Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

4Χ4 με σβηστές τις μηχανές η Γιούβε





Οι «μπιανκονέρι» 4-0 την Κατάνια και όλοι περιμένουμε να δούμε πόσα θα βάζουμε όταν παίξουμε και καλύτερη μπάλα!

Χωρίς να δυσκολευτεί αλλά και χωρίς να παίξει κάνα τρελό ποδόσφαιρο η Γιουβέντους επικράτησε με 4-0 επί της Κατάνια, μειώνοντας τη διαφορά από τη Ρόμα που έχει ένα -μάλλον εύκολο- παιχνίδι λιγότερο.

Η αναμέτρηση ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Κατοχή της μπάλας και επιθέσεις από τους «μπιανκονέρι» χωρίς όμως να δούμε κάτι το τρομερό. Υπήρχε σιγουριά πως η ομάδα θα πετύχει το πρώτο γκολ που θα άλλαζε τη ροή του ματς.
Αυτό έγινε στο 26’. Ο Βιντάλ σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενουμένων και έγινε το 1-0. Κάπου εκεί φάνηκε ποιος θα κερδίσει. Η Γιούβε συνέχισε τις επιθέσεις με κάποιες μικροευκαιρίες.
Μια φάση που μύριζε γκολ ήταν η εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο 34’. Ο Ιταλός έγραψε με τα κλασικά χτυπήματά του το 2-0, σκορ το οποίο έστειλε την ομάδα στα αποδυτήρια με το μυαλό ήδη στον αγώνα του Σαββάτου με την Πάρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι ήταν ακριβώς ίδιοι. Πίεση και μπροστά η Γιούβε, άμυνα και πίσω η Κατάνια. Κάποιες κόντρα επιθέσεις των φιλοξενουμένων έδειξαν περισσότερο την ασυνεννοησία που επικρατεί στην τριάδα των μετόπισθεν παρά ανησυχία.
Στο 66ο λεπτό καρποφόρησε και πάλι η πίεση της Γιούβε με τον μαχητικό Τέβες (που κυνηγάει σε κάθε φάση το γκολ) να κάνει το 3-0 με όμορφη ατομική προσπάθεια, αφού πρώτα χόρεψε την αντίπαλη άμυνα.
Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 71’ ο Μπουνούτσι με όμορφο σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή μετά από κατεβασιά της Γιούβε και ασίστ του Τζιοβίνκο. Νίκη εντός προγράμματος για την ομάδα και με τέσσερα γκολ.

Όλα αυτά χωρίς να αποδώσει τίποτα το συγκλονιστικό. Περιμένουμε όμως και αυτό: ακόμη καλύτερη μπάλα και μια δυνατή αντεπίθεση.

Γιουβέντους-Κατάνια 4-0
Γκολ:
26’ Βιντάλ, 34’ Πίρλο, 66’ Τέβες, 71’ Μπονούτσι
Κίτρινες: Πίρλο, Κιελίνι - Γκουαρέντε
Κόκκινες: Γκουαρέντε
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα, Βιντάλ (61’ Πογκμπά), Πίρλο, Μαρκίσιο, Ντε Τσέλιε, Τέβες (67’ Τζιοβίνκο), Γιορέντε (74’ Μότα)
Κατάνια: Αντουάρ, Γκιόμπερ, Λεγκροτάλιε, Ρολίν (67’ Καπουάνο), Άλβαρες, Γκουαράντε, Αλμιρόν, Μπιράγκι (46’ Κάστρο), Κέκο, Μπεργκέσιο, Πέτκοβιτς (65’ Λόπες)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/44.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου