Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Συνεχίζει το «φλερτ» με Γκουαρίν η Γιουβέντους

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Γιουβέντους παραμένει ο Φρέντι Γκουαρίν της Ίντερ, παρά το γεγονός πως ο Κολομβιανός επέλεξε τους "νερατζούρι" τον περασμένο Ιανουάριο.
Από τις πρώτες επιλογές για την μεταγραφική ενίσχυση της Γιουβέντους παραμένει ακόμα και τώρα ο Φρέντι Γκουαρίν.
Ο Κολομβιανός μέσος, ο οποίος αυτό το χρονικό διάστημα αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» της «Μεγάλης Κυρίας» και τον περασμένο Ιανούαριο.
Ωστόσο, οι συνθήκες ήταν τέτοιες, με αποτέλεσμα να διαλέξει τους «νερατζούρι» αντί των «μπιανκονέρι» που δείχνουν πως επιμένουν για την απόκτησή του ακόμα και έξι μήνες μετά.
Μάλιστα, οι πρωταθλητές φέρεται πως έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο του πρώην χαφ της Πόρτο και δεν αποκλείεται να δώσουν και τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο ως έμψυχο αντάλλαγμα και να κάμψουν την αντίσταση της Ίντερ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/25/synexizei-flert-gkouarin-giouventous/

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Δεν ήταν για τιμωρία στον πάγκο ο Πογκμπά»

Ο Ντεσάμπ ξεκαθάρισε πως το να αφήσει τον Πογκμπά στον πάγκο, δεν ήταν για λόγους πειθαρχίας, όπως ανέφεραν οι γαλλικές εφημερίδες.
Γαλλικά δημοσιεύματα ανέφεραν μετά το παιχνίδι με την Ελβετία, πως ο Πογκμπά έμεινε στον πάγκο, για λόγους πειθαρχίας, καθώς στο πρώτο ματς με την Ονδούρα θα μπορούσε να είχε αποβληθεί.
Ο Ντεσάμπ διέψευσε αυτά τα δημοσιεύματα λέγοντας πως η μη χρησιμοποίηση του μέσου της Γιουβέντους, στο βασικό σχήμα, έγινε για λόγους τακτικής.
«Πράγματι θα μπορούσε να αποβληθεί στο πρώτο ματς, όμως αυτό καμία σχέση δεν έχει με το λόγο που με έκανε να τον αφήσω στον πάγκο. Ήταν μια επιλογή για τακτικούς λόγους, καθώς ο Σισοκό ταίριαζε περισσότερο σε αυτά που θέλαμε να κάνουμε. Ο Πογκμπά είναι ικανός για πολλά πράγματα, όμως δεν μπορούνε να παίζουν όλοι οι παίκτες μας σε μία ενδεκάδα».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/22/den-itan-gia-timwria-ston-pagko-o-pogkba/

«Ψήνεται» επιστροφή Πάτο στην Ιταλία

Πολύ πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Αλεσάντρε Πάτο στα Ιταλικά γήπεδα για λογαριασμό της Γιουβέντους.
Μπορεί να έφυγε πριν από δυο περίπου χρόνια αλλά ο Αλεσάντρε Πάτο φαίνεται πως έχει ακόμα θαυμαστές στην Ιταλία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Γιουβέντους εξετάζει την περίπτωση του πρώην φορ της Μίλαν θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή με στόχο να κάνει καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο 24χρονος ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς τα τελευταία δυο χρόνια του στο Μιλάνο γι’αυτό γύρισε στην πατρίδα με στόχο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος πολύ δύσκολα θα πει «όχι» σε επιστροφή στην Ιταλία και στην μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/22/psinetai-epistrofi-pato-stin-italia/

Βερόν: «Πογκμπά και Βιντάλ οι καλύτεροι μέσοι»

Ο πρώην, Αργεντίνος, ποδοσφαιριστής σχολίασε το Μουντιάλ, λέγοντας πως οι δύο μέσοι της Γιουβέντους είναι οι καλύτεροι στη διοργάνωση.
Πογκμπά και Βιντάλ είναι αυτοί που ξεχώρισε ο άλλοτε μέσος των γηπέδων, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Ο πρώην παίκτης των Λάτσιο και Γιουνάιτεντ δήλωσε επίσης πως έχει εντυπωσιαστεί από τη Γαλλία.
«Με εντυπωσίασε η Γαλλία. Έχει αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, αλλά ήδη έτοιμους. Είναι παίκτες που έχουν γίνει ποδοσφαιριστές σε μεγάλες ομάδες. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Πογκμπά. Είναι πολύ έξυπνος και ξέρει να παίζει το ίδιο καλά σε επίθεση και άμυνα. Μαζί με τον Βιντάλ είναι οι καλύτεροι μέσοι του Μουντιάλ και με έχουν εντυπωσιάσει όσο κανείς άλλος. Είναι απρόβλεπτοι παίκτες που πάντα κάνουν τη διαφορά στις ομάδες τους».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/21/veron-pogkba-kai-vintal-oi-kalyteroi-mesoi/

Σενάριο ανταλλαγής Σάντσες-Γιορέντε!

Η Μπαρτσελόνα... ψάχνεται για επιθετικό, η Γιουβέντους θέλει τον Σάντσες και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πιθανή ανταλλαγή του με τον Γιορέντε.
Στους βασικούς υποψήφιους για την επίθεση της Μπαρτσελόνα, συγκαταλέγεται ο Γιορέντε, που μαζί με τους Σουάρες και Ιγουαΐν, βρίσκονται στο στόχαστρο των Καταλανών. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από Ιταλία και Ισπανία, στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Γιορέντε με τον Σάντσες, αφού ο Χιλιανός επιθετικός αποτελεί τον διακαή πόθο του Κόντε!
Παρόλα αυτά, αυτό το σενάριο μοιάζει κάπως τραβηγμένο, αφού όσο... παίζει η περίπτωση του Σουάρες, όλες οι εναλλακτικές φαίνεται πως μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για τους Μπλαουγκράνα. Ο Ουρουγουανός επιθετικός φεύγει από την Λίβερπουλ, ενώ φαίνεται πως έχει επιλέξει την Καταλονία ως νέο «σταθμό» της καριέρας του, οπότε δύσκολα να προχωρήσει κάτι άλλο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη περίπτωση.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/626326/senario-antallagis-santses-giorente

Εκλεισε Κομάν η Γιούβε

Επένδυση για το μέλλον από την Γιουβέντους που έκλεισε τον Κίνγκσλεϊ Κομάν της Παρί Σεν Ζερμέν και συζητάει και με τον Αντριάν Ραμπιό.
Ο 18χρονος Κομάν αγωνίζεται ως ελεύθερος πίσω από τους επιθετικούς αλλά και ως εξτρέμ αν χρειαστεί και είναι ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Παρί, σε ηλικία 16 ετών, 8 μηνών και 4 ημερών. Το συμβόλαιο του λήγει, η Γιουβέντους είχε κάνει πρόταση από τον Ιανουάριο και κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του, παρά το ενδιαφέρον της Ρόμα αλλά και αγγλικών ομάδων, μεταξύ των οποίων η Τσέλσι.
Από εκεί και πέρα, οι Μπιανκονέρι συνεχίζουν τις συζητήσεις και με τον 19χρονο μέσο Ραμπιό, ο οποίος έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τους Παριζιάνους. Οπως με τον Κομάν, έτσι και με τον Ραμπιό, η Γιουβέντους έχει για αντίπαλο την Ρόμα και αγγλικές ομάδες, με τον Μπέπε Μαρότα να θέλει να τον κλείσει από τώρα για του χρόνου ώστε να πάει κι αυτός ως ελεύθερος στο Τορίνο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/625811/ekleise-koman-i-gioyve

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εξετάζει Πέρισιτς η «Γιούβε»

Την περίπτωση του Ιβάν Πέρισιτς εξετάζουν στη Γιουβέντους για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής.
Είναι γνωστό πως η Γιουβέντους θέλει να ενισχύσει το ρόστερ σε αρκετές θέσεις και μια από αυτές είναι η επίθεση. Πρώτος στόχος παραμένει ο Αλέξις Σάντσες αλλά ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγάλος με τις εμφανίσεις που κάνει ο Χιλιανός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Μια λύση που εξετάζουν οι πρωταθλητές ακούει στο όνομα Ιβάν Πέρισιτς. Ο Κροάτης έκανε πολύ καλή σεζόν με την Βόλσφμπουργκ και εκτός από την Γιουβέντους, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Ρόμα και η Μίλαν.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/20/eksetazei-perisits-giouve/

Και η Ατλέτικο για Σάντσες

Η μεταγραφή του Αλέξις Σάντσες από την Μπαρτσελόνα ολοένα και καθυστερεί κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί η Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες από την Μπαρτσελόνα φέρεται πως υπάρχει από την πλευρά της Ατλέτικο Μαδρίτης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ.
Ο Χιλιανός επιθετικός είναι από τους παίκτες που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του τεχνικού των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος θέλει να ενισχύσει την γραμμή κρούσης του συλλόγου μετά τη φυγή τόσο του Ντιέγκο Κόστα όσο και του Νταβίντ Βίγια.
Ωστόσο, αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού ο πρώην παίκτης της Ουντινέζε βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές τόσο με τη Γιουβέντους, που τον κυνηγάει εδώ και αρκετό καιρό, όσο και με ανθρώπους της Λίβερπουλ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/18/kai-atletiko-gia-santses/

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κράτησε Μπεράρντι η Σασουόλο

Δεν θα παίξει τελικά στην Γιουβέντους φέτος το μεγάλο αστεράκι του ιταλικού ποδοσφαίρου, Ντομένικο Μπεράρντι, ο οποίος όπως και οι Τζάτζα, Μαρόνε.
Μετά από διαπραγματεύσεις που είχαν διάρκεια σαπουνόπερας, Γιουβέντους και Σασουόλο πήραν απόφαση για τρεις παίκτες των οποίων κατέχουν από 50% των δικαιωμάτων τους. Τα φώτα είχαν στραφεί περισσότερο στον Ντομένικο Μπεράρντι που πέρυσι έβαλε 16 γκολ και έδωσε 6 ασίστ στην Serie A, ο οποίος τελικά δεν θα κάνει τώρα το μεγάλο βήμα για την Γιουβέντους αφού η συνιδιοκτησία ανανεώθηκε για έναν χρόνο. Το ίδιο συνέβη και με τον κεντρικό χαφ, Λούκα Μαρόνε, ενώ η Σασουόλο αγόρασε το υπόλοιπο μισό του Ιταλού επιθετικού, Σιμόνε Τζάτζα αντί 8 εκατ. ευρώ με την Γιούβε να έχει οψιόν buy back 15 εκατ. ευρώ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/625523/kratise-mperarnti-i-sasoyolo

Κράτησε Ισλα, πήρε Πασκουάτο η Γιούβε

Δικούς της 100% έκανε η Γιουβέντους τους Μαουρίσιο Ισλα και Κριστιάν Πασκουάτο αγοράζοντας το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων τους από την Ουντινέζε.
Η Μεγάλη Κυρία αφού είχε πάρει τον μισό Ισλα αντί 9 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, έδωσε τώρα ακόμα 4.5 και έκανε δικό της ολόκληρο τον Χιλιανό δεξιό μπακ χαφ, ενώ δαπάνησε και ακόμα 1.5 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο 50% του χαφ Κριστιάν Πασκουάτο. Αμφότεροι υπέγραψαν συμβόλαια που λήγουν το 2017.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/625521/kratise-isla-pire-paskoyato-i-gioyve

Παραμένει Σαμπντόρια ο Γκαμπιαντίνι

Στην Σαμπντόρια έπαιζε φέτος ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι και εκεί θα παίζει και τη νέα σεζόν αφού ανανεώθηκε η συνιδιοκτησία με την Γιουβέντους.
Οι δύο ομάδες συμφώνησαν να διατηρήσουν για ακόμη ένα χρόνο, που θα είναι και ο τελευταίος, το 50%-50% σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του Ιταλού επιθετικού και θα συζητήσουν ξανά κατά τη διάρκεια της σεζόν για να λύσουν το θέμα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/625222/paramenei-sampntoria-o-gkampiantini

Επίσημη πρόταση Γιούβε για Μοράτα

Ενα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση με το μέλλον του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλβαρο Μοράτα, αφού η Γιουβέντους έκανε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.
Καθημερινότητα έχει γίνει πλέον το ρεπορτάζ για τον 21χρονο Ισπανό, του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε έναν χρόνο. Αυτό είναι και το σημείο πάνω στο οποίο «πατούν» οι Μπιανκονέρι και θέλουν να τον πάρουν με ένα... γήινο ποσό παρά τις παράλογες απαιτήσεις των Μερένγκες. Η Μεγάλη Κυρία κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 12 εκατ. ευρώ και έχει διαπραγματευτικό «χαρτί» ότι ο μάνατζερ του παίκτη έχει πει ότι ο πελάτης του θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Γιούβε.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/624902/episimi-protasi-gioyve-gia-morata

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Λουκάκου: «Τιμή μου το ενδιαφέρον της Γιούβε»

Ο Λουκάκου μίλησε για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους λέγοντας πως είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν.
Ο 21χρονος είναι πολύ πιθανό να φύγει από τη Τσέλσι και ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Μια από αυτές είναι η Γιουβέντους, με το Βέλγο να αφήνει ανοιχτή την πόρτα του.
«Είμαι περήφανος για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, καθώς είναι τιμή για μένα. Όμως αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το Βέλγιο. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που η χώρα μου έπαιξε σε μεγάλη διοργάνωση και τώρα θέλουμε να δείξουμε πως παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κι αξίζουμε την προσοχή όλων. Είμαστε νεανική ομάδα, δεν έχουμε άγχος για αυτό. Είμαστε ήρεμοι, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Είναι σπουδαίο πράγμα να παίζεις για τη χώρα σου, πόσο μάλλον όταν είναι για το Μουντιάλ»>
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/16/loukakou-timi-mou-endiaferon-tis-giouve/

Συμφωνία Γιουβέντους-Ντρογκμπά

Παίκτης της Γιουβέντους θα πρέπει να θεωρείται ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα ο Ιβοριανός επιθετικός έχει συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με τους «μπιανκονέρι».
Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Ντρογκμπά είναι γνωστό εδώ και καιρό παρότι ο Αντόνιο Κόντε έχει μία μικρή ένσταση για την ηλικία του και τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει συμφωνία.
Συγκεκριμένα ο Ντρογκμπά θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τις συνολικές του αποδοχές να φτάνουν τα 4,5 εκατ.ευρώ. Ο Ντρογκμπά αποχώρησε στο τέλος της σεζόν από την Γαλατάσαραϊ και στόχος του είναι να βρει ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/623544/symfonia-gioyventoys-ntrogkmpa

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ασφυχτικό «μαρκάρισμα» στον Σάντσες

Πολύωρη τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο τεχνικός της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, με τον Αλέξις Σάντσες, ώστε να τον πείσει να πάει στην "Μεγάλη Κυρία".
Αμάν και πως κάνουν στη Γιουβέντους, προκειμένου να τελειώσουν το deal με τον Αλέξις Σάντσες της Μπαρτσελόνα.
Εδώ και καιρό οι «μπιανκονέρι» έχουν κάνει γνωστό πως θέλουν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στην επίθεσή τους, ενόψει της νέας σεζόν.
Γι” αυτό και ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε, είχε πολύωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χιλιανό, ώστε να του αναλύσει τα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει και ο συμπατριώτης του Αρτούρο Βιντάλ, ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται στο Τορίνο και φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το «ψηστήρι» στον παίκτη της «Μπάρτσα» για χάρη της «Μεγάλης Κυρίας».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/11/asfyxtiko-markarisma-ston-santses/

Ο «αρχιτέκτονας», ο «Μότσαρτ» ή απλά ο Πίρλο!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Αντρέα Πίρλο, ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο που νίκησε τους αθλητές, την φύση και έφτασε στην κορυφή του κόσμου με ένα μόνο όπλο...
Έβλεπες τον Αντρέα Πίρλο, χρόνια πριν, όχι τώρα και αναρωτιόσουν πάντα πώς τα καταφέρνει. Ταχύτητα; Ούτε να το συζητάς. Δύναμη; Νομίζεις ότι αν το φυσήξεις θα πέσει. Κορμί; Μάλλον αναιμικό τον λες. Τσαμπουκάς; Δεν θα είστε με τα καλά σας. Όχι κύριος, «κορίτσι» είναι ο άνθρωπος εντός γηπέδου…
Τότε πώς; Πως αυτός ο παίκτης έκανε τέτοια καριέρα; Πώς έκανε καριέρα ως deep lying playmaker όταν δεν έχει έστω τάκλιν; Είναι απλό. Ο Αντρέα Πίρλο είναι ο τελευταίος μεγάλος παίκτης που έκανε καριέρα μετά το 2000 μόνο με το μυαλό και την τεχνική του. Τίποτα άλλο. Μυαλό και τεχνική.
Κανείς άλλος δεν τα κατάφερε σε τόσο υψηλό επίπεδο, χωρίς να είναι, ή έστω να εξελιχθεί και σε αθλητή. Χωρίς να μεγαλώσει την μυϊκή μάζα του, χωρίς να δέσει το κορμί του, χωρίς να βελτιώσει την έκρηξη (κυρίως) και έστω στο ελάχιστο την ταχύτητά του. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη ποδόσφαιρο (ακόμη και ο Τσάβι ή ο Μέσι απέκτησαν
τετρακέφαλους που σε τρομάζουν) τα τελευταία 15 χρόνια δεν υπήρξε τόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, χωρίς να είναι ή έστω να μοιάζει, με μέτριος αθλητής. Ένα πράγμα σαν το έξυπνο παιδί στο σχολείο. Όλοι οι μαθητές διάβαζαν στο σπίτι για να πάρουν το 20 στις εξετάσεις και σε αυτόν έφτανε απλώς να είναι συγκεντρωμένος την ώρα της παράδοσης του μαθήματος.

Ο μέντοράς του και οι «δάσκαλοι»…
Και η αλήθεια είναι ότι ο… μπαγάσας σε ένα πράγμα ήταν τυχερός. Όντως είχε το ταλέντο, όντως έπαιρνε εύκολα τα… ποδοσφαιρικά γράμματα, αλλά είχε και τους καλύτερους δασκάλους. Εντός και εκτός των γηπέδων. Από εκείνο τον «δανεισμό» του στην Μπρέσια όταν έπεσε πάνω στον συμπαίκτη Μπάτζιο που έστω και για έξι μήνες τον έπεισε να παίξει λίγο πιο πίσω για να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα, μέχρι τον Κάρλο Αντσελότι στη Μίλαν που τον έπεισε ότι η θέση του δεν είναι «ψευτοδεκάρι» πίσω από τον φορ, αλλά αμυντικό χαφ μπροστά από τους στόπερ. Και τι δεν άκουσε ο Αντσελότι για αυτή την επιλογή του. Πρώτον, την χαρακτήρισαν εμμονή και δεύτερον το θεώρησαν ένα ακόμη κουσούρι του προπονητή που σκέφτεται μόνο αμυντικά. Αφήστε τι του είχε σούρει ο… ειδήμονας του ποδοσφαίρου και πρόεδρος της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος λίγο έλειψε να απολύσει τον Αντσελότι επειδή άλλαξε θέση στον Πίρλο.
Ο μόνος που δεν γκρίνιαζε ήταν ο ίδιος ο Πίρλο που κατάλαβε αμέσως τι θα ακολουθούσε. Και φυσικά ακολούθησε μία καριέρα γεμάτη από τίτλους. Πήρε τα πάντα με τη Μίλαν, τη Γιουβέντους, την Εθνική Ιταλίας. Και να σκεφτείτε ότι η Ιντερ τον έστειλε ως αποτυχημένο στη Μίλαν ζητώντας εκτός από μερικά εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα τον Κροάτη με βέλγικο διαβατήριο ποδοσφαιριστή (αποκλείεται έστω να τον θυμάστε ως όνομα…), Ντράζεν Μπρίντσιτς!!!
Και η… τύχη του Πίρλο δεν σταμάτησε μόνο στον Αντσελότι. Ναι ο Κάρλο ήταν ο άνθρωπός του, ο μέντοράς του, το μεγάλο του στήριγμα, ο καλύτερος φίλος του, ή όπως απλά τον έχει περιγράψει ο ίδιος ο Πίρλο στην αυτοβιογραφία του «ο Κάρλο για μένα ήταν πατέρας και καθηγητής ταυτόχρονα. Μάλλον πιο σωστά ήταν, ο άντρας φίλος μου, που ήξερε πάντα πώς να κάνει τα πράγματα να πηγαίνουν καλά».
Δεν ήταν όμως ο μόνος μεγάλος που τον βοήθησε. Ο Πίρλο συνεργάστηκε στην Εθνική Ιταλίας με τον Μαρσέλο Λίπι, αυτόν που όταν τον ρώτησαν κάποτε να πει μία φράση για τον Αντρέα Πίρλο είπε: «Ο Αντρέα είναι ο πιο σιωπηλός ηγέτης που γνώρισα ποτέ μου. Μιλάει μόνο με τα πόδια του…», αλλά και τον Αντόνιο Κόντε στην Γιουβέντους, τον άνθρωπο που αναγέννησε την καριέρα του.
Αυτό που τον έκανε ξεχωριστό…
Τι σόι άνθρωπος είναι όμως ο Πίρλο. Μήπως στον χαρακτήρα του, κρύβεται όλο το μυστικό; «Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα να γίνω προπονητής. Θα ζήσω μία πολύ ήσυχη ιδιωτική ζωή» έχει πει ο ίδιος εδώ και χρόνια και συνεχίζει να το πιστεύει τώρα που πλησιάζει το ποδοσφαιρικό τέλος.
Το πιθανότερο είναι ότι θα ασχοληθεί με το οινοποιείο που έχει φτιάξει, αφού η μεγάλη του αγάπη μετά το ποδόσφαιρο είναι τα κρασιά. Ηδη οι δουλειές πηγαίνουν εξαιρετικά και ο Πίρλο είναι περήφανος για αυτό που έχει φτιάξει. Οπως λένε και αυτοί που τον ξέρουν καλά και κυρίως αυτοί που έχουν δοκιμάσει το κρασί του, είναι ακριβώς όπως ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής. Σπάνιο, μοναδικό που όσο παλιώνει γίνεται και καλύτερο...
Πριν αρκετούς μήνες κυκλοφόρησε και την αυτοβιογραφία του με έναν τίτλο που καλύτερος του νομίζω δεν μπορούσε να υπάρξει. «Σκέφτομαι, ως εκ τούτου μπορώ να παίξω» τιτλοφορείται και λέει όλη την αλήθεια για αυτό που είναι ο Πίρλο. Έ νας παίκτης που παίζει κυρίως, αν όχι μόνο, με το μυαλό του.
Η αυτοβιογραφία του
Σε αυτή την αυτοβιογραφία η πλέον συγκλονιστική αφήγησή του έχει να κάνει με τον χαμένο τελικό για τον ίδιο και τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη από την Λίβερπουλ. «Σκεφτόμουν να σταματήσω επειδή, μετά την Κωνσταντινούπολη, τίποτα δεν είχε πια νόημα. Ο τελικός με έκανε να πεθαίνω από ασφυξία. Πώς έγινε δεν ξέρω αλλά γεγονός παραμένει πως όταν το απίθανο γίνεται πραγματικότητα κάποιος γαμιέται. Σε αυτή την περίπτωση, γαμήθηκε όλη η ομάδα.
Μία μαζική αυτοκτονία όπου όλοι πιαστήκαμε από το χέρι και πηδήξαμε από τη γέφυρα του Βοσπόρου. Μετά τον τελικό δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, δεν μπορούσαμε να κινηθούμε. Μας είχαν διαλύσει πνευματικά και η ζημιά γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη καθώς περνούσαν οι ώρες. Είχαμε εφεύρει μία νέα αρρώστια με πολλαπλά συμπτώματα: το σύνδρομο της Κωνσταντινούπολης. Δεν αισθανόμουν πια ότι ήμουν παίκτης και αυτό ήταν αρκετά καταστροφικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ένιωθα πια άνδρας. Ντρεπόμουν να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Η μόνη πιθανή λύση που σκεφτόμουν ήταν να σταματήσω. Και τι ντροπιαστική απόσυρση θα ήταν αυτή. Δεν θα ξαναδώ ποτέ αυτό το ματς με τη Λίβερπουλ».
Δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος...
Ο Πίρλο πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της αγαπημένης του Εθνικής Ιταλίας. Ποδόσφαιρο θα συνεχίζει να παίζει στην Γιουβέντους με την οποία ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, αλλά με την Ιταλία θα τελειώσει στη Βραζιλία. Μία ιστορία που ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών το 1994 με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας κάτω των 15 και συνεχίστηκε με τις U16, U17, U18, U21 και φυσικά την Ανδρών. Συνολικά 186 συμμετοχές σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής με τις 109 από αυτές να είναι με την Ανδρών.
Το πόσο σημαντικός παίκτης για την Ιταλία ήταν ο Πίρλο φάνηκε από τα πρώτα χρόνια. Τότε που οδήγησε την Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 στην κορυφή της Ευρώπης το 2000 όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006 ο Πίρλο κερδίζει την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση. Στην πρεμιέρα της Ιταλίας κόντρα στην Γκάνα πέτυχε το πρώτο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο στη νίκη με 2-0 που έβαλε τους Ιταλούς σε τροχιά πρόκρισης.
Πρώτο παιχνίδι στο οποίο πήρε τον τίτλο του MVP. O ίδιος τίτλος για τον Πίρλο και στον ημιτελικό με την Γερμανία, ματς στο οποίο είχε την ασίστ στο γκολ που έκρινε την πρόκριση. Man of the match και στον τελικό κόντρα στους Γάλλους. Από δικό του κόρνερ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με δικό του πέναλτι στην ρώσικη ρουλέτα το τρόπαιο πέρασε σε ιταλικά χέρια.
Δύο χρόνια αργότερα στο Euro του 2008 o Πίρλο οδηγεί την Ιταλία στην πρόκριση από την φάση των ομίλων. Με δικό του γκολ αποκλείονται οι Γάλλοι αλλά σε εκείνο το ματς ο Πίρλο δέχεται κίτρινη κάρτα και απουσιάζει από το νοκ άουτ ματς με τους Ισπανούς ως τιμωρημένος. Οι Ισπανοί προκρίνονται και το σηκώνουν στη συνέχεια... Το 2010 στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής ο Πίρλο είναι τραυματίας. Κάνει το ταξίδι με την ομάδα, αλλά χάνει τα δύο πρώτα ματς και στο τρίτο κόντρα στη Σλοβακία μπορεί να παίξει μόνο ως αλλαγή. Η Ιταλία χωρίς αυτόν αποκλείεται από τη φάση των ομίλων!
Δύο χρόνια αργότερα ο Πίρλο είναι και πάλι υγιής. Η Ιταλία με αυτόν να αναδεικνύεται σε τρεις διαφορετικούς αγώνες man of the match φτάνει ως τον τελικό, αποκλείοντας στο δρόμο της μεγάλα φαβορί όπως η Αγγλία και η Γερμανία. Στον τελικό χάνει από την Ισπανία, αλλά ο Πίρλο αναδεικνύεται σε έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του τουρνούα και η Ιταλία ξαναβρίσκει την χαμένη αυτοπεποίθησή της.
Ναι, ο Πίρλο δεν υπήρξε ποτέ ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πάντα ήταν μπροστά του ένας Ζιντάν, ένας Μέσι, ένας Κριστιάνο Ρονάλντο. Πείτε μου όμως, αλήθεια έναν πιο σημαντικό παίκτη για την ομάδα του από τον Αντρέα Πίρλο. Δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος, αλλά ήταν πάντα ο πιο σημαντικός. Ο Αντρέα Πίρλο στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας σκοπεύει να το επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά. Ποιος αληθινός φίλος του ποδοσφαίρου δεν του το εύχεται..
Πηγή  http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/622980/o-arhitektonas-o-motsart-i-apla-o-pirlo

Mundial 2014: Τώρα παίζει ο Βιδάλ

Τη... μαργαρίτα μαδούν στην Χιλή σχετικά με την ετοιμότητα του Αρτούρο Βιδάλ, που σύμφωνα με τον γιατρό της αποστολής: «Είναι έτοιμος και μπορεί να αγωνιστεί!»
Περίπου 24 ώρες πέρασαν από τη στιγμή που κυκλοφόρησε ότι ο Αρτούρο Βιδάλ μάλλον θα χάσει το Μουντιάλ και τώρα βγήκε ο γιατρός της Εθνικής Χιλής και ξεκαθάρισε πως ο αστέρας της χώρας, είναι μία χαρά.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά γι' αυτό το λόγο ο Τζιοβάνι Καρκούρο, υποστήριξε ότι: «Ο παίκτης βρίσκεται σε πολύ καλή στιγμή της αποθεραπείας του και βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή που εάν θέλει, μπορεί να τον βάλει να παίξει!»
Αυτή η ιστορία με τον Βιδάλ που πριν από λίγες εβδομάδες εγχειρίστηκε στο γόνατο, δεν ανησυχεί μόνο τους Χιλιανούς, αλλά και τη Γιουβέντους, με τον Καρκούρο να εξηγεί ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το ιατρικό επιτελείο της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Σύντομα λοιπόν θα φανεί σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται ο σούπερ Χιλιανός μέσος.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/622696/mundial-2014-tora-paizei-o-vidal

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ποιος Χουντίνι; Ο Πίρλο! (vids)

Γνωρίζαμε πως ο Αντρέα Πίρλο διαθέτει... μαγικό πόδι. Απλά ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτεί και ο ίδιος και να πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις γνωστής εταιρείας με τζιπ.
Ουκ ολίγες φορές ο Αντρέα Πίρλο μας έχει κάνει να πούμε «τι μαγικό έκανε πάλι αυτός ο τύπος».
Τα… μαγικά του μέσου της Γιουβέντους δεν πέρασαν απαρατήρητα από γνωστή εταιρεία κατασκευής τζιπ που έχρισε τον Ιταλό πρωταγωνιστή της νέας της διαφημιστικής καμπάνιας με ονομασία «Πίρλο ο μάγος».
Ποιος Χουντίνι και ποιος Κόπερφιλντ μετά;
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/09/poios-xountini-o-pirlo-vids/

«Ο Πογκμπά είναι ο καλύτερος μέσος στο κόσμο»

Ο Πραντέλι μίλησε για τον 21χρονο μέσο της Γιουβέντους, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο μέσο στον κόσμο.
Ο Πογκμπά θα πάρει μέρος στο πρώτο του Μουντιάλ κι ο τεχνικός της Ιταλίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.
«Ο Πογκμπά είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο. Μπορεί να παίξει πολλούς διαφορετικούς ρόλους κι έχει εντυπωσιακά φυσικά χαρίσματα. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και ξέρει πως και πότε να δημιουργεί πρόβλημα στον αντίπαλο».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/08/o-pogkba-einai-o-kalyteros-mesos-sto-kosmo/

Συμφωνία Σάντσες με Γιουβέντους

Τα χέρια, φέρεται, πως έχουν δώσει Αλέξις Σάντσες και Γιουβέντους, προκειμένου ο πρώτος να αφήσει την Μπαρτσελόνα και να συνεχίσει στους πρωταθλητές Ιταλίας.
Ασφυκτική είναι η πίεση της Γιουβέντους προς τον Αλέξις Σάντσες, προκειμένου να τον «κλείσει». Οι Ιταλοί ήταν σίγουροι πως ο παίκτης αργά ή γρήγορα θα γίνει δικός τους και έτσι επαναπαύτηκαν, όμως, το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα τους έκανε να τρέχουν!
Μάλιστα, σύμφωνα με ΜΜΕ ο εκπρόσωπος του Χιλιανού τα βρήκε σε όλα με τους ανθρώπους της «Μεγάλης Κυρίας», οι οποίοι θα δώσουν 18 εκατομμύρια ευρώ τους Καταλανούς και 3,8 στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που βρίσκεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στη Βραζιλία, ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/08/symfwnia-santses-giouventous/

Είναι πολλά τα λεφτά για τον Πογκμπά

Το "μπαμ" με την απόκτηση του Πολ Πογκμπά θέλει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι πρόθυμη να δώσει μέχρι και 60 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους.
Πριν από μερικά χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το λάθος να αφήσει να φύγει από τα χέρια της ένας από τους πιο ταλαντούχους μέσους του κόσμου.
Ο λόγος για τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους και ήδη έχει κάνει ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρί Σεν Ζερμέν να τον «γλυκοκοιτάζουν».
Εκτός από αυτές στο παιχνίδι για την απόκτηση του Γάλλου χαφ φαίνεται διατεθειμένη να μπει και η πρώην ομάδα του που σύμφωνα με δημοσιεύματα σκέφτεται να βγάλει από τα ταμεία της 60 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τον κάνει και πάλι «κόκκινο διάβολο» και να διορθώσουν το λάθος που έκαναν πριν από δύο χρόνια.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/08/einai-polla-ta-lefta-gia-ton-pogkba/

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Δύσκολα θα μείνει στη Γιουβέντους ο Γιορέντε

