Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κόντε: «Ενισχύσαμε την Μίλαν»

Ο προπονητής της Γιουβέντους ήθελε να μιλήσει για το ματς με την Λάτσιο αλλά η συζήτηση κατέληξε στα μεταγραφικά.
Οι Μπιανκονέρι υποδέχονται το βράδυ του Σαββάτου την Λάτσιο για τη 2η αγωνιστική του Campionato και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο Αντόνιο Κόντε άρχισε να μιλάει γι' αυτό το ματς, τονίζοντας ότι «αυτός ο αγώνας δε θα έχει καμία σχέση με το 4-0 του Σούπερ Καπ. Εκεί ήταν ένα παιχνίδι μία κι έξω, το νικήσαμε, πήραμε το τρόπαιο και είμαστε χαρούμενοι. Είχα πει, όμως, αμέσως μετά τη λήξη ότι η διαφορά μας με την Λάτσιο δεν είναι για 4-0 και το ξέρουμε καλά αυτό. Η ομάδα του Πέτκοβιτς είναι πολύ δυνατή, έχει ως στόχο τις πρώτες θέσεις και περιμένουμε ένα ματς που δε θα έχει καμία σχέση με αυτό του Σούπερ Καπ. Πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι στο 110%».
Επιθυμία του Κόντε ήταν να συνεχίσει να μιλάει για τα αγωνιστικά αλλά οι ερωτήσεις που ακολούθησαν είχαν να κάνουν με την πώληση του Αλεσάντρο Μάτρι στη Μίλαν, με τον προπονητή της Γιούβε να εξηγεί πώς ακριβώς έχει η κατάσταση.
«Η απόφαση για πώληση του Μάτρι δεν ήταν απόφαση για τεχνικούς λόγους, όπως δεν ήταν και η απόφαση για πώληση του Τζιακερίνι. Εχω πει πολλές φορές ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για τη Γιουβέντους καθώς θέλαμε να βάλουμε στα ταμεία όσα λεφτά ξοδέψουμε. Καταφέραμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να έχουμε θετικό ισολογισμό και μόνο αν συνεχίσουμε έτσι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να ξοδέψουμε πολλά. Εχω πει πολλές φορές ότι οικονομικά δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ξοδεύουμε 30-40-50 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουμε ένα παίκτη όπως κάνουν οι αντίπαλοι μας στην Ευρώπη αλλά εσείς λέτε ότι μειώσαμε τη διαφορά από αυτούς... Εχω πει πολλές φορές ότι οι αντίπαλοι μας στην Ιταλία ενισχύθηκαν καθώς ξοδεύουν πιο πολλά από εμάς και φέτος θα είναι πολύ δύσκολη η μάχη για το πρωτάθλημα αλλά εσείς λέτε ότι ανοίξαμε την ψαλίδα από αυτούς... Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην καταλαβαίνετε κάποια πράγματα», τόνισε ο Κόντε και μετά εξήγησε γιατί ο Μάτρι πουλήθηκε συγκεκριμένα στη Μίλαν.
«Επειδή η Μίλαν έκανε πρόταση. Αν έκανε άλλη ομάδα, θα τον πουλούσαμε αλλού. Με αυτή τη μεταγραφή εμείς αποδυναμωθήκαμε και αυτοί ενισχύθηκαν. Ο Μάτρι ήταν συνολικά ο πρώτος σκόρερ της Γιουβέντους την τελευταία διετία, είναι ένας εκπληκτικός χαρακτήρας, ένας πιστός ποδοσφαιριστής. Ο Τζιακερίνι, από την άλλη πλευρά, είναι διεθνής με την εθνική Ιταλίας. Σας έχω πει πολλές φορές ότι αυτή είναι η οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή και θέλω να το καταλάβουν όλοι. Δημοσιογράφοι και οπαδοί. Θέλω να καταλάβουν όλοι τι δουλειά κάνουμε στη Γιουβέντους, διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες για να φέρουμε την ομάδα, μέσα από επιτυχίες, ξανά σε μια δυνατή θέση οικονομικά».
Πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου