Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβέντους - Τορίνο 1-0

Σε ένα τραγικό Γιουβέντους-Τορίνο το μόνο όμορφο ήταν το γκολ του Τέβες (30') με το οποίο οι Μπιανκονέρι πήραν τη νίκη (1-0).
Το derby della Mole αναμενόταν με περισσότερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια ενώ τα φώτα έπεφταν στα επιθετικά δίδυμα των δύο ομάδων (Τέβες-Γιορέντε και Τσέρτσι-Ιμόμπιλε) καθώς είναι αυτά που έχουν βάλει τα περισσότερα γκολ στη φετινή Serie A. Την διαφορά, τελικά, την έκανε ο Τέβες, ο οποίος με τέλεια κίνηση και σουτ βρήκε δίχτυα στο 30' και χάρισε στη Γιουβέντους τη νίκη που την διατηρεί στο +9 από την Ρόμα, έχοντας και ένα ματς περισσότερο.
Το ματς φάνηκε από νωρίς ότι δε θα ήταν και το πιο ωραίο του φετινού πρωταθλήματος καθώς οι δύο ομάδες πρόσεχαν πολύ την τακτική τους. Αυτό που δεν μπορούσε να περιμένει κανείς, βέβαια, ήταν ό,τι θα εξελισσόταν σε πολύ κακό καθώς έλειψαν οι ωραίες φάσεις. Η Γιουβέντους πήρε την κατοχή της μπάλας μετά το 10λεπτο και προσπάθησε να μεταφέρει το ματς προς την αντίπαλη περιοχή αλλά δεν έβρισκε χώρους για να κάνει ευκαιρίες, την ώρα που η Τορίνο ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Τσέρτσι και Ιμόμπιλε στις αντεπιθέσεις.
Την διαφορά, τελικά, την έκανε ο Τέβες στο 30' καθώς γύρισε όπως έπρεπε το σώμα του για να εξουδετερώσει τον αντίπαλο του και σούταρε αμέσως για το 1-0 καθώς ο Παντέλι δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Γιουβέντους έμαθε ότι θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Μίλαν χωρίς τον Βιντάλ καθώς συμπλήρωσε κάρτες.
Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, το δεύτερο ήταν... Οι Μπιανκονέρι είχαν σχεδόν συνεχώς την μπάλα μέχρι το 60' αλλά δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικά, με την Τορίνο να ανεβαίνει κάπως στη συνέχεια αλλά να μην μπορεί να κάνει κάποια φάση της προκοπής. Οι δύο προπονητές δεν άλλαζαν κάτι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι σημαντικό και όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε κάτι ως το τέλος.
Οντως δεν άλλαξε, αν και θα μπορούσε με την φάση του 80', όταν το ριπλέι δείχνει ότι ο Πίρλο βρίσκει το πόδι του Ελ Καντουρί. Ο παίκτης της Τορίνο προσπάθησε να μείνει όρθιος γιατί ήταν σε καλή θέση, τελικά έπεσε δύο βήματα μετά και ο Ριτσόλι δεν υπέδειξε τίποτα.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/590416/gioyventoys-torino-1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου