Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Προπονητής της χρονιάς ο Κόντε!

Ο Αντόνιο Κόντε πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή στα βραβεία του Globe Soccer στο Ντουμπάι!
Η γιορτή των ποδοσφαιρικών αστεριών στα Εμιράτα ανέδειξε καλύτερο ποδοσφαιριστή τον Ρονάλνο και καλύτερο προπονητή τον Αντόνιο Κόντε! Ο προπονητής της «Κυρίας» άφησε πίσω του τον Γίργκεν Κλοπ και τον Ράφα Μπενίτεθ, κατακτώντας το βραβείο στα όγδοα Globe Soccer Awards.
«Αυτή η τιμή με γεμίζει με υπερηφάνεια και πάνω από όλα ευχαριστώ τους παίκτες μου που με βοήθησαν να τα καταφέρω. Τα εύσημα αυτού του βραβείου πρέπει χωρίς αμφιβολία να απονεμηθούν στους ποδοσφαιριστές. Αν θα πάρω το βραβείο του καλύτερου προπονητή από τη FIFA; Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, αφού πρέπει να κερδίζεις διεθνείς τίτλους όπως ο Μουρίνιο και ο Γκουαρδιόλα. Για αυτό ας σηκώσουμε τα μανίκια και το 2014 να κατακτήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ, ο τελικός του οποίου θα γίνει στο Juventus Stadium.
Μετά, την επόμενη σεζόν, θα επιστρέψουμε στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα πονάει ο αποκλεισμός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο εκείνη η μέρα με τη Γαλατάσαραϊ. Φέτος θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Το τρίτο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο επίσης. Θα είναι ρεκόρ, καθώς θα είμαστε οι πρώτοι που θα κερδίσουμε το Κύπελλο για 10η φορά», τόνισε ο Κόντε.
Ο Ιταλός παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Φάμπιο Καπέλο και συνέχισε: «Είμαι περίπου δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Γκουαρδιόλα, αλλά ήταν σημείο αναφοράς για μένα όσον αφορά το στιλ ποδοσφαίρου που έδωσε στη Μπαρτσελόνα. Μελέτησα την τακτική του εξέλιξη και το νέο στιλ του ποδοσφαίρου του, αφού ήταν καινοτόμος.
 Δεν ήμουν τεχνικά χαρισματικός παίκτης, οπότε πάντα στήριζα την καριέρα μου στη σκληρή δουλειά και τη θυσία, συχνά μιλώντας στους προπονητές μου για να καταλάβω τι θέλουν. Δούλεψα με τους μεγαλύτερους νικητές, πέραν του Καπέλο. Αυτό βοήθησε την καριέρα μου. Το μυστικό για να δημιουργήσεις ένα γκρουπ που νικά είναι να έχεις έναν δυνατό σύλλογο και ποιοτικούς παίκτες και φυσικά μια ιδέα για το ποδόσφαιρο με την οποία να ταιριάζουν.»
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/572954/proponitis-tis-hronias-o-konte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου