Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πιάνιτς: «Μπορούμε να περάσουμε τη Γιουβέντους»

Ο Πιάνιτς μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, λέγοντας πως μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τερματίζοντας πάνω από τη Γιουβέντους.
Ο Βόσνιος μέσος ενθουσίασε αρκετό κόσμο με τις περσινές του εμφανίσεις και απέδειξε πως μπορεί να οδηγήσει τη Ρόμα στις υψηλές θέσεις της Σέριε Α, ενώ απείλησε τη Γιουβέντους για την κορυφή του πρωταθλήματος.
«Έχουμε αρκετά καλή ομάδα. Πέρσι αποδείξαμε την ποιότητά μας και φέτος πρέπει να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Έχουν έρθει αρκετοί καλοί παίκτες και πρέπει να παλέψω σκληρά για τη θέση μου. Πέρσι ξεκινήσαμε εντυπωσιακά, όμως στη συνέχεια χάσαμε το ρυθμό μας και η Γιουβέντους πήρε σημαντική διαφορά. Όμως κάναμε αρκετά βήματα μπροστά. Φέτος θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και μακάρι να κερδίσουμε. Μπορούμε άλλωστε.
Μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να περάσουμε τη Γιουβέντους. Έχουμε τον Τότι, τον Ντε Ρόσι, τον Στρούτμαν κι άλλες φετινές μεταγραφές που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα και ξέρουν πως να ξαναφτάσουν εκεί. Πέρσι είχαμε έλλειψη εμπειρίας, όμως φέτος είμαστε έτοιμοι. Μπορούμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ να πάμε μακριά. Έχω παίξει εκεί με τη Λυών και ξέρω πως είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Έχουμε αρκετό βάθος στο ρόστερ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/31/pianits-boroume-na-perasoume-ti-giouventous/

Ξεκαθαρίζει άμεσα του Βιντάλ

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η υπόθεση του Αρτούρο Βιντάλ για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή όχι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο εκπρόσωπος του Χιλιανού χαφ θα έχει την Τετάρτη (30/7) συνάντηση με τους ανθρώπους της Γιουβέντους, προκειμένου να τους ενημερώσει πως ο πελάτης του θέλει να πάρει μεταγραφή στους «κόκκινους διάβολους».
Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν οι «μπιανκονέρι» μπορούν να πείσουν τον έμπειρο μέσο να παραμείνει στις τάξεις τους ή θα αρκεστούν στο να δώσουν τα χέρια με τους Άγγλους.
Ωστόσο, όπως και να έχει μέσα στις επόμενες μέρες/ ώρες αναμένεται να λήξει το σίριαλ της μετακίνησης του Βιντάλ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/30/ksekatharizei-amesa-tou-vintal/

«Στα... χνάρια του Μανωλά η Γιουβέντους»

Οι Ιταλοί επιμένουν για Γιουβέντους και Μανωλά, υποστηρίζοντας πως μπορεί να τον κλείσει με ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ και ότι θα βρει άμεσα τα λεφτά που πρέπει.
Το Τuttojuve.com καθώς και άλλα ιταλικά media ασχολούνται ξανά με την υπόθεση του Μανωλά με την Γιουβέντους. Υποστηρίζουν πως οι Γιουβεντίνοι εξακολουθούν να είναι στα... χνάρια του διεθνούς στόπερ και ότι με ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ μπορεί να γίνει το deal. Στο Τορίνο παρακολουθούν στενά την υπόθεση του Κώστα Μανωλά, έχοντας ενημερωθεί για την έλευση του Αλμπέρτο Μποτία για να καλυφθεί το κενό του.
Οι «μπιανκονέρι» με την πώληση των Ογκμπόνα ή Ίσλα ή και των δύο μαζί μπορούν να διασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται για μία τέτοια κίνηση. Την ίδια ώρα η πλευρά του παίκτη ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα το νεότερο για το μέλλον του και ότι δεν έχει επίσημες κρούσεις στα χέρια της από το εξωτερικό. Στην Ρώμη πάντως αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Μανωλάς να κλείσει στην Ρόμα.
Οι Ιταλοί αναφέρουν πως η Γιουβέντους έχει ρωτήσει για τον παίκτη και ότι τα 12 εκατ. ευρώ που αναφέρθηκαν ως τιμή πώλησης δεν είναι ένα ποσό που θα έδινε. Επίσης τονίζεται ξανά πως ο Μανωλάς αρέσει και στις Άρσεναλ, Μπενφίκα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όλα αυτά την ώρα που οι πληροφορίες και οι ενδείξεις συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μία μεγάλη πρόταση που έρχεται και πως ο παίκτης θα κλείσει σε σύλλογο μεγάλου βεληνεκούς.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/638408/sta-hnaria-toy-manola-i-gioyventoys

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Νέα πρόταση για Βιντάλ η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να προσφέρει αρκετά εκατομμύρια για να κάνει δικό της τον μέσο της Γιουβέντους.
Κάθε μέρα και νέα δημοσιεύματα βγαίνουν με το όνομα του Βιντάλ να παίζει περισσότερο από όλα στη φετινή μεταγραφική περίοδο, όχι για μία αλλά για αρκετές ομάδες. Η Γιουνάιτεντ έπεσε στην άρνηση της Γιουβέντους στην πρώτη της προσφορά που περιείχε 35 εκατομμύρια λίρες και τον Νάνι ως έμψυχο αντάλλαγμα, όμως τώρα επανέρχεται με βελτιωμένη πρόταση.
Ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τους «κόκκινους διάβολους» να προσφέρουν 55 εκατομμύρια ευρώ(7.5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την προηγούμενη πρόταση) για την απόκτηση του Χιλιανού μέσου, σφίγγοντας κι άλλο τον κλοιό στη Γιουβέντους η οποία θα σκεφτεί αρκετά σοβαρά μια τέτοια πρόταση.
Ο Νέντβεντ χθες δήλωσε πως αν έρθει μια μεγάλη πρόταση ίσως αναγκαστούν οι Ιταλοί να δώσουν τον Βιντάλ κι αναμένουμε πλέον για τις εξελίξεις.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/21/nea-protasi-gia-vintal-giounaitent/

Πλήγμα με Μοράτα στην Γιούβε!

Ατυχία με το «καλημέρα» για τον Αλβαρο Μοράτα, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στην προπόνηση της Γιουβέντους και θα μείνει εκτός για περίπου 1.5 μήνα.
Μόλις πριν λίγες μέρες ο 22χρονος έγινε και επίσημα παίκτης των Μπιανκονέρι και σε μία από τις πρώτες προπονήσεις η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Ο Μοράτα συγκρούστηκε με τον τρίτο τερματοφύλακα, Ρουμπίνιο, χτύπησε στο αριστερό γόνατο και η ζημιά που υπέστη θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα 1.5 μήνα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/635566/pligma-me-morata-stin-gioyve

Μπιανκονέρο ο Εβρά

Παίκτης της Γιουβέντους είναι επίσημα ο Πατρίς Εβρά ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια.
Οι Μπιανκονέρι ανακοίνωσαν τη συμφωνία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του 33χρονου αριστερού μπακ για τον οποίο θα δαπανήσουν 0.7 εκατ. ευρώ τώρα και άλλα τόσα το επόμενο καλοκαίρι. Το κόστος της μεταγραφής μπορεί να μεγαλώσει κατά 0.4 εκατ. ευρώ αν η Μεγάλη Κυρία είναι στο Champions League τη σεζόν 2015-16. Ο Γάλλος έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο για δύο χρόνια, με την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε και την έλευση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην επηρεάζουν τη μεταγραφή.
«Πιστεύω ότι η μεταγραφή μου στην Γιουβέντους σε αυτό το σημείο της καριέρας μου ήταν το σωστό. Θέλω να προκαλώ τον εαυτό μου και να βελτιώνομαι. Η Γιουβέντους είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, δεν βλέπω την ώρα να γίνω μέρος της ομάδας και να γίνω μέρος των επιτυχιών που γράφουν ιστορία» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Εβρά σαν Μπιανκονέρο (Sky Sport).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/635492/mpiankonero-o-evra

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Γιουβέντους: 10 πράγματα για τον Μαξ Αλέγκρι

Η Γιουβέντους επέλεξε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για διάδοχο του Αντόνιο Κόντε και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει 10 πράγματα για τον πρώην αλενατόρε της Μίλαν και τη νέα πρόκληση στο Τορίνο.
Είναι δεδομένο ότι η ζωή κάνει κύκλους και πολλές φορές φέρνει τα πράγματα όπως κανένας δεν το περιμένει. Μάλιστα, όταν αυτό γίνεται στο ποδόσφαιρο έχει ακόμα περισσότερη... πλάκα για τους ουδέτερους, αφού οι τιφόζι της Γιούβε έδειξαν από την αρχή ότι δεν βλέπουν σαν ένα καλοστημένο αστείο την πρόσληψη του Αλέγκρι. Εκτός από το ότι η γυναίκα του είχε στο παρελθόν γράψει ότι οι Μπιανκονέρι είναι η «ντροπή της Ιταλίας», οι επιδόσεις του Μαξ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τέτοιες που να κάνουν έναν οπαδό της Μεγάλης Κυρίας να αφήσει στην άκρη όλα τα υπόλοιπα και να «πωρωθεί» με την ομάδα που θα δει να δημιουργείται. Ο ίδιος πάντως έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και φυσικά να γράψει ιστορία. Ακολουθεί ο δεκάλογος για τον πρώην τεχνικό της Μίλαν, που μόλις έπιασε δουλειά στην Γιουβέντους.
Καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν
Τον Ιανουάριο του 2014 η Μίλαν παρότι βρέθηκε 0-2 μπροστά στην έδρα της Σασουόλο δέχθηκε ανατροπή-κάζο και έχασε 4-3 από μία ομάδα που έπαιζε για πρώτη χρονιά στην Serie A . Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Ροσονέρι οι οποίοι παρότι είχαν δείξει απίστευτη υπομονή, απέλυσαν τον Αλέγκρι. Από τότε μέχρι σήμερα, στα χέρια του Ιταλού τεχνικού έφτασαν δύο προτάσεις από τις οποίες άλλος στη θέση του θα μπορούσε εύκολα να έχει πει «ναι» στη μία. Οι επιλογές ήταν η Εθνική Ελλάδας και η Λάτσιο, όμως ο Μαξ επέλεξε να τις αρνηθεί και τις δύο. Λίγους μήνες αργότερα, βλέπει τον εαυτό του να είναι ο νέος τεχνικός της Γιουβέντους σε ένα σενάριο που αν κάποιος το φανταζόταν θα έμπαινε στην κατηγορία του διεστραμμένου μυαλού.
Αυστηρός δικαστής οι τιφόζι
Οι συνθήκες εργασίας είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον καθένα έτσι ώστε να μπορέσει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του και ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους προπονητές. Ο Αλέγκρι ξεκινά στην Γιουβέντους με μεγάλο disadvantage αφού αμέσως μετά την επισημοποίηση της πρόσληψής του, οι τιφόζι έκαναν «ντου» στο προπονητικό κέντρο βρίζοντας τον ίδιο και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Κόντε. Μεγάλο ρόλο στην κατάσταση αυτή έχει παίξει ότι η σύντροφός του είχε γράψει πιο παλιά ότι η Γιούβε είναι «η ντροπή της Ιταλίας», ενώ η θητεία του στην Μίλαν και η συνεχής κόντρα και η ανταλλαγή δηλώσεων με τον Κόντε το 2012 βαραίνουν το κλίμα. Αν στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, μείνει πίσω στη μάχη για το Scudetto ή αν κάνει μία βαριά ήττα, ο Μαξ δεν θα έχει τη στήριξη του προκατόχου του, ούτε το βάρος θα πέσει στους παίκτες. Αν και για την όλη κατάσταση βασικός υπεύθυνος είναι ο Ανιέλι, ο Αλέγκρι θα έχει έξτρα βαθμό δυσκολίας στο νέο του project.
Reunion με Πίρλο
Ενα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» των τελευταίων ετών στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο διέπραξε πριν τρία χρόνια ο Αλέγκρι αφήνοντας τον 32χρονο τότε, Αντρέα Πίρλο, να φύγει ελεύθερος από την Μίλαν και τώρα τον βρίσκει και πάλι μπροστά του. Ο Μαξ προτιμούσε για το κέντρο παίκτες με καλύτερη φυσική κατάσταση και μεαμυντικά χαρακτηριστικά, προσπάθησε να βάλει τον Maestro ακόμα και στα αριστερά και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Τώρα, η διοίκηση της Γιούβε φέρνει τους δύο άνδρες ξανά στο ίδιο στρατόπεδο. Ο Πίρλο μετά το «άδειασμα» από τους Ροσονέρι είχε τεράστιο κίνητρο και επιβεβαίωσε την αξία του σε μία σούπερ τριετία με την Γιούβε, πρόλαβε να απαξιώσει τον Μαξ στην αυτοβιογραφία του και πλέον τον έχει ξανά προπονητή. Αυτό που μένει να δούμε για να ολοκληρωθεί το μαγικό σκηνικό είναι να αφήσει ο Αλέγκρι τον Πίρλο εκτός της λίστας για το Champions League.
Φέρνει μαζί... τραυματισμούς
Κάτι το οποίο στην Γιουβέντους είχαν να το λένε αυτά τα τελευταία χρόνια, ήταν η σταθερότητα και η αγωνιστική συνέπεια σχεδόν όλων των παικτών της, με εξαίρεση τον μόνιμα τραυματία, Σιμόνε Πέπε. Τραυματισμοί υπήρχαν πολύ σπάνια στους Μπιανκονέρι, οι οποίοι πλέον πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποκτήσουν αυτό το... κουσούρι, αφού επί των ημερών του στην Μίλαν, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ζήτημα ήταν να είχε στα χέρια του πλήρες ρόστερ για διαδοχικές αγωνιστικές. Η παρουσία του Μαξ στο Τορίνο θα δείξει αν ήταν απλά μία Διαβολική σύμπτωση ή αν είναι τελικά ο κανόνας.
Χειρότερος στο man management, καλύτερος τακτικά
Είναι λογικό και απόλυτα κατανοητό οι τιφόζι της Γιουβέντους να ξενέρωσαν με την αποχώρηση του Κόντε και η κατάστασή τους να επιδεινώθηκε με την πρόσληψη του Αλέγκρι, όμως αν δούμε/δουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα, υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους ο πρώην αλενατόρε της Μίλαν μπορεί να πει ότι είναι από πάνω. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Κόντε είναι αυτή τη στιγμή από τους κορυφαίους στον κόσμο στο man management. Διαχειρίζεται άριστα την ψυχολογική κατάσταση των παικτών, μετατρέπει κάθε την όποια κατάσταση σε νέο κίνητρο και αυτό που φαίνεται πιο πολύ απ' όλα: τους πωρώνει απίστευτα, τους κάνει να θέλουν για παίζουν για εκείνον. Ο Αλέγκρι σίγουρα δεν το έχει αυτό, όμως σε τακτικό επίπεδο έχει δείξει κάτι παραπάνω. Η πορεία του τον έφερε να αλλάζει πιο συχνά συστήματα και σίγουρα έχει κάνει κάτι που ο προκάτοχός του δεν μπόρεσε. Να παρουσιάσει μία άριστα στημένη ομάδα κόντρα σε πολύ ποιοτικότερο αντίπαλο, να τον κλειδώσει και να παίξει τρομερό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια -που στο πρωτάθλημα βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση- οι Ροσονέρι έκαναν εκπληκτικές εμφανίσεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την κρατούσαν στο «μηδέν», έκαναν καθαρές νίκες σε βάρος της. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό ήταν έργο Αλέγκρι και κάτι που ο Κόντε δεν κατάφερε στα δύο ευρωπαϊκά χρόνια με την Γιούβε.
Εχει στρωμμένη ομάδα, προσωπικότητες, θα πάει καλά
Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Μίλαν να έγραψε τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της, όμως εκτός από τις προηγούμενες δύο τραγικές σεζόν (πωλήσεις των κορυφαίων, αποχωρήσεις θρύλων), δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αλέγκρι είχε και τις δύο πρώτες στο «Σαν Σίρο». Το 2010-11 όταν είχε υπό τις οδηγίες του Ιμπραΐμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Ζέεντορφ, Πίρλο, Ιντζάγκι, Νέστα, Γκατούζο, έφερε στην Μίλαν το πρώτο Scudetto μετά το 2004 και την επόμενη, και ενώ μέχρι το τελευταίο κομμάτι ήταν μπροστά ακόμα και στο +4, το έχασε στο νήμα από την Γιουβέντους σε μία κάθε άλλο παρά τυχερή χρονιά για την Μίλαν (ακυρωθέν γκολ Μουντάρι, ατέλειωτοι τραυματισμοί, γκολ). Το ξεκινημά του στην Γιούβε είναι ανάλογο με εκείνο στους Ροσονέρι, αφού στο Τορίνο θα βρει Μπουφόν, Κιελίνι, Εβρά, Βιδάλ, Πίρλο, Τέβες, παίκτες με τεράστια προσωπικότητα που μπορούν να 'κρατήσουν' την ομάδα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Οπως ο ίδιος πρόλαβε να πει, δεν θα πειράξει πολλά πράγματα στην Γιουβέντους, την οποία βρίσκει έτοιμη και μπορεί να κρατήσει ακόμα και το 3-5-2. Με στρωμμένη ομάδα και παίκτες με δυνατό χαρακτήρα ο Αλέκρι θα τα πάει πολύ καλά αφού δεν έχει το «κόλλημα» να αφήσει το δικό του στίγμα και θα ακολουθήσει τον αυτόματο.
Προσαρμοστικότητα
Μπορεί επειδή είχε συνηθίσει να ζει με τους τραυματισμούς, μπορεί επειδή είναι πιο ανοικτόμυαλος. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει, όμως ο Αλέγκρι στην Μίλαν χρησιμοποιούσε αρκετά διαφορετικά συστήματα ανάλογα με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του αλλά και όταν χρειαζόταν ανάλογα με τον αντίπαλο. Το αγαπημένο του είναι το 4-3-1-2, συχνά επέλεγε το 4-3-3 ενώ και στους Ροσονέρι είχε πειραματιστεί με άμυνα τριών. Ο Μαξ -σε αντίθεση με τα όσα έδειξε ο Κόντε- μπορεί να παρατάξει την ομάδα με πολλούς τρόπους και αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να βγει σε καλό για την Μεγάλη Κυρία, η οποία υπήρχαν φορές που εγκλωβιζόταν στην εμμονή του Κόντε σε ένα σύστημα και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ποιότητα και το ταλέντο των παικτών της.
Board friendly
Πέρα από το γεγονός ότι πέρυσι έβγαλε τον πρώτο γύρο με τέσσερις νίκες και είχε την Μίλαν οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού, ο Αλέγκρι δεν διαθέτει «νεύρο» σαν προπονητής. Δεν θα αντιδράσει με κάτι που θα γίνει στην ομάδα, ούτε θα πάει κόντρα στη διοίκηση και συχνά κατηγορήθηκε στην Μίλαν για το ότι είναι ένα «πιόνι» αφού πάντα συμφωνεί και ανέχεται οτιδήποτε πει και κάνει ο σύλλογος προκειμένου να κρατήσει τη δουλειά του. Δεν δημιούργησε κανένα θέμα όταν το ίδιο καλοκαίρι αποχώρησαν από το «Σαν Σίρο» Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα και σίγουρα δεν θα πει τίποτα αν σε μερικές εβδομάδες την κάνει από το Τορίνο ένας εκ των Βιδάλ, Πογκμπά. Σε πλήρη αντίθεση με τη στάση του Κόντε, ο Μαξ, δεν αντιδρά σε τίποτα και η προσωπικότητά του δεν έχει τον δυναμισμό του Κόντε. Αν κάποιος παικταράς φύγει ξαφνικά, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ο... ευαίσθητος παράγοντας Ευρώπη
Μετά από μία μαύρη διετία με δύο σερί 7ες θέσεις η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να καθιερωθεί στην κορυφή του calcio, σε τέτοιο σημείο που η κατάκτηση του πρωταθλήματος θεωρούταν κάτι το αυτονόητο. Επόμενο στάδιο δεν ήταν άλλο από την πρόοδο και στην Ευρώπη και παρότι πέρυσι ήρθε αποκλεισμός από τον όμιλο, οι Μπιανκονέρι με προσεκτικές και μελετημένες προσθήκες έδιναν στους οπαδούς τους την εντύπωση ότι κάνουν σταθερά βήματα προς την elite του Champions League. Πλέον είναι στο χέρι του Αλέγκρι να οδηγήσει την Γιουβέντους πιο ψηλά και να δώσει στους τιφόζι της μία χαρά που την έχουν περισσότερη ανάγκη από το τέταρτο σερί πρωτάθλημα. Με την Μίλαν παρουσίασε ένα δυνατό σύνολο έχοντας χειρότερο υλικό και τώρα, με περισσότερη ποιότητα στα χέρια του, καλείται να κάνει τους Γιουβεντίνους να τον δουν διαφορετικά. Η Ευρώπη είναι η ευκαιρία του.
Προσεχώς, στο κλαμπ των θρύλων
Πρόκειται για μία ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα και όταν έρχεται πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά. Η πρόκληση για τον Αλέγκρι είναι πλέον τεράστια, αφού έχει τη δυνατότητα με την κατάκτηση του Scudetto να κλείσει όλα τα στόματα που τον αμφισβήτησαν και παράλληλα να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ με τους προπονητές που έχουν πάρει πρωτάθλημα Ιταλίας με δύο διαφορετικές ομάδες. Αν το κάνει, με μόλις δύο major τίτλους καριέρας θα μπει δίπλα σε τεχνικούς-μύθους όπως είναι οι Τζιοβάνι Τραπατόνι(Γιουβέντους, Ιντερ), Φάμπιο Καπέλο (Μίλαν, Ρόμα, Γιουβέντους) αλλά και στους πιο παλιούς Φούλβιο Μπερναρντίνι (Φιορεντίνα, Μπολόνια), Τόνι Καρνιέλι (Τορίνο, Ιντερ), Νιλς Λίντχολμ (Μίλαν, Ρόμα).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/635033/gioyventoys-10-pragmata-gia-ton-max-alegkri

Υπέγραψε ο Μοράτα στη Γιουβέντους

Στη Γιουβέντους και επίσημα ο Αλβάρο Μοράτα, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο.
Ο Ισπανός φορ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη «Μεγάλη Κυρία». Το κόστος της μεταγραφής μπορεί να αγγίξει και τα 30 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τις συμμετοχές που θα πάρει.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634971/ypegrapse-o-morata-sti-gioyventoys

Πάτησε Τορίνο ο Μοράτα, έκλεισε Εβρά η Γιούβε

Στο Τορίνο βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Παρασκευής ο Αλβάρο Μοράτα, που θα παρουσιαστεί αύριο (19/7) από τη Γιουβέντους. Έκλεισαν και Εβρά οι «μπιανκονέρι».
Ο Κόντε... έφυγε, οι μεταγραφές έρχονται για τη «Γηραιά Κυρία», που αναμένεται το Σάββατο να παρουσιάσει με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Ισπανού στράικερ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 18 εκατ. ευρώ. Ο Μοράτα που θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, έφτασε με ιδιωτικό αεροπλάνο το βράδυ της Παρασκευής στο Τορίνο κι αρκέστηκε να δηλώσει κατά την άφιξή του πως: «Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στη Γιουβέντους».
Από εκεί και πέρα μόνο τα τυπικά απομένουν για να κάνουν δικό τους και τον Πατρίς Εβρά οι «μπιανκονέρι». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα εισπράξει περί τα 2 εκατ. ευρώ κι ο Γάλλος διεθνής μπακ που τα έχει βρει σε όλα με τους πρωταθλητές Ιταλίας, θα υπογράψει το διετές Σάββατο συμβόλαιο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634837/patise-torino-o-morata-ekleise-evra-i-gioyve

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

«Δεν υπήρξε καμία επαφή με τη Γιουβέντους»

Ο Ιτούρμπε παρουσιάστηκε από τη Ρόμα και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως δεν υπήρξε καμία επαφή με τη Γιουβέντους πάρα τα όσα είχαν γραφτεί.
Πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν αρκετά δημοσιεύματα στην Ιταλία που θεωρούσαν σίγουρη την μετακίνηση του Ιτούρμπε στη Γιουβέντους αλλά όπως φάνηκε δεν είχαν κάποια βάση.
Ο Αργεντινός παρουσιάστηκε σήμερα από τη Ρόμα που έβαλε από τα ταμεία της 22εκατ. ευρώ και στις πρώτες του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ επαφή με τους πρωταθλητές Ιταλίας.
«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν σε διακοπές με την οικογένεια μου και δεν ήξερα τίποτα για την αγορά μου. Γύρισα πριν τρεις μέρες και ο ατζέντης μου με ενημέρωσε για την πρόταση της Ρόμα και υπογράψαμε. Δεν ήταν εύκολο για τη Ρόμα να διαπραγματευτεί με την Βερόνα. Δεν είχαμε ποτέ καμία επαφή με τη Γιουβέντους».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/18/den-ypirkse-kamia-epafi-ti-giouventous/

Βιντάλ: «Θα μιλήσω με τον Αλέγκρι»

Ο Αρτούρο Βιντάλ γίνεται κεντρικό πρόσωπο για την Γιουβέντους, με τον ίδιο να τονίζει ότι θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
Ο Χιλιανός μέσος έχει πει πολλές φορές ότι είναι ευτυχισμένος στους Μπιανκονέρι αλλά έχει πει και ότι ο Αντόνιο Κόντε είναι σαν δεύτερος πατέρας του. Αντί για τον Κόντε θα βρει τον Αλέγκρι όταν γυρίσει στο Τορίνο από την άδεια και η συζήτηση που θα έχει με τον νέο προπονητή θα κρίνει τα πάντα, όπως είπε ο ίδιος.
«Δεν μπορώ να πω αν ο κύκλος μου στη Γιουβέντους έχει κλείσει. Μπορεί να μείνω στη Γιούβε για όλη μου την ζωή. Οταν επιστρέψω στο Τορίνο θα μιλήσω με τον προπονητή και θα δούμε τι θα γίνει. Γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Ρεάλ ή την Μάντσεστερ Γ. αλλά αυτά αφορούν άλλον (τον μάνατζερ) και όχι εμένα. Είναι δύσκολο να μιλήσω με άλλη ομάδα γιατί ούτως ή άλλως είμαι σε ένα σπουδαίο κλαμπ. Εχω κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα με την Γιουβέντους και σέβομαι τους συμπαίκτες μου. Εχω ακόμη 7-8 μέρες άδεια και θέλω να ξεκουραστώ όσο μπορώ ενόψει της νέας σεζόν».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634719/vintal-tha-miliso-me-ton-alegkri

«Τελειώνει» του Μοράτα στην Γιουβέντους

Μετά την αλλαγή προπονητή στην Γιουβέντους αποφάσισαν να ασχοληθούν και με την ενίσχυση της ομάδας. Έτσι οι «μπιανκονέρι» ολοκληρώνουν την απόκτηση του Αλβάρο Μοράτα από την Ρεάλ Μαδρίτης.
Η Γιουβέντους ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών με την Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ισπανό επιθετικό και όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Μάλιστα, ο Μοράτα έχει μιλήσει ήδη με το νέο τεχνικό της Γιουβέντους, Μασμιλιάνο Αλέγκρι, για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα με την συμφωνία να ανακοινώνεται μέχρι το Σάββατο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634588/teleionei-toy-morata-stin-gioyventoys

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Ο Βιντάλ δεν πωλείται!»

Ο Μαρότα ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του, λέγοντας πως ο Χιλιανός μέσος δεν πρόκειται να πωληθεί, ενώ ο Μότζι δήλωσε σίγουρος πως η Γιουβέντους θα προχωρήσει καλά και χωρίς τον
Aν και δημοσιεύματα ήθελαν τον Βιντάλ να το σκέφτεται σοβαρά μετά την αποχώρηση του Κόντε από τον πάγκο της ομάδας, ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
«Ο Βιντάλ δεν πωλείται! Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας και δεν πρόκειται να πάει πουθενά».
Σε άλλες δηλώσεις ο Λουτσιάνο Μότζι ξεκαθάρισε πως η Γιουβέντους μπορεί να ανταπεξέλθει και χωρίς τον Κόντε, ενώ δεν τον βλέπει για ομοσπονδιακό τεχνικό.
«Η Γιουβέντους θα συνεχίσει να κερδίζει και χωρίς τον Κόντε. Προπονητές πάνε κι έρχονται. Αν το πρόβλημά του ήταν η πιθανή πώληση του Βιντάλ, τότε έκανε λάθος καθώς έπρεπε να κάτσει και να βρει αντικαταστάτες με τα λεφτά που θα έπαιρνε από την πώληση. Δεν νομίζω να έφυγε για κάποια άλλη δουλειά. Ειδικά για την εθνική Ιταλίας. Είναι νωρίς για να γίνει προπονητής εθνικής».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/17/o-vintal-den-pwleitai/

Τα θέλω του Αλέγκρι

Ο Αλέγκρι ανακοινώθηκε επίσημα από τη Γιουβέντους και ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ ζητώντας και συγκρεκριμένες προσθήκες σε αυτό.
Η νέα εποχή της Γιουβέντους περιλαμβάνει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο(όσο κι αν δεν το θέλουν οι περισσότεροι τιφόζι της ομάδας)με τον Ιταλό τεχνικό να έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για το ρόστερ που θα έχει. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Αλέγκρι ζήτησε από τη διοίκηση και συγκεκριμένα τον Μπέπε Μαρότα, την πώληση των Ίσλα, Παντοΐν και Μότα, ενώ οι προσθήκες που θέλει να κάνει είναι λιγάκι ακριβές και θεωρείται δύσκολο να γίνουν όλες.
Καταρχήν έδωσε το οκ για την ολοκλήρωση των μεταγραφών των Εβρά και Μοράτα ενώ ζήτησε άλλους δύο παίκτες. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε τους Καντρέβα και Παστόρε, ενώ ο κύριος στόχος του είναι να κάνει πιο επιθετική και γρήγορη τη νέα του ομάδα.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/17/ta-thelw-tou-alegkri/

Στην Τορίνο ο Κουαλιαρέλα

Αλλάζει ομάδα αλλά όχι και πόλη ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα αφού Γιουβέντους και Τορίνο συμφώνησαν για την μεταγραφή του.
Ο 31χρονος επιθετικός δεν υπολογιζόταν από τους Μπιανκονέρι και αυτό δεν άλλαξε ούτε με την αλλαγή προπονητή. Η Τορίνο είχε δείξει εδώ και δύο εβδομάδες το ενδιαφέρον της και τελικά έφτασε σε συμφωνία με την Γιουβέντους στα 3 εκατ. ευρώ ενώ ο Κουαλιαρέλα, που ήδη πέρασε από ιατρικές εξετάσεις για την Γκρανάτα, θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών. Για τον «Κουάλια» είναι μια επιστροφή στα... παιδικά χρόνια αφού ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Τορίνο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634466/stin-torino-o-koyaliarela

Γιούβε vs Γιούβε

Το gazzetta.gr γράφει για το πώς η Γιουβέντους κατάφερε να τελειώσει τον Αντόνιο Κόντε και να έρθει σε κόντρα με τους τιφόζι.
Οταν οι Αντρέα Ανιέλι και Αντόνιο Κόντε συναντήθηκαν στην έπαυλη του πρώτου στις 19 Μαΐου, οι οπαδοί της Γιουβέντους και οι δημοσιογράφοι πίστεψαν για πρώτη φορά σε αυτά τα τρία χρόνια ότι οι δρόμοι των Μπιανκονέρι και του πρώην αρχηγού μπορεί να χώριζαν. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Γιουβέντους με ένα tweet ενημέρωνε ότι ο Κόντε θα συνέχιζε για ακόμη ένα χρόνο αλλά όπως αποδείχθηκε τώρα, όλα είχαν τελειώσει εκείνη την ημέρα. Το θέμα ήταν πώς θα το ανακοίνωνε η διοίκηση στον κόσμο και το έκανε με τρόπο που δεν αξίζει στους τιφόζι, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στηρίζουν συνεχώς. Ειδικά από το 2006 κι έπειτα...
Τα... ρεπορτάζ για τις μεγάλες προτάσεις
Με τον Κόντε στα όρια του, όπως είχε κάνει σαφές από τις δηλώσεις του προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν, και με τους οπαδούς να περιμένουν επιτέλους δυνατές μεταγραφές για να ανέβει η ομάδα επίπεδο ενόψει Champions League, οι Ανιέλι και Μαρότα άρχισαν να κάνουν προτάσεις στο ένα μεγάλο όνομα μετά το άλλο. Αρχισαν με τον Ανχελ Ντι Μαρία, συνέχισαν με τον Αλέξις Σάντσες, πέρασαν και από Παρίσι για τον Εζεκιέλ Λαβέτσι και μετά ενημέρωσαν τις Ουντινέζε και Φιορεντίνα ότι θέλουν τον Χουάν Κουαδράδο. Για να έχουν και εναλλακτική, βέβαια, πήγαν και στη Βερόνα για τον Χουάν Ιτούρμπε.
Από τέλη Μαΐου μέχρι και πριν δύο 24ωρα, στον ιταλικό Τύπο οι προτάσεις της Γιουβέντους έδιναν κι έπαιρναν. Κι όχι απλές προτάσεις αλλά δυνατές. Οπως, για παράδειγμα, τα 27-28 εκατ. ευρώ που έδιναν στη Βερόνα για τον Ιτούρμπε, ο οποίος ήταν η 4η ή 5η επιλογή του Κόντε για εξτρέμ. Το γεγονός ότι η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του για 22+2 εκατ. ευρώ, αποδεικνύει τρία πράγματα.
Πρώτον, ποτέ η Βερόνα δεν ζήτησε 30 εκατ. ευρώ για τον Αργεντίνο. Δεύτερον, ποτέ η Γιουβέντους δεν έκανε πρόταση (αν έκανε...) πάνω από 20 εκατ. ευρώ, όχι μόνο για τον Ιτούρμπε αλλά γενικά για οποιονδήποτε. Τρίτον, το γεγονός ότι όλα αυτά τα έγραφαν οι δημοσιογράφοι που θεωρούνται οι πιο αξιόπιστοι, φανερώνει ότι Ανιέλι και Μαρότα έκαναν καλή δουλειά...
Η κλειστή προετοιμασία...
Το πρώτο σοβαρό μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά, ήρθε πριν δύο εβδομάδες, όταν η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι η φετινή προετοιμασία θα γίνει στο προπονητικό της κέντρο (Vinovo) και θα είναι κλειστή για τους οπαδούς ενώ η ομάδα θα κατέλυε στο ξενοδοχείο Principi di Piemonte, στο κέντρο της πόλης. Για την Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι που έβαζε... εισιτήριο στους οπαδούς για τις προπονήσεις της προετοιμασίας την προηγούμενη διετία (και ήταν και sold out όλες), η αλλαγή ήταν τεράστια.
Κρίνοντας εκ των υστέρων, προφανώς στη διοίκηση είχαν καταλάβει ότι πήγαιναν για διαζύγιο με τον Κόντε, είχαν έτοιμο τον Αλέγκρι με τον οποίο είχαν μιλήσει και τον Μάιο και έτσι αποφάσισαν να κάνουν κλειστές προπονήσεις στο Vinovo, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν από τους οπαδούς σε κάθε ανοιχτή προπόνηση.
Τα διαρκείας...
Το σοκ της παραίτησης του Αντόνιο Κόντε ήρθε την Τρίτη. Μία μέρα πριν, τη Δευτέρα, η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν και φέτος τα 28.000 διαρκείας που βγάζει προς πώληση. Αυτονόητο, βέβαια, ότι οι αυξήσεις πάνε σύννεφο αλλά οι οπαδοί τα εξαντλούν. Τα εξαντλούν, βέβαια, επειδή πιστεύουν στην ομάδα και αν ήξεραν τον Μάιο ότι θα φύγει ο Κόντε για να αναλάβει ο Αλέγκρι, οι Μπιανκονέρι δεν θα πουλούσαν ποτέ τα διαρκείας τους. Αφού έγινε το sold out και μπήκαν τα λεφτά στο ταμείο, έγινε γνωστή και η παραίτηση του προπονητή, με τον Αλέγκρι να είναι έτοιμος και να κλείνει μόλις λίγες ώρες μετά.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Αφού δούλεψε όπως δούλεψε η Γιουβέντους τον προηγούμενο μήνα για να φύγουν τα διαρκείας, που ήταν και το πρώτο μέλημα του Ανιέλι, είχε φτάσει η ώρα για την έναρξη της προετοιμασίας και για το τέλος του Κόντε.
Κυριακή...
Μία μέρα πριν την πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της πολιτικής La Repubblica, στο Τορίνο μαθαίνουν ότι η Ρόμα συμφώνησε σε όλα με τον Ιτούρμπε. Λογικό, αφού αυτοί δεν έκαναν ποτέ σοβαρή πρόταση, όπως δείχνουν τα γεγονότα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Κόντε επικοινώνησε με τον Μαρότα για να μάθει αν είναι αλήθεια και όταν πήρε τα μαντάτα, ήρθε το ξέσπασμα. Ο προπονητής φέρεται να είπε διάφορα στον γενικό διευθυντή, ο οποίος με την σειρά του απευθύνθηκε στον Ανιέλι.
Δευτέρα...
Εναρξη της προετοιμασίας των Μπιανκονέρι, με το Vinovo να είναι γεμάτο πιτσιρικάδες από την Primavera (λόγω της άδειας των διεθνών) με τους Τέβες, Γιορέντε, Πέπε, Τζιοβίνκο, Στοράρι και 2-3 ακόμα να είναι οι μόνοι από την πρώτη ομάδα. Το γεγονός ότι στο Vinovo βρέθηκε και ο Αντόνιο Ντε Ρέντζις, δικηγόρος του Κόντε, έκανε την πλειοψηφία των ΜΜΕ να πιστέψει ότι γίνονται συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου ως το 2017. Τελικά ο νομικός ήταν εκεί για την λύση του συμβολαίου...
Αυτό, τυπικά, λύθηκε την Τρίτη. Ουσιαστικά, όμως, το βράδυ της Δευτέρας. Ο Αντρέα Ανιέλι πάει στο ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή και από νωρίς το βράδυ μέχρι και τις 03:00 τα ξημερώματα συζητάει με τον Κόντε. Αλήθεια ή ψέματα, στο Τορίνο λένε ότι ήταν η πιο έντονη συζήτηση που είχαν οι Ανιέλι και Κόντε από το... 1995, όταν και γνωρίστηκαν. Από εκεί και πέρα, απέμενε απλά η ανακοίνωση, που ήρθε την Τρίτη.
Ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΛΕΓΚΡΙ
Δύο ώρες μετά την λύση του συμβολαίου του Κόντε, τα ιταλικά ΜΜΕ στο σύνολο τους έβγαζαν σιγουριά για την πρόσληψη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Προφανώς επειδή είχαν ήδη γίνει συζητήσεις αφού οι Ανιέλι-Μαρότα δεν γίνεται να μην ήξεραν ότι δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του προπονητή στις μεταγραφές. Η πρώτη φορά που είχαν μιλήσει οι διοικούντες τους Μπιανκονέρι με τον πρώην τεχνικό της Μίλαν ήταν τον Μάιο και δεν αποκλείεται όλο αυτό το διάστημα να είχαν συζητήσεις μαζί του και για το ρόστερ ή για τους μεταγραφικούς στόχους. Η παρουσία του Κόντε, άλλωστε, από τον Μάιο ως τώρα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, στο μόνο που βοήθησε ήταν στο να φύγουν τα διαρκείας.
Η επιλογή Αλέγκρι, κατά τους Ιταλούς, χρεώνεται αποκλειστικά στον Μαρότα. Αυτός ήταν που τον επέλεξε και έπεισε σχετικά εύκολα τον Φάμπιο Παράτιτσι, αναλαμβάνοντας μετά και οι δύο να αποσπάσουν το «ναι» του Ανιέλι για να τον κλείσουν. Ο πρόεδρος το είπε, παρά το γεγονός ότι ο Πάβελ Νέντβεντ ήταν κάθετα αντίθετος. Ο Τσέχος ήταν αυτός που προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσει τον πρώην συμπαίκτη Κόντε να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν οι δύο πλευρές θα έρχονταν ξανά κοντά και θα υπέγραφαν νέο συμβόλαιο. Τελικά δεν έγινε έτσι...
Η εικόνα των οπαδών που πάνε στο προπονητικό κέντρο για να βρίσουν τον νέο προπονητή και την διοίκηση ενώ η Γιουβέντους κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια τρία σερί πρωταθλήματα, είναι κατόρθωμα του Ανιέλι. Ο πρόεδρος, όμως, δείχνει να ασχολείται περισσότερο αυτή την στιγμή με το πώς θα πάρουν οι ομάδες τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για να αλλάξουν το ιταλικό ποδόσφαιρο, έχοντας ως βασικό σύμμαχο την Ρόμα. Την οποία, έτσι όπως το πάει, μπορεί να την κάνει και φαβορί για το scudetto!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634389/gioyve-vs-gioyve

Οι προσβολές της συντρόφου του Αλέγκρι για τη Γιουβέντους

Οι οπαδοί της Γιουβέντους δεν υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και οι Ιταλοί ρίχνουν... λάδι στη φωτιά, ξεθάβοντας τα προσβλητικά tweet της συντρόφου του!
Το 2012, η «Κυρία» κοντραριζόταν με τη Μίλαν για το πρωτάθλημα. Μετά το μεταξύ τους ματς και ένα ακυρωθέν γκολ από τον διαιτητή Πάολο Σίλβιο Ματσολένι, η Γκλόρια Πατρίτσι έκανε... χαμό κατά της Γιουβέντους!
«Η Γιούβε είναι η ντροπή της Ιταλίας», έγραφε χαρακτηριστικά στο twitter και... έβγαζε man of the match τον διαιτητή της αναμέτρησης. «Απλά δώστε ένα πούρο και ένα καπέλο στον Κόντε και θα γίνει Αλ Πατσίνο, απλώς γελοίο!», πρόσθετε. Η Corierre έβγαλε στη φόρα τα tweets ρίχνοντας λάδι στη φωτιά!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634163/oi-prosvoles-tis-syntrofoy-toy-alegkri-gia-ti-gioyventoys

Ετοιμάζει πρόταση για Ρόχο η Γουβέντους

Πρόταση που θα φτάνει τα 16 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Γιουβέντους για την απόκτηση του Ρόχο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Μπορεί σήμερα να υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Οι πρωταθλητές Ιταλίας θέλουν έναν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας και σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζουν πρόταση για τον Ρόχο.
Ο Αργεντινός αριστερός μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν από τους καλύτερους παίκτες της χώρας του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι άνθρωποι της «Κυρίας» είναι έτοιμοι να προσφέρουν στους Πορτογάλους 16 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/16/etoimazei-protasi-gia-roxo-gouventous/

Το «αντίο» του Γιορέντε στον Κόντε

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο Φερνάντο Γιορέντε αποχαιρέτησε τον Αντόνιο Κόντε που παραιτήθηκε από την Γιουβέντους.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του προπονητή της Γιουβέντους, σοκάροντας του πάντες. Ο Φερνάντο Γιορέντε με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο facebook είπε το δικό του αντίο στον Ιταλό τεχνικό.
«Ήταν ευτυχία και χαρά μου να συνεργαστώ μαζί σου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό τον ένα χρόνο, ευχαριστώ για όλα», έγραψε ο Ισπανός.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/16/antio-tou-giorente-ston-konte/

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωσε Ιτούρμπε η Ρόμα!

Η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Χουάν Ιτούρμπε από την Βερόνα. Στα 22 εκατ. ευρώ το κόστος, συμβόλαιο μέχρι το 2019 ο Αργεντίνος.
Η Γιουβέντους ήταν κοντά στον Αργεντίνο εξτρέμ, όμως η παραίτηση του Κόντε άλλαξε τα δεδομένα. Η Ρόμα με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία τόσο με την Βερόνα όσο και με τον Ιτούρμε, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αφού ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις. Οι Ρωμαίοι ανακοίνωσαν και επίσημα τη συμφωνία, με την Βερόνα να βάζει στα ταμεία της 22 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 2,5 προβλέπονται ως μπόνους.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634157/anakoinose-itoyrmpe-i-roma

Μαρότα: «Δεν πουλάμε τον Βιδάλ»

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέμπε Μαρότα ξεκαθάρισε ότι ο Αρτούρο Βιδάλ δεν πωλείται...
Το όνομα του Χιλιανού μέσου έχει συνδεθεί πολύ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος, ενώ κάποια σενάρια ανέφεραν ότι η διαφαινόμενη πώλησή του έπαιξε ρόλο στον αποχώρηση του Κόντε. Ο Μαρότα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Αλέγκρι, ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης δεν πωλείται.
«Είναι παίκτης της Γιουβέντους και στην πραγματικότητα δεν του έχουμε βάλει ποτέ πωλητήριο. Πολλοί έχουν ρωτήσει για αυτόν, αλλά δεν έχουμε κάτσει ποτέ σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κρατήσουμε. Με βάση την εμπειρία μου, θα έλεγα ότι συχνά ο παίκτης αποφασίζει το μέλλον του. Έχει πει πολλές φορές ότι είναι χαρούμενος στο Τορίνο. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα συνεχίσουμε με χαρά μαζί του», τόνισε ο Μαρότα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634065/marota-den-poylame-ton-vidal

Εποχή Αλέγκρι στην Γιουβέντους

Η Γιουβέντους επισημοποίησε την πρόσληψη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους μπιανκονέρι.
Η συμφωνία είχε γίνει γνωστή και είναι πλέον και επίσημη. Ο Αλέγκρι είναι ο αντικαταστάτης του Κόντε στον πάγκο της Γιουβέντους. Με αστραπιαίες κινήσεις οι μπιανκονέρι τα βρήκαν σε όλα με τον πρώην τεχνικό της Μίλαν, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο και παρουσιάστηκε και επίσημα.
«Είναι τιμή για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ξέρω πόσο σημαντικό είναι να είσαι προπονητής της Γιουβέντους. Θα προσπαθήσω να πάρω το καλύτερο από τους παίκτες που διαθέτουμε. Το 4ο σερί πρωτάθλημα δε θα είναι εύκολο, όμως η πρόκληση είναι εκεί. Μαζί και με μία καλή πορεία στο Champions League», ήταν μέρος των δηλώσεων του Αλέγκρι.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/634017/epohi-alegkri-stin-gioyventoys

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τέλος ο Κόντε από την Γιουβέντους (vid, poll)

Αν και πριν μερικές εβδομάδες αποφασίστηκε ότι θα συνεχίσει στο τιμόνι της Γιουβέντους, ο Αντόνιο Κόντε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Μπιανκονέρι!
Ο Αντόνιο Κόντε το απόγευμα της Τρίτης (15/07) δεν έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της Γιούβε, την οποία έκανε ο βοηθός του και από τις προηγούμενες μέρες η συμπεριφορά του πρόδιδε ότι κάτι δεν πάει καλά.Πριν μερικούς μήνες είχε τεθεί θέμα στις τάξεις της Μεγάλης Κυρίας γύρω από το μέλλον του, αφού ο Κόντε ήθελε εγγυήσεις από τη διοίκηση για δυνατές μεταγραφές που θα κάνουν την ομάδα δυνατή για την Ευρώπη και τότε είχε αποφασιστεί πως θα μείνει. Ο 45χρονος έχει συμβόλαιο για τη σεζόν 2014-15 όμως όπως προκύπτει από τα τελευταία ρεπορτάζ, δεν δέχθηκε πρόταση ανανέωσης για τρία χρόνια και προτίμησε να αποχωρήσει αντί να μείνει για έναν χρόνο χωρίς ενθουσιασμό και κίνητρο.
«Πρέπει να ανακοινώσω την απόφασή μου να τερματίσω το συμβόλαιό μου με την Γιουβέντους, το οποίο μας ένωνε για αυτή τη σεζόν» λέει στο video ο αλενατόρε. «Υπήρξε πολλή σκέψη για αυτή την απόφαση. Ας πούμε ότι το να νικάς είναι το πιο δύσκολο απ' όλα, όπου και αν είσαι. Μία ομάδα με τόσο μεγάλο πρεστίζ και ιστορία σαν την Γιουβέντους, είναι υποχρεωμένη να νικά πάντα, οπότε είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά, κάποιος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει και να είναι επιτυχημένος επιβιώνει και νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει».
*Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μέσω επιστολής που ανέβηκε στο επίσημο site μίλησε για την αποχώρηση του Κόντε τονίζοντας τα ρεκόρ και τους τίτλους που κατέκτησε και κατέληξε στο ότι η Μεγάλη Κυρία θα προχωρήσει χωρίς εκείνον στο τιμόνι.
«Χωρίς αυτόν η ομάδα χάνει πολλά. Πλέον είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί και χωρίς εκείνον» είπε ο capitano της Γιούβε, Τζίτζι Μπουφόν.
Διαβάστε ΕΔΩ το θέμα που είχε γραφεί πριν δύο μήνες στο Gazzetta.gr για το ποιος θα βγει περισσότερο ζημιωμένος από το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/633802/telos-o-konte-apo-tin-gioyventoys-vid-poll

Κάνει πίσω για Βιδάλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δεν πρόκειται να προχωρήσει η μεταγραφή του Αρτούρο Βιδάλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και αυτό γιατί οι Άγγλοι αποφάσισαν να κάνουν πίσω για οικονομικούς λόγους.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα της «Daily Mail» στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν την μεταγραφή του Χιλιανού αφού θεωρούν το κόστος υψηλό σε σχέση με την αξία του.
Η Γιουβέντους αξιώνει το ποσό των 35 εκατ.ευρώ και οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσισαν να μην το καλύψουν παρότι ο παίκτης ήταν στους βασικούς στόχους του Λουίς Φαν Γκάαλ για το χώρο του κέντρου
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/633624/kanei-piso-gia-vidal-i-mantsester-gioynaitent

Δίνει Ρόσι για Ιτούρμπε η Γιουβέντους

Ο Παναθηναϊκός δίνει μάχη για την απόκτηση του Φαούστο Ρόσι από τη Γιουβέντους, όμως σύμφωνα με τους Ιταλούς οι «μπιανκονέρι» τον προσφέρουν ως αντάλλαγμα για να πάρουν τον Ιτούρμπε από τη Βερόνα.
Ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε είναι ο διακαής πόθος της «Γηραιάς Κυρίας», που βάζει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει τον παίκτη δικό της. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «Tuttosport» η Γιούβε προσφέρει στη Βερόνα το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης κι έναν εκ των Μπουσέλ, Ρόσι ή Μαρόνε ως αντάλλαγμα.
Σχετικά με τον δεύτερο μάλιστα επισημαίνεται για μία ακόμα φορά από τους Ιταλούς ο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και των Ουντινέζε, Κάλιαρι, Εβιάν, Έλτσε και Κόρδοβα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/633538/dinei-rosi-gia-itoyrmpe-i-gioyventoys

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ευχές από Γιορέντε σε Αρμάνι


Η Ιταλία είναι η χώρα της μόδας και ο Φερνάντο Γιορέντε όντας από τους πιο στιλάτους ποδοσφαιριστές ευχήθηκε στον Τζόρτζιο Αρμάνι για τα γενέθλια του.
Οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές αλλά και οι περισσότεροι που αγωνίζονται στο Ιταλικό πρωτάθλημα επιλέξουν να έχουν μια φινέτσα στο ντύσιμο τους. Ένας από αυτούς είναι ο Φερνάντο Γιορέντε που μέσω twitter ευχήθηκε χρόνια πολλά στον γνωστό σχεδιαστή Τζόρτζιο Αρμάνι.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/11/efxes-apo-giorente-se-armani/

Στο Λονδίνο ο Πογκμπά

Την ώρα που οι φήμες για μετακίνηση του Πολ Πογκμπά στην Τσέλσι οργιάζουν, ο Γάλλος βρέθηκε για άγνωστο λόγο στο Λονδίνο.
Το όνομα του Πολ Πογκμπά είναι ίσως αυτό που έχει μπλεχτεί στα περισσότερα μεταγραφικά σενάρια των τελευταίο καιρό. Πρόσφατα είδα το φως της δημοσιότητας φήμες για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τις Τσέλσι για την απόκτηση του.
Μάλιστα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πρόταση της Τσέλσι που θα φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί η Γιουβέντους. Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ιταλίας μέχρι το 2016 αλλά έβαλε «φωτιά» στις φήμες με την παρουσία του στο Λονδίνο όταν και έγινε αντιληπτός από μερικούς οπαδούς των «μπλε».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/11/sto-londino-o-pogkba/

Κοντά και σε Εβρά η «Γιούβε»

Μετά τους Μοράτα και Ιτούρμπε η διοίκηση της Γιουβέντους είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει και τον Πατρίς Εβρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σε μεταγραφικό… οργασμό φαίνεται πως βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Γιουβέντους.
Μετά τους Μοράτα και Ιτούρμπε που έχει «κλείσει» για την επόμενη σεζόν η «Μεγάλη Κυρία» δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν πως οι «μπιανκονέρι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση και του Πατρίς Εβρά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι σκέφτονται να απαντήσουν θετικά, ενώ με τα «μπόνους» μπορούν να βάλουν ακόμη 500.000 στα ταμεία τους.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/10/konta-kai-se-evra-giouve/

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

“Μπιανκονέρο” ο Ιτούρμπε

Ο νεαρός εξτρέμ, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο, με τη συμφωνία των δύο ομάδων να φτάνει τα 27 εκατομμύρια, από τα οποία τα δύο είναι μπόνους.
Έτσι η Γιουβέντους μετά τον Μοράτα φαίνεται να κλείνει με την επίθεσή της, αφού υπάρχουν ακόμα οι Τέβεζ, Γιορέντε που λογικά θα μείνουν, ενώ ο Κουαλιαρέλα ψάχνει ήδη ομάδα.
O Ιτούρμπε πέρσι με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα, πέτυχε 8 τέρματα σε 33 συμμετοχές στη Σέριε Α, ενώ είχε και 9 ασίστ, ενώ ήταν πρώτος μαζί με το Ρόσι της Φιορεντίνα σε γκολ εκτός περιοχής με τέσσερα, με τον Πίρλο να ακολουθεί με τρία.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/10/biankonero-o-itourbe/

“Mπιανκονέρο” ο Μοράτα

Παίκτης της Γιουβέντους πρέπει να θεωρείται ο Άλβαρο Μοράτα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ.
Το σίριαλ της μεταγραφής του Άλβαρο Μοράτα φαίνεται πως πολύ σύντομα θα τελειώσει, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους τα έχουν βρει σε όλα και μέσα στις επόμενες ώρες ο νεαρός φορ θα περάσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη “Μεγάλη Κυρία”.
Εδώ και καιρό ο παίκτης είχε κάνει γνωστό στους ανθρώπους της “βασίλισσας” πως ήθελε να αποχωρήσει από τις τάξεις του συλλόγου, καθώς ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος. Οι “μπιανκονέρι” μαζί με τις Βιγιαρεάλ και Βόλφσμπουργκ ήταν οι ομάδες που κινήθηκαν για την απόκτησή του.
Ωστόσο, ο Ισπανός ήθελε να πάρει μεταγραφή μόνο στη Γιουβέντους και τελικά το πέτυχε. “Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο ομάδες έχουν έρθει σε συμφωνία. Είναι ένας προσωπικός στόχος για εμένα να συνεχίσω στη Γιουβέντους”, τα λόγια του Μοράτα για τον οποίοι θα δώσουν οι πρωταθλητές Ιταλίας 22 εκατομμύρια στους “μερένχες”.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/09/mpiankonero-o-morata/

Δεν μπορεί να “κοντράρει” Άρσεναλ η Γιουβέντους

Η οικονομική πρόταση της Άρσεναλ προς την Μπαρτσελόνα για τον Αλέξις Σάντσες είναι πολύ καλύτερη από εκείνη της Γιουβέντους, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
alexis kodra
Ακόμα πιο κοντά στην Άρσεναλ είναι ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, Αλέξις Σάντσες, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα.
Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες οι “κανονιέρηδες” είχαν μπει σε “κόντρα” με τη Γιουβέντους για το ποιος θα κάνει δικό του τον Χιλιανό παίκτη. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες είχε διαρρεύσει πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ουντινέζε ήταν πιο κοντά στους “μπιανκονέρι”, παρά στους Λονδρέζους.
Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης σε θέματα μεταγραφών ιταλικής εφημερίδας “Tuttosport” αναφέρει πως οι άνθρωποι της Άρσεναλ έχουν καταθέσει στους Καταλανούς πρόταση 40 εκατομμυρίων ευρώ και επτά “χαρτιά” το χρόνο για τον Σάντσες.
Αυτή την πρόταση δεν μπορεί να την… κοντράρει η Γιουβέντους, με αποτέλεσμα να κινείται για τον Χουάν Ιτούρμπε αν και επιθυμία του Χιλιανού ήταν να επιστρέψει στην Σέριε Α και να είναι συμπαίκτης με τον έτερο Χιλιανό της “Μεγάλης Κυρίας, Αρτούρο Βιντάλ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/08/den-borei-na-kontrarei-arsenal-giouventous/

Δανείστηκε Λεάλι η Τσεζένα

Η Γιουβέντους παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού τον Νίκολα Λεάλι στην Τσεζένα.
Ο 21χρονος τερματοφύλακας ήταν την τελευταία σεζόν δανεικός στην Σπέτσια της Serie B και φέτος θα δοκιμαστεί στη Serie A. Η Γιουβέντους αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στην Τσεζένα και θα ελέγχει την πορεία του προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να στηριχθεί πάνω του για το μέλλον ή αν θα πρέπει να κοιτάξει αλλού.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/631429/daneistike-leali-i-tsezena

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Διακοπές και μετά «Γιούβε» ο Πογκμπά

Τις διακοπές του θα απολαύσει ο Πολ Πογκμπά και εν συνεχεία θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Γιουβέντους καθώς ο σύλλογος δεν θέλει να τον πουλήσει.
Ο Πολ Πογκμπά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και με τις εμφανίσεις του με τη Γιουβέντους έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.
Παρά τα όσα ακούγονται οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν τον Γάλλο για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμα καθώς ποντάρουν πολλά στο ταλέντο του. Αυτό σημαίνει πως όταν ο νεαρός επιστρέψει από τις διακοπές του θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα της Γιουβέντους.
Πάντως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αν κάποια από τις ενδιαφερόμενες ομάδες κάνει μια αρκετά υψηλή πρόταση.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/07/diakopes-kai-meta-giouve-o-pogkba/

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Επίσημα στην Γιούβε ο Κομάν

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και έβαλε υπογραφή σε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε στο Τορίνο, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και το site της Μεγάλης Κυρίας επιβεβαίωσε την απόκτησή του. «Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν είναι Μπιανκονέρο. Η Γιουβέντους επιβεβαιώνει ότι ο Κίνγκσλεϊ Κομάν εντάχθηκε στην ομάδα από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού συμφώνησε για συμβόλαιο για πέντε χρόνια».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/631082/episima-stin-gioyve-o-koman

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«Μονομαχία» Τσέλσι- Σίτι για Πογκμπά!

Αγγλικός... εμφύλιος είναι έτοιμος να ξεσπάσει για χάρη του μέσου της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό "στόχαστρο" της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.
Τη… μισή Ευρώπη έχει κάνει να πέσει στα πόδια του ο Πολ Πογκμπά, αφού μετά την Παρί Σεν Ζερμέν τόσο η Τσέλσι όσο και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν τον μέσο της Γιουβέντους πολύ ψηλά στην μεταγραφική τους λίστα.
Δημοσιεύματα από Ιταλία και Γαλλία αναφέρουν πως ο νεαρός μέσος θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Γιάγια Τουρέ στους «πολίτες», αφού οι σχέσεις του Ιβοριανού με τους πρωταθλητές Αγγλίας και δεν είναι και οι καλύτερες και ήδη αυτοί σκέφτονται να καταθέσουν μία πρόταση στους «μπιανκονέρι» ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πογκμπά.
Από την άλλη πλευρά οι Λονδρέζοι θέλουν να ενισχύσουν τον κέντρο τους, ενόψει της νέας σεζόν με τον τεχνικός τους, Ζοσέ Μουρίνιο, να δίνει το «οκ» για να βγάλουν 70 εκατομμύρια για χάρη του Γάλλου μέσου, ώστε να τον φέρουν στην αγγλική πρωτεύουσα.
Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την «Μεγάλη Κυρία» κατά ένα μεγάλο ποσοστό, καθώς ο Πογκμπά έχει μαζί της συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/06/monomaxia-tselsi-siti-gia-pogkba/

Μάντσεστερ Γ.: Νάνι και 50 εκ για Βιδάλ!

Τινάζει την μπάνκα στον αέρα η Μάντσεστερ, που προσφέρει 50 εκ ευρώ και τον Νάνι στην Γιουβέντους, για να κάνει δικό της τον Βιδάλ!
Έτοιμη να τα... σπρώξει γερά είναι η Γιουνάιτεντ, η οποία θέλει να κάνει δικό της τον Αρτούρο Βιδάλ, όμως ο μεγάλος ανταγωνισμός θα την αναγκάσει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη! Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα, η Μάντσεστερ είναι έτοιμη να προσφέρει 60 εκ. ευρώ για να κάμψει τις αντιστάσεις της Γιουβέντους, στην οποία θα παραχωρήσει και τον Νάνι, ως επιπλέον αντάλλαγμα! Αν αυτό επαληθευθεί και οι φήμες γίνουν επίσημη πρόταση από τους Άγγλους, δύσκολα θα πάρουν αρνητική πρόταση από τους πρωταθλητές Ιταλίας, που με τα χρήματα αυτά θα κάνουν δικό τους και τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Κόντε!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/630749/mantsester-g-nani-kai-50-ek-gia-vidal

«Αραβας» ο Βούτσινιτς

Στην Αλ Τζαζίρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίρκο Βούτσινιτς αφού υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 5 εκατ. ευρώ.
Ο 30χρονος Μαυροβούνιος δεν υπολογιζόταν από την Γιουβέντους, η οποία περίμενε μια πρόταση για να πει το «ναι». Αυτές από Ισπανία ήταν 3-4 εκατ. ευρώ αλλά οι Αραβες της Αλ Τζαζίρα πρόσφεραν 6,3 και οι Μπιανκονέρι απάντησαν θετικά, με τον Βούτσινιτς να υπογράφει συμβόλαιο τριών ετών με 5 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία μπορούν να γίνουν και 6 αφού προβλέπονται διάφορα μπόνους. Η μεταγραφή έχει ήδη ανακοινωθεί από την Αλ Τζαζίρα, με τον Βούτσινιτς να αποχαιρετάει την Γιουβέντους με τρία πρωταθλήματα σε τρία χρόνια, έχοντας σημαντική συμβολή στα πρώτα δύο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/630201/aravas-o-voytsinits

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μόνη της για Ιτούρμπε η «Γιούβε»

Η Μίλαν απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον εξτρέμ της Βερόνα, λόγω των απαιτήσεων των "Ελλήνων" και πλέον η Γιουβέντους είναι μόνη της στη διεκδίκησή του.
Ο Ιτούρμπε έχει απασχολήσει κατά καιρούς διάφορες ομάδες, ενώ στα μέσα της φετινής σεζόν γράφτηκε στην Ιταλία πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον παίκτη.
Κάπου εκεί τα πράγματα πάγωσαν και στη διεκδίκησή του μπήκαν οι Γιουβέντους και Μίλαν. Παρόλα αυτά, όπως ξεκαθάρισε το επίσημο κανάλι της Μίλαν, οι «ροσσονέρι» δεν ενδιαφέρονται για την περίπτωση του παίκτη αφού τον θεωρούν αρκετά ακριβό(25 εκατομμύρια ζητάει η Ελλάς Βερόνα).
Έτσι η Γιουβέντους φαίνεται να παλεύει μόνη της, όμως μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποια άλλη ομάδα να χτυπήσει την πόρτα της Βερόνα, αφού ο Αργεντίνος θεωρείται μεγάλο ταλέντο, ενώ έκανε και εξαιρετική χρονιά στην Ιταλία.
Η «Μεγάλη Κυρία» είναι δύσκολο να δώσει 25 εκατομμύρια τοις μετρητοίς, αλλά έχει αρκετούς παίκτες που μπορεί να βάλει ως έμψυχα ανταλλάγματα για να ρίξει την τιμή.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/03/moni-tis-gia-itourbe-giouve/

Επίσημη η τράμπα Μαρόνε-Πελούζο

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την πώληση του Φεντερίκο Πελούζο στη Σασουόλο, με αντάλλαγμα τον Λούκα Μαρόνε.
Μπιανκονέρι και Νεροβέρντι κοστολόγησαν στα 4,5 εκατ. ευρώ τον Πελούζο και στα 5 εκατ. ευρώ τον Μαρόνε, προχωρώντας στην ανταλλαγή τους. Με την επιστροφή του στη Γιούβε, ο Μαρόνε υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο και από εδώ και πέρα θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στην ομάδα ή αν θα δοθεί στην Παλέρμο που ενδιαφέρεται.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/629901/episimi-i-trampa-marone-peloyzo

Διακοπές για τον στιλάτο Πίρλο (pic)

Μπορεί η Ιταλία να αποκλείστηκε νωρίς από το Μουντιάλ αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να χαλάσει τις διακοπές του Αντρέα Πίρλο.
Η Ιταλία ήταν μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας καθώς αποκλείστηκε μόλις από τη φάση των ομίλων. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει τη διάθεση του Αντρέα Πίρλο που απολαμβάνει τις διακοπές του.
Ο έμπειρος μέσος έχει μερικές μέρες διαθέσιμες μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία της Γουβέντους και μας στέλνει τα χαιρετίσματα του από τη Νέα Υόρκη.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/07/02/diakopes-gia-ton-stilato-pirlo/

Γιουβέντους: Αποχαιρετά ο Βούτσινιτς

Στην Αλ Τζατζίρα θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του ο Μίρκο Βούτσινιτς
Ο Μαυροβούνιος επιθετικός βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο και του Ολυμπιακού, αλλά κατά πάσα πιθανότητα τη νέα σεζόν θα παίζει στο Αμπού Ντάμπι.
Η Γιουβέντους δεν τον υπολογίζει, καθώς και την περασμένη σεζόν δεν είχε πολλές συμμετοχές. Γι' αυτόν τον λόγο ο Αντόνιο Κόντε άναψε το πράσινο φως για τη μεταγραφή του σε άλλο σύλλογο.
Αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του, αλλά αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ο Βούτσινιτς θα υπογράψει στην Αλ Τζατζίρα για τρία χρόνια.
Η πρόταση που κατέθεσε η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράματα στη Γιούβε έχει ύψος έξι εκατομμύρια ευρώ κι αναμένεται να γίνει δεκτή.
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Italia/item/413229-Gioyventoys-Apohaireta-o-Boytsinits

«Σφαγή» για Ιτούρμπε!

Γιουβέντους και Μίλαν δίνουν ντέρμπι για την απόκτηση του Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε, με την Βερόνα να επιμένει ότι θέλει κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.
Η σεζόν που έκανε ο 21χρονος Αργεντίνος εξτρέμ ήταν σίγουρο ότι θα τον έκανε έναν από τους πρωταγωνιστές της μεταγραφικής περιόδου και οι μνηστήρες ήταν γνωστοί από την αρχή: Γιουβέντους, Μίλαν, Ρόμα. Οι Τζαλορόσι σταδιακά έμειναν πίσω και αποσύρθηκαν από την διεκδίκηση του, με την Βερόνα να ζητάει 30 εκατ. ευρώ και τις Γιουβέντους και Μίλαν να αρχίζουν την μάχη τους.
Το προβάδισμα αρχικά το είχαν οι Ροσονέρι καθώς ο Αντριάνο Γκαλιάνι έχει άριστες σχέσεις με τον τεχνικό διευθυντή της Ελλάς, Σιν Σολιάνο. Καθημερινά, όμως, οι Μπιανκονέρι κάλυπταν την απόσταση και τις τελευταίες μέρες πήραν και τον τίτλο του φαβορί για την απόκτηση του. Οι Τορινέζοι ανέβηκαν στα 21 εκατ. ευρώ συν τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό, μετά από συνάντηση που είχε ο Μπέπε Μαρότα με τους μάνατζερ, ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία με τον 21χρονο άσο για πενταετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. ευρώ.
Μία μέρα μετά, οι Ροσονέρι έκαναν ρελάνς και ανέβασαν την προσφορά τους, δείχνοντας πόσο θέλουν τον Αργεντίνο. Ο Γκαλιάνι πρόσφερε στην Βερόνα 28 εκατ. ευρώ, με τα 17 να δίνονται άμεσα και τα υπόλοιπα 11 τα επόμενα χρόνια. Η Γιούβε, από την άλλη πλευρά, είχε συνάντηση με τους Βερονέζους έχοντας ως στόχο να κλείσει το θέμα αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και τα πάντα θα κριθούν την Πέμπτη. Την ίδια ώρα, είναι... μπέρδεμα το ποια ακριβώς είναι η πρόταση των Μπιανκονέρι αφού άλλα Μέσα κάνουν λόγο για 21 εκατ. ευρώ συν τον Κουαλιαρέλα, άλλα για 23 εκατ. ευρώ -που μπορεί να γίνουν 25- αλλά χωρίς τον «Κουάλια».
Το θέμα παραμένει ανοιχτό αλλά όχι για πολύ ακόμη αφού ο Ιτούρμπε, που βρίσκεται στη Ν. Αμερική, εμφανίστηκε την Τετάρτη στο twitter για να προαναγγείλει εξελίξεις: «Υπομονή, λείπει το τελικό χτύπημα»!
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/629596/sfagi-gia-itoyrmpe

Μπιανκονέρι οι Κομάν-Στουράρο, Σασουόλο ο Πελούζο

Η Γιουβέντους επισημοποίησε τις αποκτήσεις των Κίνγκσλεϊ Κομάν και Στέφανο Στουράρο ενώ δίνει στην Σασουόλο τον Φεντερίκο Πελούζο.
Οι Μπιανκονέρι είχαν συμφωνήσει πριν δύο εβδομάδες με τον 18χρονο εξτρέμ Κομάν, που αποφάσισ να μην ανανεώσει με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και με την Τζένοα για την απόκτηση του 21χρονου μέσου Στουράρο. Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι και επισήμως παίκτες της Γιουβέντους πλέον αφού κατατέθηκαν στη Λέγκα τα πενταετή συμβόλαια τους, την ίδια ώρα που ο Φεντερίκο Πελούζο... χαιρετούσε.
Οι Τορινέζοι συμφώνησαν με την Σασουόλο για την παραχώρηση του αριστερού μπακ με αντάλλαγμα το υπόλοιπο 50% του Λούκα Μαρόνε, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα παραχωρηθεί φέτος δανεικός στην Παλέρμο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/629539/mpiankoneri-oi-koman-stoyraro-sasoyolo-o-peloyzo

Νέο συμβόλαιο με την Γιουβέντους ο Μπουφόν

Στην Γιουβέντους θα κρεμάσει τα γάντια του ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός πορτιέρο συμφώνησε σε όλα με τους «μπιανκονέρι» για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017.
Νέο συμβόλαιο με την Γιουβέντους θα υπογράψει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο 36χρονος τερματοφύλακας συμφώνησε προφορικά με τους πρωταθλητές Ιταλίας για νέο συμβόλαιο το οποίο θα λήγει το καλοκαίρι του 2017.
Ο Μπουφόν μετακόμισε στο Τορίνο το 2001 από την Πάρμα έναντι του ποσού των 45 εκατ. ευρώ και η υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έληγε στο τέλος του 2015.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/629428/neo-symvolaio-me-tin-gioyventoys-o-mpoyfon

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πρόταση Τσέλσι για Πογκμπά

Η Τσέλσι φέρεται σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο να ετοιμάζει πρόταση μαμούθ για την Πογκμπά της Γιουβέντους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αν και η Γιουβέντους δεν έχει σκεφτεί σοβαρά την πώληση του Πογκμπά, ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλει πολύ τον 21χρονο άσο στην ομάδα του και ο Αμπράμοβιτς σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει πρόταση που θα ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Αν τελικά επέλθει συμφωνία για την απόκτηση του Γάλλου διεθνή, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η Τσέλσι δεν θα έχει πρόβλημα με το Financial Fair Play της UEFA καθώς ο Πογκμπά - όπως και ο Φάμπρεγκας - θεωρείται γηγενής από τη στιγμή που έχει παίξει στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/628409/protasi-tselsi-gia-pogkmpa