Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ακάθεκτη η Γιούβε

Με Βιντάλ (12') και Κιελίνι (89') η Γιουβέντους πέρασε και από την Μπολόνια (0-2) και έκανε το 7x7 χωρίς να δεχθεί γκολ
 

Στο πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του Πίρλο και με την Γαλατασαράι να ακολουθεί, ο Αντόνιο Κόντε έκανε αρκετές αλλαγές στην 11άδα, αφήνοντας έξω Τέβες, Γιορέντε, Ασαμόα, Λιχτστάινερ και Μπονούτσι ενώ η Μπολόνια έδειξε διάθεση να παίξει επιθετικά έχοντας μπροστά Ντιαμάντι, Κονέ και Μπιάνκι. Οπως και να έχει, στο πρώτο 10λεπτο οι Μπιανκονέρι άνοιξαν τρεις φορές την άμυνα των γηπεδούχων και στην τέταρτη, στο 12', το γκολ ήρθε. Δεν το έβαλε ο Μαρκίζιο καθώς αμυντικός πρόλαβε να απομακρύνει πριν περάσει τη γραμμή, το έβαλε ο Βιντάλ στην εξέλιξη της φάσης με ωραίο κατέβασμα και τελείωμα, από την πάσα του Πελούζο, για να γιορτάσει έτσι την ανανέωση του συμβολαίου.
Μέχρι και το 30' η Γιουβέντους θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς με τον Κουαλιαρέλα αλλά δεν το έκανε και στη συνέχεια αναγκάστηκε να προσέξει την άμυνα της καθώς ο Ντιαμάντι ανέβηκε και μαζί του ανέβασε και όλη την Μπολόνια. Ο αρχηγός των Ροσομπλού προσπαθούσε να απειλήσει τον Μπουφόν με μακρινά σουτ ενώ ο Κονέ δεν έβρισκε τους χώρους που θα ήθελε. Ο Ελληνας άσος φώναξε και για πέναλτι, αλλά δεν υπήρχε παράβαση, σε μια φάση με τον Βούτσινιτς καθώς η μπάλα έπεφτε μετά από μια σέντρα και οι δυο τους είχαν και μια σύγκρουση λίγα λεπτά μετά, με τον Μαυροβούνιο να μην μπορεί να συνεχίσει και να αφήνει τη θέση του στον Γιορέντε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν, πάνω-κάτω, ίδια με το πρώτο. Οι Τορινέζοι μπήκαν δυνατά και με τους Μαρκίζιο και Γιορέντε έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να τελειώσουν τον αγώνα, με τον Κόντε στη συνέχεια να ρίχνει στον αγώνα και τους Ασαμόα και Τέβες. Η Μπολόνια το πάλευε όσο μπορούσε με τα γεμίσματα του Ντιαμάντι από κάθε σημείο του γηπέδου, ο Γιορέντε στο 72' αντί να κάνει το 0-2 σε τετ α τετ επιχείρησε να δώσει πάσα στον Τέβες για να χαθεί η ευκαιρία και στην αντεπίθεση ο Κριστάλντο είδε την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν, στην καλύτερη φάση της Μπολόνια.
Η νίκη, τελικά, οριστικοποιήθηκε με την κεφαλιά του Κιελίνι στο 89', μετά το κόρνερ του Τέβες, για τη Γιούβε, που έπαιξε για να νικήσει με όσο το δυνατόν λιγότερη κούραση πριν την Κωνσταντινούπολη και τα κατάφερε. Ηταν η 7η σερί για τους Μπιανκονέρι, που δεν έχουν δεχθεί γκολ μετά από αυτό που έπαθαν στη Φλωρεντία στις 20 Οκτωβρίου...
Μπολόνια: Κούρτσι, Αντονσον, Νατάλι, Μαντοβάνι, Γκάρικς (64' Κριστάλντο), Κριν, Πέρες (45' Λασάλτ), Μορλέο, Κονέ, Ντιαμάντι, Μπιάνκι (89' Αλιμπετς)
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Ισλα, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Πελούζο (66' Ασαμόα), Κουαλιαρέλα (70' Τέβες), Βούτσινιτς (38' Γιορέντε).
 Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/566647/akathekti-i-gioyve-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου