Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κόντε: «Δε θα χαλαρώσουμε καθόλου»

Στην Ιταλία θεωρούν σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους αλλά ο Αντόνιο Κόντε, ακόμη και μετά το 3-0 επί της Ρόμα, δε θέλει ούτε να το ακούει.
«Υπάρχει ικανοποίηση αλλά αυτή η νίκη δεν έκρινε τίποτα. Αυτή η νίκη, όπως και οι άλλες, είναι απλά ακόμη ένα βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου. Εχουμε ακόμη ένα ματς, με την Κάλιαρι εκτός, για το τέλος του πρώτου γύρου και μετά υπάρχει ολόκληρος ο δεύτερος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε καθόλου. Οπως είπα και πριν το ματς, δε θα πρέπει το +8 να αποδειχθεί παγίδα. Σίγουρα είναι καλή διαφορά αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν. Ημασταν στο -5 από την Ρόμα και τώρα είμαστε στο +8. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι δεν έχει κριθεί τίποτα», είπε ο προπονητής των Μπιανκονέρι και στη συνέχεια αποθέωσε τους παίκτες του: «Με έχει εντυπωσιάσει το πώς ωριμάζουμε τακτικά αλλά και πνευματικά. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια καταφέρνουμε να βρίσκουμε πάντα τις λύσεις παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοι μας, όπως λέτε, μας ξέρουν».
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Γιουβέντους δείχνει συνεχώς να... πεινάει περισσότερο από τον αντίπαλο της, ο Κόντε είπε ότι «για μένα αυτή είναι φιλοσοφία ζωής, από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής της Γιούβε. Εχω καταφέρει να το περάσω αυτό και στους παίκτες μου αλλά πρέπει να πω ότι βρήκα πρόσφορο έδαφος. Εχουν πάντα διάθεση για δουλειά, διάθεση να μαθαίνουν. Εχω ποδοσφαιριστές που δέχονται να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ομάδα. Δείτε τους Τέβες και Γιορέντε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γυρίσουν για να βοηθήσουν και αμυντικά αν χρειαστεί. Απόψε έκαναν μεγάλο παιχνίδι».
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Κόντε είπε ότι «η Ρόμα είναι ένας δυνατός αντίπαλος, έχει κάνει σωστές επενδύσεις και κάνει καλή δουλειά ο Γκαρσία», δεν ξέχασε τον αποκλεισμό-σοκ στο Champions League λέγοντας πως «μάλλον υποτιμήσαμε στα πρώτα δύο παιχνίδια την Κοπεγχάγη και την Γαλατασαράι και αυτό το πληρώσαμε με το να αποκλειστούμε, αν και το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου δεν το παίξαμε ποτέ γιατί δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθουμε από αυτόν τον πικρό αποκλεισμό» και επανέλαβε ότι «είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πόσο ταπεινοί είναι οι παίκτες μου. Χαίρομαι γιατί πιστεύουν στη δουλειά που κάνουμε. Πάντα μιλάει το γήπεδο και σε αυτά τα 2,5 χρόνια κάνουμε αυτά που πρέπει, με τρόπο εντυπωσιακό πολλές φορές».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/575075/konte-de-tha-halarosoyme-katholoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου