Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ιγκουαΐν ή Τέβες;

Ο Χουάν Βερόν επέλεξε για τη Γιουβέντους και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς σχολιάζει. Εσείς ποιον θέλετε;
Ως Αργεντίνος και ως ένας από τους καλύτερους ξένους που έπαιξαν ποτέ στα ιταλικά γήπεδα, η άποψη του Βερόν για το ποιος είναι ο κατάλληλος για την επιθετική γραμμή των Μπιανκονέρι μετράει πολύ.
«Αν απομονώσω το υπόλοιπο ρόστερ και πρέπει να κρίνω αποκλειστικά αυτούς τους δύο, προσωπικά θα έπαιρνα τον Ιγκουαΐν. Είναι πιο νέος, είναι κλασικός γκολτζής και έχοντας παίξει στη Ρεάλ ξέρει τι σημαίνει να φοράς μια βαριά φανέλα. Αν σκεφτούμε, όμως, ότι στο ρόστερ της Γιουβέντους υπάρχει πλέον ο Γιορέντε, καταλληλότερος είναι ο Τέβες. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην άσος των Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο και Ιντερ μιλώντας στην Tuttosport.
Η αλήθεια είναι πως η άποψη του -όχι ότι έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τον Βερόν- είναι σωστή. Καλύτερος γκολτζής ο Ιγκουαΐν, καταλληλότερος ο Τέβες. Βασικά δε θα υπήρχε δίλημμα αν δεν είχε κλείσει από τον Ιανουάριο ο Γιορέντε αλλά έκλεισε και τώρα η Γιουβέντους θα πρέπει να βρει τον παίκτη που μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα μαζί του.
«Η ομάδα του Κόντε μου αρέσει πολύ γιατί έχει ένα κέντρο στο οποίο μπορούν εύκολα να σκοράρουν όλοι», είπε επίσης ο Αργεντίνος και όταν θα γίνει η τελική επιλογή για τον εκλεκτό σαφώς και θα πρέπει να υπολογιστούν τα πάντα.
Ο Ιγκουαΐν είναι ο τύπος επιθετικού που τελειώνει τις φάσεις με τη μία. Είτε μπει είτε όχι, θα σουτάρει χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Σαν τον Τρεζεγκέ δηλαδή... Σκοράρει πιο εύκολα, γυρνάει επίσης πιο εύκολα για να βοηθήσει στο μαρκάρισμα αν χρειαστεί, είναι πιο νέος, έχει περισσότερες αντοχές και δεν έχει δώσει δικαιώματα με την συμπεριφορά του.
Ο Τέβες, από την άλλη πλευρά, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διασύρει τον προσωπικό του αντίπαλο, θα βοηθήσει περισσότερο στο να ανοίξουν οι κλειστές άμυνες που βρίσκει 8 φορές στις 10 απέναντι της η Γιουβέντους, έχει το γκολ πολύ πιο εύκολα από τους επιθετικούς που είναι τώρα στους Μπιανκονέρι (όχι σε σχέση με τον Ιγκουαΐν) και σίγουρα θα δέσει καλύτερα με τον ψηλό Γιορέντε. Ο χαρακτήρας του είναι ένα θέμα αλλά τα προβλήματα τα δημιουργεί όταν δεν παίζει (όπως πέρυσι με τον Μαντσίνι στη Σίτι). Στη Γιούβε θα είναι βασικός, θα είναι σε χρονιά Μουντιάλ και θα έχει και έναν προπονητή που δεν σηκώνει και πολλά...
Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Κόντε προτιμάει Τέβες, ο Ανιέλι τον Ιγκουαΐν και ο Μαρότα έχει καψούρα με τον Γιόβετιτς. Μέχρι να αποφασίσουν αυτοί, μπορούμε να κάνουμε εμείς συζητήσεις και αναλύσεις...
Οποιος κι αν έρθει πάντως, μπροστά σε αυτούς που έχουμε δει...
Πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου