Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανιέλι: «Φτιάξτε νόμους για γήπεδα»

Στο ιταλικό κοινοβούλιο μίλησε την Τετάρτη ο Αντρέα Ανιέλι και ζήτησε νόμους για την κατασκευή γηπέδων για όλες τις ομάδες της Serie A.
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους βρέθηκε στην ιταλική βουλή, τα έχωσε στους πολιτικούς για το γεγονός ότι στην Ιταλία αργούν χαρακτηριστικά να κάνουν την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και ζήτησε νόμους για την κατασκευή νέων γηπέδων, τονίζοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, η Γιούβε δε θα καταφέρει να φτάσει γρήγορα στο επίπεδο που θέλει σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη.
«Η αδράνεια αυτής της χώρας και αυτού του κοινοβούλιου αφαιρεί την ανταγωνιστικότητα στο ιταλικό ποδόσφαιρο και στη Γιουβέντους, που είναι ο ηγέτης του calcio. Η θεσμική δραστηριότητα σας μπορεί να μας βοηθήσει αλλά χρειαζόμαστε σοβαρές μεταρρυθμίσεις και μάλιστα γρήγορα.
Δε θέλουμε χρηματοδότηση, εμείς άλλωστε, το ποδόσφαιρο, αντιπροσωπεύουμε το 1,6% του εθνικού ΑΕΠ. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεισφέρετε για την ανάπτυξη. Χρειάζεται ένας ενιαίος νόμος για τον αθλητισμό, χρειάζεται η μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου. Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται ως εργάτες αλλά φορολογούνται σαν εταιρίες... Περιμένουμε ότι θα αντιμετωπιστούμε όπως πρέπει, με προστασία απέναντι στην παραχάραξη, όπως δηλαδή συμβαίνει στις άλλες χώρες. Αυτό που περιμένουμε βασικά από εσάς είναι ένας νόμος για τα γήπεδα γιατί η Γιουβέντους δεν μπορεί να είναι η μόνη ιταλική ομάδα με ένα γήπεδο στο επίπεδο αυτών στην Αγγλία ή στη Γερμανία. Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, το ποδόσφαιρο μας δε θα αναπτυχθεί και η Γιουβέντους θα χάσει την ανταγωνιστικότητα της στην Ευρώπη ενώ ο στόχος μας είναι η κορυφή της Ευρώπης».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/582673/anieli-ftiaxte-nomoys-gia-gipeda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου