Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το άστρο του Μπεράρντι

Ο 19χρονος εξτρέμ της Σασουόλο έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα στη Serie A από οποιονδήποτε άλλο πιτσιρικά και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει γι' αυτόν.
Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για τη Σασουόλο καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την άνοδο στη Serie A. Σε μια επιτυχία, προφανώς, μερίδιο έχουν όλοι αλλά όταν ένα 18χρονο εξτρέμ βάζει 11 γκολ στη Serie B που το ξύλο πέφτει ασταμάτητα, κάτι δείχνει. Οσοι δεν το είχαν δει από τότε, το βλέπουν τώρα...
Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος ο πιτσιρικάς απουσίαζε λόγω τιμωρίας. Από την 4η επέστρεψε στη δράση, έκανε ντεμπούτο στη Serie A και έχει τρελάνει τους πάντες, δείχνοντας έτοιμος να οδηγήσει τους νεοφώτιστους στην παραμονή. Γρήγορος, τεχνίτης, με εκπληκτικό αριστερό πόδι και με ψυχραιμία που λίγοι έχουν σε αυτή την ηλικία, ο Μπεράρντι αρχίζει ήδη να κάνει ρεκόρ και να προκαλεί συζητήσεις, αναλύσεις και εκτιμήσεις στο calcio.
Στο ματς με την Σαμπντόρια στη Γένοβα οδήγησε τη Σασουόλο σε μεγάλη νίκη (3-4) με χατ-τρικ και έγινε ο νεότερος σε αυτό τον αιώνα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο! Δεν σταμάτησε εκεί, όμως, καθώς σκόραρε και στην κυριακάτικη νίκη επί της Αταλάντα (2-0), συνεχίζοντας να τρελαίνει με τις επιδόσεις του. Εχει φτάσει ήδη στα 7 γκολ σε 9 συμμετοχές και αυτό σημαίνει ότι κανείς άλλος πιτσιρικάς στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έφτασε τόσο γρήγορα τα 7 γκολ στη Serie A.
Για να καταλάβει κανείς το επίτευγμα του, αρκεί να σκεφτεί ότι άφησε πίσω του, μεταξύ άλλων, τους Πάτο (χρειάστηκε 13 ματς), Ντελ Πιέρο (19 ματς), Μπαλοτέλι (23 ματς), Βιέρι (26 ματς), Τζιλαρντίνο (52 ματς) και Τότι (62 ματς)!
Ο Τσέζαρε Πραντέλι ήταν στις εξέδρες του Mapei Stadium για να τον παρακολουθήσει στη νίκη της Σασουόλο επί της Αταλάντα και πολλοί στην Ιταλία λένε ήδη ότι ο πιτσιρικάς αποτελεί ίσως τη σπουδαιότερη ελπίδα για το calcio αυτή τη στιγμή. Οι Ιταλοί, άλλωστε, έχουν χρόνια να βγάλουν καλό εξτρέμ και δικαιολογημένα περιμένουν πολλά από αυτόν. Οπως πολλά περιμένει και η Γιουβέντους, η οποία έχει το 50% των δικαιωμάτων του.
Το καλό για τον Μπεράρντι είναι ότι ξέρει το μέλλον του, με δεδομένο πως ο Αντόνιο Κόντε φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να τον πάρει στο Τορίνο από το προσεχές καλοκαίρι. Το καλύτερο, ότι ο προπονητής της Γιουβέντους έχει πει πολλές φορές ότι θέλει εξτρέμ σαν τρελός... Οπως σαν τρελός ήθελε ο Μπεράρντι όταν ήταν μικρό παιδί να παίξει στην Ιντερ, της οποίας είχε δηλώσει οπαδός πέρυσι, αλλά η μοίρα φαίνεται πως τον οδηγεί αλλού...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου