Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καγκελάριος… Γιουβέντους!

Το πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Προβάδισμα για να πάρει την πρόκριση στους «8″ του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Γιουβέντους στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ που έγινε στην Ιταλία.
Οι «μπιανκονέρι» ήταν λίγο καλύτεροι από τους Βεστφαλούς, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με σκορ 2-1 αν και είχαν λίγο πριν το τέλος μεγάλη ευκαιρία με τον Περέιρα στο 86′, ώστε να κάνουν το 3-1 και να είναι πιο άνετοι, ενόψει της ρεβάνς.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Με όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τόσο η Γιουβέντους όσο και η Μπορούσια Ντόρτμουντ και αυτό ήταν εμφανές από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.
Οι Γερμανοί αν και φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με «όπλο» τους την κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ιταλών που περίμεναν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές οι «μπιανκονέρι» μετά από γύρισμα από τα αριστερά ο Βαϊντεφέλερ δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Τέβεζ από κοντά έκανε το 1-ο στο 13′.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να το χαρούν για πολύ, αφού ο Κιελίνι γλίστρησε όταν είχε την μπάλα στα πόδια του δίνοντας την ευκαιρία στον Μάρκο Ρόις να βγει τετ- α- τετ με τον Μπουφόν και με ωραίο πλασέ να φέρε το ματς στα ίσα στο 18′. Οι Βεστφαλοί ξαναπήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης και έψαχναν και για δεύτερο γκολ.
Παρόλα αυτά το παιχνίδι στιγματίστηκε από τις αναγκαστικές αλλαγές των Πίρλο και Πίστσεκ στο 37′ και το 32′ αντίστοιχα με τος Περέιρα και Γκίντερ να παίρνουν τις θέσεις τους. Όμως το ματς είχε και άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 43′ ο Μοράτα μετά από συρτή σέντρα του Πογκμπά από τα αριστερά έκανε με πλασέ από κοντά το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ένα… κλικ. Αυτή που είχε τον έλεγχο ήταν η Γιουβέντους, παρά το γεγονός πως ο Πίρλο είχε βγει λόγω τραυματισμού με την Ντόρτμουντ να περιμένει πιο πίσω και να ψάχνει την αντεπίθεση. Η αλήθεια είναι πως οι δύο τερματοφύλακες δεν απειλήθηκαν ιδιαιτέρως.
Στο 71′ το σουτ του Τέβεζ πέρασε για λίγο έξω, ενώ οι Γερμανοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο 76′ με τον Μικιταριάν με τον Μπουφόν να μην ανησυχεί. Ωστόσο, την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ την είχαν οι γηπεδούχοι με τον Περέιρα στο 86′ όταν από καλή θέση μέσα από την περιοχή της Ντόρτμουντ πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έτσι έμεινε το 2-1.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Έχει Πίρλο; Έχει πάρτι!

Χάρη σε γκολ του Αντρέα Πίρλο η Γιουβέντους, αν και δυσκολεύτηκε, τελικά κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 2-1 της Αταλάντα.
Οι ηγέτες είναι για τα δύσκολα, λένε.
Γι” αυτό και η Γιουβέντους έχει τον Αντρέα Πίρλο.
Για τις δύσκολες στιγμές!
Ο Ιταλός μέσος σε ακόμη ένα παιχνίδι των «μπιανκονέρι» έπαιξε σημαντικό ρόλο και με δικό του πανέμορφο τέρμα χάρισε την εντός έδρας νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής απέναντι στην Αταλάντα.
Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τον Μιγκλιάτσιο στο 25′ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν.

Ωστόσο, δεν αγχώθηκαν και με τον Γιορέντε στο 39′ έφεραν το ματς στα ίσα. Στην συνέχεια «μίλησε» η ποιότητα του Πίρλο, ο οποίος με έναν κεραυνό από το 35 μέτρα στο 45′ έκανε το 2-1 που έμελλε να μείνει μέχρι τέλους.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

«Στη Γιούβε ο Ντιμπαλά, αλλά…»

Ο πρόεδρος της Παλέρμο ξεκαθάρισε στον Μαρότα ότι προτίθεται να δώσει στη Γιουβέντους την αποκάλυψη της φετινής Σέριε Α, αρκεί να συμφωνήσουν στο οικονομικό.
Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Ντιμπαλά κι αυτό πλέον είναι σίγουρο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Παλέρμο, Ζαμπαρίνι, υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον αθλητικό διευθυντή της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα.
«Η Juve θέλει τον Ντιμπαλά. Ο Μαρότα με ρώτησε και θα ήμουν ευτυχής να τον πουλήσω σε αυτόν, αλλά δεν θα κάνω έκπτωση… Υπάρχουν επίσης Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και άλλες μεγάλες ομάδες. Εγώ θέλω να μείνει στην Ιταλία ο παίκτης. Όλοι ξέρουμε τι έγινε με τον Παστόρε». Εκτός από τη «Μεγάλη Κυρία», ιταλικά δημοσιεύματα έβαζαν στο παιχνίδι και τη Νάπολι με τον Ζαμπαρίνι ωστόσο να μην έχει την ίδια άποψη.

«Καμία επαφή με τη Νάπολι. Αντίθετα, ισχύει το ενδιαφέρον από Μαρότα, ο οποίος μου τηλεφώνησε και μου είπε, «Πρόεδρε αν τον πουλήσετε η Γιούβε θα είναι εκεί. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Μας ενδιαφέρει πολύ ο παίχτης».

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Σπάει κάθε ρεκόρ η Γιουνάιτεντ για Πογκμπά!

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι θα καταθέσει επίσημη πρόταση στη Γιουβέντους για τον Πολ Πογκμπά που θα σπάσει κάθε ρεκόρ.
Πολλά εκατομμύρια λίρες είναι διατεθειμένη να βγάλει από τα ταμεία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το επόμενο καλοκαίρι, ώστε να φέρει και πάλι στις τάξεις της τον Πολ Πογκμπά.
Ωστόσο, αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού ο Γάλλος μέσος βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» τόσο της Παρί Σεν Ζερμέν όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Γι” αυτό το λόγο και οι «κόκκινοι διάβολοι» σκέφτονται να καταθέσουν επίσημη κρούση στη Γιουβέντους για τον νεαρό χαφ που θα φτάνει τα 85 με 90 εκατομμύρια λίρες.

Έτσι, αν οι Άγγλοι κάνουν δικό τους τον Πογκμπά, τότε θα κατέχουν και το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής του κόσμου, αφού η Ρεάλ για τον Μπέιλ είχε σπαταλήσει 85 «χαρτιά».

Γιουβέντους - Μίλαν 3-1

Η Μίλαν προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, με τη Γιουβέντους να επικρατεί με 3-1 και να κάνει 5η σερί νίκη επί των Ροσονέρι.
Τον Νοέμβριο του 2012 ο Ρομπίνιο με πέναλτι έκανε το 1-0 στο «Σαν Σίρο» και έδινε στη Μίλαν τη νίκη επί της Γιουβέντους. Αυτή είναι και η τελευταία που έχουν πανηγυρίσει οι Ροσονέρι αφού τότε οι Μπιανκονέρι έχουν πέντε σερί, για πρώτη φορά μετά το 1984. Η 5η ήταν αυτή με το 3-1 στο Juventus Stadium, με τον Τέβες να ανοίγει το σκορ από ελεγχόμενη θέση, τον Αντονέλι να ισοφαρίζει στο ντεμπούτο του και την Κυρία να ξαναπαίρνει άμεσα το προβάδισμα με τον Μπονούτσι. Ο Μοράτα το τρίτο γκολ των Τορινέζων, που είναι πλέον στο +10 από την Ρόμα, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής παίζει με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία.

Η Γιουβέντους μπήκε στο ματς για να βάλει το γρήγορο γκολ που συνηθίζει στα ντέρμπι και θα μπορούσε να το κάνει στο 6', όταν ο Βιδάλ έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Η Μίλαν, από την άλλη πλευρά, ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην βρεθεί να κυνηγάει από νωρίς αλλά δεν το απέφυγε... Στο 14' ο Μοράτα έβγαλε για τον Τέβες, ο Αργεντίνος πέρασε στο σπριντ τον Παλέτα και πλάσαρε σωστά τον Ντιέγκο Λόπεθ για το 1-0. Το ριπλέι δείχνει ότι ο «Απάτσι» μπορεί και να έφυγε από θέση οφσάιντ, αν και δεν υπήρχε κάμερα στην ευθεία.
Το προβάδισμα είχε ως αποτέλεσμα η Γιουβέντους να ελέγξει πλήρως την κατάσταση και να ψάξει το δεύτερο γκολ, που μάλλον θα τελείωνε το ματς. Ο Εβρά είχε κεφαλιά άουτ από πολύ καλή θέση, ο Τέβες προσπάθησε με ένα σουτ που επίσης έφυγε άουτ και τελικά αντί για το 2-0 έγινε το 1-1! Στο 28' ο Τσέρτσι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αντονέλι με κεφαλιά βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Η αντίδραση των Μπιανκονέρι, πάντως, ήταν αυτή που ήθελε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση και πίεσαν αμέσως, με τον Ντιέγκο Λόπεθ να κάνει στο 30' τεράστια επέμβαση στο σουτ, με το αριστερό, του Μαρκίζιο από το ύψος της περιοχής. Δευτερόλεπτα μετά, ο Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντιέγκο Λόπεθ δεν έδιωξε όπως θα ήθελε, ο Τέβες με κεφαλιά βρήκε τον Μπονούτσι και αυτός έκανε το 2-1!
υχολογικά η Μίλαν είχε δεχθεί ισχυρό χτύπημα και στο 37' δέχθηκε και αγωνιστικό αφού ο Μενέζ, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες, αναγκάστηκε να αποχωρήσει και άφησε την θέση του στον Πατσίνι, με το πρώτο 45λεπτο να κλείνει με την επέμβαση του Ντιέγκο Λόπεθ σε σουτ του Τέβες.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μίλαν προειδοποίησε με ένα σουτ του Πατσίνι από πλάγια θέση που μπλόκαρε ο Μπουφόν και στο 54' είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Αντονέλι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαρκίζιο και έβγαλε τετ α τετ τον «Πάτσο», ο οποίος όμως νικήθηκε από τον αρχηγό της Γιουβέντους, που έκανε επέμβαση με το ένα χέρι. Το ματς είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες έβγαιναν συνεχώς μπροστά όταν έπαιρναν την μπάλα, με τον Πίπο Ιντσάγκι να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 62' και να βάζει τον Μποναβεντούρα αντί του Πόλι, αν και όλοι περίμεναν ότι θα έφευγε ο τραγικός Μουντάρι...
Τρία λεπτά μετά, ο αγώνας τελείωσε. Ο Μαρκίζιο, στο 65', έκανε τρομερό σουτ με το αριστερό, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μοράτα πλάσαρε στην κενή εστία για το 3-1. Οι Μιλανέζοι κατάλαβαν ότι οι προσπάθειες τους δεν θα είχαν αποτέλεσμα, οι αλλαγές του Ιντσάγκι δεν άλλαξαν κάτι στο ματς και στο τελευταίο 20λεπτο οι Τορινέζοι βρήκαν τις προϋποθέσεις σε αρκετές περιπτώσεις για να βάλουν και τέταρτο γκολ αλλά είτε έκαναν λάθος στην τελική πάσα είτε αντιδρούσε σωστά ο Ντιέγκο Λόπεθ, διατηρώντας το σκορ στο 3-1.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Παντοΐν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο (84' Ογκμπόνα), Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβες (92' Γιορέντε), Μοράτα.
Μίλαν (Φίλιπο Ιντζάγκι): Ντιέγο Λόπεθ, Τζακάρντο (78' Ραμί), Αλεξ, Παλέτα, Αντονέλι, Εσιέν, Μουντάρι, Πόλι (62' Μποναβεντούρα), Χόντα, Τσέρτσι, Μενέζ (37' Πατσίνι).