Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Λίπι, η Γιούβε, η Ρεάλ και το Μουντιάλ

Για μια σειρά από θέματα μίλησε ο Μαρτσέλο Λίπι σε συνέντευξη του, αποκαλύπτοντας και τις δύο προσπάθειες της Ρεάλ Μ. να τον πείσει να υπογράψει.
Ο Ιταλός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική Marca και σε αυτή μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον (Μουντιάλ), σχολιάζοντας και τους Κάρλο Αντσελότι και Φάμπιο Καπέλο ενώ έχρισε φαβορί τις Μπάγερν Μ. και εθνική Γερμανίας.
Αναλυτικά όσα είπε ο Λίπι στην συνέντευξη του.
Για την άνοδο του ισπανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια:«Το θαύμα της Ισπανίας βασίστηκε στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο όλων των εποχών μαζί με τον Αγιαξ του Κρόιφ, την Μίλαν του Σάκι και την δική μου Γιουβέντους».
Για την Ρεάλ Μαδρίτης: «Επί πέντε χρόνια με την Γιουβέντους είχαμε κυριαρχήσει εναντίον όλων στην Ευρώπη. Σε αυτά τα χρόνια είχαμε διαλύσει τις ισπανικές ομάδες. Αγαπάω το ισπανικό ποδόσφαιρο και η Ρεάλ προσπάθησε δύο φορές να με πείσει να υπογράψω αλλά δεν μπορούσα να φύγω από την Γιουβέντους. Οταν είσαι στην Γιούβε δεν σκέφτεται καμία άλλη ομάδα».
Για το πώς καταφέρνεις να νικήσεις: «Η νίκη είναι πάντα σημαντική και σπάνια είναι θέμα τύχης. Μπορεί να είσαι τυχερός μία φορά, δύο φορές, αλλά στο τέλος οι νίκες είναι πάντα αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς. Η μεγαλύτερη χαρά της καριέρας μου, αυτή που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, είναι το Μουντιάλ του 2006».
Για όσους κατηγορούν τους Ιταλούς για... κατενάτσιο: «Ποιο κατενάτσιο; Δεν υπάρχει πια. Αυτά τα λέει μόνο κάποιος που θέλει απλά να πει κάτι αρνητικό για την Ιταλία και δεν ξέρει κάτι άλλο. Σας υπενθυμίζω απλά ότι έπαιξα ημιτελικό Μουντιάλ με την Γερμανία μέσα στη Γερμανία και ήμασταν στην παράταση με τέσσερις επιθετικούς: Ντελ Πιέρο, Τότι, Τζιλαρντίνο, Ιακουίντα. Οι ομάδες μου ήταν πάντα επιθετικές και αυτό ισχύει και για την Γκουάνγκζου στην Κίνα».
Για το πότε θα σταματήσει: «Στο τέλος της σεζόν θα σταματήσω να προπονώ συλλόγους. Δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω σε αυτόν τον ρυθμό. Μπορεί να αναλάβω όμως την εθνική ομάδα της Κίνας ή κάποιας άλλης χώρας. Στις εθνικές ο ρυθμός είναι πιο χαλαρός».
Για τον Κάρλο Αντσελότι: «Είναι η σοφία προσωποποιημένη. Ξέρει πάντα τι να κάνει και πώς να το κάνει, ξέρει να μεταδίδει ηρεμία λόγω της εμπειρίας του. Η Ρεάλ χρειάζεται έναν προπονητή που ξέρει να νικάει και ο Αντσελότι είναι τέτοιος».
Για το αν η Ρεάλ θα πάρει το 10ο: «Ξέρω ότι είναι σημαντικό για την Ρεάλ αν και θα πρόκειται για το 9ο, αν το πάρει, καθώς ο Μιγιάτοβιτς το 1998 ήταν οφσάιντ. Το... πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η Μπάγερν. Οι Βαυαροί είναι το φαβορί για το Champions League και η Γερμανία το φαβορί για το Μουντιάλ».
Για τον Φάμπιο Καπέλο: «Είναι λογικό να τον αγαπάτε στην Μαδρίτη. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις αλλά ο Καπέλο το έκανε και τις δύο φορές στην Ρεάλ. Ξέρει πώς να νικάει».
Για τον Πραντέλι και την εθνική Ιταλίας: «Ο Τσέζαρε κάνει πολύ καλή δουλειά και η Ιταλία μπορεί να κάνει καλά πράγματα στην Βραζιλία. Κάτι λέει το γεγονός ότι έχουμε κατακτήσει 4 Μουντιάλ και μόνο η Βραζιλία έχει ένα περισσότερο. Αυτό που πήρε εναντίον μας στα πέναλτι το 1994. Η Ιταλία ήταν πάντα ανταγωνιστική. Επί 100 χρόνια ήταν πάντα μέσα στις μεγάλες δυνάμεις, η Ισπανία όχι. Ο Αραγονές ήταν αυτός που άλλαξε την νοοτροπία των Ισπανών. Φαβορί στο Μουντιάλ είναι η Γερμανία, μετά η διοργανώτρια Βραζιλία και φυσικά υπάρχουν και ομάδες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ολλανδία».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/587836/o-lipi-i-gioyve-i-real-kai-moyntial

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου