Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το ωραιότερο γκολ του Λιχστάινερ!(pic)


Σίγουρα το ωραιότερο γκολ στην καριέρα του πέτυχε ο Ελβετός αφού έφερε στον κόσμο το παιδί του.
Ίσως το ομορφότερο και πιο σημαντικό γκολ που έχει πετύχει ο Λιχστάινερ είναι η γέννηση του παιδιού του.
Ο άσος της Γιουβέντους ανέβασε φωτογραφία που κρατάει το χέρι του γιου του γράφοντας πως ο μικρός γεννήθηκε Γιουβέντους.
Ο διεθνής Ελβετός διανύει το τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον ιταλικό σύλλογο, ενώ έχει ακουστεί πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Άρσεναλ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/10/31/wraiotero-gkol-tou-lixstainerpic/

Νέο πρόβλημα ο Μαρόνε

Δεν πρόλαβε να γυρίσει στις προπονήσεις ο Λούκα Μαρόνε και θα μείνει εκτός δράσης για άλλες 20 μέρες, όπως ανακοίνωσε η Γιουβέντους.
Ο 24χρονος αμυντικός χαφ έλειψε για περισσότερο από ένα μήνα λόγω μυικού προβλήματος και την προηγούμενη εβδομάδα, με την επιστροφή του στις προπονήσεις, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έλεγε ότι τον υπολογίζει και για το κέντρο της άμυνας. Για να τον υπολογίζει, βέβαια, θα πρέπει και να τον έχει στη διάθεση του και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί για το επόμενο 20ήμερο αφού νέο μυικό πρόβλημα τον αφήνει εκτός.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρόνε είχε και πέρυσι στη Σασουόλο αρκετά μυικά προβλήματα αλλά το... αμαρτωλό παρελθόν του Αλέγκρι σε τέτοια θέματα δεν είναι και ό,τι καλύτερο, για τον ίδιο, επικοινωνιακά... Αγωνιστικά, τις επόμενες μέρες αναμένεται να μπει στις προπονήσεις ο Μάρτιν Κάσερες ενώ ο Αντρέα Μπαρτσάλι θα επιστρέψει κάποια στιγμή μέσα στον Νοέμβριο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/665883/neo-provlima-o-marone

Αλέγκρι: «Καμία κρίση»

Η εικόνα της Γιουβέντους και τα τελευταία αποτελέσματα έχουν ως συνέπεια ο Τύπος να γίνεται «ενοχλητικός» αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραμένει χαλαρός και σίγουρος.
Οι Μπιανκονέρι έχασαν πέντε βαθμούς στα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Σασουόλο και Τζένοα αλλά ο προπονητής δεν συμφωνεί ότι κάτι δεν πάει καλά και ασχολείται, όπως είπε, μόνο με τον αγώνα του Σαββάτου -επίσης εκτός έδρας- κόντρα στην Εμπολι και όχι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, την Τρίτη.
«Τα τελευταία δύο εκτός έδρας ματς ήταν καταστροφικά σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα. Η Εμπολι παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να συγχαρούμε τον Μαουρίτσιο Σάρι γιατί κάνει καλή δουλειά. Συγχαρητήρια σε αυτόν και στη διοίκηση της Εμπολι γιατί προώθησε στην πρώτη ομάδα αρκετούς παίκτες από τις ακαδημίες. Οσο για τον αγώνα, δεν θα είναι περίπλοκος. Θα είναι δύσκολος, απέναντι σε μια ομάδα γρήγορη, μια ομάδα που έχει μεγάλο κίνητρο. Ξέρουμε, πάντως, ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για εμάς και αυτό ισχύει για όλους τους αγώνες», ήταν η... εισαγωγή του Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου για την σαββατιάτικη αναμέτρηση και στη συνέχεια υπερασπίστηκε την δουλειά του και την ομάδα.
«Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Είχαμε ένα προβάδισμα τριών βαθμών αλλά χάσαμε κόντρα στην Τζένοα με απίστευτο τρόπο. Οταν η Γιουβέντους χάνει ένα ματς, όσοι είναι έξω από την ομάδα αρχίζουν και μιλάνε για κρίση. Οσοι είναι εκτός ομάδας, επαναλαμβάνω. Δεν υπάρχει, όμως, καμία κρίση γιατί στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς (Σασουόλο, Ολυμπιακός, Τζένοα) κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και παράλληλα δεχθήκαμε γκολ στις ελάχιστες φάσεις που δεχθήκαμε σε αυτούς τους αγώνες. Από εδώ και πέρα, επομένως, πρέπει να κοιτάξουμε πώς δεν θα επιτρέψουμε τίποτα στον αντίπαλο και παράλληλα να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που κάνουμε».
Από εκεί και πέρα, ο Αλέγκρι ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιλέξει την 11άδα του αγώνα με την Εμπολι με βάση το ματς που ακολουθεί κόντρα στον Ολυμπιακό.
«Τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με την Εμπολι, τον αγώνα του Champions League θα τον σκεφτούμε μετά το αυριανό ματς. Ξέρουμε ότι την Τρίτη έχουμε τον αγώνα που ουσιαστικά κρίνει τα πάντα σε ό,τι αφορά την πρόκριση αλλά το μυαλό μας τώρα είναι στην Εμπολι. Οταν παίζεις κάθε τρεις μέρες πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά και να έχεις ισορροπία. Η Γιουβέντους είναι συνηθισμένη σε αυτό και θα συνεχίσει».
Κάπου εκεί, στον τεχνικό των Μπιανκονέρι επισημάνθηκε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι βλέπουν μια Γιούβε που δεν έχει την ίδια ένταση που είχε επί Κόντε, με τον ίδιο να μην συμφωνεί.
«Οσοι λένε ότι η Γιουβέντους είναι λιγότερο "κακή" με τον αντίπαλο σε σχέση με πέρυσι, δεν έχουν δίκιο. Εχω βλέπω ότι οι αριθμοί δεν είναι τόσο τραγικοί όσο τους παρουσιάζουν, η ομάδα έχει τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι. Σέβομαι την άποψη του καθενός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την αποδέχομαι. Είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Είναι αλήθεια ότι αφήσαμε σημαντικούς βαθμούς αλλά το ίδιο έκανε και η Ρόμα. Αυτοί με την Σαμπντόρια, εμείς με την Τζένοα. Επαναλαμβάνω, η Γιουβέντους έχει τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι».
Ο Αλέγκρι, μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί την συζήτηση για την αγωνιστική ένταση των Τορινέζων αλλά επέμεινε σε αυτό το θέμα, εκφράζοντας και την εμπιστοσύνη του σε όλους τους παίκτες.
«Στη Γένοβα είχαμε ένταση, ψάξαμε με κάθε τρόπο τη νίκη, δεν είδα μια ομάδα που δεν ήταν όσο "κακή" έπρεπε. Το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος ήταν με την Παλέρμο, παρά τη νίκη. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κριτική, την οποία αποδέχομαι και η οποία θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την ομάδα. Οι παίκτες μου, όμως, κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βελτιωθούν. Οι Ογκμπόνα, Μαρκίζιο, Κάσερες και Περέιρα, για παράδειγμα, είναι μια χαρά από το ξεκίνημα. Εχουμε νέους, όπως ο Κομάν, που δεν παίζει πολύ αλλά τον εμπιστεύομαι. Εχουμε άλλον νεαρό, όπως ο Μοράτα που ήρθε από την Ρεάλ. Εκεί δεν ήταν βασικός αλλά έχει πολύ ταλέντο και χρειάζεται να ωριμάσει».
Προς το παρόν, πάντως, το πρόβλημα της Γιουβέντους δεν είναι όσοι ήρθαν αλλά όσοι ήταν ήδη στην ομάδα αφού το κέντρο, με εξαίρεση τον Μαρκίζιο, είναι ντεφορμέ και αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση της ομάδας. Πάνω σε αυτό το θέμα, μετά από ερώτηση για τους Πολ Πογκμπά και Αρτούρο Βιδάλ που δεν είναι σε καλή κατάσταση, είπε ότι «δεν ανησυχώ καθόλου, είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάσουν την απόδοση τους και θα έρθουν και τα γκολ. Εχουν όσα χρειάζεται... Ποιότητα, τεχνική, τακτική εξυπνάδα, σωματική δύναμη».
Στη συνέχεια, σε ακόμη μία συνέντευξη Τύπου ο Αλέγκρι χρειάστηκε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε την Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε, για να πει πως «το ήξερα από όταν ήρθα ότι μπορεί να γίνονται συγκρίσεις με τον Κόντε. Το θεωρώ φυσιολογικό αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω, να φέρω αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη».
Τέλος, ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι ο Κάρλος Τέβες θα είναι στον πάγκο στον αγώνα με την Εμπολι για να ξεκουραστεί λίγο αφού από την αρχή της σεζόν δεν έχει πάρει καθόλου ανάσες.
«Είναι πιθανό να μη βρίσκεται στην 11άδα αύριο. Εχουμε τον Τζιοβίνκο που είναι καλά, τον Κομάν που είναι καλά, ακόμη και τον Γιορέντε. Ο Φερνάντο και ο Μοράτα μπορούν να παίξουν μαζί, δεν συμφωνώ ότι δεν ταιριάζουν αγωνιστικά. Δεν ξέρω αν θα παίξουν μαζί αύριο αλλά μπορούν. Ισως ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/665865/alegkri-kamia-krisi

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Στο Κατάρ το Γιουβέντους – Νάπολι

Για ακόμα μία φορά το Σούπερ Καπ Ιταλίας θα διεξαχθεί εκτός χώρας και όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας, το φετινό θα λάβει μέρος στο Κατάρ.
Στο Κατάρ και τη Ντόχα θα ταξιδέψουν στις 22 Δεκεμβρίου Γιουβέντους και Νάπολι. Οι δύο ομάδες θα λάβουν μέρος στο Σούπερ Καπ Ιταλίας καθώς η «γηραιά κυρία» κατέκτησε το πρωτάθλημα και οι «παρτενοπέι» το Κύπελλο.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Αλ Σαντ Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Στάντιουμ». Οι δύο ομάδες, αρνήθηκαν να δώσουν τον συγκεκριμένο αγώνα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς η Νάπολι είχε υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Champions League και ένα τέτοιο ταξίδι θα την εμπόδιζε από το να βρισκόταν σε καλή κατάσταση σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια.
Αυτό θα είναι το 27ο Σούπερ Καπ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου με το τελευταίο να είναι η μεγάλη νίκη της Γιουβέντους με 4-0 απέναντι στη Λάτσιο. Για έβδομη φορά στην ιστορία του θεσμού θα διεξαχθεί ο αγώνας εκτός Ιταλίας. Οι προηγούμενες αναμετρήσεις έλαβαν μέρος στην Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Τρίπολη (Λιβύη) και Πεκίνο.
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Italia/item/440110-Soyper-Kap-Italias-Sto-Katar-to-Gioyventoys-Napoli

Αλέγκρι: «Να μας γίνει παράδειγμα η ήττα»

Στον κακό αγωνιστικό χώρο και στην έλλειψη ψυχραιμίας στα τελευταία λεπτά απέδωσε την ήττα της Γιουβέντους από την Τζένοα ο Μάσιμο Αλέγκρι.
Ο τεχνικός της «γηραιάς κυρίας» ανέφερε: «Παίξαμε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο γήπεδο. Για να κερδίσει μία ομάδα το πρωτάθλημα χρειάζονται και οι ισοπαλίες. Ένας βαθμός μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.
ADVERTISEMENT

Αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να μας γίνει παράδειγμα. Η ήττα μας αφήνει πικρή γεύση. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαλάσουμε ότι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Η ισοπαλία θα ήταν καλή όπως και με την Σασουόλο.
Σκεφτόμασταν μόνο πως θα βάλουμε γκολ αλλά στο ποδόσφαιρο είναι επίσης σημαντικό πως να αμυνόμαστε. Δεν έπρεπε να ρισκάρουμε ειδικά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά. Δεν ήταν νοκ άουτ ματς και δεν είμαστε έξω από τίποτα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/665394/alegkri-na-mas-ginei-paradeigma-i-itta

Επαφές της Άρσεναλ με Λιχστάινερ!

Διαπραγματεύσεις με τον μπακ της Γιουβέντους, Στέφαν Λιχστάινερ, φέρεται να έχει ξεκινήσει η Άρσεναλ, σύμφωνα με ιταλικά και αγγλικά δημοσιεύματα.
Στην μεταγραφική λίστα της Άρσεναλ φαίνεται πως βρίσκεται ο Στέφαν Λιχστάινερ, όπως αναφέρουν ιταλικά και αγγλικά δημοσιεύματα.
Το συμβόλαιο του Ελβετού αμυντικού με τη Γιουβέντους εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου θέλουν να το εκμεταλλευτούν.
Γι΄αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει επαφές με τον εκπρόσωπο του παίκτη, ώστε να τον πείσουν να συνεχίσει την καριέρα του στο Βόρειο Λονδρίνο. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι «μπιανκονέρι» θέλουν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.
Εκτός από την Άρσεναλ ενδιαφέρον για τον Λιχστάινερ φαίνεται να υπάρχει και από την Ίντερ που παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις όποιες εξελίξεις.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/10/29/epafes-tis-arsenal-lixstainer/

Προς παραμονή ο Βιντάλ

Σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα η Γιουνάιτεντ εγκατέλειψε οριστικά την περίπτωση του Αρτούρο Bιντάλ που θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Γιουβέντους.
Μετά από ένα πολύμηνο σίριαλ η Γιουνάιτεντ φαίνεται πως εγκαταλείπει οριστικά στην υπόθεση της μετακίνησης του Αρτούρο Βιντάλ.
Ο Χιλιανός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017 αλλά ο Μασιμιλίανο Αλέγκρι θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα όπως έγινε πριν από λίγες μέρες και με τον Πολ Πογκμπά που υπέγραψε νέο συμβόλαιο και σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα ο 27χρονος θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Με βάση τα παραπάνω η Γιουνάιτεντ θα στρέψει την προσοχή της στην απόκτηση του Κέβιν Στρούτμαν της Ρόμα καθώς ο Λουίς Φαν Χάαλ εκτιμά πολύ τις ικανότητες του.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/10/29/pros-paramoni-o-vintal/

Τζένοα - Γιουβέντους 1-0

Η Γιουβέντους του Αλέγκρι ήταν κακή, παρά τα δύο δοκάρια, στη Γένοβα και τιμωρήθηκε από την Τζένοα στο 94' με το γκολ του Αντονίνι (1-0)!
Οταν ο Αντόνιο Κόντε παραιτήθηκε, οι Αντρέα Ανιέλι και Μπέπε Μαρότα αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η ομάδα, με λίγα λόγια, έμεινε χωρίς προπονητή και μπορεί αυτό, όπως αναμενόταν, να μην φάνηκε στο πρώτο δίμηνο της σεζόν αφού οι παίκτες πήγαιναν με τον αυτόματο αλλά στη διάρκεια μιας ολόκληρης σεζόν είναι αδύνατο να μην φανεί. Η Γιουβέντους αρχίζει να το καταλαβαίνει τώρα και λογικά θα το συνειδητοποιήσει για τα καλά στη συνέχεια... Μετά την πρώτη γκέλα κόντρα στη Σασουόλο, ήρθε και η πρώτη ήττα κόντρα στην Τζένοα, με το γκολ του Αντονίνι, που ήταν σε θέση οφσάιντ, στην τελευταία φάση. Ετσι, οι Μπιανκονέρι του Αλέγκρι πήραν αυτό που άξιζαν, παρά τα δύο δοκάρια ή την εκπληκτική επέμβαση του Περίν στο 88' σε προσπάθεια του Μοράτα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/665310/tzenoa-gioyventoys-1-0-vid

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Πίρλο: «Ο Μπαλοτέλι χρειάζεται αγάπη»

Αυξάνονται οι φωνές, διάσημες και μη, που στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στον Μάριο Μπαλοτέλι που δέχεται όλο και περισσότερο συχνά αρνητική κριτική για το απογοητευτικό ως τώρα ξεκίνημα της καριέρα του στη Λίβερπουλ.
Μεταξύ των συμπαραστατών του 24χρονου διεθνή Ιταλού επιθετικού και ο επί χρόνια συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα της χώρας τους Αντρέα Πίρλο.
«Η διαφορά ανάμεσα σε άλλους παίκτες και τον Μάριο είναι ότι κάθε πράξη του πρόκειται να μπει στο μικροσκόπιο. Τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται για αυτόν και τα πράγματα που κάνει πρόκειται να μπουν στο προσκήνιο όπου ίσως με άλλους παίκτες δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογη αντίδραση ή ίσως και καθόλου ενδιαφέρον» τόνισε ο «αρχιτέκτονας» όπως είναι το παρατσούκλι του άσου της Γιουβέντους και πρόσθεσε : «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο του και γνωρίζω το πόσο καλός είναι και πόσο καλός μπορεί να είναι. Είναι δουλειά του προπονητή της Λίβερπουλ να τον προπονήσει σωστά».

Ο Πίρλο επεσήμανε επίσης ότι «ο Μάριο χρειάζεται να αγαπηθεί, χρειάζεται καθοδήγηση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι χρειάζεται να γνωρίζω πως ο τεχνικός πιστεύει σ’ αυτόν. Έχω περάσει αρκετό καιρό μαζί του και γνωρίζω ότι μπορεί να προχωρήσει και να είναι ένας σπουδαίος παίκτης με τη Λίβερπουλ».
«Δουλεύει σκληρά ο Μάριο» λέει το «δεξί χέρι» του Ρότζερς

Αλλά και ο Κόλιν Πάσκοου δεξί χέρι του Μπρένταν Ρότζερς είχε μόνον καλά λόγια να πει για τον Μπαλοτέλι παρά το μόλις ένα γκολ στις 10 πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

«Όλα θα πάνε καλά με τον Μάριο επειδή γνωρίζουμε τη διάθεση του και την επιθυμία του για νίκη. Κάθε φορά μετά το τέλος της προπόνησης θέλει να συνεχίσει να κάνει σουτ και πάσες, θέλει να κάνει τα πάντα, να δουλέψει το παιχνίδι του. Και εμείς ως προπονητές θέλουμε να τον βοηθήσουμε σ’ αυτό» τόνισε ο βασικός συνεργάτης του τεχνικού της Λίβερπουλ σε δηλώσεις του ενόψει του αποψινού αγώνα κόντρα στη Σουόνσι για το Λιγκ Καπ.
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Agglia/item/439577-Pirlo-O-Mpaloteli-hreiazetai-agapi

Αισιοδοξία για Κάσερες, γύρισε ο Ρόμουλο

Ο Μαξ Αλέγκρι ελπίζει πως ο Μάρτιν Κάσερες θα είναι πανέτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό. Στην αποστολή ο Ρόμουλο, εκτός θα είναι ο Μπαρτσάλι.
Βαρύ πρόγραμμα για τη Γιουβέντους σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, αφού τα ματς είναι διαδοχικά και ανάσες δεν υπάρχουν. ο Αλέγκρι τόνισε θα κάνει rotation ενόψει Τζένοα και Νάπολι, ενω αισιοδοξεί για επιστροφές βασικών. «Ελπίζω ο Μάρτιν Κάσερες να έχει αποθεραπευτεί πλήρως για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Σίγουρα ο Αντρέα Μπαρτσάλι δεν θα είναι διαθέσιμος» είπε. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην αποστολή για το ματς με τη Τζένοα είναι ο Ρόμουλο, αλλά και ο Μαρόνε.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664974/aisiodoxia-gia-kaseres-gyrise-o-romoylo

Τζίτζι Μπουφόν: Ο θρύλος που σπάει τα κοντέρ


Ιστορία για ακόμα μία φορά γράφει ο Τζίτζι Μπουφόν ο οποίος κόντρα στην Τζένοα θα φτάσει τις 500 συμμετοχές με την Γιουβέντους και ίσως τις 300 νίκες στην Serie A.
Τον Οκτώβριο του 2013 ο ζωντανός θρύλος των Μπιανκονέρι έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας όταν έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές όλων των εποχών (137). Εναν χρόνο και κάτι μέρες μετά, ο κορυφαίος τερματοφύλακας που είδε ποτέ ο πλανήτης συνεχίζει να φτάνει τα ρεκόρ του σε επίπεδα που δύσκολα θα φτάσει κανείς στο μέλλον. Ο Μπουφόν το βράδυ της Τετάρτης (29/10) κόντρα στην Τζένοα θα φορέσει τα γάντια των Μπιανκονέρι για 500η φορά και θα δει το όνομά του να περνάει στα βιβλιά της ιστορίας του κλαμπ.
Ο Τζίτζι -στην 14η σεζόν του στο Τορίνο- θα γίνει μόλις ο 4ος παίκτης που σπάει το φράγμα των 500 εμφανίσεων με την Vecchia Signora και -αφού είναι δεδομένο ότι θα παίξει για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια- θα αφήσει πίσω τους θρύλους του συλλόγου, Τζουζέπε Φουρίνο (528) και Γκαετάνο Σιρέα (552). Στο Νο1 της σχετικής λίστας βρίσκεται ο μεγάλος, Αλεσάντρο Ντε Πιέρο, που έχει παίξει σε 705 παιχνίδια.
Ο capitano της Γιούβε και της Εθνικής Ιταλίας βρίσκεται σταθερά κάτω από τα δοκάρια των Μπιανκονέρι από το 2001, μετά τη μετακίνησή αξίας 51 εκατ. ευρώ από την Πάρμα, μεταγραφή που είναι μέχρι σήμερα η ακριβότερη ever για τερματοφύλακα.
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο 4-0 σε βάρος της Βενέτσια στις 26 Αυγούστου του 2001 σε ένα ματς στο οποίο Νταβίντ Τρεζεγκέ και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο πέτυχαν από δύο γκολ. Ο Μπουφόν γιόρτασε τη συμπλήρωση 100 αγώνων με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (1-2) στην Ριζούπολη το 2003, ενώ οι 200 είχαν πικρή γεύση αφού ήρθαν στην ήττα 2-0 από την Αρσεναλ στα προημιτελικά του Champions League.
Αφού έφτασε τις 200 με αντίπαλο την Κιέβο το 2009, ο Τζίτζι συμπλήρωσε 400 κόντρα σε άλλη μία αγγλική ομάδα, με τους Μπιανκονέρι να κάνουν δυναμικό fightback από 2-0 σε 2-2 με αντίπαλο την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 19 Σεπτεμβρίου του 2012.
Αν η Γιουβέντους νικήσει την Τζένοα στο «Μαράσι» η γιορτή θα είναι διπλή για τον Μπουφόν αφού πέρα από τις 500 συμμετοχές θα φτάσει και τις 300 νίκες στην Serie A.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/664909/tzitzi-mpoyfon-o-thrylos-poy-spaei-ta-konter

Θα τα... έχει 500 ο Μπουφόν!

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν γράφει ιστορία κόντρα στη Τζένοα καθώς θα συμπληρώσει το μυθικό νούμερο των 500 αγώνων με τη φανέλα της Γιουβέντους.
Αγώνας με ιστορική σημασία είναι για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν αυτός της Τετάρτης κόντρα στη Τζένοα στο "Λουίτζι Φεράρις" (για την εμβόλιμη 9η αγωνιστική της Serie A) καθώς θα υπερασπιστεί για 500η συνολικά φορά την εστία της Γιουβέντους.
ADVERTISEMENT

Για αυτό έγραψε στο Twitter: «Το επόμενο ματς με τα ασπρόμαυρα θα είναι το 500ο για μένα και για να το γιορτάσω θα φορέσω αυτό το ξεχωριστό περιβραχιόνιο του αρχηγού».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664896/tha-ta-ehei-500-o-mpoyfon-pic

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στην εθνική ο Τέβες!

Η επιστροφή του Κάρλος Τέβες, μετά από τρία χρόνια, στην εθνική Αργεντινής είναι γεγονός.
Από τον προηγούμενο μήνα τα αργεντίνικα ΜΜΕ προανήγγειλαν την επιστροφή του «Απάτσι» και ο Τάτα Μαρτίνο την επισημοποίησε τώρα, ανακοινώνοντας ότι ο επιθετικός της Γιουβέντους είναι ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν για τα φιλικά με Κροατία (12/11 στο Λονδίνο) και Πορτογαλία (18/11 στη Μαδρίτη). Στην Αλμπισελέστε ο Τέβες θα έχει... παρέα και τον συμπαίκτη του στους Μπιανκονέρι, Ρομπέρτο Περέιρα.
ADVERTISEMENT

Η επιστροφή του Τέβες, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του αφού αποκαλείται «ο πρωταθλητής του λαού» επειδή ποτέ δεν ξέχασε τις γειτονιές στις οποίες μεγάλωσε ενώ πριν το Μουντιάλ είχε γίνει και... διαδήλωση στο Μπουένος Άιρες για να μπει στην αποστολή αλλά ο Σαμπέγια τον είχε αγνοήσει. Με τις ευκαιρίες που έχασε η Αργεντινή στον τελικό, μάλλον το μετάνιωσε...
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664755/stin-ethniki-o-teves

Υπέγραψε ο Πογκμπά

Η ανανέωση του συμβολαίου του Πολ Πογκμπά με την Γιουβέντους είναι και επίσημη πλέον, μετά την ανακοίνωση του ίδιου.
Ο Μπέπε Μαρότα είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι η συμφωνία για νέο συμβόλαιο ως το 2019 είναι οριστική και αυτό επιβεβαιώθηκε και τυπικά από τον ίδιο τον Γάλλο μέσο. «Μόλις υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο με την Γιουβέντους. Ευχαριστώ τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και τους τιφόζι για την υποστήριξη», έγραψε ο Πογκμπά στο twitter, ποστάροντας και την φωτό από την υπογραφή του συμβολαίου.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664750/ypegrapse-o-pogkmpa

Ολυμπιακός για Τζιοβίνκο!

ΟΙ Ιταλοί βάζουν στη λίστα του Ολυμπιακού τον Τζιοβίνκο τονίζοντας πως θα τους απασχολήσει έντονα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.
Υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Οπως αναφέρουν, ο διεθνής φορ της Γιουβέντους έχει μπει για τα καλά στη λίστα των Πειραιωτών, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη «Μεγάλη Κυρία». Ο 27χρονος επιθετικός επιθυμεί να μείνει στο Τορίνο, όχι όμως και η Γιουβέντους. Ετσι, ο Τζιοβίνκο φέρεται να μελετά από τώρα κι άλλες προτάσεις, με ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ να τον βολιδοσκοπούν.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664714/olympiakos-gia-tziovinko

Νοκ άουτ ο Εβρά

Εκτός δράσης για ένα μήνα, λόγω μυικού προβλήματος, θα μείνει ο Πατρίς Εβρά όπως ανακοίνωσε η Γιουβέντους.
Ο Γάλλος αριστερός μπακ τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και στο Τορίνο περίμεναν τις εξετάσεις της Δευτέρας για να ξέρουν τι ακριβώς γίνεται. Τα αποτελέσματα, τελικά, έδειξαν πρόβλημα στον αριστερό μηρό και οι Μπιανκονέρι ανακοίνωσαν ότι θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 30 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μένει μόνο με τον Κουάντβο Ασαμόα για την αριστερή πλευρά, με τον Ρομπέρτο Περέιρα πλέον να υπολογίζεται και για αυτή την θέση αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος στο ρόστερ.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664667/nok-aoyt-o-evra

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Γιουβέντους - Παλέρμο 2-0

Ο Χιλιανός επέστρεψε στα γκολ, ο Ισπανός πέτυχε το πρώτο φετινό και η Γιουβέντους με το χαλαρό 2-0 επί της Παλέρμο πήγε στο +3 από την Ρόμα.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό πριν λίγες μέρες έκανε βαρύ το κλίμα γύρω από την Γιουβέντους και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι περίμενε να δει μια αντίδραση κόντρα στην Παλέρμο. Οι Μπιανκονέρι, τελικά, έκαναν αυτό που έπρεπε και πήραν το τρίποντο, εκμεταλλευόμενοι έτσι και το 0-0 της Ρόμα με την Σαμπντόρια το Σάββατο, πετυχαίνοντας την 23η σερί νίκη στο Juventus Stadium!
ADVERTISEMENT

Η Γιούβε δεν μπήκε τόσο δυνατά στον αγώνα όσο θα περίμεναν οι οπαδοί της, με συνέπεια η Παλέρμο να μην απειληθεί στο πρώτο 20λεπτο, πέραν μιας κεφαλιάς του Γιορέντε. Το πρόβλημα για την ομάδα του Αλέγκρι, που κινδύνεψε σε μια κεφαλιά του Βάσκες μετά από εκτέλεση κόρνερ, ήταν η -για ακόμη μία φορά- κακή απόδοση του Πίρλο που δεν επέτρεπε στους Τορινέζους να βρουν ρυθμό αλλά η λύση βρέθηκε. Στο 32' ο Περέιρα έκλεψε στο χώρο του κέντρου, ο Τέβες έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Βιδάλ, που ερχόταν από αριστερά, για να γίνει το 1-0 με το πλασέ του Χιλιανού.
Το ματς ήταν πιο απλό στο δεύτερο μέρος για τους Μπιανκονέρι αφού το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση και οι παίκτες του Αλέγκρι έψαξαν το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Μπορούσαν να το βάλουν οι Βιδάλ και Μαρκίζιο, δεν το έκαναν αλλά στο 64' το 2-0 ήρθε από την κεφαλιά του Γιορέντε μετά από κόρνερ του Πίρλο. Αυτό ήταν και το πρώτο φετινό γκολ του Ισπανού, τον οποίο η Γιουβέντους χρειάζεται για τη συνέχεια σε Ιταλία και Ευρώπη.
Ο Αλέγκρι ξεκούρασε παίκτες με τις αλλαγές του, οι τιφόζι στην Curva Sud αποθέωναν τον Γιουβεντίνο Εντσο Μαρέσκα που μπήκε στο ματς για την Παλέρμο και ο Τζιοβίνκο έψαχνε ως το τέλος το γκολ αλλά στο 89' σημάδεψε το δοκάρι του Σορεντίνο με καλό σουτ εκτός περιοχής.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Περέιρα (52' Λιχτστάινερ), Βιδάλ, Πίρλο (65' Πογκμπά), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Γιορέντε, Τέβες (79' Τζιοβίνκο).
Παλέρμο (Μπέπε Ιακίνι): Σορεντίνο, Μουνιός, Γκονζάλες, Αντέλκοβιτς, Πιζάνο, Μπολτσόνι, Ριγκόνι (74' Μαρέσκα), Μπαρέτο (59' Μπελότι), Φεντάλ, Βάσκες (80' Κουέισον), Ντιμπάλα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664337/gioyventoys-palermo-2-0-vid

Στα «μαχαίρια» Γιουβέντους και Ίντερ

Πόλεμος δηλώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους προέδρους της Γιουβέντους και της Ίντερ αναφορικά με το πρωτάθλημα του 2006.
Πολύ πριν οι δυο ομάδες τεθούν αντιμέτωπες στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε το ντέρμπι ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ίντερ.
Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις Αντρέα Ανιέλι που αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της σεζόν 2006 το οποίο κατέκτησε η Γιουβέντους αλλά κατέληξε στην Ίντερ μετά το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.
Ο πρόεδρος τον «νερατζούρι», Ερίκ Τοχίρ με μια δήλωση που μάλλον αποσκοπεί στο να πάρει τον κόσμο στο πλευρό του τα «έχωσε» για τα καλά στη «Μεγάλη Κυρία».
«Η Ίντερ διαπιστώνει πως υπάρχει για άλλη μια φορά προσπάθεια από τον πρόεδρος της Γιουβέντους, κ.Ανιέλι να αποσιωπήσει γεγονότα και να αλλάξει την ιστορία. Δυστυχώς για αυτόν και για όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο το 2006 ήταν μια τραγική χρονιά στην οποία το πρωτάθλημα απονεμήθηκε στην Ίντερ από την Ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στη Σέριε Βόπως και η φήμη της. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να διαφοροποιήσει γεγονότα και να ξεχνά».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/10/25/sta-maxairia-giouventous-kai-inter/

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αλέγκρι: «Υπερβολική η κριτική για την ήττα από τον Ολυμπιακό»

Η ήττα από τον Ολυμπιακό έφερε γκρίνια στην Γιουβέντους και ο Μασιμιλιάνο Αλέκγρι τόνισε ότι είναι αδικαιολόγητη τετοια κριτική στην ομάδα του.
Η Γιουβέντους ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό και η ομάδα του Αλέγκρι δέχτηκε έντονη κριτική. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας απάντησε τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται τέτοια κριτική η ομάδα του.
ADVERTISEMENT

«Την Τετάρτη ήταν βασικοί τρεις παίκτες που ξεκίνησαν προπονήσεις πριν από 40 μέρες. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν είχα στην διάθεσή μου αρκετούς ποδοσφαιριστές λόγω των υποχρεώσεων τους με τις εθνικές ομάδες, κάτι βέβαια που είναι θετικό γιατί δείχνει ότι έχω ταλαντούχους παίκτες στην διάθεσή μου», ανέφερε αρχικά ο Αλέγκρι για να προσθέσει στη συνεχεια για την κριτική που δέχτηκαν οι «μπιανκονέρι».
«Νομίζω ήταν αδικαιολόγητη η κριτική. Δεχτήκαμε ένα γκολ στην Αθήνα από μια χαμένη μπαλιά στο χώρο του κέντρου ενώ επιτεθήκαμε καλά. Έχουμε κάθε πιθανότητα να προπριθούμε ενώ μαθηματικά μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Θα αναλύσουμε την ήττα γιατί δεν αγωνιστήκαμε καλά και δεν είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, 45 λεπτά στην Αθήνα δεν δικαιολογούν τέτοια σκληρή κριτική».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/664032/alegkri-ypervoliki-i-kritiki-gia-tin-itta-apo-ton-olympiako

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γιουβέντους : «Έδεσε» Πογκμπά ως το 2019

Στοπ στις ορέξεις, στις ορέξεις των επίδοξων μνηστήρων έβαλε η Γιουβέντους, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Πολ Πογκμπά, για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών ως το 2019.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, κράτησαν αρκετό. Η κατάληξη ήταν θετική και για τις δύο πλευρές. Η μεν Γιουβέντους [ήρε την υπογραφή του ποδοσφαιριστή, ο δε Πογκμπά, ένα συβόλαιο με διπλασίες ετήσεις απολαβές.
Ως τώρα ο Πογκμπά εχει ετήσιες απολαβές περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ τώρα οι αποδοχές του, θα εκτοξευτούν στα 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, που μετακόμισε στο Τορίνο το 2012 αποχωρώντας από τη Γιουνάιτεντ, μετρά ήδη 97 συμμετοχές, 15 γκολ και 18 ασίστ με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας».
Πηγή http://www.onsports.gr/Podosfairo/Eyrwph/Italia/item/438682-Gioyventoys-Edese-Pogkmpa-os-to-2019

«Αντιπαθητική Γιούβε, τρελός Μοράτι, ρεκόρ εσόδων»

Ο Αντρέα Ανιέλι για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα.
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, που φέρεται να είναι έξαλλος με την ομάδα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην καθιερωμένη γενική συνέλευση των μετόχων, που έγινε την Παρασκευή στο Τορίνο. Μετά το τέλος της συνέλευσης μάλιστα, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, ο Ανιέλι δέχθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε σε αγωνιστικά, οικονομικά αλλά και την οριστική αποχώρηση του Μάσιμο Μοράτι από την Ιντερ.
ADVERTISEMENT

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Ανιέλι.
Για τα έσοδα της Γιουβέντους: «Η καθημερινή δουλειά όλων όσων εργάζονται στη Γιουβέντους από οποιοδήποτε πόστο -και τους οποίους δεν μπορώ να συγχαρώ έναν-έναν γιατί μιλάμε για 300 άτομα- έχει ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από χρόνια να κλείσουμε το οικονομικό έτος με κέρδη. Τα έσοδα μας έφτασαν στα 315,8 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό και ειδικά όσοι πιστέψαμε από την αρχή σε αυτό το νέο πλάνο που χαράξαμε».
Για την 4η θέση της Ιταλίας στη βαθμολογία της UEFA: «Η Γιουβέντους είναι ένα από τα 10 κορυφαία κλαμπ του πλανήτη. Παρ' όλα αυτά, αυτή την στιγμή είμαστε αρκετά πίσω από τους αντιπάλους μας στην Ευρώπη λόγω των περιορισμών του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ, για παράδειγμα, έχει κύριο χορηγό που δραστηριοποιείται στην Ασία, την Αφρική και τη μέση Ανατολή, όχι στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει την δυναμική της Premier League, ένα πρότζεκτ που άρχισε πριν 15 χρόνια. Εμείς, ως Γιουβέντους, θέλουμε να δουλέψουμε με όλη την Serie A για να βελτιωθεί η κατάσταση. Το καλοκαίρι όμως, στις εκλογές της ομοσπονδίας, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί η Β ομάδα για κάθε σύλλογο, θα πρέπει να μοιράζονται πιο δίκαια τα λεφτά από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, θα πρέπει να γίνουν πολλά. Πριν 20 χρόνια η Ισπανία, η Αγγλία και η Γερμανία έβλεπαν την Ιταλία ως παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα μας έχουν προσπεράσει όλοι και προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την 4η θέση στη βαθμολογία της UEFA».
Για το θέμα των γηπέδων: «Χρειαζόμαστε νέα γήπεδα για όλες τις ομάδες, το έχω πει πολλές φορές. Η Γιουβέντους έχει πλέον πληρότητα, κατά μέσο όρο, 95% στο Juventus Stadium και είναι είδηση όταν ένα ματς δεν είναι sold out. Στα άλλα γήπεδα της Serie A η πληρότητα είναι κάτω από το 50%. Η Γιουβέντους προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με την Ευρώπη αλλά δεν θα πετύχουμε όσα θέλουμε αν δεν βελτιωθεί συνολικά το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει. Είναι απλό. Πριν πολλά χρόνια ο δημοσιογράφος Σάιμον Κούπερ έγραψε ένα βιβλίο, το «Football Against The Enemy», στο οποίο έλεγε ότι όταν ένας Αγγλος οπαδός θέλει να δει το καλύτερο, κάνει ένα ταξίδι για την Ιταλία γιατί εκεί παίζουν οι καλύτεροι παίκτες, εκεί ο Τύπος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, εκεί λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ακόμη και ο καιρός είναι πολύ καλύτερος από τον αγγλικό. Αυτή ήταν η Serie A πριν 20 χρόνια. Τώρα;».
Για το γενικότερο κλίμα που υπάρχει εναντίον της Γιουβέντους από τα ΜΜΕ και τις άλλες ομάδες: «Κάποτε ο Τραπατόνι είχε πει ότι όταν άρχιζε το πρωτάθλημα η ομάδα αισθανόταν ότι η υπόλοιπη Ιταλία δεν ενδιαφερόταν για το ποιος θα κατακτήσει το Scudetto, αρκεί αυτή η ομάδα να μην ήταν η Γιουβέντους. Αυτή είναι η ιστορία μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτή. Είμαστε υπερήφανοι επειδή ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντιπαθητικοί! Είμαστε 14 εκατομμύρια Γιουβεντίνοι στην Ιταλία, δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα αλλά πρέπει να είμαστε όλοι, από τα VIP μέχρι και την Curva, ενωμένοι δίπλα στην ομάδα».
Για το αν λείπει η ένταση του Αντόνιο Κόντε από την ομάδα: «Ο προπονητής είναι πάντα πολύ σημαντικός σε μια ομάδα αλλά δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να νικήσεις. Το προπονητικό τιμ έχει διαφορετική προσωπικότητα και την σεβόμαστε, όλοι πρέπει να την σέβονται».
Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιντερ με την αποχώρηση του Μάσιμο Μοράτι: «Στον Μοράτι αναγνωρίζω, όπως όλοι μας, την τεράστια αγάπη του για την Ιντερ. Και μια τεράστια αγάπη μπορεί να σε οδηγήσει σε τρέλες, όπως για παράδειγμα να δεχθείς ως δικό σου ένα πρωτάθλημα που δεν κατέκτησες ποτέ... Χάνουμε, πάντως, μια προσωπικότητα που αγαπάει το ποδόσφαιρο και την ομάδα του».
Για όσα ειπώθηκαν μετά το Γιουβέντους-Ρόμα: «Αρκετά με το Γιούβε-Ρόμα. Οπως είπε και ο Γκαρσία, το γήπεδο λέει πάντα την αλήθεια».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663849/antipathitiki-gioyve-trelos-morati-rekor-esodon

Ο Ανιέλι ζήτησε και πήρε φανέλα του Σπανούλη

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι ζήτησε και πήρε μία φανέλα του Βασίλη Σπανούλη.
Η Γιουβέντους έφυγε νικημένη από τον Ολυμπιακό, αλλά ο πρόεδρος της Αντρέα Ανιέλι είχε ένα πολύτιμο δώρο στις αποσκευές του. Σε συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του συλλόγου ζήτησε μία υπογεγραμένη φανέλα του Βασίλη Σπανούλη τον οποίον θαυμάζει. Άμεσα η επιθυμία του διευθετήθηκε και έτσι η «ερυθρόλευκη» φανέλα του αρχηγού της ομάδας μπάσκετ μπήκε στις αποσκευές του Ανιέλι.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/basketball/article/663410/o-anieli-zitise-kai-pire-fanela-toy-spanoyli

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μότζι: «Εκτός φόρμας ο Πίρλο, αρκετά κακή η Γιουβέντους»

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λουτσιάνο Μότζι... χτύπησε με δηλώσεις του στην Ιταλία κατακεραυνώνοντας Γιουβέντους και Πίρλο!
Ο Μότζι μιλώντας στα ιταλικά media επέρριψε ευθύνες σε τεχνικό τιμ και Πίρλο για την εικόνα της Γιουβέντους. «Βλέποντας τον Πίρλο νιώθω πως είναι σαν να παίζει αλλά δεν το κάνει. Είναι φανερό πως είναι εκτός φόρμας. Όσο για το ματς η Γιουβέντους άφησε την αντίπαλό της για 45 λεπτά να κάνει το παιχνίδι της και μετά αποφάσισε να μπει στην λογική του αγώνα. Παρόλα αυτά άξιζε την ισοπαλία. Όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο Ρομπέρτο, έκανε θαύματα κάτω από τα δοκάρια. Συνολικά πάντως η Γιουβέντους δεν έπαιξε τόσο καλά. Ήταν αρκετά κακή και γι' αυτό φταίνε όλοι στην ομάδα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663407/motzi-ektos-formas-o-pirlo-arketa-kaki-i-gioyventoys

Ο Φάμπιο Γκρόσο στο Gazzetta.gr!

Ο προπονητής της ομάδας Νέων της Γιουβέντους και πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ιταλίας το 2006, μιλάει στο gazzetta.gr!
Την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν άνθρωπο που έχει γράψει την δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ιταλίας, είχαμε στο ματς των ομάδων Νέων του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους. Το gazzetta.gr βρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Ρέντη και μίλησε με τον Φάμπιο Γκρόσο, τον προπονητή, πλέον, των Νέων της Γιουβέντους, που με το δικό του πέναλτι το 2006 είχε χαρίσει το παγκόσμιο κύπελλο στην Ιταλία.
Ο Γκρόσο αναφέρθηκε στο παιχνίδι των ομάδων Νέων, στη δυναμική τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Γιουβέντους σε αυτό το επίπεδο, αλλά και στους δύο Έλληνες της «Μεγάλης Κυρίας» για τους οποίους μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια...
Φυσικά, ρωτήσαμε τον πρώην άσο της «Γιούβε» και της Εθνικής Ιταλίας για εκείνο το πέναλτι το 2006, όπως και για τους... μεγάλους του Ολυμπιακού και της Γιουβέντους, αλλά ο Ιταλός αρνήθηκε ευγενικά να μιλήσει για κάτι άλλο πέρα του αγώνα των Νέων. Το ίδιο ίσχυσε και όταν αναφερθήκαμε στον συμπαίκτη του στην Εθνική Ιταλίας και νυν προπονητή του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο.
Καλησπέρα κ. Γκρόσο. Είστε ευχαριστημένος από το 1-1 με τον Ολυμπιακό και την εικόνα της ομάδας σας;
«Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα του αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαι χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα».
Το επίπεδο τόσο της Γιουβέντους, όσο και του Ολυμπιακού σε αυτές τις ηλικίες πόσο καλό είναι;
«Είναι μια καλή ομάδα ο Ολυμπιακός μας έβαλε δύσκολα. Διαθέτουμε και εμείς μια καλή ομάδα και καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε αυτό το παιχνίδι. Οπότε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι».
Στην Γιουβέντους αγωνίζονται δύο Έλληνες, ο Τάσος Δώνης και ο Άλμπερτ Ρούσσος. Θα μας πείτε για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται πλέον;
«Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Έκαναν ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Και ο Τάσος και ο Άλμπερτ έχουν τις δυνατότητες και ελπίζω να κάνουν μια καλή καριέρα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663379/o-fampio-gkroso-sto-gazzettagr

«Σύμβολο για τη Γιούβε ο Πογκμπά»

Στο Τορίνο μέχρι το 2019 ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος επέκτεινε τη συνεργασία του για τρία ακόμα χρόνια και προκάλεσε τον ενθουσιασμό του Μπουφόν. «Θα γίνει σύμβολο» τόνισε ο αρχηγός.
Πογκμπά στο Τορίνιο μέχρι το 2019, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο πως η συμφωνία επιτεύχθηκε και ο Γάλλος διεθνής επέκτεινε τη συνεργασία του. Οι συζητήσεις με τη «Μεγάλη Κυρία» ήταν σε εξέλιξη, το κλίμα ήταν εξαιρετικό και το deal ολοκληρώθηκε. Η συμφωνία ήταν μέχρι το 2016, ωστόσο επεκτέθηκε για τρία χρόνια ακόμα με τον παίκτη να εισπράττει περίπου 4 εκατ. ετησίως. «Θα γίνει σύμβολο για την Γιουβέντους» ήταν το μήνυμα του Μπουφόν, ο οποίος πρόσθεσε: «Θα είναι εξαιρετικά νέα για όλους. Η Γιουβέντους με αυτή την κίνηση στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς όλους»
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663374/symvolo-gia-ti-gioyve-o-pogkmpa

Η συνάντηση της Γιούβε με τα παιδιά της!

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει φωτογραφίες και καταγράφει τις εντυπώσεις των παιδιών της ακαδημίας της Γιουβέντους στην Αθήνα, με τους ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ιταλίας, την παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Έκλεψαν την παράσταση Μπουφόν και Πογκμπά.
Το ραντεβού είχε κλειστεί μετά από συνεννόηση με τον επικεφαλής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Μπρούνο Σαβόνε και είκοσι τυχερά παιδιά από των ακαδημιών της Γιουβέντους στην Αθήνα, συνοδευόμενα από τον αρχιπροπονητή Κρίστιαν Μικόνο και τους συνεργάτες του, Αλέξανδρο Σταύρου και Ανδρέα Γιαννάκη, βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (21/10) στο ξενοδοχείο Hilton, όπου κατέλυσε η αποστολή της “γηραιάς κυρίας”.
ADVERTISEMENT

Το πούλμαν της Γιούβε έφτασε στο κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο γύρω στις 19.30, το ραντεβού με τα παιδιά των ακαδημιών της, την αποκλειστική διαχείριση των οποίων έχουν αναλάβει τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, ήταν προγραμματισμένο στις 20.30, έτσι ώστε να δώσουν το παρών τόσο ο αρχηγός, Τζιανλουίτζι Μπουφόν αλλά και ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που έπρεπε να παραστούν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του Champions League.
Παρά το ταξίδι και την κρισιμότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όλοι οι ποδοσφαιριστές των “μπιανκονέρι” συναντήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και υπέγραψαν αυτόγραφα στα παιδιά που αγωνίζονται στην ακαδημία της Γιουβέντους στην Αθήνα.
«Πολύ διαφορετικός από κοντά ο Πογκμπά!»
«Ήταν μία φανταστική εμπειρία να δεις από κοντά και να φωτογραφηθείς με τα ινδάλματά σου και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός που προπονούμαι στην ακαδημία της Γιούβε και μαθαίνω ποδόσφαιρο, με βάση τις προπονητικές μεθόδους που ακολουθεί η πρώτη ομάδα. Χάρηκα πολύ που γνώρισα τον αγαπημένο μου παίκτη, τον Πογκμπά, που από κοντά είναι πολύ διαφορετικός και πολύ πιο ψηλός, απ' ότι φαίνεται στην τηλεόραση. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν θετικά προσκείμενοι απέναντί μας, μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ζεστή διάθεση και δεν χάλασαν χατήρι σε κανέναν. Να φανταστείτε ότι παρ' ότι είμαι ο Ολυμπιακός, εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ με την Γιουβέντους, που στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Champions League, δεν υποστήριζα καμία ομάδα και δεν θα στενοχωριόμουν αν χάναμε!», είπε στο gazzetta.gr ο 14χρονος Κωνσταντίνος Θεοδωράκης-Καναβός, που ως μέλος του JuventusAthensΑcademy, ήταν ένας από τους 20 τυχερούς!
Φοβερή οργάνωση και οι 20 παίκτες με τα παιδιά!
«Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η οργάνωση του συλλόγου. Η αποστολή απαρτιζόταν από συνολικά 35 άτομα και ήταν πολύ θετικό για μας, ότι με απόφαση του κεντρικού γραφείου της ομάδας και οι 20 ποδοσφαιριστές, έδωσαν το παρών στην συνάντηση με τα παιδιά της ακαδημίας. Κάτι που συνήθως δε συμβαίνει σε τέτοιου είδους event, καθώς οι περισσότερες μεγάλες ομάδες στέλνουν 4-5 παίκτες! Έδωσαν μεγάλη προσοχή σε όλα τα παιδιά, υπέγραψαν αυτόγραφα και μπλούζες, ενώ για περίπου 15 λεπτά, δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να φωτογραφίζονται συνεχώς...», σχολίασε ο προπονητής Αλέξανδρος Σταύρου, που έβγαλε το καπέλο στον αρχηγό της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που ήταν εξαιρετικά φιλικός...
Υπόδειγμα συμπεριφοράς ο Μπουφόν, πλακατζήδες οι Πογκμπα και Βιντάλ!
«Είναι πραγματικός star, αλλά παράλληλα και gentleman και ξέρει καλά η σωστή συμπεριφορά, ειδικότερα απέναντι σε παιδιά που τον έχουν πρότυπο, είναι μέρος της δουλειάς του. Γι' αυτό και δεν το κάνει σαν αγγαρεία. Από 'κει και πέρα, πολύ φιλικοί και προσιτοί φάνηκαν ο Πίρλο, ο Κιελίνι αλλά και ο Βιντάλ με τον Πογκμπά, που έκαναν αρκετό χαβαλέ. Όλοι τους ενημερώθηκαν και άκουσαν με ικανοποίηση ότι τα παιδιά των ακαδημιών της Γιουβέντους στην Ελλάδα, ακολουθούν από πολύ μικρή ηλικία τις προπονητικές μεθόδους που διδάσκονται και στο Βινόβο (σ.σ.: το προπονητικό κέντρο της “βέκια σινιόρα”) και πέρα από τους μικρούς που ξετρελάθηκαν, δεν σας κρύβω ότι ήταν μία διδακτική εμπειρία και για μας τους προπονητές, που είδαμε τόσα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου να σέβονται τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και να ακολουθούν με υποδειγματική πειθαρχία τους κανόνες της.», κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663361/i-synantisi-tis-gioyve-me-ta-paidia-tis-pics

Καναβάρο: «Δεν είναι αυτή η Γιουβέντους»

Ο Φάμπιο Καβαβάρο δεν δίστασε να κάνει κριτική στη Γιουβέντους για την ήττα της στο Καραϊσκάκη, τονίζοντας πως έλειψε το θάρρος από την "Κυρία".
Ο άλλοτε άσος της πρωταθλήτριας Ιταλίας μίλησε στο «Sportmediaset» για τη χθεσινή αναμέτρηση των Πειραωτών με τη Γιουβέντους και στάθηκε στο γεγονός πως οι "μπιανκονέρι" δεν ήθελαν να ρισκάρουν.
ADVERTISEMENT

«Από τη Γιουβέντους έλειψε το θάρρος στο πρώτο μέρος για να προσπαθήσει να πάρει το ματς. Δεν ήθελε να ρισκάρει στο πρώτο ημίχρονο», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Προσπάθησε μόνο προς το τέλος του αγώνα και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Αυτή όμως δεν είναι Γιουβέντους»
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663257/kanavaro-den-einai-ayti-i-gioyventoys

Κιελίνι: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε

Άδικη θεωρεί την ήττα της Γιουβέντους από τον Ολυμπιακό ο Τζόρτζιο Κιελίνι καθώς η ομάδα του έχασε πολλές ευκαιρίες.
Ο Ιταλός αμυντικός τόνισε: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Στο τελευταίο ημίωρο χάσαμε τόσες ευκαιρίες, που φαινόταν σαν το γκολ να είναι στοιχειωμένο για μας. Πρέπει να αναλύσουμε τι έφταιξε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το κακό πρώτο ημίχρονο, όπου κάναμε ό,τι είχαμε πει πως δεν πρέπει να κάνουμε, όπως το να δεχόμαστε αντεπιθέσεις. Είναι κρίμα, γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μας προβληματίσει με άλλον τρόπο και περιμέναμε πως θα έπαιζε έτσι», δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός των «μπιανκονέρι».
ADVERTISEMENT

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του, ανέφερε: «Εξακολουθούμε να έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αλλά δεν περιμέναμε να είναι έτσι η κατάσταση μετά τα τρία πρώτα ματς και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Μας έλειψε η τύχη, αλλά κάναμε και λάθη για τα οποία πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663253/kielini-den-axizame-na-hasoyme

Ο ιταλικός Τύπος για το Ολυμπιακός - Γιουβέντους

Η ήττα της Γιουβέντους από τον Ολυμπιακό είναι πρώτο θέμα στις ιταλικές εφημερίδες οι οποίες στέκονται στην άσχημη εικόνα των «μπιανκονέρι», αλλά και στον Ρομπέρτο.
Gazzetta Dello Sport: «Ελληνικό… κρίμα. Η Γιουβέντους έχασε στην Αθήνα από το γκολ του Κασάμι και τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο. Άργησε να ξυπνήσει, πολιόρκησε τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε και πάλι στην Ευρώπη. Πλέον η κατάσταση έχει γίνει περίπλοκη».
Tuttosport:«Στοιχειωμένη! Τρελό νοκ άουτ για τη Γιουβέντους στην Αθήνα. Αγνώριστη και πάλι στο Champions League, έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο και στη συνέχεια έχασε μια σειρά από απίστευτες ευκαιρίες».
Corriere Dello Sport: «Εφιάλτης στην Ευρώπη για τη Γιούβε. Μια ακόμη ήττα μετά τη Μαδρίτη. Πλέον η κατάσταση για την πρόκριση έχει γίνει δύσκολη. Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο και μετά φουλ επίθεση με πολλές χαμένες ευκαιρίες».
La Stampa: «Κι άλλη ήττα για τη Γιούβε. Η πρόκριση στους ‘16’ σε κίνδυνο. Οι ‘μπιανκονέρι’ έχασαν στην Αθήνα από τον Ολυμπιακό, με τον τερματοφύλακα των Ελλήνων να αποσοβεί την ισοφάριση».
Metro: «Δύσκολα τα πράγματα. Η Γιουβέντους έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο κι έχασε στην Αθήνα από τον Ολυμπιακό».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663246/o-italikos-typos-gia-olympiakos-gioyventoys

Ο Μοράτα δεν ξέχασε τον Μίτσελ

Ο Αλβάρο Μοράτα όσα χρόνια και εάν περάσουν δεν λησμονεί τον Μίτσελ και τα όσα του οφείλει για την καριέρα του, κάτι που φάνηκε και μετά τον αγώνα με την Γιουβέντους.
Όπως σας σημειώσαμε πριν ο άσος της Γιουβέντους χαιρέτησε και συνεχάρη τους πιο πολλούς Ισπανόφωνους του Ολυμπιακού μετά την λήξη του αγώνα (σ.σ. όπως τους Ρομπέρτο, Μποτία και Τσόρι). Φρόντισε όμως να κάνει και το ίδιο και με τον Μίτσελ τον οποίο δεν λησμονεί για το μερίδιο που έχει στην ανοδική του πορεία από ένα σημείο και μετά. Χάρις στον Μίτσελ ο Μοράτα βρέθηκε στην Ρεάλ για να πρωταγωνιστεί τώρα με την Γιουβέντους. Και ο ερυθρόλευκος κόουτς από την πλευρά του πάντως μνημονεύει διαρκώς τον Μοράτα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663229/o-morata-den-xehase-ton-mitsel

«Υπόκλιση» Μπουφόν σε Ρομπέρτο και αναγνώριση σε Αμπιντάλ

Ο Τζίτζι Μπουφόν αγκάλιασε θερμά τον Ρομπέρτο συγχαίροντάς τον για τις αποκρούσεις του και έδειξε το πόσο αναγνωρίζει Αμπιντάλ και Μήτρογλου.
Ο Μπουφόν δεν είναι τυχαίος κίπερ. Ποτέ του δεν ήταν. Ο αρχηγός της Γιουβέντους όταν κάνει κάποια κίνηση ή δηλώνει το παραμικρό επικρατεί ένας μικρός... χαμός διότι είναι μία μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Έχει λοιπον την αξία της η ενέργειά του να σπεύσει να αγκαλιάσει τον Ρομπέρτο μετά τον αγώνα και να τον συγχαρεί θερμά για την εμφάνισή του. Ίδια κίνηση έκανε και με τον Αμπιντάλ και τον Μήτρογλου δείχνοντας το πόσο πολύ τους εκτιμά. Όσο για τις τοποθετήσεις του; Αντί να ψάξει για δικαιολογίες τόνισε πως σε ένα μέρος του αγώνα και ειδικά στο Α' ημίχρονο η ομάδα του δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663228/ypoklisi-mpoyfon-se-romperto-kai-anagnorisi-se-ampintal

Αλέγκρι: «Κάναμε δώρο το Α' μέρος»

Ο Μάσιμο Αλέγκρι ανέλαβε τις ευθύνες του και αναγνώρισε πως η Γιουβέντους έκανε... δώρο το Α' μέρος.
Ο Αλέγκρι είπε στην συνέντευξη Τύπου για:
Το γεγονός πως άργησε να μπει στο ματς και τον ρυθμό (σ.σ. ερώτηση Ιταλού): Κάναμε δώρο το πρώτο μέρος. Κάναμε πολλά τεχνικά λάθη. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ καλά και έφυγε στην κόντρα επίθεση. Στο Β' παίξαμε πιο καλά. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Είμαστε στεναχωρημένοι αλλά έχουμε ακόμα 3 ματς για την πρόκριση.
Την ατάκα του Μπουφόν πως κάποιοι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών: Σε όλο το Α' μέρος η ομάδα ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Όλοι και κυρίως εγώ. Παίρνω την ευθύνη. Στην επανάληψη μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά δεν το κάναμε.
Το πόσο στοίχισε τελικώς ότι έπαιξε ο Πίρλο: Πίστευα πως θα βοηθούσε οργανωτικά αλλά η πίεση του Ολυμπιακού δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ότι θέλουμε πάνω σε αυτό. Δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό.
Το ότι είναι δική του ευθύνη και το εάν θεωρεί πως έκανε λάθος σήμερα: Όχι δεν έκανα λάθος για την ομάδα και το πως την κατέβασα. Ίσως είπα κάτι λάθος. Τεχνικά κάναμε λάθη. Διανύσαμε 2 καλούς μήνες. Το Σάββατο ίσως να ήταν ο κώδωνας του κινδύνου για αυτό που έγινε σήμερα.
Το εάν προλαβαίνει και μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και να περάσει: Είναι πιθανό. Έστω και εάν χάσαμε δύο ματς. Πιστεύω στην πρόκριση.
Το πως χάθηκε το Α' μέρος και το εάν ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που περίμενε: Όχι εκείνο που έγινε ήταν ότι περίμενα. Ότι θα πίεζε ο Ολυμπιακός και θα έβγαινε στην κόντρα επίθεση. Αυτό δεν έγινε και σε μία επίθεση του Ολυμπιακού δεχθήκαμε το γκολ.
Το εάν θεωρεί πως από αύριο θα βρει μία πιο ανεβασμένη Γιουβέντους ή έναν σύλλογο με πεσμένο ηθικό: Από αύριο πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο Ολυμπιακός αν και αναγκαστικά θα ανοίξει ξανά μετά από 15 αγώνες. Επόμενο ματς είναι με την Παλέρμο. Δεν θεωρώ πως θα πέσει το ηθικό μας. Αντίθετα θα βρούμε τα κίνητρα να συνεχίσουμε.
* Ο Αλέγκρι δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους Ιταλούς και ενώ ήδη στον Τύπο της χώρας υπάρχει μεγάλη... μουρμούρα για αυτόν και την ομάδα. Αντίστοιχα στον Μίτσελ έγιναν λίγες ερωτήσεις από Ιταλούς.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/663182/alegkri-kaname-doro-meros

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μαρκίζιο: «Δέος στο Καραϊσκάκη»

Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο αναφέρθηκε στην καυτή έδρα του Καραϊσκάκη και τα συναισθήματα που προκαλεί.
Ο μέσος της Γιουβέντους μιλώντας για τον Ολυμπιακό στον ιταλικό Τύπο υποστήριξε σχετικά: «Τώρα εμείς κοιτάμε μπροστά (σ.σ. μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Σασουόλο). Για εμάς υπάρχει μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι μία άλλη ομάδα με τον κόσμο της. Προκαλεί δέος το γήπεδο Καραϊσκάκη όταν παίζεις εκεί».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662395/markizio-deos-sto-karaiskaki

Περιήγηση στον αγωνιστικό χώρο αντί για προπόνηση

H Γιουβέντους θα προπονηθεί επί ιταλικού εδάφους το πρωί της Τρίτης και έτσι πριν την συνέντευξη Τύπου στο Καραϊσκάκη θα κάνει μία περιήγηση στους χώρους του γηπέδου.
Ο Αλέγκρι είναι εκείνος που -όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα- μαζί με τον Μπουφόν θα εκπροσωπήσει την Γιουβέντους στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ιταλός τεχνικός έχει προγραμματίσει προπόνηση για το πρωί της Τρίτης με την άφιξη της ομάδας να είναι προγραμματισμένη για λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Η Γιουβέντους που θα μείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πριν την απογευματινή συνέντευξη αντί για προπόνηση θα περιηγηθεί στους χώρους του φαληρικού γηπέδου. Ο Μάσιμο Αλέγκρι με τους παίκτες του θα κάνουν μία αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, το οποίο θα βοηθήσει και στις λήψεις από τηλεοπτικά δίκτυα της Ιταλίας. Ως προς το ματς των Πειραιωτών με τους Γιουβεντίνους υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψή του από media της Ιταλίας και όχι μόνο. Πάνω από 30 δημοσιογράφοι θα είναι από την γειτονική χώρα ενώ στο φαληρικό γήπεδο θα βρεθούν και εκπρόσωποι του Τύπου από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Σουηδία και Ολλανδία. Εκτός των άλλων στις κερκίδες του Καραϊσκάκη θα είναι για ακόμα έναν ευρωπαϊκό αγώνα ουκ ολίγοι μάνατζερ αλλά και σκάουτερ ομάδων.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662418/periigisi-ston-agonistiko-horo-anti-gia-proponisi

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λίπι: «Τέλος μετά την Κίνα»

Τέλος στην παρουσία του στους πάγκους θα βάλει ο Μαρτσέλο Λίπι όταν ολοκληρώσει την παρουσία του στην Κίνα όπως αποκάλυψε ο ίδιος.
«Θα σταματήσω να προπονώ μετά την Κίνα» είπε στην εκπομπή Gr Parlamento χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι να γίνει αυτό, είναι έτοιμος να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. «Πρέπει να πάρουμε έναν ακόμα πόντο, υπάρχουν δύο παιχνίδια». Ο πρώην τεχνικός των Γιουβέντους, Ιντερ, Νάπολι, Αταλάντα έχει κατακτήσει το Champions League σε Ευρώπη και Ασία όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με την Γιούβε έχει 13 τίτλους (5 Scudetti, 1 Coppa Italia, 4 Supercoppa, 1 Champions League, 1 ευρωπαϊκό super cup, 1 διηπειρωτικό).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662317/lipi-telos-meta-tin-kina

Η Γιουβέντους χάνει την ένταση του Κόντε

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τις σκέψεις ενός Ιταλού δημοσιογράφου που γράφει στο gazzetta για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.
Ο Massimo Callegari είναι αθλητικός δημοσιογράφος, που κάνει περιγραφή και σχολιασμό των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος και του Champions League στην ιταλική Mediaset, και γράφει στην ιταλική Gazzetta. Παρακολουθεί στενά τη Γιουβέντους στην διάρκεια των τελευταίων ετών, τόσο που να θεωρείται insider. Μέσα από τη συναναστροφή μας από την στιγμή της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Champions League μέχρι σήμερα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο πολύ ασχολείται η Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό και πόσο τον υπολογίζει ως αντίπαλό της όχι μόνο στο παιχνίδι της Τετάρτης αλλά γενικότερα στην διεκδίκηση της πρόκρισης.
Ζήτησα από τον Ιταλό δημοσιογράφο να μοιραστεί, με ένα σημείωμα για τους αναγνώστες του FourFourTwo by gazzetta τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης. Οπως θα διαπιστώσετε μέσα από τον λόγο ενός Ιταλού insider, η Γιουβέντους δεν βρίσκεται σε όσο καλή στιγμή δείχνει η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος. Ενδεχομένως η στιγμή να δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε το βράδυ της Τετάρτης στην πράξη, στην δράση.
Μετά από όλο αυτό που της συνέβη με το Calciopoli, η Γιουβέντους μπήκε σε μια μακρά περίοδο ανασυγκρότησης. Ο Αντόνιο Κόντε την ανακαίνισε. Κατάφερε να αναπαραστήσει το πνεύμα της Γιουβέντους, έφτιαξε μια απίστευτη ομάδα, με πολύ δυνατή ταυτότητα και νοοτροπία νικητή, που κατέκτησε τα 3 σερί Scudetti.
Ο περσινός αποκλεισμός στο Champions League από τη Γαλατάσαράι ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη λόγω του αποκλεισμού από την Μπενφίκα στο Europa League. Ο Κόντε είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής, οι προπονήσεις του ήταν γεμάτες ένταση, με μεγάλη έμφαση στη νοοτροπία και στην εφαρμογή των τακτικών ιδεών του. Πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν εξουθενωθεί από τον ρυθμό αυτής της δουλειάς, παρ' όλο που διαπίστωναν ότι ο Κόντε τους εξέλισσε και ατομικά μέσα από αυτή την πρόοδο της ομάδας. Με τον Αλέγκρι κάτι άλλαξε, είναι διαφορετική η κατάσταση. Είναι πιο χαλαρός προπονητής, ο οποίος αφήνει τους ποδοσφαιριστές ελεύθερους να ακολουθήσουν το ένστικτό τους στο τερέν. Κατά την άποψή μου αυτό έχει βγει σε καλό μέχρι τώρα, στην αρχή της σεζόν, αλλά μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ μακροπρόθεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σασουόλο η Γιουβέντους έπαιξε χαοτικό ποδόσφαιρο, με τον Πογκμπά στην πτέρυγα (!) και τον Λιορέντε εκτός.
Ο Λιορέντε είναι ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ο εκτελεστής που θα “αποφασίσει” ένα παιχνίδι μόνος του, έχει ανάγκη την δουλειά της ομάδας για να δείξει την ποιότητά του. Εχει αποδειχθεί χρήσιμος με μερικές ασίστ, αλλά δεν έχει πετύχει γκολ μέχρι τώρα και υποφέρει από τον ανταγωνισμό του Μοράτα. Δεν θα εκπλαγώ αν μείνει στον πάγκο την Τετάρτη ο Ισπανός. Τα ίδια συμβαίνουν και με τον Πίρλο. Είχε προβλήματα με τον Αλέγκρι στην Μίλαν, έχασε τον ρόλο του πλέι μέικερ και στη συνέχεια δεν δέχθηκε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Και οι δύο είπαν το καλοκαίρι ότι όλα αυτά δεν θα επηρεάσουν τη σχέση τους στη Γιουβέντους, αλλά στο ματς με τη Σασουόλο η απόδοση του Πίρλο ήταν πολύ φτωχή και γι' αυτό δεν αποκλείω να προτιμήσει ο Αλέγκρι τον Μαρκίζιο στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Στην άμυνα ο Κάσερες και ο Μπαρτσάλι είναι τραυματίες. Ο Βιντάλ είναι μεν έτοιμος να επιστρέψει στο τερέν αλλά είχε πολλά προβλήματα στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ακόμη παλεύει να ξαναβρεί τον περσινό εαυτό του, τον οποίο έχασε από τη στιγμή που έκανε την επέμβαση στο γόνατό του, πριν από το Μουντιάλ. Και έχει και θέματα πειθαρχίας. Υπάρχουν φήμες ότι του επέβαλαν πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ επειδή τον έπιασαν να νυχτοπερπατάει. Πάντως είναι πλέον ετοιμοπόλεμος, και πιστεύω ότι θα τον βάλει ο Αλέγκρι στο Καραϊσκάκη.
Η ενδεκάδα που περιμένω να δω, σε 3-5-2 είναι οι: Μπουφόν – Οκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι – Λιχστάινερ, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα – Μοράτα, Τέβες.
Η σεζόν είναι αποφασιστικής σημασίας στο Champions League για τη Γιουβέντους, αλλά είμαι επιφυλακτικός, διότι παρά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν είναι ευδιάκριτα κάποια προβλήματα. Οπως έχεις προσέξει, ο Τέβες και ο Πογκμπά τραβούν το κάρο μέχρι τώρα, είναι οι καλύτεροι παίκτες. Ο σχηματισμός έχει μείνει ίδιος, παρ' όλο που ο Αλέγκρι σχεδιάζει να παίξει με τέσσερις στην άμυνα και ακούει πολλούς στην Ιταλία να ισχυρίζονται ότι με το 3-5-2 δεν μπορεί μια ομάδα να επιτύχει πολλά στην Ευρώπη. Η Γουβέντους δεν αισθάνεται στο Champions League την αυτοπεποίθηση που έχει στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα χάνει σταδιακά την μεγάλη ένταση και τον ρυθμό που είχε με τον Κόντε, και παίζει λιγότερο θεαματικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν της. Οι οπαδοί της σκέφτονται ότι το τελευταίο ματς του ομίλου είναι στο Τορίνο με την Ατλέτικο, μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλή ένταση. Και σκέφτονται ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις αποτελεσματικά στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ήττα την Τετάρτη θα είναι μια πολύ δυνατή μπουνιά στο στομάχι της, και γι' αυτό η Γιουβέντους θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγει”.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/662308/i-gioyventoys-hanei-tin-entasi-toy-konte

Η απάντηση του Βιδάλ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αρτούρο Βιδάλ για την έντονη κριτική που δέχεται και ο ίδιος με δήλωσή του τόνισε ότι δουλεύει για να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
«Με αφορμή τις "πληροφορίες" που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, θα μου άρεσε να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα», ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωσή του και συμπλήρωνε:
ADVERTISEMENT


«Η σχέση μου με όλους στη Γιουβέντους είναι πολύ καλή. Οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ και οι διοικούντες μου έχουν εμπιστοσύνη κι εγώ έχω σ' εκείνους. Ο σύλλογος ποτέ δεν μου επέβαλε πρόστιμο. Οι πληροφορίες περί αυτού του θέματος είναι λανθασμένες και σε πολλές περιπτώσεις κακοπροαίρετες. Το γόνατό μου είναι πολύ καλά.
Με δουλειά και προσπάθεια θα επιστρέψω στην καλύτερη φυσική μου κατάσταση, αφού ανάρρωσα από μια εγχείρηση και δίχως να μπορέσω να λάβω μέρος σε όλη την προετοιμασία όπως οι συμπαίκτες μου. Είμαι αφοσιωμένος στο 100% τόσο στον σύλλογό μου όσο και στην εθνική μου ομάδα. Ελπίζω να μπορέσω να κατακτήσω τίτλους με αμφότερους αυτή τη σεζόν».
Καταλήγοντας, ο Βιδάλ τόνισε: «Ελπίζω με αυτά τα λόγια να έχω καταφέρει να πληροφορήσω σωστά όλους σας. Σίγουρα οι κακοπροαίρετοι θα συνεχίσουν να λένε ψέματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το σταματήσω. Αγκαλιές, Αρτούρο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662174/i-apantisi-toy-vidal

Μπονούτσι: «Στον Πειραιά με... φλόγα για τη νίκη»

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στο προσεχές ματς με τον Ολυμπιακό.
«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το ματς με τη Σασουόλο έπρεπε να το κερδίσουμε. Τέλος. Και πέρυσι στηn Φλωρεντία έπρεπε να κερδίσουμε, όμως χάσαμε. Τελικά αποδείχθηκε ότι εκείνο το ματς ήταν που μας έδωσε ώθηση για τον τίτλο αντί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι η ισοπαλία με τη Σασουόλο θα μας κάνει καλό 100%. Ένα βήμα προς τα πίσω, όμως είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Τώρα μας περιμένει ένας τελικός στο Champions League και θεωρώ ότι έρχεται την καταλληλότερη στιγμή. Θα πάμε στον Πειραιά με περισσότερη φλόγα από κάθε άλλο ματς. Φλόγια τη νίκη. Η Ατλέτικο έχασε εκεί. Εμείς έχουμε μόνο ένα στόχο σε αυτό το ματς. Να επιβληθούμε. Όπως πάντα να κερδίσει ο καλύτερος. Μέχρι τέλους, φόρτσα Γιουβέντους L.B.19», τόνισε σχετικά ο αμυντικός των Γιουβεντίνων.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662103/mponoytsi-ston-peiraia-me-floga-gia-ti-niki

Μοράτα ο αντί-Γιορέντε και το πλάνο Αλέγκρι

O Αλέγκρι ετοιμάζει τον Μοράτα ως αντί-Γιορέντε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ποιά τα επικρατέστερα πρόσωπα για το 3-5-2 στο Φάληρο.
Ένας Ισπανός στην θέση ενός άλλου Ισπανού. Ήτοι Μοράτα αντί Γιορέντε με τον Αλέγκρι να προσανατολίζεται να βάλει δίπλα στον Τέβες τον πρώην άσο της Ρεάλ. Το πρόβλημα τραυματισμού του Γιορέντε ωθεί τον προπονητή της Γιουβέντους στην επιλογή του Μοράτα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μπουφόν θα είναι κάτω από τα γκολπόστ με τριάδα μπροστά του στην άμυνα τους Μπονούτσι, Ογκμπόνα και Κιελίνι. Στον άξονα ο Πίρλο με τον Πογκμπά θα πλαισιωθούν με έναν εκ των Βιδάλ-Μαρκίζιο. Στα δύο άκρα θα είναι οι Ασαμόα και Λιχτστάινερ και επιθετικό δίδυμο οι Μοράτα και Τέβες. Ως προς τον Ολυμπιακό ο Αλέγκρι έχοντας εικόνα από τον πειραϊκό σύλλογο από 3-4 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη θα προχωρήσει και σε επιμέρους ανάλυση προς τους παίκτες του.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662045/morata-o-anti-giorente-kai-plano-alegkri-pic

Με κόσμο η προπόνηση της Γιουβέντους!

Παρά την γκέλα της Γιουβέντους στο ματς με την Σασουόλο φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν την Κυριακή για στήριξη στο προπονητικό της κέντρο!
Περίπου 250 οπαδοί της Γιουβέντους θέλησαν να δείξουν στον Αλέγκρι και τους παίκτες του ότι είναι στο πλευρό τους. Έδωσαν λοιπόν το παρών στις εγκαταστάσεις της ομάδας για τις σχετικές... ντόπες ψυχολογίας ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ζητώντας από όλους να δώσουν ότι καλύτερο έχουν και μπορούν για την συνέχεια. Στο προπονητικό σκέλος πάντως ο Γιορέντε αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. ενοχλήσεις στην μέση) και είναι αμφίβολος για το ταξίδι στην Ελλάδα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/662033/me-kosmo-i-proponisi-tis-gioyventoys

Περέιρα: «Δεν έχουμε περιθώρια λάθους με τον Ολυμπιακό»

Η Γιουβέντους έχασε βαθμούς στην έδρα της Σασουόλο (1-1) και ο Ρομπέρτο Περέιρα δεν θέλει να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό.
«Προσπαθήσαμε για τη νίκη, είχαμε ευκαιρίες και δεν μπορούμε να τις σπαταλάμε επειδή αυτοί οι βαθμοί στο τέλος είναι σημαντικοί. Στο Champions League όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε περιθώρια λάθους με τον Ολυμπιακό, πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που είναι σημαντικοί για μας», ανέφερε ο παίκτης της Γιουβέντους.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/661894/pereira-den-ehoyme-perithoria-lathoys-me-ton-olympiako