Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Εκανε το χρέος σαν Κυρία που είναι…



Επιστροφή στις νίκες για τη Γιούβε, 2-0 τη Τζένοα, και πήρε βαθμούς και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια

Με χαρακτηριστική ευκολία επέστρεψε στις νίκες η Γιουβέντους που κέρδισε τη Τζένοα με 2-0 μέσα στο Τορίνο. Το παιχνίδι αποτελούσε μονόδρομο για την ομάδα που είχε περισσότερα να χάσει σε μία πιθανή αποτυχία παρά να κερδίσει σε μία επικείμενη νίκη.

Τελικά όλα πήγα καλά και η Μεγάλη Κυρία πήρε τους τρεις βαθμούς, κάτι ανάλογο που πρέπει να γίνει στην ερχόμενη Τετάρτη στο, επίσης, εντός έδρας με την Κατάνια.

Παρά τη νίκη μας, δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε τη Ρόμα που τελικά πέρασε με 0-1 από το Φρίουλι (το γκολ στο 82’) αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Τα ευχάριστα μπορεί να μην ήρθαν από το Ούντινε, αλλά ένα ευχάριστο ήταν πως η εστία του Μπουφόν δε δέχτηκε γκολ μετά από σχεδόν ένα μήνα. Από το ματς με την Τορίνο στις 29 του Σεπτέμβρη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γιούβε ορεξάτη. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες καθώς πίεζε ψηλά και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν καθόλου παιχνίδι. Οι πρώτες δεν καρποφόρησαν και έπρεπε να δοθεί ένα πέναλτι σε ανατροπή του Ασαμόα, αλλά όπως φάνηκε, το χτύπημα ήταν οριακά εκτός μεγάλης περιοχής.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιντάλ που έκανε το 1-0 στο 23ο λεπτό. Η ήδη ζεστή ατμόσφαιρα… ζεστάθηκε ακόμη περισσότερο με τους οπαδούς να δείχνουν πως βρίσκονται το ίδιο πωρωμένα στο πλευρό της ομάδας πάρα τις τελευταίες κακές εμφανίσεις και άτυχα αποτελέσματα.
Σε αυτό το μουντ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Γιούβε με σκόρερ τον Τέβες με σουτ από τα μέσα της μεγάλης περιοχής. Οι πρωταθλητές Ιταλίας στο 36’ κλείδωσαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού πέρασε με την κατοχή της μπάλας να είναι στη Γιούβε αλλά και να δημιουργούνται κάποιες ευκαιρίες, μερικές θα μπορούσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Από ένα σημείο και μετά, η ομάδα έριξε ρυθμό καθώς ακολουθεί ματς για τη Serie A την Τετάρτη αλλά και γενικά συνεχόμενες σημαντικές αναμετρήσεις.

Γιουβέντους-Τζένοα 2-0
Γκολ:
23’ Βιντάλ, 36’ Τέβες
Κίτρινες: Τέβες - Φετφατζίδης
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα, Βιντάλ (87’ Παντοΐν), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα (72’ Ντε Τσέλιε), Τέβες, Γιορέντε (75’ Τζιοβίνκο)
Τζένοα: Περίν, Αντονίνι, Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Μαρτσέσε, Βράχικο, Μπιοντίνι, Κούκα, Αντονέλι (46’ Φετφατζίδης), Μπερτολάτσι (79’ Σεντουριόν), Τζιλαρντίνο (46’ Κονάτε)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/10/blog-post_28.html#more
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου