Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Νταμπλ η Γιουβέντους, έτοιμη για το… τρεμπλ

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-1 της Λάτσιο στην παράταση κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας και κάνοντας προθέρμανση για τον τελικό του Champions League.
Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους Γιουβέντους και Λάτσιο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με τη «γηραιά κυρία» να επικρατεί 2-1 και να προσθέτει ακόμα έναν τίτλο στην ιστορία της, κάνοντας το νταμπλ για φέτος.
Πλέον στο μυαλό της είναι ο τελικός του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα με στόχο να φτάσει στο τρεμπλ. Οι Ρωμαίοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’ με γκολ του Ράντου.
Στο 11’ ήρθε η απάντηση από τη Γιουβέντους με ανάποδο «ψαλίδι» του Κιελίνι για το 1-1. Το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, ο Μάτρι στο 97’ έκανε το 2-1 για να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιστάινερ, Πογκμπά (78’ Περέιρα), Πίρλο, Βιντάλ, Εβρά, Τέβεζ, Γιορέντε (85’ Μάτρι).
ΛΑΤΣΙΟ: Μπερίσα, Ντε Βρι, Τζεντιλέντι, Ράντου (71’ Μαουρίτσιο), Μπάστα, Παρόλο, Κατάλντι, Λούλιτς, Καντρέβα, Κλόσε (82’ Τζόρτζεβιτς), Φελίπε Άντερσον.

Προβάδισμα για Κεντίρα η «Γιούβε»

Προβάδισμα έναντι της Σάλκε φαίνεται πως έχει η Γιουβέντους για την απόκτηση του Σάμι Κεντίρα που μένει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδριτης.
Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό πως ο Σάμι Κεντίρα θα αποχωρίσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι και το γεγονός πως θα είναι ελεύθερος κάνει την περίπτωση του ελκυστική για πολλές ομάδες.
Ο Γερμανός έχει προτεραιότητα να συνεχίσει σε πολύ υψηλό επίπεδο γι’αυτό φαίνεται να μην σκέφτεται τον επαναπατρισμό για λογαριασμό της Σάλκε από τη στιγμή που στο παιχνίδι μπήκε η Γιουβέντους.
Η φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός χαφ καθώς το μέλλον της τριάδας Βιντάλ, Πογκμπά, Πίρλο δεν είναι σίγουρα στο Τορίνο.

Τα πράγματα δείχνουν ιδανικά και η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Λέει «ναι» στην Μπαρτσελόνα ο Πογκμπά!

Θετικός στο να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και να παίξει δίπλα στον Λιονέλ Μέσι εμφανίζεται ο Πολ Πογκμπά, όπως αποκαλύπτει η "Mundo Deportivo".
Πολύ κοντά στην Μπαρτσελόνα φαίνεται πως βρίσκεται ο Πολ Πογκμπά για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον και η Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι Καταλανοί ψάχνουν τον παίκτη που θα αντικαταστήσει στο μέλλον το κενό που αφήνει στο χώρο του κέντρου η απουσία του Τσάβι και ο Γάλλος φαίνεται πως έχει όλα όσα χρειάζονται.
Μάλιστα, σύμφωνα με την «Mundo Deportivo» η Γιουβέντους έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τους Καταλανούς σε ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ αν και οι Ιταλοί ήθελαν στα 100 «χαρτιά».

Ωστόσο, η επιθυμία του ίδιου του Πογκμπά να παίξει μαζί με τον Λιονέλ Μέσι τον έκανε να ασκήσει πιέσεις στους «μπιανκονέρι» και να αποδεχτούν την πρόταση των Καταλανών, οι οποίοι δεν μπορούν να ανακοινώσουν αγορά παίκτη ως τον Ιανουάριο του 2016.

Βιντάλ: «Μια ζωή εδώ»

Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για τον Βιντάλ, όμως ο ίδιος φαίνεται να περνάει καλά στο Τορίνο, λέγοντας πως θα μπορούσε και θέλει να μείνει για πάντα εκει.
Ο μέσος της Γιουβέντους εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και η Λίβερπουλ τον έχει ψηλά στη λίστα επιθυμιών της. Ο ίδιος ωστόσο δε φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει τη Γιουβέντους.
«Νιώθω το Τορίνο σαν το σπίτι μου. Οι άνθρωποι εδώ είναι ζεστοί και φιλικοί. Με χαιρετάνε σε κάθε βόλτα μου. Εγώ και η οικογένειάμου περνάμε υπέροχα εδώ και θα μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα. Το θέλουμε κι όλας καθώς η Γιουβέντους είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι δύσκολο να αφήσεις όλα αυτά τα πλεονεκτήματα. Επίσης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ».
Ο Χιλιανός βρίσκεται επίσης στην αποστολή της εθνικής του για το Κόπα Αμέρικα που διοργανώνει μάλιστα.

«Θα κάνω τα πάντα για τη χώρα μου. Δε λέω ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι για να δώσουμε χαρά στους συμπατριώτες  μας».

«Ξενέρωσε» με Πογκμπά η Παρί!

Η Παρί Σεν Ζερμέν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, αφού τον θεωρεί "πολύ ακριβό".
Πριν από λίγο καιρό η Παρί Σεν Ζερμέν έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους.
Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τη «Le Parisien» που είναι καλά πληροφορημένη σε θέματα του συλλόγου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι «μπιανκονέρι» είχαν επαφές με τους Γάλλους και τους ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να απαντήσουν θετικά σε πρόταση για τον νεαρό χαφ αν αυτή δεν ξεπερνάει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Από την πλευρά τους οι πρωταθλητές Γαλλίας θεωρούν πως τα χρήματα είναι πολλά για έναν τόσο νεαρό παίκτη και είναι μεγάλο ρίσκο, με αποτέλεσμα να διαγράψουν τον Πογκμπά από την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους, ενόψει της νέας σεζόν.

Εκτός αυτού φέρεται πως ο μέσος της «Μεγάλης Κυρίας» θέλει να έχει ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν εκείνες του Ζλάταν κάτι που δεν μπορεί να το κάνει η Παρί λόγω του Financial Fair Play.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αλέγκρι: «Έχουμε καλές πιθανότητες»

Ο προπονητής της Γιουβέντους μίλησε για το τελικό, τη Μπαρτσελόνα ενώ αποκάλυψε επίσης πως δέχθηκε μήνυμα από τον Αντόνιο Κόντε.
Αισιόδοξος φάνηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ παρά το φαβοριτισμό που υπάρχει υπέρ της Μπαρτσελόνα. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τις πιθανότητες που έχει η ομάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του έχει πιθανότητες.
«Πρώτα πρέπει να προετοιμαστούμε για το σαββατιάτικο ντέρμπι με την Ίντερ. Από την Κυριακή ξεκινάμε προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Λάτσιο.Μετά από το Coppa Italia έχουμε τη Νάπολι όπου θα γίνει η απονομή του τροπαίου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω πότε θα γίνει το πάρτι, για αυτό θα σας ενημερώσει ο σύλλογος. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα έχουμε μερικές ημέρες ξεκούραση όπου θα πρετοιμαστούμε για τον τελικό του Champions League λίγο πιο χαλαρά για να μην φτάσουμε εκεί με άγχος.
Είναι τελικός, θα αγωνιστούμε ξέροντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα αλλά και με την πίστη ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να φέρουμε σπίτι το Champions League. Δεν θα είναι εύκολο, ποτέ άλλωστε δεν είναι εύκολος ένας τελικός Champions League».
Ο Αλέγκρι αποκάλυψε επίσης πως δέχθηκε μήνυμα από τον πρώην τεχνικό της Γιούβε και νυν της εθνικής Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε.

«Ο Αντόνιο μου έστειλε ένα μήνυμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οπότε τώρα έχετε μία αποκλειστική είδηση και είστε όλοι χαρούμενοι. Νομίζω πως αυτή η ομάδα έχει πολλές αρετές, παίκτες που είναι ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλάσης, οπότε ήταν φυσιολογικό που καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Χρειάστηκε βέβαια και λίγη τύχη αν και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει περιθώριο βελτίωσης».

«Μπιανκονέρο» ο Ντιμπάλα

Τα καλά νέα συνεχίζονται για τη Γιουβέντους αφού όπως αποκαλύπτουν ιταλικά Μέσα, ο επιθετικός της Παλέρμο είναι ήδη κλεισμένος. Δείτε τις λεπτομέρειες της μεταγραφής.
Η Γιουβέντους από ότι φαίνεται πρόλαβε Άρσεναλ και Μίλαν κι έκλεισε τον νεαρό επιθετικό ο οποίος φέτος βγάζει μάτια στην Παλέρμο. Οι «μπιανκονέρι» εκμεταλλεύτηκαν άμεσα τα σίγουρα λεφτά που θα παραλάβουν από το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι έκλεισαν άμεσα την υπόθεση του νεαρού επιθετικού.
Η «Μεγάλη Κυρία» θα βγάλει από τα ταμεία της για τον 21χρονο, 28 εκατομμύρια ευρώ+8 τα οποία είναι μπόνους, αλλά θα δώσει επίσης δύο παίκτες αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων. Με τον ίδιο τον παίκτη η συμφωνία για το συμβόλαιο προβλέπει 2,2 εκατομμύρια ετησίως για πενταετές συμβόλαιο, με τη Γιουβέντους να συνεχίζει να δίνει λόγους χαράς στους φίλους της.
Πηγή http://sportsking.gr/2015/05/15/biankonero-o-ntibala/

Μίλησε με Πογκμπά ο Πέρεθ!

Με τον μέσο της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, μίλησε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, λίγο μετά την πρόκριση της "Μεγάλης Κυρίας".
Η χρονιά φέτος δεν πάει καλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού θα κλείσει χωρίς να κατακτήσει κάποιο τίτλο, μετά και τον αποκλεισμό της στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Γιουβέντους.
Γι” αυτό το λόγο και ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, σχεδιάζει από τώρα πως θα επιστρέψει ο σύλλογος στην κορυφή. Μάλιστα, ο «ισχυρός» άνδρας των Μαδριλένων δεν έχασε ώρα και λίγο μετά την ισοπαλία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είχε τετ- α- τετ με τον Πολ Πογκμπά!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ισπανικά ΜΜΕ. Ο μέσος της «Μεγάλης Κυρίας» εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των «μερένχες», οι οποίοι θέλουν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι που έρχεται.

Το ρόλο του… μεσολαβητή έπαιξε ο συμπατριώτης του νεαρού χαφ, Καρίμ Μπενζεμά, που φαίνεται να έχει αναλάβει το έργο για να τον «ψήσει».

Μέσι, θυμάσαι τη Γιουβέντους;

Μία φορά έχει τεθεί αντιμέτωπος απέναντι στη Γιουβέντους ο Λιονέλ Μέσι και αυτή ήταν σε φιλικό παιχνίδι το καλοκαίρι του 2005.
Η τύχη τα έχει φέρει έτσι ώστε ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα να μην έχουν συναντήσει τα τελευταία χρόνια τη Γιουβέντους.
Ωστόσο, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.
Παρόλα αυτά πριν από δέκα χρόνια ο «Λέο» είχε βρεθεί απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία» στον τελικό του «Γκάμπερ Καπ» όπου ακόμη και τότε ξεχώριζε με την τεχνική του κατάρτιση, ενώ είχε δώσει και μία εξαιρετική ασίστ.

Για την ιστορία η κανονική διάρκεια του αγώνα ήρθε 2-2 και στα πέναλτι επικράτησαν οι Ιταλοί.

«Δύσκολα στην Παρί ο Πογκμπά»

Περισσότερες πιθανότητες για να αποκτήσει τον Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους έχει η Μπαρτσελόνα, παρά η Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα είναι δύο ομάδες που παίζουν δυνατά για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους.
Ωστόσο, πιο πιθανό είναι να δούμε μία μέρα στο μέλλον τον Γάλλο μέσο να πηγαίνει στους Καταλανούς, παρά στους Παριζιάνους, σύμφωνα με τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, όπως τόνισε και με δηλώσεις του σε γαλλικά ΜΜΕ.

«Αν η Μπαρτσελόνα μπορεί να αγοράσει παίκτες τότε είναι καλό για τον Πογκμπά να πάει εκεί. Ο Ινιέστα έχει ξεκινήσει να έχει πτωτική πορεία και σίγουρα ο Πογκμπά θα δώσει άλλη πνοή στο κέντρο της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, το 4-3-3 που έχει η ομάδα θα του ταιριάζει πολύ. Εγώ αν ήμουν στη θέση του δεν θα επέστρεφα ποτέ στη Γαλλία. Ακόμη και για την Παρί Σεν Ζερμέν».

«Από άλλο πλανήτη ο Μέσι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, εκείνος της Γιουβέντους, Κάρλος Τέβεζ, ενόψει του τελικού του Βερολίνου.
Μετά τον Λουίς Σουάρεζ ακόμη ένας παίκτης «ψήφισε» τον Λιονέλ Μέσι ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.
Ο λόγος για τον συμπατριώτη του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, Κάρλος Τέβεζ, ο οποίος αγωνίζεται στη Γιουβέντους και που θα αντιμετωπίσει τον «Λέο» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο «απάτσι» έσταξε… μέλι για τον στράικερ των Καταλανών, αφού θεωρεί πως είναι από… άλλο πλανήτη.

«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ακόμη και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε τρελά πράγματα. Είναι ένας παίκτης από άλλο πλανήτη και πραγματικά δεν είχα άσχημες σχέσεις μαζί του, παρά τα όσα γράφονται. Η Γιουβέντους άξιζε να πάει στον τελικό και εκεί θα πάμε να παίξουμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα, όπως η Μπαρτσελόνα».

Μήνυμα Εβρά προς Σουάρεζ!

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχει ο Πατρίς Εβρά να ανταλλάξει χειραψία με τον Λουίς Σουάρεζ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.
Λουίς Σουάρεζ και Πατρίς Εβρά έχουν… προϊστορία μεταξύ τους από τότε που έπαιζαν στην Πρέμιερ Λιγκ με τον πρώτο στη Λίβερπουλ και τον δεύτερο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να ξανασμίξουν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους.
Μάλιστα, ο Γάλλος μπακ με δηλώσεις του μετά την πρόκριση της «Μεγάλης Κυρίας» επί της Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε το δικό του μήνυμα στον επιθετικό των Καταλανών, λέγοντας:

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτάνε τι θα κάνω. Δεν έχει νόημα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι για εμένα πως θα παίξω στον τελικό. Είμαι υπερήφανος για αυτό που είμαι, αλλά και για το χρώμα μου. Δεν έχω πρόβλημα να ανταλλάξω χειραψία μαζί του, αλλά θα τον κάνω να καταλάβει την παρουσία μου στον αγωνιστικό χώρο».

«Κάηκε» το «Μπερναμπέου»!

Έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί από τους παίκτες της Γιουβέντους στο "σπίτι" της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 1-1 και την πρόκρισή τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Βερολίνου, αλλά οι παίκτες της Γιουβέντους είχαν διαφορετικά σχέδια!
Έτσι, με το 1-1 που εξασφάλισαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κατάφεραν εκείνοι να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Κάτι που δεν είχαν κάνει για 12 χρόνια, με αποτέλεσμα οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια, μέσα στο «σπίτι» της «βασίλισσας», να είναι κάτι παραπάνω από έξαλλα.

Κάνε… παιδιά να δεις καλό!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί το στέμμα της στο Βερολίνο, καθώς ένα δικό της... παιδί (Άλβαρο Μοράτα) σκόραρε στο 1-1 με τη Γιουβέντους να προκρίνεται.
Στη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε… όνομα.
Από εκεί έγινε γνωστός, με αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι η Γιουβέντους να τον κάνει δικό της.
Ωστόσο, ο Άλβαρο Μοράτα κόντρα στη παλιά του ομάδα δεν χαρίστηκε! Ο Ισπανός φορ πέτυχε γκολ στο Τορίνο, αλλά και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» «ακυρώνοντας» έτσι το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι και δίνοντας την ευκαιρία στη «Μεγάλη Κυρία» να δώσει και πάλι το «παρών» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από από 12 χρόνια, ύστερα από το 1-1 που πήρε απέναντι στη «βασίλισσα».

ΤΟ ΜΑΤΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν γκολ για να έχει το πάνω χέρι και να είναι εκείνη που θα περάσει στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου και σε συνδυασμό πως έπαιζε στην έδρα της την βοήθησε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να γίνει απειλητική στο 6′ όταν με ωραία προσπάθεια του Καρίμ Μπενζεμά έφτασε κοντά στο γκολ α, αλλά το τελείωμα του Γάλλου φορ ήταν κακό και η μπάλα έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν δείχνοντας πως ήθελαν να σημειώσουν ένα γκολ το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, στο 11′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο η μπάλα δεν κατέληξε για λίγο στην εστία της Γιουβέντους, αφού πρώτα είχε βρει στο τείχος.
Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα για πολλή ώρα στην κατοχή της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει μπροστά με αξιώσεις. Ωστόσο, στο 14′ έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη με τον Αρτούρο Βιντάλ να σουτάρει λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των Ισπανών, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας απόκρουσε.
Οι Μαδριλένοι όσο περνούσε η ώρα πίεζαν ολοένα και περισσότερο για το γκολ, αλλά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έδειχνε ανίκητος. Όπως και στο σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20′ με τον Ιταλό τερματοφύλακα να απομακρύνει σε κόρνερ. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο «Τζίτζι» δεν μπόρεσε να σταματήσει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τζόρτζο Κιελίνι στον Χάμες Ροντρίγκες και ο Πορτογάλος δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, στο 29′ θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 όταν μετά από αντεπίθεση ο Μπενζεμά του έδωσε την μπάλα, εκείνος έκανε σωστή προσποίηση, αλλά αντί για σουτ προτίμησε να δώσει ψιλοκρεμαστή μπαλιά για τον Ίσκο, όμως, την έκοψε ο Βιντάλ.
Στο 41′ ο Κριστιάνο είχε ακόμη ένα σουτ που πέρασε για λίγο έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπενζεμά από πλάγια θέση πήγε να νικήσει τον Μπουφόν με τον Ιταλό γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος η «Μεγάλη Κυρία» μπήκε αποφασισμένη δείχνοντας πως θα κυνηγούσε με κάθε τρόπο ένα γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση στον τελικό. Αρχικά έδειξε τις διαθέσεις της με τον Μαρκίζιο στο 51′ όταν δικό του σουτ από μακριά έφυγε για λίγο άουτ.
Ωστόσο, αυτό που δεν έκανε ο Ιταλός χαφ το πραγματοποίησε ο Άλβαρο Μοράτα. Στο 57′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της «βασίλισσας» ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά και ο Ισπανός φορ με σουτ από κοντά νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του, Ίκερ Κασίγιας, κάνοντας το 1-1.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στη Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε την μία επίθεση μετά την άλλη και μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έχασε σωρεία ευκαιριών για να κάνει το 2-1. Από την πλευρά της και η «Γιούβε» έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 77′ και στο 88′, αλλά, ο Κασίγιας νίκησε τόσο τον Μαρκίζιο όσο και τον Πογκμπά.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Στο μυαλό του Μοράτα μόνο η Γιουβέντους!

Ο Άλβαρο Μοράτα είναι ικανοποιημένος που βρίσκεται στη Γιουβέντους και έβαλε έτσι τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ο Άλβαρο Μοράτα μίλησε για την επιστροφή του στην ομάδα που αναδείχτηκε.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν θα φορούσε και πάλι από το καλοκαίρι τη φανέλα της «βασίλισσας» ήταν ξεκάθαρος.
«Αυτή την στιγμή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στη Γιουβέντους. Δεν πιστεύω πως θα επιστρέψω στη Ρεάλ Μαδρίτης», ενώ για τον δεύτερο ημιτελικό σχολίασε:
«Δεν μας ενδιαφέρει πόσα χρόνια έχουν περάσει από τον τελευταίο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ που πήγε η Γιουβέντους. Είμαστε στις τέσσερις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης και δουλεύουμε, ώστε να πάμε στις δύο καλύτερες».
Παράλληλα, μίλησε και για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον παλιό του σύλλογο χωρίς να πανηγυρίσει:

«Δεν το πανηγύρισα γιατί αγαπάω τη Ρεάλ και έχω καλές αναμνήσεις από εκεί και δεν κρατάω κακία σε κανέναν».

Κοντά σε Ντιμπαλά η «Γιούβε»


Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει, ώστε η Γιουβέντους να κάνει δικό της τον επιθετικό της Παλέρμο, Πάουλο Ντιμπαλά, τον οποίο ήθελε η... μισή Ευρώπη.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Γιουβέντους «παίζει» δυνατά τόσο για τον Έντισον Καβάνι όσο και για τον Πάουλο Ντιμπαλά.
Οι διαπραγματεύσεις και με τους δύο επιθετικούς φαίνεται πως πηγαίνουν πολύ καλά.
Ιδιαιτέρως στην περίπτωση εκείνου της Παλέρμο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ οι «μπιανκονέρι» το καλοκαίρι που έρχεται θα τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους, αφού θα δώσουν 32 εκατομμύρια ευρώ στους «ροζανέρι» και αλλά οκτώ με μορφή μπόνους.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τον νεαρό στράικερ είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Ίντερ και η Μπαρτσελόνα.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Ζωγράφισε» και πάλι ο Πογκμπά!

Ένα πολύ ωραίο γκολ με μακρινό σουτ πέτυχε απέναντι στη Κάλιαρι ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.
Δεν είναι τυχαίο που οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης «σφάζονται» για χάρη του.
Ο λόγος για τον Πολ Πογκμπά.
Ο μέσος της Γιουβέντους εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ήταν στα «πιτς» λόγω τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Ωστόσο, ο Γάλλος χαφ επέστρεψε δριμύτερος και το απέδειξε στην αναμέτρηση με την Κάλιαρι όπου πέτυχε ακόμη ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για Πίρλο!

Την περίπτωση του Αντρέα Πίρλο εξετάζουν στη Λίβερπουλ, καθώς θεωρούν πως ο Ιταλός είναι ο ιδανικός για αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει ο Στίβεν Τζέραρντ.
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις δηλώσεις που έκανε ο Αντρέα Πίρλο όπου τόνισε πως στο τέλος της σεζόν δύσκολα θα παραμείνει στη Γιουβέντους και γενικότερα στην Σέριε Α.
Αυτές δεν πέρασαν στο… ντούκου από τους ανθρώπους της Λίβερπουλ, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Ιταλού χαφ, όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η «Tuttosport».
Οι «reds» θα έχουν ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μεσαίας τους γραμμής το καλοκαίρι όταν και θα φύγει μετά από 17 χρόνια ο Στίβεν Τζέραρντ. Γι” αυτό πιστεύουν πως ο «μαέστρος» είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναπληρώσει το κενό του Άγγλου παίκτη.

Ωστόσο, εκτός από τη Λίβερπουλ τις εξελίξεις στο θέμα του Αντρέα Πίρλο παρακολουθεί διακριτικά και η Τσέλσι.

Κλείνει Καβάνι η Γιουβέντους!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Έντισον Καβάνι από την Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται πως είναι η Γιουβέντους, όπως τονίζουν ιταλικά δημοσιεύματα.
Σε καλό δρόμο φαίνεται πως είναι οι διαπραγματεύσεις της Γιουβέντους με τον Έντισον Καβάνι, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.
Εδώ και μήνες ο Ουρουγουανός είχε κάνει γνωστό πως δεν ήθελε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για πολύ κακές σχέσεις με τον σούπερ- σταρ της ομάδας, τον Ζλάταν.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ έδειχναν πως ήταν τα φαβορί για την αγορά του. Ωστόσο, η «Μεγάλη Κυρία» τα τελευταία εικοσιτετράωρα φέρεται πως έχει κάνει πολύ δυνατό «μπάσιμο».

Οι Γάλλοι δεν έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν έναντι μίας πρότασης που θα τους ικανοποιεί οικονομικά.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πετάει ο Αλέγκρι; Ναι πετάει! (pic)


Την αποθέωση γνώρισε από τους παίκτες του ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το έργο του δεν ήταν εύκολο.
Έπρεπε να συνεχίσει να φέρνει νίκες, επιτυχίες και τρόπαια.
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην πρώτη του σεζόν στη Γιουβέντους μόνο άσχημα δεν τα έχει πάει.
Ο Ιταλός προπονητής διαδέχτηκε τον Αντόνιο Κόντε και με το «καλημέρα» δείχνει πως ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια στο Τορίνο, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα, η ομάδα είναι ήδη στους τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι πως οι παίκτες του τον σέβονται και με το παραπάνω, όπως έδειξαν λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Σαμπντόρια όταν και τον πήραν στα χέρια!