Τρόπο να φύγει από τη Γιουβέντους ψάχνει ο Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος δεν είναι και η πρώτη επιλογή στην επιθετική γραμμή της "Μεγάλης Κυρίας", ενόψει της νέας σεζόν.
Ο Φερνάντο Γιορέντε στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους κατάφερε να πετύχει 18 τέρματα σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Κακά τα ψέματα. Οι άνθρωποι του συλλόγου περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Βάσκο φορ.
Γι” αυτό άλλωστε ήδη υπάρχουν πολλά ονόματα που «ακούγονται» για την γραμμή κρούσης των «μπιανκονέρι», ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Μερικά από αυτά είναι των Άλβαρο Μοράτα, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ρομέλου Λουκάκου.
Αυτό έχει «ξενερώσει» τον πρώην παίκτη της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος φαίνεται να ψάχνει τρόπο να φύγει από το Τορίνο και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, καθώς βλέπει πως ο ήδη περιορισμένος χρόνος του, αν παραμείνει στη «Μεγάλη Κυρία», ενδέχεται να γίνει ακόμα λιγότερος.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/07/dyskola-tha-meinei-sth-giouvedous-o-giorente/

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Γιουβέντους-Ντι Μαρία

Ο Ζόρζε Μέντες, άνοιξε κουβέντα με τη Γιούβε για τον Ανχελ Ντι Μαρία που δεν εισπράττει όσα θέλει από τη Ρεάλ και είναι... φευγάτος. Το σενάριο ανταλλαγής με Πογκμπά.
Παρά το ότι μαζί με τον Λούκα Μόντριτς και στο φινάλε και τον Σέρχιο Ράμος ήταν οι MVP της σεζόν, ο Ανχελ Ντι Μαρία δεν φαίνεται να καταφέρνει να κερδίσει το συμβόλαιο που θα ήθελε -και εννοείται πως- θα άξιζε. Αυτή τη στιγμή εισπράττει 4,5 εκατ. ευρώ και αυτό που έχει ζητήσει ένα διπλασιασμός της αμοιβής του, με τη Ρεάλ να δείχνει αρνητική διάθεση.
Γι αυτό το λόγο ο μάνατζερ του, Ζόρζε Μέντες ξεκίνησε επαφές με τους ενδιαφερόμενου, που φυσικά είναι πολλοί. Σύμφωνα με την έγκυρη σε θέματα Ρεάλ, «elconfidencial», ο Μέντες συναντήθηκε με τη Γιουβέντους που είναι και η πρώτη επιλογή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Η Γιούβε τον θέλει σαν τρελή και του προσφέρει περίπου αυτά που ζητάει (6 εκατ.), αλλά το θέμα είναι τα χρήματα που απαιτεί και η Βασίλισσα.
Η τιμή λοιπόν είναι τα 45 εκατ. και αυτό το ποσό θεωρείται μάλλον απίθανο να το πληρώσουν οι Τορινέζοι. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι θέλουν με τη σειρά τους τον Πολ Πογκμπά και εκεί ίσως βρεθεί κάποια χρυσή τομή για αυτό το τεράστιο πάρε δώσε. Στο στρατόπεδο των Μερένγκες πάντως ήδη κινούνται και για τον μέσο που θα αντικαταστήσει τον Ντι Μαρία στην τριάδα και αυτός δείχνει να είναι ο Τόνι Κρόος, με τον οποίο γράφεται πως έχουν γίνει τρεις επαφές.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/621469/synantisi-gioyventoys-nti-maria

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τα... Χριστούγεννα το Σούπερ Καπ

Τα προκριματικά του Champions League στα οποία συμμετέχει η Νάπολι έχουν ως συνέπεια το Supercoppa Italiana με την Γιουβέντους να γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.
Το παραδοσιακά πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στην Ιταλία θα γίνει με κάτι μήνες καθυστέρηση φέτος, λόγω του Champions League. Η Νάπολι ζήτησε από την Γιουβέντους να συμφωνήσει στην αναβολή του αγώνα για άλλη ημερομηνία επειδή ήθελε να είναι απολύτως συγκεντρωμένη στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης, οι Μπιανκονέρι δέχθηκαν και η Λέγκα δεν είχε κάποιο λόγο να φέρει αντίρρηση. Ετσι, ανακοίνωσε ότι το Σούπερ Καπ θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου αλλά και όχι και το πού, με την Ρώμη ουσιαστικά να αποκλείεται ως επιλογή μετά τα γεγονότα στον τελικό του Coppa Italia τον Μάιο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/620936/ta-hristoygenna-soyper-kap

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

To «τσαφ» του «Ζιζού» (vid)

Ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες, σαν τον Ζινεντίν Ζιντάν, δικαιούνται μία κακή στιγμή, όπως ο Γάλλος στο φιλικό ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Η μπάλα δεν ξεχνιέται.
Και πόσο μάλλον από παίκτες της κλάσης του Ζινεντίν Ζιντάν.
Ακόμα, όμως, και τέτοιοι ποδοσφαιριστές δικαιούνται να κάνουν μία «γκέλα». Ένα… τσαφ βρε αδερφέ.
Ένα τέτοιο έκανε και ο Γάλλος σε φιλικό παλαιμάχων ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/02/tsaf-tou-zizou-vid/

Ο Σεσκ φεύγει, ο Πολ έρχεται!

Ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, θα ήταν ιδανική λύση για το κέντρο της Μπαρτσελόνα που δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτησή του.
Ο Σεσκ Φάμπρεγας έχει κάνει γνωστό εδώ και μέρες πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Γι” αυτό το λόγο οι Καταλανοί έχουν ξεκινήσει ήδη να ψάχνουν εκείνον που θα… γεμίσει τα παπούτσια του 28χρονου χαφ.
Αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά υπάρχουν πιθανότητες αυτός να είναι και ο Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους, ο οποίος βρίσκεται και στο «στόχαστρο» της Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, ψάχνει για έναν παίκτη στο χώρο του κέντρου που εκτός από «πνευμόνια» θα ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά την μπάλα, προκειμένου να οργανώνει το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα». Αυτά τα διαθέτουν οι δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές για τους οποίους ενδιαφέρεται η «Μπάρτσα».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/06/02/o-sesk-fevgei-o-pol-erxetai/

Υπερθέαμα στους θρύλους των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης

Έξι γκολ και αρκετό θέαμα στο φιλικό παιχνίδι των θρύλων της Γιουβέντους με τους αντίστοιχους της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τορίνο.
Εκεί, το αποτέλεσμα δεν είχε καμία απολύτως σημασία, καθώς αγωνίστηκαν μεγάλοι θρύλοι του Παγκοσμίου ποδοσφάιρου. Για την πλευρά της Γιουβέντους, αγωνίστηκαν οι Τακόνι, Κιμέντι, Τοριτσέλι, Μοντέρο, Πορίνι, Φεράρα, Μίρκοβιτς, Καρέρα, Βίρχοβοντ, Παντοβάνο, Μπιριντέλι, Ντιμάς, Ντι Λίβιο, Ζιντάν, Καμορανέζι, Ιουλιάνο, Τακινάρντι, Ραβανέλι, Ντάβιντς, Τούντορ, Νέντβεντ, Αλέσιο, Αμορούσο και Βιέρι.
Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίστηκαν οι: Κοντρέρας, Σάντσεθ, Σαλγκάδο, Ιέρο, Σαμπίδο, Παβόν, Καράνκα, Πέρεζ, Μακελελέ, Καρεμπέ, Τότε, Ζέεντορφ, Ζιντάν, Βελάσκο, Μοριέντες, Μπουτραγκένιο, Εσνάιντερ και Ντε λα Ρεδ.
Νικήτρια ήταν η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με 5-1 με τους Μοριέντες, Ζιντάν, Ζέεντορφ, Ντε λα Ρελ και Βελάσκο να σκοράρουν για αυτή και τον Τακινάρντι για τη Γιουβέντους
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Ispania/item/407183-Ypertheama-stoys-thryloys-ton-Gioyventoys-kai-Real-Madritis-video

Η Γιουβέντους ενάντια στο ρατσισμό!

Με ένα υπέροχο video, η Γιουβέντους σε συνεργασία με την UNESCO στέκεται απέναντι στον ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση.
Τη μέρα του UNESCO Cup, στο οποίο συμμετέχει και η Κυρία, η Γιουβέντους ένωσε τη φωνή της με αυτή της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/619838/i-gioyventoys-enantia-sto-ratsismo-vid

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

«Πόσο κοστίζει ο Βιντάλ;»

Μπορεί στην Ρεάλ να ονειρεύονται τον Αρτούρο Βιντάλ αλλά η Γιουβέντους επιχείρησε να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας και τον... Νταβίντ Λουίζ.
Οι διοικήσεις των δύο ομάδων είναι σε συνεχείς επαφές τις τελευταίες μέρες λόγω του αγώνα των θρύλων που θα γίνει την Δευτέρα στο Juventus Stadium και οι Μαδριλένοι βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον Βιντάλ. Η Ρεάλ, σύμφωνα με Ισπανούς και Ιταλούς, πέρασε το μήνυμα ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει 50 εκατ. ευρώ συν παίκτη αλλά το δικό της μήνυμα πέρασε και η Γιουβέντους, θέλοντας να βάλει τέλος στις συζητήσεις.
«Αν ένας αμυντικός πωλείται με 60 εκατ. ευρώ τότε ο Αρτούρο που είναι στην ίδια ηλικία με τον Νταβίντ Λουίζ, είναι μέσος, παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, σκοράρει σαν επιθετικός και έχει παίξει με επιτυχία και σαν κεντρικός αμυντικός, πόσο κοστολογείται;».
Οι Ανιέλι και Μαρότα δεν συζητούν -εκτός κι αν γίνει μια εξωφρενική πρόταση- για πώληση του Βιντάλ καθώς ο Κόντε τους έχει ενημερώσει ότι δεν το διανοείται καν για τον συγκεκριμένο παίκτη, ο μάνατζερ του Χιλιανού φέρεται να έχει ενημερώσει τους ανθρώπους της πρωταθλήτριας Ιταλίας ότι ο παίκτης δεν σκέφτεται την μεταγραφή ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει διαφορά και σε ό,τι αφορά το θέμα του Αλβάρο Μοράτα. Ο 21χρονος επιθετικός έχει συμφωνήσει με τους Μπιανκονέρι αλλά οι όροι που θέλει να βάλει η Ρεάλ δεν γίνονται αποδεκτοί από τους Τορινέζους. Οι Ισπανοί ζήτησαν αρχικά 20 εκατ. ευρώ για να τον δώσουν με μεταγραφή και να προβλέπεται όρος για να τον πάρουν πίσω, με την απάντηση να είναι αρνητική. Η Γιουβέντους πρότεινε δανεισμό με οψιόν αγοράς, η Ρεάλ επέμεινε να υπάρχει ρήτρα με την οποία θα μπορεί να τον πάρει πίσω όταν το θέλει και ο Μαρότα ανταπάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο δανεισμός θα πρέπει να είναι χωρίς λεφτά και η ρήτρα απόκτησης του για τη Γιουβέντους σχετικά χαμηλή.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/619538/poso-kostizei-o-vintal