Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αφεντικό της πόλης παρά την αδιαφορία…

Μετά από ένα κακό ντέρμπι, η Γιούβε νίκησε 0-1 την Τορίνο

Άλλη μία μέτρια έως κακή εμφάνιση της Γιούβε, άλλοι τρεις βαθμοί, όμως, στο σακούλι για τη μάχη του φετινού scudetto. Η Μεγάλη Κυρία κέρδισε με 1-0 το ντέρμπι του… πρεστίζ με την Τορίνο και παρέμεινε, σταθερά, στη δεύτερη θέση (η Ρόμα βέβαια δεν έχει αγωνιστεί ακόμη).
Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν προβλημάτισε, και πάλι, η εικόνα της ομάδας. Με τον Πίρλο εκτός και τον Τζιοβίνκο εντός για πρώτη φορά φέτος στη βασική ενδεκάδα και με τους υπόλοιπους συνήθεις ύποπτους, η Γιούβε πέταξε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο καθώς δε δημιούργησε σχεδόν τίποτα. Νωχελική, χωρίς πάθος και χωρίς πλάνο δράσης, απλά πέρναγε η ώρα.
Στο δεύτερο, δεν άλλαξε και τίποτα σχετικά με την αρχική εικόνα, απλά έτρεξαν λίγο περισσότερο και έδειξαν πως υπάρχει μία διάθεση να πάρουν το ματς. Υποχρέωσή τους βέβαια…
Σε μία από τις λίγες φάσεις, στην αρχή της επανάληψης μάλιστα, η Γιούβε πέτυχε το γκολ που έμελλε να της δώσει τη νίκη. Στο 54ο λεπτό, σε μπαλιά από τα δεξιά, και μετά από καραμπόλα Τέβες και δοκαριού, ο Πογκμπά σκόραρε από κοντά. Η θέση του Τέβες, πάντως, ελέγχεται για οφσάιντ.
Γενικά το δεύτερο ημίχρονο ήταν ελάχιστα καλύτερο από το πρώτο. Οι δύο ομάδες έτρεξαν περισσότερο, υπήρχαν σκληρές μονομαχίες αλλά τίποτα παραπάνω. Η Τορίνο δεν απείλησε καθόλου και η Γιουβέντους λίγο. Η πλάστιγγα έγειρε στην καλύτερη, συνολικά, ομάδα. Και με ένα κλικ παραπάνω, αυτή ήταν η Μεγάλη Κυρία.
Αναμφίβολα, είδαμε ένα derby della Mole που μάλλον έχει ήδη ξεχαστεί. Η Γιούβε έχει παρουσιάσει ένα συνεχόμενο αδιάφορο πρόσωπο, λες και επικρατεί η άποψη πως αφού είμαστε οι καλύτεροι, εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε.
Η μία όψη του νομίσματος λέει πως ισχύει αυτό. Η άλλη πως κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Οσοι δουλεύουν με την ομάδα δε γίνεται να μην το έχουν διαπιστώσει. Ας κάνουν κάτι, πριν το πληρώσουμε…

Τορίνο-Γιουβέντους
Γκολ:
54’ Πογκμπά
Κίτρινες: Ιμόμπιλε, Βίβες, Μορέτι - Μαρκίσιο, Πογκμπά, Ασαμόα
Τορίνο: Γλικ, Ροντρίγκες (46’ Μασιέλο), Μορέτι, Νταρμιάν, Μπρίγκι, Βίβες (86’ Φάρνερουντ), Ελ Καντουρί (78’ Μεγκιόρνι), Ντ’ Αμπρόσιο, Σέρτσι, Ιμόμπιλε
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίσιο, Ασαμόα (74’ Παντοΐν), Τζιοβίνκο (78’ Βούτσινιτς), Τέβες (91’ Κουαλιαρέλα)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_29.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου