Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κόντε: «Σεβασμός στην Τορίνο»

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη για το κυριακάτικο ντέρμπι με την συμπολίτισσα, για την οποία ο Αντόνιο Κόντε είπε τα καλύτερα.
Η αναμέτρηση στο «Ολίμπικο» αρχίζει στις 13:30 και οι δύο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη και μόνο, με τον προπονητή των Μπιανκονέρι να τονίζει ότι σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία, η παράδοση και τα χρήματα...
«Εχουμε τον μέγιστο σεβασμό για την Τορίνο καθώς είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ντέρμπι, ένα ματς που είναι ξεχωριστό από τα άλλα. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη σεζόν 1994-95, όταν κατακτήσαμε τον τίτλο αλλά χάσαμε και τα δύο ντέρμπι! Είναι ένα ματς στο οποίο η τεχνική και η ποιότητα δεν είναι αρκετά καθώς χρειάζεσαι πάθος, θυμό, οργή, αποφασιστικότητα. Σε παιχνίδια σαν κι αυτό, η πείνα για νίκη μετράει περισσότερο από την οργάνωση», είπε αρχικά ο Κόντε και στη συνέχεια εστίασε στον αντίπαλο και στη δουλειά που κάνει ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα, ο οποίος φέτος άλλαξε το σύστημα της «Τόρο» από 4-2-4 σε 3-5-2.
«Πάντα εκτιμούσα την Τορίνο και την τακτική της. Αν ο Βεντούρα αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα φέτος, προφανώς θα έχει κάποιο λόγο. Η Τορίνο είναι μια οργανωμένη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Τσέρτσι ή ο Ιμόμπιλε. Είμαι σίγουρος ότι θα μας αντιμετωπίσουν ανοιχτά και επιθετικά. Μιλάμε για το ντέρμπι της πόλης, δεν μετράνε οι μισθοί και η βαθμολογία. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα μας και έχω πολλούς φίλους που είναι οπαδοί της Τορίνο. Η πόλη έχει δύο σπουδαίες ομάδες».
Μετά από όλα αυτά, η συζήτηση του Κόντε με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε γύρω από την αγωνιστική κατάσταση της Γιουβέντους, τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι της αλλά και το rotation που γίνεται σε κάθε ματς καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς κάθε τρεις μέρες.
«Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και τα στατιστικά των τελευταίων αγώνων δε δείχνουν ότι είμαστε χάλια... Πήραμε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στους τελευταίους έξι αγώνες σε Ιταλία και Ευρώπη, δεν μου φαίνεται και τόσο κακός ο απολογισμός. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς αλλά καλό θα είναι να περιμένετε όλοι πριν μιλήσετε για μια κακή Γιουβέντους. Το ξέρουμε ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα φέτος καθώς οι αντίπαλοι μας αλλάζουν το σύστημα τους και την τακτική τους όταν πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να μην μας αφήσουν να κάνουμε το παιχνίδι μας.
Οταν κατακτάς δύο σερί τίτλους, είναι λογικό να μην είσαι τόσο... επιθετικός όσο στην πρώτη σεζόν. Δεν ανησυχώ όμως γιατί ξέρω ότι στην ομάδα μου δεν έχω μόνο σπουδαίους ποδοσφαιριστές αλλά και σπουδαίους άντρες. Ολοι περιμένουν πότε θα κάνουμε ένα στραβοπάτημα και όλοι αντιμετωπίζουν τον αγώνα εναντίον μας ως τον αγώνα της ζωής τους».
Τέλος, ο Κόντε έκανε το σχόλιο του και για το συνεχές rotation, με αφορμή την ερώτηση για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Κάρλος Τέβες στην επίθεση.
«Είστε σιγουροί δηλαδή ότι ο Κάρλος θα παίξει; Εχουμε ακόμη μία προπόνηση μπροστά μας και ακολουθούν άλλα τρία σημαντικά παιχνίδια. Εχουμε κάνει rotation ως τώρα γιατί θέλουμε να έχουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση τους παίκτες σε αυτό το βαρύ πρόγραμμα που έχουμε αυτές τις εβδομάδες με παιχνίδι κάθε τρεις μέρες σε Ιταλία και Ευρώπη. Δε θα πω τώρα αν θα παίξει ή όχι ο Πίρλο αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι ακολουθούν κι άλλα σημαντικά ματς. Θέλω να τους έχω όλους σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Ο Βούτσινιτς, για παράδειγμα, είχε ενοχλήσεις μετά από ένα δυνατό χτύπημα στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά τώρα είναι καλύτερα και έχει τεθεί στη διάθεση μας».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/545824/konte-sevasmos-stin-torino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου