στους 8 του Champions League και στους 4 του Europa League. Δεν πουλάω ψεύτικες ελπίδες στους οπαδούς, είμαι ρεαλιστής και θέλω να επισημάνω ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θέλω να δω αν είναι δυνατόν να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, έχω αμφιβολίες γι' αυτό».
Οσον αφορά την -πιθανή- επόμενη μέρα στην καριέρα του; «Αν υπάρξει κάποια πρόταση με καλές ιδέες και σεβασμό, θα εξετάσω τα πρότζεκτ που θα με ιντριγκάρουν. Προφανώς, αν δεν έχω προτάσεις που να με
ενδιαφέρουν, θα μείνω σπίτι μου, όμως σε 2-3 μήνες θα αρχίσω να τρελαίνω την οικογένειά μου».
Οι ομάδες που μέχρι στιγμής έχουν παίξει σαν σενάρια για τον πρώην παίκτη της Γιουβέντους είναι δύο, αν και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Η μία είναι η Μονακό που του έδινε 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο και 120 εκατ. ευρώ μπάτζετ και η άλλη είναι η Μίλαν, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να φέρεται να έχει πει στο περιβάλλον του ότι αν μείνει χωρίς ομάδα θα τον ήθελε για να πάρει τη δουλειά στο «Σαν Σίρο».
Σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, που η μετακίνηση στους πάγκους ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, φέτος δεν κινείται τίποτα και για τον Κόντε θα είναι δύσκολο να βρει ένα πρότζεκτ που να τον καλύπτει. Ενας άνθρωπος με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του δεν «φτιάχνεται» στην ιδέα να καθίσει στον πάγκο της Μονακό και μάλλον η Μίλαν θα του δώσει κίνητρο αν τελικά φύγει από την Γιουβέντους.
Γιουβέντους
Εκτός από τον Κόντε όμως, και στην Γιουβέντους πρέπει να δουν ποια θα είναι η συνέχεια αν χωρίσουν οι δρόμοι με τον επί τρία χρόνια προπονητή. Αυτή τη στιγμή τα δύο πιο hot ιταλικά ονόματα είναι αυτά των Λουτσιάνο Σπαλέτι και Βιντσέντζο Μοντέλα, που αμφότεροι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον διάδοχο του Κόντε. Την ίδια στιγμή, έχουν ακουστεί επίσης Μαντσίνι και Αλέγκρι, όμως πρόκειται για δύο λύσεις που αν προχωρήσουν αναμένεται να γίνει… επανάσταση στο Τορίνο. Ιδανικός για τους Μπιανκονέρι και αυτός που αποτελεί το όνειρο της διοίκησης είναι ο Γίργκεν Κλοπ, όμως ο Γερμανός δεν πρόκειται να αφήσει την Ντόρτμουντ.
Εχοντας φτιάξει μία νέα αυτοκρατορία στο Campionato, η Γιουβέντους κινδυνεύει να μείνει χωρίς τον προπονητή που της χάρισε τίτλους μετά την εποχή του Calciopoli. Ομως η ζωή συνεχίζεται. Η Γιούβε θα υπάρχει για πάντα, ενώ ο Κόντε όχι. Με βάση το ρόστερ της, το γεγονός ότι η Ρόμα του χρόνου θα έχει και Champions League, μία Νάπολι που δεν μπορεί να βρει σταθερότητα και τις Ιντερ, Μίλαν να μην έχουν δικαίωμα ούτε να σκεφτούν για πρωταθλητισμό, η λογική λέει ότι και χωρίς τον Κόντε οι Μπιανκονέρι θα κατακτήσουν ξανά το Scudetto έστω και όχι με ρεκόρ βαθμών.
Μπορεί να μην δώσει τη ρήτρα των 6 εκατ. ευρώ στην Φιορεντίνα για να πάρει τον Μοντέλα -για τον οποίο έκανε μία πρώτη διερευνητική επαφή από τη στιγμή που άρχισαν να υπάρχουν σύννεφα για το μέλλον- όμως σε όποια άλλη λύση και αν στραφεί θα είναι έκπληξη αν δεν κρατήσει το στέμμα της στην Serie A.
Συμπέρασμα
Τα τελευταία τρία χρόνια οι Τορινέζοι χτίζουν κάτι καλό με αρχιτέκτονα τον Κόντε και αν η συνεργασία τελειώσει εδώ θα είναι πλήγμα και για τους δύο, αφού θα γκρεμίσουν ό,τι δημιούργησαν μαζί, ουσιαστικά από την αρχή. Ομως το πλήγμα για τον προπονητή θα είναι μεγαλύτερο. Η ομάδα -ακόμα και με κάποιον άλλο τεχνικό-θα συνεχίσει πατώντας πάνω στο θεμέλιο του καλά σχεδιασμένου ρόστερ και της δουλειάς που γίνεται σε πωλήσεις-μεταγραφές, ενώ ο αλενατόρε, δεν θα βρει πουθενά συνθήκες εργασίας και κλίμα όπως αυτό στο Juventus Stadium.
Ο Κόντε είναι αυτός που πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί του και να κάνει υπομονή για τρεις λόγους...
Ο πρώτος και πιο προφανής είναι αυτός που του λέει καθαρά το συμφέρον του. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει η προοπτική να αναλάβει άμεσα κάποιο ελκυστικό πρότζεκτ, το πιο πιθανό είναι να τρελάνει την οικογενειά του αν αντί να μείνει στην Γιούβε, μείνει τελικά στο σπίτι του. Εκτός και αν γίνει πραγματικότητα η σκέψη του Μπερλουσκόνι.
Ο δεύτερος και πιο σοβαρός είναι ότι πρέπει να θυμηθεί τον τρόπο που του φέρθηκε ο Αντρέα Ανιέλι, όταν την περασμένη σεζόν του επιβλήθηκε τιμωρία τεσσάρων μηνών απουσίας από τους πάγκους. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, τον στήριξε 100% και τον κράτησε στην ομάδα. «Θα του χρωστάω για πάντα ότι ήταν δίπλα μου σε αυτό» είχε πει ο Κόντε και δεν υπάρχει καταλληλότερη ευκαιρία για να το αποδείξει.
Ο τρίτος είναι ότι πρέπει να κάνει υπομονή και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα. Μπορεί να τιμήσει το τετραετές συμβόλαιό του και να κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα, όπως επίσης και να 'εκμεταλλευτεί' το 'οτι σε έναν χρόνο από τώρα -όπως έχει πει ο Μπέπε Μαρότα- θα υπάρξει μία σειρά από νέες χορηγίες που θα φέρουν στην ομάδα περισσότερο ρευστό και τη δυνατότητα να ξοδέψει πιο εύκολα για μεταγραφές.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/613479/gioyve-vs-konte-poios-tha-hasei-perissotero

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κόντε... παραμονής στη Γιούβε!

Μια ανάσα από την παραμονή του στο Τορίνο και την επόμενη σεζόν είναι ο Αντόνιο Κόντε όπως αποκαλύπτουν οι Ιταλοί!
Ο Αντόνιο Κόντε έριξε... άκυρο στη Μονακό και η Γιουβέντους είναι η επιλογή που θέλει να ακολουθήσει! Οι επαφές είναι σε εξαιρετική σημείο, οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως θα μείνει για ακόμα μια σεζόν στο Τορίνο και την ομάδας της καρδιάς του. Βέβαια, το Sky Italia προχωρά το θέμα ένα βήμα πιο πέρα τονίζοντας πως ο Κόντε υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015! Οι οπαδοί της Γιούβε έχουν πιέσει και αυτοί από την πλευρά τους στην παραμονή του Ιταλού, επιθυμία που θέλει να πραγματοποιήσει η διοίκηση.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/612890/konte-paramonis-sti-gioyve

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Περιζήτητος ο Βούσινιτς

Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα Έβερτον και Τότεναμ θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Μίρκο Βούσινιτς της Γιουβέντους.
Η Γιουβέντους θέλει να κάνει το μεγάλο «μπάμ» με τη μεταγραφή του Αλέξις Σάντσες από τη Μπαρτσελόνα και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα από παίκτες που δεν υπολογίζει.
Ένας από αυτούς είναι και ο Μίρκο Βούσιντς και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, Τότεναμ και Έβερτον είναι πρόθυμες να κάνουν πρόταση για την απόκτηση του. Ο Μαυροβούνιος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 και φέτος σκόραρε μόνο τρία γκολ σε 12 συμμετοχές.
Το ίδιο δημοσίευμα ισχυρίζεται πως και οι Οσβάλντο και Κουαλιαρέλα αναμένεται να αποχωρίσουν από το Τορίνο στο τέλος της σεζόν.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/12/perizititos-o-vousinits/

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Στόχος της «Γιούβε» ο Μάντζουκιτς

Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γιουβέντους αλλά η πρόταση των Ιταλών δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της Μπάγερν.
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα είναι στη Μπάγερν από τη νέα σεζόν κάτι που σημαίνει πως ο Μάριο Μάντζουκιτς θα είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής και έτσι ο Κροάτης ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρεάλ έχει δείξει ενδιαφέρον αλλά ο 27χρονος είναι διατεθειμένος να πάρει μεταγραφή στη «Βασίλισσα» μόνο αν αποχωρίσει ο Καρίμ Μπενζεμά.
Στο παιχνίδι για την απόκτηση του διεθνή φορ έχει μπει και η Γιουβέντους αλλά το θέμα «κολλάει» στο οικονομικό. Οι Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να βγάλουνε από τα ταμεία τους ένα πόσο κοντά στα 20 εκάτ. ευρώ αλλά η Μπάγερν θέλει 30 εκατ. για να παραχωρήσει τον πρώτο της σκόρερ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/05/11/stoxos-tis-giouve-o-mantzoukits/

Προς διαζύγιο Γιούβε-Κόντε

Την διάσταση απόψεων με τον Αντρέα Ανιέλι για το πώς πρέπει να προχωρήσει η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ο Αντόνιο Κόντε.
Ανάμεσα σε προπονητή και πρόεδρο υπάρχουν διαφωνίες για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι Μπιανκονέρι το καλοκαίρι. Ο Κόντε θεωρεί πως η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο ρόστερ πάνω-κάτω και ζητάει καλά λεφτά για μεταγραφές ενώ ο Ανιέλι ότι θα πρέπει και φέτος η Γιούβε να είναι σχετικά συντηρητική. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε ραντεβού που θα γίνει ανάμεσα στους Ανιέλι-Κόντε-Μαρότα τις προσεχείς ημέρες αλλά οι πιθανότητες αυτή την στιγμή δεν είναι υπέρ της παραμονής του προπονητή, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Ρόμα, εκτός κι αν -όπως επίσης γράφει μέρος του ιταλικού Τύπου- πιέζει με αυτόν τον τρόπο για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά για μεταγραφές.
«Σύντομα θα υπάρξει συνάντηση και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ούτε στα όνειρα μου, όταν αναλάμβανα την Γιουβέντους, δεν περίμενα τρία φανταστικά χρόνια. Ανάλαβα μια ομάδα που ερχόταν από δύο σερί έβδομες θέσεις και κατακτήσαμε τρία σερί πρωταθλήματα. Το πρώτο μάλιστα αήττητοι ενώ το φετινό είναι το scudetto των ρεκόρ» είπε αρχικά ο προπονητής των Τορινέζων και πρόσθεσε: «Κατά την γνώμη μου αυτή η Γιούβε είναι για τους 8 του Champions League, για τους 4 του Europa League. Δεν θέλω να ρίχνω στάχτη στα μάτια των οπαδών. Είναι πολύ δύσκολο αυτή η ομάδα να ξεπεράσει αυτά που πέτυχε, ζήτησα τα πάντα από τους παίκτες μου σε αυτά τα τρία χρόνια και μου τα έδωσαν. Θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Αυτή την στιγμή έχω τις αμφιβολίες μου. Ο,τι κι αν γίνει, πάντως, θα ευχαριστώ τους πάντες στη Γιουβέντους για αυτά τα τρία φανταστικά χρόνια».
Ο Μπέπε Μαρότα, πάντως, όταν ρωτήθηκε από το Sky Italia πριν την έναρξη του ματς στο «Ολίμπικο» για το ποιο είναι το εναλλακτικό πλάνο της Γιουβέντους σε περίπτωση αποχώρησης του Κόντε, απάντησε: «Δεν υπάρχει plan B. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον Αντόνιο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/612224/pros-diazygio-gioyve-konte

