Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 4-2

Η Γιουβέντους έπαιξε ουσιαστικά μόνο 45 λεπτά αλλά έφταναν για το 4-2 επί της Σαμπντόρια και τη 12η σερί νίκη!
Η Γιουβέντους έκανε ρεκόρ την περασμένη αγωνιστική πανηγυρίζοντας την 11η σερί νίκη της αλλά δεν είχε καμία διάθεση να σταματήσει και έδειξε να καθαρίζει από νωρίς την Σαμπντόρια του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς καθώς στο 24' το σκορ ήταν ήδη 2-0. Το πρώτο γκολ μπήκε στο 18' από τον Βιντάλ μετά την ωραία κάθετη του Πογκμπά και το δεύτερο έξι λεπτά αργότερα από την κεφαλιά του Γιορέντε μετά το κόρνερ του Τέβες. Ο Αργεντίνος θα μπορούσε να μπει κι αυτός στους σκόρερ αλλά είδε την μπάλα να πάει στο κάθετο δοκάρι μετά το σουτ που δοκίμασε εντός περιοχής.
Το παιχνίδι έμοιαζε εύκολο για τους Μπιανκονέρι αλλά στο 38' η Σαμπντόρια, που ως τότε είχε απειλήσει κυρίως με τον Γκαμπιαντίνι, μείωσε σε 2-1 με το αυτογκόλ του Μπαρτσάλι στην προσπάθεια του να απομακρύνει, μετά το γύρισμα από αριστερά. Αμεσα όμως, στο 41', η Γιούβε αποκατέστησε την τάξη για το 3-1 με το πέναλτι του Βιντάλ, που κέρδισε ο ίδιος από τον Ρετζίνι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με δεδομένο ότι υπάρχει και ο προημιτελικός του κυπέλλου με την Ρόμα την Τρίτη, οι Μπιανκονέρι μπήκαν στο γήπεδο για να... περπατήσουν. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε έριξαν εντελώς τον ρυθμό και προφανώς κάποια στιγμή... κοιμήθηκαν και οι ίδιοι, με την Σαμπντόρια να απειλεί από στημένες φάσεις αλλά στο 60' ο Μπουφόν έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Ντε Σιλβέστρι. Η Γιουβέντους απάντησε άμεσα με χαμένο τετ α τετ του Γιορέντε και μετά συνέχισε την αγγαρεία, με συνέπεια κάποια στιγμή να αγχωθεί.
Ηταν το 70' όταν ο Γκαμπιαντίνι μείωσε σε 3-2, μετά από νέα απόκρουση του Μπουφόν σε κεφαλιά μετά από κόρνερ, ενώ στη συνέχεια ο νεαρός επιθετικός, το 50% του οποίου ανήκει στους Τορινέζους, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με ωραίο σουτ! Η γκέλα θα ερχόταν για τη Γιουβέντους αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό αλλά στο 78' ο Πογκμπά φρόντισε να διώξει κάθε κακή σκέψη κάνοντας το 4-2 καθώς πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, είδε εστία και την έστειλε στο παραθυράκι του Ντα Κόστα, για να αποθεωθεί από το Juventus Stadium.
Κάπως έτσι, έστω κι αν δεν ήταν σοβαρή για όλο το ματς, η Κυρία έφτασε στη 12η σερί νίκη και διατήρησε το +8 από τη δεύτερη Ρόμα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (18/1)

Ρόμα-Λιβόρνο 3-0 (6' Ντέστρο, 36' Στρούτμαν, 78' Λιάγιτς)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια 4-2 (18',41' πεν. Βιντάλ, 24' Γιορέντε, 78' Πογκμπά-38' αυτ. Μπαρτσάλι, 70' Γκαμπιαντίνι)
Κυριακή (19/1)
Ουντινέζε-Λάτσιο (13:30)
Αταλάντα-Κάλιαρι (16:00)
Μπολόνια-Νάπολι (16:00)
Κατάνια-Φιορεντίνα (16:00)
Κιέβο-Πάρμα (16:00)
Τζένοα-Ιντερ (16:00)
Σασουόλο-Τορίνο (16:00)
Μίλαν-Βερόνα (21:45)
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/579169/gioyventoys-sampntoria-4-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου