Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβέντους - Ιντερ 3-1

Η Γιουβέντους είναι καλύτερη από την Ιντερ, το απέδειξε και με το 3-1 στο Τορίνο και πήγε στο +9 απο τη 2η Ρόμα.
Η Γιουβέντους μπήκε όπως πάντα στα εντός έδρας ντέρμπι. Με στόχο να προηγηθεί νωρίς. Θα μπορούσε να το κάνει στο 3' αλλά ο Χαντάνοβιτς αντέδρασε εντυπωσιακά σε διπλή προσπάθεια του Τέβες από κοντά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία και την Ιντερ να ψάχνει τα πατήματα της. Τα έψαχνε αλλά δεν τα έβρισκε, όπως δε βρήκε καθόλου μπάλα αλλά μόνο πόδια ο Κουζμάνοβιτς στο πρώτο πραγματικό μαρκάρισμα του ντέρμπι, στον Βιντάλ στο 13', για την κίτρινη κάρτα.
Δύο λεπτά μετά, το Juventus Stadium σηκώθηκε ξανά στο πόδι αλλά όχι για να διαμαρτυρηθεί. Ηταν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 με την κεφαλιά-ψαράκι του Λιχτστάινερ, αφού ο Πίρλο έβγαλε μία από τις μαγικές μπαλιές του. Με προβάδισμα και ψυχολογία από νωρίς, οι Μπιανκονέρι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα, χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν και στροφές. Οι Νερατζούρι, την ίδια ώρα, δυσκολεύονταν να έχουν κατοχή καθώς είχαν χάσει το κέντρο και ο Παλάσιο ήταν απελπιστικά μόνος μπροστά.
Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι συμπαίκτες του Παλάσιο, το έκανε ο Μπονούτσι στο 40' καθώς το λάθος του έβγαλε τον Αλβαρες στην αντεπίθεση και αυτός τετ α τετ τον Αργεντινό, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, η Γιουβέντους μπήκε όπως στο πρώτο. Απλά, αυτή τη φορά δεν έχασε την ευκαιρία και βρήκε δίχτυα με τον Κιελίνι από κοντά, αφού ο Πογκμπά επέμεινε κόντρα στον Κουζμάνοβιτς, για το 2-0. Ο Ματσάρι έβλεπε το ματς να χάνεται και έκανε αλλαγή με τον Μιλίτο αντί του Κουζμάνοβιτς αλλά αμέσως μετά, στο 56', ο Βιντάλ, μετά την απόκρουση του Χαντάνοβιτς στον Πογκμπά, έκανε το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για το πάρτι στις εξέδρες.
Αυτό το πάρτι, όπως φάνηκε, πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι Μπιανκονέρι έριξαν εντελώς ταχύτητα και έπαιζαν χαλαρά. Αυτό φαινόταν στις εύκολες λάθος πάσες που έκαναν ή στις μονομαχίες στις οποίες δεν έμπαιναν δυνατά, με τους τιφόζι στις εξέδρες να ασχολούνται με τον Ερικ Τοχιρ… Ο Ματσάρι έδωσε χρόνο και στους Ντ' Αμπρόσιο (ντεμπούτο) και Μπότα, ο Κόντε έβαλε τους Κάσερες αντί του Μπαρτσάλι και στο 72', αφού η άμυνα των Τορινέζων δεν έδιωξε, ο Ρολάντο με σουτ μείωσε σε 3-1.
Η μείωση του σκορ έφερε προς το παρόν κάποιον εκνευρισμό στη Γιούβε καθώς από εκεί που ήταν χαλαρή έπρεπε να… τσιτώσει για να μην κάνει διεκδικήσιμο το ματς. Μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 86' από την κοντινή κεφαλιά του Παλάσιο, μπορούσε να βάλει και τέταρτο στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Βούτσινιτς, στον οποίο ο Κόντε έδωσε χώρο παρά τα όσα έγιναν στη μεταγραφική περίοδο.
Οπως και να έχει, η Γιούβε πήρε το τρίποντο και πήγε στο +9 από τη 2η Ρόμα με ένα ματς περισσότερο, αφήνοντας παράλληλα την Ιντερ στο -26 και αν οι δύο ομάδες συνεχίσουν έτσι μπορεί να υπάρξει και διαφορά ρεκόρ στο τέλος...
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/583945/gioyventoys-inter-3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου