Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δύο με τρεις μήνες έξω ο Ασαμόα

Ασχημα είναι τα νέα για την Γιουβέντους αφού ο Κβάντβο Ασαμόα θα υποβληθεί σε επέμβαση στο αριστερό γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις μήνες.
Ο διεθνής Γκανέζος θα υποβληθεί σε επέμβαση την Τρίτη στην Βαρκελώνη και θα χάσει το Copa Africa. Εκτός από τον Πατρίς Εβρά, οι Μπιανκονέρι έχουν πλέον για τη θέση του αριστερού μπακ τον Σιμόνε Παντοΐν, οποίος χρησιμοποιείται σε αυτή τη θέση από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η απουσία του 26χρονου πάντως δεν είναι τόσο μεγάλο πλήγμα για την Μεγάλη Κυρία από τη στιγμή που ο Ιταλός τεχνικός άλλαξε το σύστημα σε άμυνα τεσσάρων.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/675036/dyo-me-treis-mines-exo-o-asamoa
 

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αλέγκρι: «Μπορούμε την πρωτιά»

Η Γιουβέντους πήρε τη νίκη που έψαχνε στη Σουηδία και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν θέλει απλά την πρόκριση στους «16» αλλά και την 1η θέση του ομίλου.
Οι Μπιανκονέρι νίκησαν για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2013 σε εκτός έδρας αγώνα στο Champions League, επικρατώντας με 2-0 της Μάλμε, σε ένα ματς που θα μπορούσαν να καθαρίσουν πιο εύκολα.
«Επρεπε να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα, με τόσες ευκαιρίες… Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, οι παίκτες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες. Στο πρώτο 45λεπτο η Μάλμε έτρεξε πολύ, εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες ευκαιρίες και κάναμε και κάποια λάθη λόγω του αγωνιστικού χώρου. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτερα», είπε ο προπονητής της Γιούβε, ο οποίος στη συνέχεια εστίασε στην Ατλέτικο Μαδρίτης: «Μας περιμένει ένα σημαντικό ματς κόντρα σε μια ομάδα που πέρυσι ήταν έτοιμη να κατακτήσει το τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με δύο γκολ διαφορά αφού έχουμε πιθανότητες για την 1η θέση. Πρέπει να κάνουμε καλό παιχνίδι. Πρώτα από όλα, βέβαια, να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και βλέπουμε».
Τέλος, με αφορμή το πολύ καλύτερο πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα μετά την αλλαγή συστήματος, ο Αλέγκρι στάθηκε στη μεσαία γραμμή, στηρίζοντας τον Κλαούντιο Μαρκίζιο.
«Εχω στη διάθεση μου τους ιδανικούς χαφ για να παίξουμε όπως θέλω. Ο Μαρκίζιο είναι ένας κορυφαίος μέσος, έχει εξαιρετική τεχνική, διαβάζει σωστά την τακτική. Εχουμε τον Αντρέα, έχουμε τον Πογκμπά που βελτιώνεται συνεχώς αλλά είναι τόσο μικρός που έχει πολλά περιθώρια ακόμη».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/674496/alegkri-mporoyme-tin-protia

Μάλμε - Γιουβέντους 0-2

Με Γιορέντε-Τέβες η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Μάλμε, για την οποία αποβλήθηκε ο Γιόχανσον στο τέλος, έσπασε το αρνητικό σερί εκτός έδρας και πλησίασε στους «16».
 
Η τελευταία φορά που οι Μπιανκονέρι έφευγαν νικητές από εκτός έδρας αγώνα στο Champions League ήταν τον Φεβρουάριο του 2013 στη Γλασκώβη (3-0 την Σέλτικ). Από τότε… τίποτα, με συνέπεια η πίεση να είναι ακόμη μεγαλύτερη στη Σουηδία κόντρα στη Μάλμε. Με τους δύο επιθετικούς της να σκοράρουν, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβαλε τέλος στην κατάρα (0-2) και χρειάζεται πλέον ένα βαθμό στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Juventus Stadium για να προκριθεί στους «16» και νίκη με δύο γκολ διαφορά για να το κάνει ως πρώτη. Οσο για την Μάλμε, που μάλλον ικανοποιημένη είναι με το 0-2, παρέμεινε τελευταία στον όμιλο, αν και βαθμολογικά έχει κίνητρο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αποβλήθηκε ο Γιόχανσον και δεν παίζει με τους Ερυθρόλευκους.
Στον κακό αγωνιστικό χώρο του «Σβέντμπανκ Στάντιον», που στους Ιταλούς την παραμονή έφερε… κακές αναμνήσεις από την Πόλη, η Γιουβέντους χρειάστηκε 15 λεπτά για να βρει τα πατήματα της και να απειλήσει για πρώτη φορά με το σουτ του Βιδάλ από καλή θέση, που απέκρουσε ο Ολσεν, μετά την κούρσα και το γύρισμα του Λιχτστάινερ. Με όπλο τη δύναμη, η Μάλμε είχε καταφέρει να μην βρουν ρυθμό οι Τορινέζοι αλλά στο 28' ο Πίρλο είχε τον χώρο που ήθελε και πέρασε την μπαλιά για τον Μαρκίζιο, που δεν βρήκε την μπάλα όσο δυνατά ήθελε. Στο 35' που το έκανε όπως έπρεπε, μετά την ωραία πάσα του Βιδάλ, είδε τον Ολσεν να αποκρούει από κοντά. Στο τέλος του πρώτου μέρους, πάντως, οι Ιταλοί θυμήθηκαν ότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί πίσω αφού οι Σουηδοί είχαν δύο φορές τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση και στη μία ο Φόρσμπεργκ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στην πρώτη επίθεση του δευτέρου μέρους η Γιουβέντους έχασε καλή ευκαιρία με τον Μαρκίζιο, αφού ο Ολσεν απέκρουσε ξανά, για να ακολουθήσει συνδυασμός του Ιταλού χαφ με τον Βιδάλ και σέντρα-σουτ του τελευταίου, με τον Τέβες για λίγο να μην προλαβαίνει για την προβολή. Στο 49', τελικά, ήρθε το 0-1 για τους Μπιανκονέρι, από την εξαιρετική πάσα του Μαρκίζιο -που κάνει δυνατή σεζόν ως τώρα- για τον Γιορέντε, ο οποίος πέρασε και τον Ολσεν και πλάσαρε σε κενή εστία. Η ομάδα του Αλέγκρι απείλησε δύο λεπτα μετά με τον Τέβες και στη συνέχεια κράτησε μπάλα και την κυκλοφόρησε όπως έπρεπε (39%-61% η κατοχή), δίνοντας τον ρυθμό που ήθελε. Η Γιούβε είχε ευκαιρίες με τους Μαρκίζιο-Τέβες-Γιορέντε για να καθαρίσει το ματς αλλά δεν το έκανε, με τον Αλέγκρι να βγάζει τον τελευταίο για να βάλει τον Μοράτα, ο οποίος στο 86' μόνος από το ένα μέτρο, μετά από ωραία προσπάθεια των Περέιρα-Τέβες, κατάφερε να βρει οριζόντιο δοκάρι…
Το ματς, τελικά, έκλεισε στο 88', όταν ο Πογκμπά στην κόντρα έδωσε την ασίστ για τον Τέβες και αυτός στο τετ α τετ έκανε το 0-2. Αμέσως μετά, η Μάλμε έχασε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τον Γιόχανσον, ο οποίος είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για διαμαρτυρίες...
Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Ολσεν, Τίνερχολμ (85' Ράκιπ), Γιόχανσον, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Ερικσον, Αντου, Χάλστι, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ, Κίεσε-Τέλιν (70' Τσιμπίτσκι).
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντοΐν, Μαρκίζιο (84' Περέιρα), Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (72' Μοράτα).

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συλλήψεις τιφόζι για ναρκωτικά

Επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας οδήγησε στη σύλληψη οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους για διακίνηση ναρκωτικών σε Ιταλία και όχι μόνο.
Εμπόριο ηρωΐνης και κοκαΐνης, συμμετοχή σε επεισόδια, ξυλοδαρμοί και παράλληλα κέρδη από εισιτήρια αγώνων. Αυτές είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν 22 τιφόζι της Γιουβέντους, μέλη των Bravi Ragazzi, που συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία. Η επιχείρηση των Αρχών, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είχε αρχίσει εδώ και μήνες και όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, ήρθαν και οι συλλήψεις. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγούνται στη δικαιοσύνη είναι και ο αρχηγός του κλαμπ, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με την σικελική Μαφία. Οσο για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την αστυνομία διακινούνταν και εκτός Ιταλίας ενώ ανάμεσα στους 22 είναι και ένας Αλβανός μέλος του γκρουπ.
Οι Bravi Ragazzi είναι κλαμπ της Γιούβε από το Τορίνο και πριν τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, είχε επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο της Curva Sud από τους Drughi. Στην... μάχη που έγινε, στην Μπαρντονέκια όπου έκανε την προετοιμασία της η ομάδα, οι Drughi ήταν αυτοί που είχαν επικρατήσει όμως και παρέμειναν αφεντικά στο πέταλο, μεταφέροντας τους Bravi Ragazzi στην γωνία του πάνω διαζώματος της Curva.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/674348/syllipseis-tifozi-gia-narkotika

Αλέγκρι: «Νίκη με γκολ Τέβες»

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προβλέπει νίκη της Γιουβέντους επί της Μάλμε με γκολ του Κάρλος Τέβες, ο οποίος με την σειρά του αποθέωσε τον Πολ Πογκμπά.
Οι Μπιανκονέρι είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που έχουν στα εκτός έδρας ματς του Champions League και ο προπονητής τους πιστεύει ότι θα το κάνουν με σκόρερ τον Τέβες. «Η Μάλμε παίζει πιο επιθετικά στην έδρα της και ξέρουμε ότι εδώ κάνει καλά παιχνίδια, όπως για παράδειγμα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μας περιμένει, επομένως, ένα δύσκολο ματς αύριο αλλά θέλουμε μόνο νίκη και πιστεύω ότι θα σκοράρει ο Τέβες, όπως έκανε και στον πρώτο αγώνα με την Μάλμε», είπε ο Αλέγκρι, ο οποίος ρωτήθηκε για τον κακό αγωνιστικό χώρο -που επανέφερε εικόνες... Κωνσταντινούπολης- για να απαντήσει ότι «δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Οπως και αν είναι ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα έχουμε 95-96 λεπτά στη διάθεση μας για να πάρουμε αυτό που θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε αφού είμαστε σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά».
Από εκεί και πέρα, σχετικά με το αρνητικό σερί της Γιουβέντους στα εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, ο Αλέγκρι είπε πως «κάναμε δύο ήττες σε Μαδρίτη και Αθήνα που ήταν, κατά κάποιο τρόπο, άδικες. Στη Μαδρίτη κάναμε ένα ματς με προσωπικότητα και δεχθήκαμε γκολ στη μοναδική προσπάθεια της Ατλέτικο ενώ στην Αθήνα ναι μεν ήμασταν κακοί στο πρώτο 45λεπτο αλλά στο δεύτερο είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να τις εκμεταλλευτούμε».
Ετοιμος ο Τέβες
Αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος δεν ήθελε να σταθεί στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, λέγοντας πως «όπως κι αν είναι το γήπεδο θα πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε», για να αναφερθεί στη συνέχεια στην αλλαγή συστήματος των Μπιανκονέρι και αν αυτό τον βοηθάει κι άλλο: «Για μένα δεν κάνει διαφορά. Ο προπονητής μου δίνει την ελευθερία να κινηθώ εκεί που θέλω και για εμένα προσωπικά δεν άλλαξε κάτι με την αλλαγή συστήματος. Αγωνίζομαι ελεύθερα και μου αρέσει».
Τέλος, όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τον Πογκμπά, ο Αργεντίνος τόνισε ότι «είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Εχει όσα χρειάζονται για να κάνει τεράστια καριέρα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/674324/alegkri-niki-me-gkol-teves

Ρόζενμπεργκ: «Μπορούμε να νικήσουμε την Γιουβέντους»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επιθετικός της Μάλμε σε δηλώσεις του, αφού τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να επικρατήσει της Γιουβέντους.
Δηλώσεις του Μάρκους Ρόζενμπεργκ φιλοξενεί το επίσημο σάιτ της FIFA, με το... βαρύ πυροβολικό της Μάλμε να μιλάει μεταξύ άλλων και για το παιχνίδι κόντρα στην Γιουβέντους.
«Αν παίξουμε όπως με την Ατλέτικο, τότε μπορούμε να πάρουμε την νίκη. Αν δει κάποιος το παιχνίδι, εμείς είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός, που όπως είπε χαρακτηριστικά «ακόμα πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/674155/rozenmpergk-mporoyme-na-nikisoyme-tin-gioyventoys

Πογκμπά: «Να γίνω σαν το Ζιντάν»

Τα χνάρια του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν φιλοδοξεί να ακολουθήσει ο Πολ Πογκμπά, που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Γιουβέντους.
Ο πολυσύνθετος Γάλλος χαφ, έχει κερδίσει τη φήμη ως παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής από τη στιγμή που άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για χάρη της Γιουβέντους. Ομάδα στην οποία μεγαλούργησε και ο συμπατριώτης του «Ζιζού».
Ο Πογκμπά δεν έκρυψε την επιθυμία του να μοιάσει στο Ζιντάν, ενώ σε ό,τι αφορά τις φήμες που τον θέλουν να είναι στο στόχαστρο της Ρεάλ, εξήγησε: «Νιώθω πολύ ωραία στην Ιταλία. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να γίνω σαν το Ζιντάν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, αλλά αυτό ισχύει και για τη Γιουβέντους. Ήμουν άλλωστε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν αποφάσισα να έρθω στο Τορίνο και να φορέσω τη φανέλα της “Γιούβε”».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/674017/pogkmpa-na-gino-san-zintan

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πως έγινες κορυφαίος Ζλάταν;

Τον λόγο που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έφτασε στο επίπεδο που είναι σήμερα αποκάλυψε με δηλώσεις του ο πρώην τεχνικός του στη Γιουβέντους, Φάμπιο Καπέλο.
Υπάρχουν μερικές στιγμές στην καριέρα ενός παίκτη που τον βοηθάνε αρκετά, ώστε να φτάσει ψηλά.
Για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μία από αυτές φαίνεται πως ήταν η συνεργασία του με τον Φάμπιο Καπέλο στη Γιουβέντους.
Ο Ιταλός τεχνικός με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ αποκάλυψε πως εκείνος συμβούλεψε τον «Ίμπρα» να παίζει πιο κοντά στην περιοχή, ώστε να πετυχαίνει περισσότερα τέρματα, ενώ του είχε δώσει να δει και μερικά βίντεο με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν εν δράσει.
«Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει απίστευτα μεγάλο φυσικό ταλέντο και δεν είναι τόσο δύσκολο να μετατρέψεις κάποιον τόσο προικισμένο σε μηχανή των γκολ. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να του εξηγήσω μερικά πράγματα. Κατόπιν δούλεψε σκληρά σε καθημερινή βάση στην προπόνηση», είπε αρχικά ο Καπέλο για να συμπληρώσει λίγο αργότερα:
«Τον κάλεσα μια μέρα και του είπα: “είσαι όσο καλός ήταν ο Φαν Μπάστεν. Έχεις το ταλέντο να είσαι στο ίδιο επίπεδο με αυτόν και θα σου δείξω πώς να το καταφέρεις”. Του έδειξα ένα βίντεο με όλα τα γκολ του Φαν Μπάστεν και του είπα: “Είσαι πολύ μακριά από την αντίπαλη εστία για να σκοράρεις. Σου αρέσει να δημιουργείς για τους συμπαίκτες σου και το κάνεις πολύ καλά, αλλά αν θες να γίνεις σκόρερ, πρέπει να παίξεις κοντά στην περιοχή”. Το πήρε πολύ γρήγορα το μήνυμα».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/24/pws-egines-koryfaios-zlatan/

Το μεγάλο λάθος του Αντσελότι με Ανρί!

Ο Τιερί Ανρί κατά την θητεία του στην Άρσεναλ έγινε ο επιθετικός στον οποίο όλοι ήθελαν να μοιάσουν. Ωστόσο, ο Κάρλο Αντσελότι στη Γιουβέντους κάτι δεν είχε καταλάβει.
Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την εποχή που ο Τιερί Ανρί θεωρούταν από πολλούς ως πληρέστερος και καλύτερος επιθετικός του κόσμου.
Ωστόσο, ο Γάλλος φορ αν χρωστάει σε κάποιον την καριέρα που έκανε αυτός είναι ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τον πήρε από τη Γιουβέντους και από εξτρέμ τον μετέτρεψε σε καθαρόαιμο φορ.
Μερικά χρόνια αργότερα ο τότε προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας», Κάρλο Αντσελότι, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας του.
«Όσο καιρό είχα τον Ανρί στην Γιουβέντους ποτέ δεν πρόσεξα πως θα μπορούσε να μην αγωνιστεί ως εξτρέμ, αλλά ως επιθετικός. Φυσικά και το μετάνιωσα που δεν τον δοκίμασα σε αυτή τη θέση», τα λόγια του Ιταλού.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/24/megalo-lathos-tou-antseloti-anri/

Πογκμπά: «Με Μάλμε όπως με Ολυμπιακό»

Ο Πολ Πογκμπά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση της Γιουβέντους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος άσος τόνισε ότι οι «μπιανκονέρι» θα πρέπει να πάρουν τη νίκη στην Σουηδία.
Αρχικά ο Πογκμπά αναφέρθηκε στις φήμες για το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης προς το πρόσωπό του. «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας μεγάλος σύλλογος, όπως βέβαια και η Γιουβέντους. Ήμουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν, όμως αποφάσισα να έρθω στο Τορίνο και να παίξω στη Γιουβέντους. Αισθάνομαι καλά στην Ιταλία. Όλοι στο Βιβόνο είναι μία οικογένεια. Εκείνο που με απασχολεί τώρα είναι να βελτιωθεί. Ελπίζω να γίνω σαν τον Ζιντάν», τόνισε στην Gazzetta Dello Sport και στη συνέχεια μίλησε για το παιχνίδι με την Μάλμε:
«Πρέπει να νικήσουμε τη Μάλμε. Πρέπει να επιστρέψουμε με τους τρεις βαθμούς από τη Σουηδία, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να προκριθούμε στην Ευρώπη και μπορούμε να ακολουθήσουμε τη φιλοσοφία που επιδείξαμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάτι που πρέπει να έχεις σε μία τέτοια διοργάνωση. Έχουμε μία καλή ομάδα και μπορούμε να πάμε αρκετά μακριά, αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή και συνέπεια, όπως κάναμε νωρίτερα με τη Ρόμα μέσα στη σεζόν».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/673782/pogkmpa-me-malme-opos-me-olympiako

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-3

Η Γιουβέντους έκανε τη βόλτα της στο «Ολίμπικο», καθάρισε χαλαρά 3-0 τη Λάτσιο και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, σκεπτόμενη τη Μάλμε και τους «16» του Champions League.
Την επιστροφή στις επιτυχίες ονειρεύονταν στην πρωτεύουσα. Εξ ου και το -περίπου- sold out στο «Ολίμπικο» (σ.σ.: εκπληκτική η ατμόσφαιρα ακόμα και στο τέλος). Ο Μάξι Αλέγκρι όμως είχε κρατήσει σε εγρήγορση τους δικούς του, στέλνοντας ευλογίες για την ικανότητα των αντιπάλων. Αυτή η τσίτα βρήκε την πρακτική εφαρμογή της και ξέσπασε στο χορτάρι, εκεί όπου οι ευλογίες άξιζαν να ειπωθούν για μία και μόνο ομάδα: τη Γιουβέντους. Η Γηραιά Κυρία έκανε τα δύσκολα εύκολα και πέρασε θριαμβευτικά (3-0) από το άντρο της Λάτσιο, για να απολαύσει και πάλι την κορυφή, μοναξιά που είχε αποχωριστεί μονάχα για λίγες ώρες (σ.σ.: από τη νίκη της Ρόμα στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα).
Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να υπερηφανεύονται ότι για όσο έπαιζαν με 11 παίκτες, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά. Κάνοντας μεστό, γεμάτο παιχνίδι, ήταν εκείνοι που άρχισαν να υποψιάζουν τον Μαρκέτι, για αυτά που θα ακολουθούσαν. Πρώτα ήρθε η προειδοποίηση του Τέβες (15') και αφού μεσολάβησε ένα καλό σουτ του Καντρέβα (17'), ήρθε το 0-1. Στο 24', ο Τέβες έτρεξε την αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε γλυκά στον Πογκμπά. Ο Γάλλος έκανε το τέλειο κοντρόλ και πλάσαρε εύστοχα, στρώνοντας το βράδυ των Τορινέζων.
Ο Πογκμπά που έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, στο 29' σημάδεψε φαλτσαριστά το αριστερό δοκάρι. Στην επανάληψη δεν άλλαξε το σκηνικό. Η Γιούβε είχε τη μπάλα και εκείνη ήταν που σκόραρε ξανά. Στο 55' ο Μαρκίζιο κινήθηκε έξυπνα και πάσαρε ιδανικά στον Τέβες που σημάδεψε τη γωνία για το 9ο γκολ του, νούμερο που τον έφερε στην κορυφή των σκόρερ του Καμπιονάτο. Θα ακολουθούσε και άλλο τέρμα, με ακόμα ένα ωραίο πλασέ από κορυφαίο του γηπέδου Πογκμπά (64').
Λίγο αργότερα (70') η αποβολή του Παντοΐν θα επέτρεπε στους γηπεδούχους να ξεθαρρέψουν λίγο. Δεν μπορούσαν όμως και πάλι να δημιουργήσουν κινδύνους, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν συμπυκνώσει τις γραμμές τους. Ενα φάουλ μόνο του Καντρέβα μέτρησαν και αυτό το έβγαλε εύκολα ο Μπουφόν. Αντιθέτως, εάν δεν ήταν οι γροθιές του Μαρκέτι, η Λάτσιο θα είχε... μαζέψει ακόμα ένα στη βολίδα του Ματιέλο (75'). Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Γιούβε να σκέφτεται το ραντεβού της Τετάρτης στη Σουηδία με τη Μάλμε και τους Λατσιάλι να παραμένουν χωρίς νίκη επί των Μπιανκονέρι από το μακρινό 2003!
Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μαρκέτι, Μπάστα, Ντε Φράι, Τσάνα, Μπράαφχαϊντ, Παρόλο, Μπίλια, Λουύλιτς, Καντρέβα (87' Μπάστα), Κεϊτά (57' Φελίπε Αντερσον), Κλόζε (57' Κλόζε)
Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχασταϊνερ, Παντοΐν, Μαρκίζιο, Πίρλο (77' Βιδάλ), Πογκμπά, Περέιρα (73' Ματιέλο), Τέβες, Γιορέντε (61' Μοράτα).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/673227/latsio-gioyventoys-0-3

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Για πάντα στη Γιουβέντους Μπουφόν - Κιελίνι

Μέσω συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, από τα χείλη του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ανακοινώθηκε η ανανέωση των συμβολαίων των Μπουφόν και Κιελίνι.
Ο Αντρεά Ανιέλι ανακοίνωσε ότι τόσο ο Μπουφόν όσο κι ο Κιελίν ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το σύλλογο. Ο πορτιέρε των πρωταθλητών έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το 2017 και ο Κιελίνι μέχρι το 2018.
O ισχυρός άντρας της ομάδας του Τορίνο αφού... έσταξε μέλι για τους δύο, στεκόμενος στο ότι έμειναν όταν έπεσαν στη Serie B έδωσε το λόγο στη συνέχεια στον Μπουφόν.
"Η εκτίμηση που απολαμβάνω από το σύλλογό μου με κάνει υπερήφανο για τις επιλογές που έκανα πριν 14 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι αυτή την ημέρα με τον Κιελίνι. Είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για τα νέα παιδιά.
Εγώ θέλω να συνεχίσω να αποδίδω σε υψηλό επίπεδο ώστε να είμαι σημείο αναφοράς για το σύλλογο. Έχω κερδίσει τόση πολλή εκτίμηση στην καριέρα μου που με κάνει υπερήφανο, δεν θα μπορούσε να ζητήσω περισσότερα».
Ο Κιελίνι από την πλευρά του τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Με κάνει να σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να εξελιχτώ και να γίνω άνδρας στο Τορίνο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/672384/gia-panta-sti-gioyventoys-mpoyfon-kielini-pics

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ποδοσφαιρική ελπίδα στον εφιάλτη των Τζιχαντιστών

Ενας Ιταλός μηχανικός έζησε εφιάλτη ως όμηρος στη Λιβύη αλλά το... Campionato κατάφερε να κάνει πιο ανθρώπινες τις σχέσεις με τους απαγωγείς του!
Ο Τζιανλούκα Σαλβιάτο δούλευε ως μηχανικός στη Λιβύη όταν ξαφνικά άρχισαν τα προβλήματα. Μέσα στο χάος που επικρατούσε -και επικρατεί- στη χώρα, ο Σαλβιάτο έπεσε θύμα απαγωγής από Τζιχαντιστές, όπως υποστηρίζει, λόγω της καταγωγής του. Επί οκτώ μήνες ο Ιταλός ήταν απομονωμένος από τα πάντα και όπως παραδέχθηκε, στην επιστροφή του στην πατρίδα μετά την απελευθέρωση του, πίστεψε ότι δεν θα φύγει ζωντανός από την Λιβύη...
Μέσα σε αυτόν τον εφιάλτη, όμως, υπήρξαν και στιγμές που τον έφεραν πιο κοντά -όσο είναι δυνατό αυτό- με τους ανθρώπους που τον απήγαγαν και τον κρατούσαν ως όμηρο στη Ντέρνα.
«Δεν μπορώ να πω ότι γίναμε και φίλοι, αν είναι δυνατόν, αλλά ένας από αυτούς παρακολουθούσε το ιταλικό πρωτάθλημα φανατικά. Ηταν οπαδός της Μίλαν, εγώ είμαι Γιουβεντίνος οπότε μια μέρα, χωρίς να έχω καμία ενημέρωση για οτιδήποτε συνέβαινε στον κόσμο επί μήνες, ήρθε και μου είπε ότι η Γιούβε κατέκτησε το scudetto. Παραδέχομαι ότι μέσα σε όσα ζούσα εκείνη την περίοδο, μια μικρή χαρά την ένιωσα. Ηταν το μοναδικό νέο που είχα από την ημέρα της απαγωγής μου, δεν μου είπαν ποτέ τίποτα άλλο για όσα συνέβαιναν στον κόσμο».
Τώρα, πάντως, που επέστρεψε στην Ιταλία, η χαρά μόνο μικρή δεν είναι. «Επέστρεψα στην πατρίδα την Κυριακή, μπόρεσα να αγκαλιάσω ξανά την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Τώρα, μετά από όλα αυτά, περιμένω και την ημέρα που θα πάω στο Juventus Stadium για να υποστηρίξω την ομάδα και από κοντά».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/672103/podosfairiki-elpida-ston-efialti-ton-tzihantiston

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Θέλει Νάστασιτς η Γιουβέντους

Κίνηση για τον Ματίγια Νάστασιτς ετοιμάζει η Γιουβέντους, σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα.
Τον αντικαταστάτη του Μπαρτσάλι αναζητούν οι άνθρωποι της Γιουβέντους, που παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν για την επιστροφή του 33χρονου, όμως δεν μπορούν να... ρισκάρουν και να μην έχουν εναλλακτική λύση. Στην κορυφή της λίστας, μάλιστα, έχει ήδη ξεχωρίσει η περίπτωση του Νάστασιτς.
Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Σίτι, φέτος δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής με τους πρωταθλητές Αγγλίας και έτσι αποτελεί έναν... προσιτό στόχο για την «Μεγάλη Κυρία». Το ενδιαφέρον αποκάλυψε η έγκυρη εφημερίδα «La Stampa», ιδιοκτησίας Ανιέλι, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, 5 εκατ. ευρώ θα είναι αρκετά για να δώσουν το ΟΚ οι «Πολίτες».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/671690/thelei-nastasits-i-gioyventoys

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τα «σκάει χοντρά» η Γιουβέντους για Κιντέρο!

Έτοιμη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για χάρη του μέσου της Πόρτο, Κιντέρο, ενόψει Ιανουαρίου είναι η Γιουβέντους.
Τι και αν είναι πρώτη στη βαθμολογία του ιταλικού πρωταθλήματος;
Τι και αν πάλι φέτος φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Σέριε Α;
Η Γιουβέντους προγραμματίζει από τώρα πως θα γίνει πιο ισχυρή. Μάλιστα, σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα οι «μπιανκονέρι» είναι έτοιμοι να κάνουν το «μπαμ» με την απόκτηση του Κιντέρο της Πόρτο.
Ο 21χρονος μέσος αποτελεί από τους καλύτερους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό των «δράκων», αλλά και του πορτογαλικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει τα βλέμματα πολλών κορυφαίων συλλόγων.
Γι” αυτό και η «Μεγάλη Κυρία» φέρεται να ετοιμάζει πρόταση για χάρη του που θα φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον φέρουν στο Τορίνο τον Ιανουάριο.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/17/ta-skaei-xontra-giouventous-gia-kintero/

Βενγκέρ: «Θέλαμε τον Πογκμπά!»

Ο Αρσέν Βενγκέρ φημίζεται για το "καλό του μάτι" στις νεαρές ηλικίες και όπως αποκάλυψε, ήθελε τον Πογκμπά όταν εκείνος ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Έχει πάρει ποδοσφαιριστές από νεαρή ηλικία και τους μετέτρεψε σε σπουδαίους. Ο Βενγκέρ έχει το ταλέντο να διακρίνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και φυσικά δε θα έπεφτε έξω στον Πολ Πογκμπά.
«Ενδιαφερόμασταν για τον Πογκμπά όταν αυτός ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προσπαθήσαμε να τον φέρουμε στην Άρσεναλ, όμως το θέμα μπερδεύτηκε. Δεν μπορούσαμε να τον πλησιάσουμε καθώς δεν ήταν νόμιμο. Ξαφνιάστηκα όταν έμαθα πως τον άφησε χωρίς συμβόλαιο η Γιουνάιτεντ».
Φυσικά πλέον είναι πολύ αργά για την Άρσεναλ και τον Βενγκέρ, με τον Γάλλο μέσο να χει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο με τη Γιουβέντους, ενώ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019, με τον ίδιο να θεωρεί πως στο Τορίνο μπορεί να γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής.
Την ίδια στιγμή πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που τον συνδέουν με τη Μάντσεστερ Σίτι, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Γιάγια Τουρέ. Σύμφωνα με φήμες λοιπόν, οι «πολίτες» είναι έτοιμοι να προσφέρουν στους «μπιανκονέρι» τον Ιβοριανό μαζί με ένα σημαντικό ποσό για την απόκτηση του Πογκμπά.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/17/vengker-thelame-ton-pogkba/

Πογκμπά σε Ρονάλντο: «Δική σου η Χρυσή Μπάλα»

Σίγουρος πως η "Χρυσή Μπάλα" για το 2014 θα καταλήξει στα χέρια του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Πολ Πογκμπά.
Λίγο- πολύ όλοι θεωρούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», ενόψει της τελετής που θα γίνει τον Ιανουάριο.
Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο την σεζόν που πέρασε έκανε… όργια, με αποτέλεσμα να θεωρείται το «αφεντικό» για το συγκεκριμένο βραβείο.
Αυτό πιστεύει και ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, ο οποίος με δηλώσεις στο «France Football» τόνισε πως ο Πορτογάλος δύσκολα δεν θα κάνει το repeat.
«Πιστεύω πως εκείνος, ο οποίος θα κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» του 2014 θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.Τόσο για μένα όσο και για τον περισσότερο κόσμο αυτό είναι το λογικό. Σωστά;», τα λόγια του Γάλλου μέσου.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/17/pogkba-se-ronalnto-diki-sou-xrysi-bala/

Γυρίζουν δύο, αναμονή για Κάσερες

Επιστρέφουν στις προπονήσεις της Γιουβέντους οι Αντρέα Πίρλο και Κουάντβο Ασαμόα αλλά θα χρειαστούν λίγες μέρες ακόμη για τον Μάρτιν Κάσερες.
Από την αρχή της σεζόν η Γιουβέντους δεν έχει υπάρξει ποτέ πλήρης αλλά αυτό προς το παρόν δεν έχει στοιχίσει βαθμολογικά. Τα πράγματα δείχνουν να στρώνουν σιγά-σιγά αφού οι Πίρλο και Ασαμόα αναμένεται να προπονηθούν κανονικά από Τρίτη-Τετάρτη αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα τους υπολογίζει για το σαββατιάτικο ματς με την Λάτσιο στη Ρώμη ή αν θα τους προφυλάξει για να είναι απολύτως έτοιμοι με την Μάλμε στο Champions League. Οσο για τον Κάσερες, που αναμενόταν να προπονηθεί την Δευτέρα, οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι θα πρέπει να κάνει ξεχωριστό πρόγραμμα για λίγες μέρες ακόμη ώστε να ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις.
Από εκεί και πέρα, ο Αντζελο Ογκμπόνα παραμένει αμφίβολος για το Σάββατο ενώ η επιστροφή του Αντρέα Μπαρτσάλι υπολογίζεται για... μετά τα Χριστούγεννα, αφού στη Γιουβέντους βιάστηκαν τον Σεπτέμβριο να τον επαναφέρουν στις προπονήσεις...
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/671468/gyrizoyn-dyo-anamoni-gia-kaseres

Μαρότα για τίτλο, Ευρώπη, μεταγραφικά

Η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων έδωσε την ευκαιρία στον Μπέπε Μαρότα να συζητήσει με την Tuttosport για μια σειρά από θέματα που αφορούν την Γιουβέντους.
Ο γενικός διευθυντής των Μπιανκονέρι παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα του Τορίνο και σε αυτή μίλησε για όλα. Τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τον στόχο στο Champions League, τις μεταγραφές Ιανουαρίου και καλοκαιριού, τις ανανεώσεις των συμβολαίων, τους νεαρούς δανεικούς (επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι θα αποκτηθούν οι Μπεράρντι-Ρουγκάνι αλλά θα "χαθεί" ένας εκ των Τζάτζα-Γκαμπιαντίνι), την μάχη με την Ρόμα και την σιγουριά του Ρούντι Γκαρσία για scudetto.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρότα.
Για τους πρώτους μήνες του Αλέγκρι: «Περίμενα περισσότερες δυσκολίες αλλά ήξερα ότι η ομάδα αποτελείται από ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας. Η αλλαγή προπονητή θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αλλά δεν έγινε έτσι. Εχουμε νικητές ποδοσφαιριστές, δυνατή διοίκηση και έναν προπονητή επιπέδου. Παρ' όλα αυτά, παραμένουμε όπως πάντα προσγειωμένοι. Είμαστε ακόμη σε μια μεταβατική περίοδο, είναι νωρίς στη σεζόν και ακόμη δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα».
Για τον στόχο στο Champions League: «Είμαστε η Γιουβέντους, ιστορικά ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε διοργάνωση αλλά το πρόβλημα είναι ότι, με εξαίρεση το περσινό παράδειγμα της Ατλέτικο Μαδρίτης, στις πρώτες θέσεις φτάνουν οι ομάδες που έχουν τα περισσότερα έσοδα και αυτή την στιγμή απέχουμε αρκετά. Η σημερινή Μπάγερν Μονάχου, για παράδειγμα, για μένα είναι απλά ανίκητη. Δικός μας στόχος είναι οπωσδήποτε να είμαστε στους «8» φέτος, για την ώρα αυτό είναι που θέλουμε. Από εκεί και πέρα, όταν πάμε στους «8», βλέπουμε...».
Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων: «Δεν είναι αλήθεια 100% ότι πρέπει να αυξάνεις τα λεφτά για να κρατήσεις τους ποδοσφαιριστές. Ο Μπουφόν ανανέωσε πριν δύο χρόνια μειώνοντας τις ετήσιες απολαβές του ενώ είχε πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ίδιο και ο Κιελίνι, ο οποίος είχε καλύτερη πρόταση από άλλη χώρα. Η Μπάγερν έχει αυτή την στιγμή ποδοσφαιριστές που παίρνουν 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο, εμείς έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα έσοδα μας για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του πλάνου μας».
Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και του καλοκαιριού του 2015: «Δεν πιστεύω πως θα είναι εύκολο να βρούμε τον Ιανουάριο ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο αυτή την Γιουβέντους. Αν παρουσιαστούν, βέβαια, αυτοί οι παίκτες θα το κοιτάξουμε αλλά το θεωρώ δύσκολο. Εκτός αυτού, έχουμε παίκτες που περιμένουμε να μας δείξουν πράγματα και αναλόγως θα πράξουμε. Μην ξεχνάτε ποτέ: Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που καθορίζουν την μοίρα τους. Οσο για το καλοκαίρι του 2015, αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι οι τιφόζι μπορούν να περιμένουν περισσότερα».
Για τους Αρτούρο Βιδάλ και Πολ Πογκμπά: «Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να πουλήσουμε τον Αρτούρο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελεία. Οσο για τον Πολ, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του και τον ανταμείψαμε δίνοντας του πολύ καλύτερο από αυτό που είχε. Είναι και οι δύο χαρούμενοι εδώ οπότε δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη από πλευράς μας».
Για το μέλλον του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο: «Είχαμε επαφές με τον μάνατζερ του για να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του με τους δικούς μας όρους. Αν θέλει, καλώς. Αλλιώς... Οπως και να έχει, θα πρέπει να μας πει τι θέλει. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπήρξε καμία κρούση από την Τορίνο».
Για τους Στέφαν Λιχτστάινερ και Κάρλος Τέβες: «Θέλουμε να ανανεώσουμε με τον Στέφαν, διαπραγματευόμαστε αλλά δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα όρια μας. Οσο για τον Κάρλος, που έχει συμβόλαιο ως το 2016, θα είναι εδώ για όσα χρόνια το θέλει».
Για τους Ντομένικο Μπεράρντι, Σιμόνε Τζάτζα και Μανόλο Γκαμπιαντίνι: «Θα κάνουμε τις επιλογές μας. Δεν αποκλείεται να έχουμε μια "επιχείρηση" όπως αυτή του Ιμόμπιλε. Εναν εκ των Τζάτζα ή Γκαμπιαντίνι, για παράδειγμα, μπορεί να τον αφήσουμε».
Για τους δανεικούς: «Ελέγχουμε 64 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 11 είναι στη Serie A και 13 στο εξωτερικό. Στη Serie B έχουμε άλλους 24 και ο πιο μεγάλος από όλους αυτούς είναι 25 ετών. Αν υπήρχαν οι δεύτερες ομάδες, όπως έχουμε ζητήσει, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Ο Ρουγκάνι, για παράδειγμα, θα είχε ήδη κάνει το ντεμπούτο του στο Champions League. Οι δεύτερες ομάδες θα βοηθήσουν ποδοσφαιριστές και προπονητές αλλά αυτό η Ιταλία δεν μπορεί να το καταλάβει ακόμη».
Για την μάχη του τίτλου με την Ρόμα: «Η Ρόμα είναι εμφανώς πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα, πάντως, η Γιουβέντους έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επίγνωση των δυνατοτήτων της. Μιλάμε για δύο ομάδες που είναι πιο δυνατές σε σχέση με πέρυσι. Και οι δύο».
Για τις κατηγορίες προς την Γιουβέντους από τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις: «Πάντα αυτό λένε, δεν μας απασχολεί. Η δύναμη της κάθε ομάδας φαίνεται από την τροπαιοθήκη της. Η Γιουβέντους δέχεται επιθέσεις κάθε λεπτό που περνάει, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο, όπως θα πρέπει να κάνουμε και τώρα. Θα έλεγα, πάντως, ότι με αυτές τις επιθέσεις είναι σαν να μας κάνουν χάρη πλέον γιατί μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο».
Για την σιγουριά του Ρούντι Γκαρσία ότι η Ρόμα θα κατακτήσει τον τίτλο: «Εγώ αυτή την σιγουριά δεν την έχω ποτέ, ούτε όταν φτάνουμε στον Μάρτιο. Ξέρω πολύ καλά, όμως, ότι η Γιουβέντους φέτος είναι πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/671129/marota-gia-titlo-eyropi-metagrafika

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Γιουβέντους για Ντάνι Άλβες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Γιουβέντους είναι έτοιμη να κάνει πρόταση για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ της Μπαρτσελόνα.
Η Γιουβέντους βλέπει πως ο Λιχτστάινερ δεν είναι πρόθυμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο μαζί της κι από τη στιγμή που το καλοκαίρι το συμβολαιό του τελειώνει, η «Μεγάλη Κυρία» πρέπει να ψάξει για δεξιό μπακ.
Αυτός που της γυαλίζει το μάτι είναι ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δηλώσει διατεθειμένος να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, ενώ και η ομάδα της Καταλονίας δεν φαίνεται πρόθυμη να τον μεταπείσει.
Έτσι ιταλικά και αγγλικά δημοσιεύματα συνδέουν Γιουβέντους και Άλβες, ενώ αναφέρουν πως ίσως γίνει κίνηση ακόμα και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Από την άλλη, για τον Ελβετό μπακ των «μπιανκονέρι», ο οποίος μπορεί να διαπραγματευτεί ελεύθερα το μέλλον του από την 1η Ιανουαρίου, έχουν ενδιαφερθεί Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/15/giouventous-gia-ntani-alves/

Για πάντα «μπιανκονέρο» ο Μαρκίζιο

Η Γιουβέντους θέλει να "δέσει" τον υπαρχηγό της, προσφέροντάς του συμβόλαιο μέχρι το 2019 με αυξημένες απολαβές.
Πέρσι φαινόταν να χάνει τη θέση του λόγω τραυματισμού και φυσικά λόγω της τριάδας Πογκμπά-Πίρλο-Βιντάλ. Ωστόσο φέτος, ο Αλέγκρι τον χρησιμοποιεί περισσότερο, «ονομάζοντάς» τον αντι-Πίρλο, στο συχνό ροτέισον που κάνει. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ακούστηκε έντονα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως πλέον ο «μικρός πρίγκιπας» της Γιουβέντους φαίνεται πως δε θα το κουνήσει με τίποτα από το Τορίνο.
Η Γιουβέντους τον θέλει, τον υπολογίζει και το δείχνει, προσφέροντάς του καινούριο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές, το οποίο θα λήγει τον Ιούνιο του 2019. Μάλιστα εκτιμάται πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα υπάρχει οριστική συμφωνία και ανακοίνωση για την επέκταση αυτή.
Ο Μαρκίζιο είναι προϊόν των ακαδημιών της «Μεγάλης Κυρίας» και θεωρείται υπαρχηγός της ομάδας πίσω από τον Μπουφόν, ενώ αναμένεται να γίνει ο αρχηγός της ομάδας όταν αποσυρθεί ο Ιταλός γκολκίπερ.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/13/gia-panta-biankonero-o-markizio/

Μυικό πρόβλημα για Ογκμπόνα

Μετά τον Βεράτι, ο αμυντικός της Γιουβέντους υπέστη μυικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ίσως εγκαταλείψει την αποστολή της Εθνικής Ιταλίας.
Ο Ογκμπόνα θα υποβληθεί σε εξετάσεις αφού απέκτησε πρόβλημα στον δικέφαλο. Ακόμα βρίσκεται με την Εθνική ομάδα» ήταν η ανακοίνωση. Η Σκουάντρα Ατζούρα παίζει εντός έδρας με την Κροατία σε αγώνα για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/670208/myiko-provlima-gia-ogkmpona

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Πολύ εύκολη για τη Γιούβε η Σέριε Α»

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, μίλησε για την αγαπημένη του ομάδα και το κακό που της κάνει το ιταλικό πρωτάθλημα.
Η Γιουβέντους μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση με τρεις βαθμούς διαφοράς από τη Ρόμα, με τον Λουτσιάνο Μότζι να μιλά για το πόσο εύκολη είναι η Σέριε Α και το κακό αντίκτυπο των «μπιανκονέρι» στην Ευρώπη.
«Η Γιουβέντους μαζί με τη Ρόμα κάνουν ό,τι θέλουν στην Ιταλία. Είναι μακράν καλύτερες από τις άλλες ομάδες. Αυτό τους δίνει τη σιγουριά πως και στην Ευρώπη θα είναι εύκολα τα πράγματα. Αυτό δεν συμβαίνει. Το να κερδίζεις στην Ιταλία έχει γίνει εύκολο. Σε άλλα πρωταθλήματα δεν ισχύει αυτό. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξαφνιάζεται που η Ρόμα δέχθηκε εννιά τέρματα σε δύο ήττες από τη Μπάγερν, ούτε που η Γιούβε έχασε στην Αθήνα».
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/11/poly-efkoli-gia-ti-giouve-serie/
/

Τυπικό το θέμα της ανανέωσης του Μπουφόν!

Πολύ σύντομα η Γιουβέντους θα είναι σε θέση να γνωστοποιήσει την επέκταση (ακόμα μια) της συνεργασίας της με τον Τζιανλουίτσι Μπουφόν, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τζουσέπε Μαρότα!
Ο Ιταλός τερματοφύλακας αποτελεί μια από τις πιο θρυλικές μορφές της «Γηραιάς Κυρίας» έπειτα από την πολυετή παρουσία και προσφορά του στον σύλλογο, ενώ πρόσφατα, γιόρτασε τις 500 συμμετοχές με την ομάδα.
Το τρέχον συμβόλαιο του Μπουφόν λήγει το επόμενο καλοκαίρι, τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως πρόκειται ν' ανανεώσει για ακόμα ένα έτος και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, όπως άφησε να εννοηθεί ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Τζουσέπε Μαρότα.
«Πρόκειται για έναν απόλυτο επαγγελματία, σοβαρό άνθρωπο που αγαπάει τη Γιουβέντους. Η σχέση του με την ομάδα είναι κάτι ξεχωριστό. Θεωρώ ότι η ανανέωση του συμβολαίου του είναι τυπικό ζήτημα» ανέφερε στη «Gazzetta dello Sport».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/669307/typiko-thema-tis-ananeosis-toy-mpoyfon

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τους πήρε… παραμάζωμα ο Τέβεζ!

Όποιον βρήκε μπροστά του πέρασε ο επιθετικός της Γιουβέντους, Κάρλος Τέβεζ, με αποτέλεσμα να σημειώσει ένα υπέροχο γκολ κόντρα στη Πάρμα.
Ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής του σεζόν με τη Γιουβέντους πέτυχε στη νίκη των «μπιανκονέρι» με σκορ 7-0 επί της Πάρμα ο Κάρλος Τέβεζ.
Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα στα πόδια του λίγο πιο μπροστά από το χώρο του κέντρου και πέρασε σαν… σταματημένους τους αντιπάλους του που προσπάθησαν, μάταια, να τον ανακόψουν!
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/09/tous-pire-paramazwma-o-tevez-vid/

Άστραψε και βρόντηξε

Η Γιουβέντους έκανε ό,τι ήθελε στην Πάρμα νικώντας με 7-0 δείχνοντας πως δεν θέλει να δώσει δικαιώματα.
Πιο επιθετική από ποτέ η Γιουβέντους, διέσυρε την Πάρμα στο καλύτερο παιχνίδι της φέτος. Φυσικά έπαιξε ρόλο και ο αντίπαλος, με τους «τζιαλομπλού» να αποδεικνύουν πως η άμυνά τους δεν είναι και το καλύτερό τους σημείο.
Η Γιουβέντους άργησε να πάρει μπροστά, όμως από τη στιγμή που ο Γιορέντε έκανε το 1-0 στο 23′, όλα τα υπόλοιπα απλά έμπαιναν. Ο Λιχστάινερ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν στο τρίτο γκολ, με τον Ισπανό επιθετικό να διαμορφώνει το 3-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.
Κάπου εκεί ο Τέβεζ ζήλεψε, η Πάρμα ανοίχτηκε χωρίς λόγο και ο Αργεντίνος πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ, με το γκολ του να μπαίνει σίγουρα στα χαϊλάιτς της χρονιάς.
Ο Τέβεζ έκανε και το 5-0, ενώ ο Μοράτα ήρθε λίγο αργότερα από τον πάγκο σημειώνοντας το τρίτο του φετινό τέρμα για το 6-0 στο 76′, ενώ στο 88′ ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας του κάνοντας το 7-0. Οι «μπιανκονέρι» ήταν καταιγιστικοί, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κι έχοντας 23 σουτ στο παιχνίδι με τα 12 να βρίσκουν εστία.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, Κάλιαρι και Τζένοα μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας με την ομάδα του Ζέμαν να προηγείται όμως να δέχεται την ισοφάριση στην επανάληψη. Παλέρμο και Ουντινέζε ήρθαν επίσης ισόπαλες με 1-1, ενώ η Κιέβο νίκησε με 2-1 τη Τσεζένα.
Το σερί της Λάτσιο έσπασε στην έδρα της Έμπολι, η οποία πήρε χρυσό τρίποντο με 2-1.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/09/astrapse-kai-vrontikse/

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς Πίρλο αλλά με 4-3-1-2

Η Γιουβέντους δεν θα έχει ούτε τον Αντρέα Πίρλο στο ματς με την Πάρμα αλλά αυτό δεν αλλάζει την απόφαση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για αλλαγή συστήματος.
Ο Πίρλο ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση της Παρασκευής και σε αυτή του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά θα πρέπει να μείνει εκτός από τον αγώνα με την Πάρμα. Οι Μπιανκονέρι ανακοίνωσαν ότι ο Maestro θα μείνει εκτός προπονήσεων για πέντε μέρες και ο τραυματισμός του, αφού δεν είναι σοβαρός, μάλλον είναι... ευπρόσδεκτος στο Τορίνο αφού θα παραμείνει εκεί και δεν θα πάει στην εθνική ομάδα. Πλην του Πίρλο, από την αναμέτρηση με τους Παρμέντσι θα απουσιάσει και ο Αρτούρο Βιδάλ λόγω καρτών, όπως και οι τραυματίες Κουάντβο Ασαμόα, Πατρίς Εβρά, Μάρτιν Κάσερες και Αντρέα Μπαρτσάλι.
Οπως και να έχει, η Γιουβέντους θα αγωνιστεί ξανά με 4-3-1-2 όπως επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή στους Μπιανκονέρι.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/668432/horis-pirlo-alla-me-4-3-1-2

Περέιρα: «Στο σωστό δρόμο η Γιουβέντους»

Ο Ρομπέρτο Περέιρα τόνισε πως η Γιουβέντους βρίσκεται στο σωστό δρόμο στην Ιταλία, αλλά παραδέχτηκε πως δεν ισχύει το ίδιο και στην Ευρώπη.
Χαρούμενος με την πορεία της Γιουβέντους στην Ιταλία, αλλά όχι στην Ευρώπη, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ρομπέρτο Περέιρα.
«Ο αγώνας με την Πάρμα θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το προβάδισμά μας. Είμαστε στη σωστή πορεία και είναι απαραίτητο να διατηρηθούμε στην κορυφή», είπε χαρακτηριστικά ο άσος της «Γιούβε».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/668205/pereira-sto-sosto-dromo-i-gioyventoys

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

O Τουρέ φεύγει, ο Πογκμπά έρχεται

Η κόκκινη κάρτα που πήρε ο Τουρέ στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε τους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Σίτι να θέλουν να τον αντικαταστήσουν με τον Πογκμπά.
Οι σχέσεις του Γιάγια Τουρέ με την διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι βρίσκονται και στο καλύτερό τους σημείο από το περασμένο καλοκαίρι όταν και ο Ιβοριανός ήθελε να δει από κοντά τον αδερφό του που πέθαινε, αλλά οι «πολίτες» δεν του έδωσαν ποτέ άδεια.
Πλέον η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου είναι εκείνη που έχει παράπονα από τον 32χρονο μέσο και συγκεκριμένα με την συμπεριφορά του στο εντός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Έτσι, η ήττα από τους Ρώσους θα αφήσει εκτός συνέχειας του θεσμού τους πρωταθλητές Αγγλίας με τους ιθύνοντες την ομάδα να εξετάζουν πολύ σοβαρά την απομάκρυνση του Τουρέ.
Όπως προκύπτει από αγγλικά δημοσιεύματα αυτός που φαντάζει ως το φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, που ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία του με τους «μπιανκονέρι», αλλά οι άνθρωποι της Σίτι έχουν δείξει και στο παρελθόν πως όταν θέλουν κάνουν έναν παίκτη δικό τους δεν υπολογίζουν τίποτα.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/07/o-toure-fevgei-o-pogkba-erxetai/

«Το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξυπνήσει»

Στην τσέχικη τηλεόραση μίλησε ο Πάβελ Νέντβεντ ο οποίος τόνισε πως το ιταλικό ποδόσφαιρο κοιμάται και ότι πρέπει να ξυνπήσει.
Το μέλος του τεχνικού επιτελείου και πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, με αφορμή την ήττα της Ρόμα από την Μπάγερν Μονάχου, μίλησε στην τσέχικη τηλεόρασή, συγκρίνοντας το ιταλικό πρωτάθλημα με περασμένες χρονίες.
«Η διαφορά μεταξύ της Μπάγερν με τη Ρόμα και τις ιταλικές ομάδες γενικότερα είναι πολύ μεγάλη. Το είδαμε και με τη Γιουβέντους πριν από περίπου δύο χρόνια αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν δραματικά. Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο καλό όπως και στο παρελθόν. Όλοι μπορούμε να το δούμε αυτό. Όμως νομίζω ότι μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Το ιταλικό ποδόσφαιρό κοιμάται. Πρέπει να ξυπνήσει. Η Γιουβέντους έχει το δικό της γήπεδο και είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Οι άλλες ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της για να μπορέσει το ιταλικό ποδόσφαιρο να αναγεννηθεί.»
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/07/italiko-podosfairo-prepei-na-ksypnisei/

Μαγεύει και με… παντόφλες ο Πίρλο!

Ούτε οι παντόφλες δεν είναι ικανές, ώστε να σταματήσουν τον μέσο της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο, ο οποίος ακόμη και έτσι κάνει τα δικά του.
Δεν πάει άλλο.
Πρέπει να ανακαλυφτεί ένας τρόπος, ώστε ο Αντρέα Πίρλο να μπορεί να μην μπορεί να αποδώσει!
Ο μέσος της Γιουβέντους ακόμα και σε διαφήμιση φορώντας παντόφλες δεν σταμάτησε να κάνει τα κόλπα του σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του στην «Μεγάλη Κυρία» που τα βρήκαν λίγο πιο… σκούρα χωρίς τα εξάταπά τους!
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/06/magevei-kai-pantofles-o-pirlo-vid/

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αναστάσι: «Δεν είδα τόσο καλή την Γιουβέντους»

Ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους, Πιέτρο Αναστάσι, τόνισε πως δεν έμεινε και τοσο ευχαριστημένος από την ομάδα και ότι την δυσκόλεψε για τα καλά ο Ολυμπιακός.
Ο Αναστάσι που από το 1968 έως το 1976 φόρεσε την φανέλα της Γιουβέντους σκοράροντας αρκετά γκολ εκείνες τις περιόδους υπογράμμισε μεταξύ άλλων στα media της χώρας του ότι «δεν είδα τόσο καλή την Γιουβέντους κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες την δυσκόλεψαν αισθητά και τις έκλεισαν αρκετούς διαδρόμους. Είδα την ομάδα να χάνει πολύ χρόνο αλλά και χώρο. Σε έναν αγώνα όπου έπρεπε να είχε βάλει περισσότερα γκολ για την διαφορά στην βαθμολογία δεν το έκανε. Δεν μιλάω μόνο για το χαμένο πέναλτι καθώς και για τις άλλες ευκαιρίες που χάθηκαν. Η ομάδα παρόλα αυτά μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Πιστεύω πως για το 4-4-2 χρειάζεται χρόνος καθώς η Γιουβέντους έχει μάθει να παίζει για καιρό το 3-5-2. Όσο για τον Πογκμπά αν και έβαλε το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ στο 100ό του ματς με την ομάδα περιμένω πολλά περισσότερα από παίκτη της αξίας του. Όπως περιμένω συνολικά πολλά περισσότερα από την Γιουβέντους».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667519/anastasi-den-eida-toso-kali-tin-gioyventoys

Χάνει Πάρμα ο Ασαμόα

Εκτός δράσης για δύο εβδομάδες θα μείνει ο Κουάντβο Ασαμόα, όπως ανακοίνωσε η Γιουβέντους.
Ο Γκανέζος έπαιξε κανονικά με τον Ολυμπιακό αλλά δεν ήταν στο 100% και αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι έγινε αλλαγή. Μία μέρα μετά, οι Μπιανκονέρι έκαναν γνωστό ότι θα μείνει εκτός για 15 μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται για το κυριακάτικο ματς με την Πάρμα στο Τορίνο. Αυτό είναι και το μόνο παιχνίδι από το οποίο θα απουσιάσει αφού ακολουθεί η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667470/hanei-parma-o-asamoa

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τα ξένα Μέσα για την ανατροπή της Γιουβέντους

Στην καρδιά που έδειξε πως έχει η Γιουβέντους στέκονται τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στην ανατροπή της Γιουβέντους μετά το 1-2 του Ολυμπιακού.
Για δύσκολη και αγχωτική νίκη της «Γιούβε» κάνουν λόγο τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, με τα ιταλικά να αναφέρονται τόσο στην καρδιά της Γιουβέντους, όσο και στο άγχος που είχε μέχρι να φτάσει στη νίκη. Ακόμα υπάρχει αναφορά για τους πίρλο και Πογκμπά...
Η Corriere Dello Sport αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καρδιά η Γιουβέντους: κινδύνεψε και μετά νίκησε τον Ολυμπιακό».
Από την άλλη, η Gazzetta Dello Sport, τονίζει στον τίτλο της: «Βραδιά του Πίρλο και του Πογκμπά. Η Γιουβέντους νικάει με ανατροπή».
Η ιστοσελίδα Tuttosport του Τορίνο και ουσιαστικά ιστοσελίδα προσκείμενη στην Γιουβέντους, αναφέρει: «Φόβος και ντελίριο. Υπάρχει στο Champions League η Γιουβέντους, 3-2 τον Ολυμπιακό».
Επίσης, το Sportmediaset έχει τίτλο: «Γιουβέντους, επιστροφή από την κόλαση. Ξανανοίγει ο δρόμος της πρόκρισης».
Ενώ, η Repubblica, γράφει: «Φόβος και ανατροπή. Η Γιουβέντους νικάει τον Ολυμπιακό με 3-2».
Για το τέλος αφήσαμε την La Stampa, που αναφέρει: «Η Γιουβέντους ξεπέρασε το τεστ του Champions League με νίκη επί του Ολυμπιακού».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667238/ta-xena-mesa-gia-tin-anatropi-tis-gioyventoys

Μπουφόν: «Πήραμε αυτό που θέλαμε»

Ο Τζίτζι Μπουφόν, τόνισε πως η Γιουβέντους πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Ολυμπιακό...
«Πήραμε τη νίκη που θέλαμε. Ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν καταστροφική για εμάς και ειδικά με τις ευκαιρίες που κάναμε στον πρώτο ημίχρονο. Μετά το 2-1 ήλπιζα ότι μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή και αυτό έγινε. Ορισμένες φορές η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Δυσκολευτήκαμε στο τέλος, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667213/mpoyfon-pirame-ayto-poy-thelame

Στο μυαλό της «Γιούβε» ο Σούμποτιτς

Στη μεταγραφική λίστα της Γιουβέντους βρίσκεται ο Νέβεν Σούμποτιτς της Ντόρτμουντ ενόψει του Ιανουαρίου.
Η Γιουβέντους βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βλέπει πως η ομάδα θέλει περαιτέρω ενίσχυση με την αμυντική γραμμή να είναι σε πρώτο πλάνο.
Σε περίοπτη θέση της συγκεκριμένης λίστας υπάρχει το όνομα του Νέβεν Σούμποτιτς που τα τελευταία επτά χρόνια αγωνίζεται στη Γερμανία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.
Το συμβόλαιο το Σέρβου τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι και η Μπορούσια δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση προκειμένου να μην τον χάσει ελεύθερο.
Πηγή http://sportsking.gr/2014/11/04/sto-myalo-tis-giouve-o-soubotits/

Αλέγκρι: «Και τώρα Μάλμε»

Στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με την Μάλμε στρέφει την προσοχή του ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη ομάδα τον Ολυμπιακό.
Καλύτερη εικόνα έδειξε η Γιουβέντους από αυτή στον Πειραιά, όπως τόνισε στη NOVA ο Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Ιταλός τεχνικός, τόνισε ότι η ομάδα του ήταν πιο καλά στημένη και πήρε τη νίκη, ενώ πλέον κοιτάζει το ματς με την Μάλμε.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Παίξαμε καλύτερα από το παιχνίδι στον Πειραιά, ήμασταν καλύτερα στημένοι. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι με την Μάλμε. Δείξαμε και χαρακτήρα και πάθος γι' αυτή τη νίκη».
Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού: «Πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στην Ευρώπη».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667211/alegkri-kai-tora-malme

Γιορέντε: «Σημαντική νίκη»

Μεγάλη και σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού ο Γιορέντε...
Στην πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στάθηκε ο Γιορέντε, που χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» ενόψει της συνέχειας...
Αναλυτικά όσα είπε:
«Πήραμε μια σημαντική νίκη. Υποφέραμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Μόλις μπήκα στο ματς έγιναν πάρα πολλά. Σκόραρε ο Ολυμπιακός, απαντήσαμε… Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν η αντίδραση που είχαμε μετά το γκολ. Με αυτό το στιλ παιχνιδιού μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε το τέταρτο γκολ, θα ήταν πολύ σημαντικό να έμπαινε το πέναλτι. Από δω και πέρα, ίσως παίξει κάποια σημασία για τον όμιλο το ότι θα αντιμετωπίσουμε πρώτα τη Μάλμε και μετά την Ατλέτικο».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667209/giorente-simantiki-niki

Πογκμπά: «Στα χέρια μας η πρόκριση»

Ευχαριστημένος με τη νίκη και το γκολ που πέτυχε εμφανίστηκε ο Πολ Πογκμπά μετά το 3-2 επί του Ολυμπιακού.
Χαρούμενος με το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Πολ Πογκμπά, που τόνισε πως πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια της Γιουβέντους.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Πλέον έχουμε την πρόκριση στα χέρια μας, αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε. Όμως δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα ως δεδομένο σε αυτόν τον όμιλο. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς απόψε. Έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε. Είμαι ευχαριστημένος με το γκολ που πέτυχα, αλλά είμαι πιο χαρούμενος με την νίκη».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667208/pogkmpa-sta-heria-mas-i-prokrisi

Πίρλο: «Ξέραμε πως ήταν στο χέρι μας...»

Ο εκ των σκόρερ της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο, έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να πάρει τους απαιτούμενους βαθμούς για να περάσει.
Ο άσος της Γιουβέντους τόνισε μετά τον αγώνα: «Ξέραμε πως όλα ήταν στο χέρι μας. Πως τα πάντα εξαρτιόταν από εμάς. Τώρα θα πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε στα παιχνίδια που μας απομένουν για να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Είναι κρίμα πως δεν βρήκαμε δίχτυα περισσότερες φορές και ότι δεν σκοράραμε πιο νωρίς αλλά είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667201/pirlo-xerame-pos-itan-sto-heri-mas

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2

Ο Ολυμπιακός ήταν ο... Μεγάλος Κύριος στο Τορίνο, έπαιξε στα ίσα την Γιουβέντους, όμως πλήρωσε ένα δίλεπτο αδράνειας κι έχασε με 3-2, αν και προηγήθηκε (1-2)! Ουσιαστική για την περίπτωση ισοβαθμίας η επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ!
Στο 200ο ματς ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έπεσε σαν... Κύριος, έβαλε πολύ δύσκολα στη Γιουβέντους, πάγωσε το Τορίνο, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Η Γιουβέντους έκανε την ανατροπή, επικράτησε 3-2, αλλά το σκυμμένο κεφάλι του Βιδάλ στο πέναλτι που έχασε στις καθυστερήσεις κρατάει τους Πειραιώτες γερά στο κόλπο της πρόκρισης.
Χωρίς Κασάμι, με ρόμβο ο Αλέγκρι!
Για πρώτη φορά φέτος ο Μίτσελ άφησε εκτός τον Κασάμι, περνώντας στο ματς ξανά τον Αφελάι. Ειδικότερα, ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, στόπερ οι Μποτία και Αμπιντάλ, στον άξονα ο Ντινγκά με τον Μιλιβόγιεβιτς. Στα δύο άκρα οι Μανιάτης και Αφελάι και ο Τσόρι πίσω από τον Μήτρογλου.
Στον αντίποδα, ο Αλέγκρι για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποίησε 4-4-2 με ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπουφόν, Λιχτστάινερ και Ασαμόα στα άκρα, Μπονούτσι, Κιελίνι. Βιδάλ και Μαρκίζιο τα δυο χαφ, Πίρλο και Πογκμπά στον άξονα, Μοράτα, Τέβες το επιθετικό δίδυμο.
Γκολάρα και απάντηση...
Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς και από τα δεξιά άρχισε την πίεση προς την εστία του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά ο Μίτσελ είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του. Ντινγκά και Μιλιβόγεβιτς έδιναν πολλές μάχες στον άξονα. Από την άλλη πλευρά, ο Μοράτα είχε καλές επαφές, αλλά όχι την ουσία να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Ο Αφελάι ήταν ο κινητήριος μοχλός, προσπάθησε να βγάλει αντεπιθέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η Γιουβέντους στην καλύτερη της ευκαιρία βρέθηκε σε θέση βολής, αν και ο Ολυμπιακός πριν το φάουλ της «Κυρίας» ζητά φάουλ σε μαρκάρισμα του Μιλιβόγεβιτς. Ο Πίρλο ανέλαβε την εκτέλεση και με τον δικό του μοναδικό τρόπο άνοιξε το σκορ στο 21'. Οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά, ο Μαζουάκου πήρε προσπάθειες από τα αριστερά και με τη... βοήθεια του Μπουφόν ο Ολυμπιακός βρήκε στην περιοχή των Ιταλών. Στο 24' ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεση και ο Μποτία με ιδανική κεφαλιά πάγωσε το Τορίνο για το 1-1.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, η Γιουβέντους είχε 60% κατοχή, αλλά η κυριαρχία της ήταν ανούσια. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν εύκολα, εκτός από την φάση του 31', όταν ο Τέβες βρήκε πανέξυπνα τον Μοράτα, αλλά ο Ισπανός φορ σε μεγάλο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν έβρισκαν χώρους έβγαιναν στην αντεπίθεση, και σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ο Μανιάτης που βρέθηκε σε ιδανική θέση δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα ίδια.
Από τον Παράδεισο στην... κόλαση!
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο ματς με σκοπό να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στη Γιουβέντους, ο Μίτσελ ζήτησε πίεση, ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά αψηφώντας το ρίσκο μιας τέτοιας κίνησης. Στον αντίποδα, ο Αλέγκρι έβαλε ένα πιο βαρύ κορμό στην επίθεση, με τον Γιορέντε να παίρνει τη θέση του Μοράτα. Οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν πως απειλούνταν και με ταχύτητα από τα άκρα βρέθηκαν στην εστία της Γιουβέντους. Ετσι, στο 61' ήρθε το σοκ για τους Ιταλούς, ο Μανιάτης έκανε πολύ ωραίο γύρισμα, ο Ντινγκά είχε μείνει στην επίθεση και με κεφαλιά πέτυχε το 2-1!
Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε τύχη, ενώ δεν πρόλαβε ποτέ να συνειδητοποιήσει το κατόρθωμά του. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η Γιουβέντους κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε ανύποπτη φάση, η άμυνα των φιλοξενούμενων σάστισε, ο Γιορέντε πήρε την κεφαλιά, αυτή βρήκε στο δοκάρι, στο πόδι του Ρομπέρτο και το αυτογκόλ ήταν γεγονός! Στο 66' ήρθε το νέο σοκ, ο Πογκμπά είδε το τακουνάκι του να βρίσκει στον Μποτία, τη μπάλα να ξαναγυρίζει και αφύλακτος διαμόρφωσε το 3-2. Ο Μίτσελ ρίσκαρε, Φουστέρ και Κασάμι ενίσχυσαν την επιθετική γραμμή, αν και η μεγάλη φάση ήρθε από τη μαγική ενέργεια του Ομάρ, ωστόσο στο 77' ο Νορβηγός διεθνής είδε το σουτ να καταλήγει μόλις άουτ. Η Γιουβέντους βρήκε χώρους, ο Γιορέντε και ο Περέιρα είχαν ευκαιρίες, αλλά νικήθηκαν από τον Ρομπέρτο.
Μan of the match: Ο Πίρλο αυτή τη φορά πήρε την... εκδίκηση του, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με ένα υπέροχο γκολ έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ματς. Άπλωνε εξαιρετικά το παιχνίδι της «Κυρίας» άνοιγε χώρους και έδινε επιπλέον λύσεις στην ομάδα του. Καλός ο Πογκμπά στην επανάληψη, πήρε βοήθεια η ομάδα από τα άκρα, αλλά και από τον Γιορέντε, ο οποίος βοήθησε αρκετά στο ψηλό παιχνίδι. Ο Πίρλο ήταν ο τοπ πασέρ για την ομάδα του ενώ σκόραρε στο 100ό του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αδύναμος κρίκος: Ο Βιδάλ δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα ρυθμό. Τι και αν κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, ο Χιλιανός δεν είχε ουσία, ενώ είναι ο μοιραίος, αφού στις καθυστερήσεις νικήθηκε από τον Ρομπέρτο.
Στο ύψος του: Εξαιρετικός ο Ρομπέρτο, πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στάθηκαν στο ύψος του, έβαλαν δύσκολα στη Γιουβέντους, με το εξαιρετικό ανασταλτικό παιχνίδι τους, αλλά και την πίεση στο τέλος. Όσο για τον Ισπανό, η μεγάλη επέμβαση σε προσπάθειες της Γιουβέντους μετά το 3-2, αλλά και στο πέναλτι έδωσαν στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα. Στο ύψος του ο Πογκμπά που σκόραρε πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην 100ή εμφάνιση με την Γιουβέντους.
Γκάφα: Την γκάφα της αναμέτρησης έκανε ο Μπουφόν στη φάση του γκολ της ισοφαρίσης από τον Μποτία. Τραγική αντίδραση στη σέντρα του Μαζουάκου, η μπάλα του γλίστρησε από τα χέρια και από το κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός ήρθε το 1-1.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Αν ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη αντίδραση αμέσως μετά το γκολ του Ντινγκά, θα μπορούσε να είχε πάρει ένα τεράστιο αποτέλεσμα στο Τορίνο. Οι Πειραιώτες είχαν καλή εικόνα, δυσκόλεψαν αρκετά τη Γιουβέντους, αλλά τους έλειψε η τύχη. Ο Ρομπέρτο κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις και με ανάλογες εμφανίσεις, οι παίκτες του Μίτσελ μπορούν να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στους «16». Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός ακόμα μια φορά και αυτό το απέδειξε στις καθυστερήσεις. Ο Τέβες πήρε το πέναλτι από τον Μιλιβόγεβιτς, αλλά ο Βιδάλ είδε τον Ρομπέρτο και το δοκάρι να στερούν από τη Γιουβέντους το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα (83’ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (70’ Παντοΐν), Μοράτα (58' Γιορέντε), Τέβες.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Τσόρι (71’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.
Bαθμολογία (Α' όμιλος):
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/667111/gioyventoys-olympiakos-3-2-vids-pics

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

To... σχέδιο Αλέγκρι για Ολυμπιακό

Ο Αλέγκρι αλλάζει τα δεδομένα στην ενδεκάδα ετοιμάζοντας τον Λιχτστάινερ για την τριάδα των στόπερ και τους Περέιρα και Παντοίν για τα άκρα και ενώ θα περιμένει μέχρι... τέλους τους Ογκμπόνα-Ασαμόα.
Κάσερες out, Λιχτστάινερ in για την αμυντική τριάδα της Γιουβέντους. Για τον Κάσερες κρίθηκε τελικώς ότι δεν είναι στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας για να παίξει βασικός με τον Ολυμπιακό και έτσι τέθηκε off. Αντ' αυτού μαζί με τους Κιελίνι και Μπονούτσι στην άμυνα θα παίξει ο Λιχτστάινερ. Στις δύο πλευρές θα βρεθούν λογικά οι Περέιρα και Παντοίν. Έτσι μετά από αυτά τα δεδομένα ο Μπουφόν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Κιελίνι, Μπονούτσι και Λιχτστάινερ, στο κέντρο ως αμυντικό χαφ ο Μαρκίζιο και μπροστά του οι Βιδάλ και Πογκμπά στις δύο πτέρυγες οι Περέιρα και Παντοίν και στην επίθεση ο Μοράτα με τον Τέβες. Ο Αλέγκρι πάντως έχει την διάθεση και την πρόθεση να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Ογκμπόνα και τον Ασαμόα για την άμυνα και τα άκρα και ενώ οι Ιταλοί υπογραμμίζουν ακόμα πως μπορεί να αλλάξει διάταξη για τον συγκεκριμένο αγώνα πηγαίνοντας σε ένα 4-3-3. Μία εναλλακτική ενδεκάδα που δίνουν οι Ιταλοί για την Γιουβέντους έχει ως εξής: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Τέβες και Μοράτα. Δείτε στην Gallery το πιθανό σχήμα της Γιουβέντους για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/666839/shedio-alegkri-gia-olympiako-pic-vid