Ρόμα - Γιουβέντους 0-1

Με τον Οσβάλντο στο 94' η Γιουβέντους γιόρτασε το scudetto και στη Ρώμη (0-1 την Ρόμα), έκανε ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της Serie A και ετοιμάζει φιέστα με 100άρα!
Για την Ρόμα το κίνητρο ήταν το γόητρο. Για την Γιουβέντους το να σπάσει κάθε ρεκόρ νικών και βαθμών. Μετά από ένα καλό ματς, με πολλές φάσεις αλλά και τα απαραίτητα νεύρα, οι Μπιανκονέρι πέρασαν και από το «Ολίμπικο» με νίκη χάρη στο γκολ του πρώην Τζαλορόσο Οσβάλντο στο 94'! Με το τρίποντο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφτασε στους 99 βαθμούς, έσπασε ήδη το ρεκόρ της Ιντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι με 97 την σεζόν 2006-07 και θέλει έστω την ισοπαλία στη φιέστα με την Κάλιαρι στο Juventus Stadium για να πιάσει την 100άρα!
Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και με στόχο τη νίκη. Η Ρόμα πανηγύρισε για γκολ στο 16' αλλά ο Τορισίδης είχε κάνει χέρι πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Τότι με κεραυνό είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο και στη συνέχεια η Γιουβέντους πλησίασε τρεις φορές στο γκολ με τον Γιορέντε αλλά ο Ισπανός δεν τα κατάφερε. Στο 25' βγήκε τετ α τετ αφού έκανε ωραία κίνηση αλλά απέκρουσε ο Σκορούπσκι, στο 31' έκανε κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα στα χέρια του πορτιέρε ενώ στο 34' γύρισε το σώμα του και σούταρε από κοντά αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο. Η απάντηση των Ρωμαίων αμέσως μετά ήταν το τετ α τετ του Ζερβίνιο αλλά ο Στοράρι απέκρουσε, με τους Μπιανκονέρι να κλείνουν το πρώτο μέρος με δοκάρι σε διαγώνιο σουτ του Πογκμπά εντός περιοχής.
Στην επανάληψη ο Ρούντι Γκαρσία αναγκάστηκε νωρίς να κάνει την πρώτη του αλλαγή αφού ο Ντε Ρόσι τραυματίστηκε στο 54' και άφησε την θέση του στον Ταντέι. Ο Κιελίνι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί στο 57' με την αγκωνιά στον Πιάνιτς, ο Βόσνιος... απάντησε δύο λεπτά μετά με μία καλή κλωτσιά στον κεντρικό αμυντικό της Γιούβε και ο Λιχτστάινερ έχασε ακόμη μία ευκαιρία για τους Τορινέζους καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό Σκορούπσκι. Πολύ καλός, πάντως, ήταν και ο Στοράρι στην απέναντι εστία καθώς στο 81' έκανε τρομερή διπλή επέμβαση σε Ναϊνγκολάν και Φλορέντσι, διατηρώντας το 0-0.
Αυτό φαινόταν ότι θα παρέμενε παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, για να έρθει τελικά το 0-1 στο 94'! Οι Μπιανκονέρι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Πογκμπά έδωσε στον Λιχτστάινερ, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε για τον Οσβάλντο (είχε μπει αντί του Γιορέντε), ο οποίος τελείωσε όπως έπρεπε την φάση και πανηγύρισε το 0-1, κόντρα στην πρώην ομάδα του, μαζί με Κόντε, συμπαίκτες και οπαδούς.
Ρόμα: Σκορούπσκι, Τοροσίδης, Μπενάτια (71' Τολόι), Καστάν, Μπάστος, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι (54' Ταντέι), Πιάνιτς, Ζερβίνιο, Τότι, Ντέστρο (79' Φλορέντσι).
Γιουβέντους: Στοράρι, Μπαρτσάλι (74' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Παντοΐν (83' Μαρκίζιο), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (74' Οσβάλντο).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/612189/roma-gioyventoys-0-1