Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μέσα ο Τέβες, έξω ο Βιντάλ

Ο Αντόνιο Κόντε υπολογίζει στον Κάρλος Τέβες για τον πρώτο ημιτελικό του Europa League με την Μπενφίκα αλλά όχι και στον Αρτούρο Βιντάλ.
Η Γιουβέντους προπονήθηκε στο «Ντα Λουζ» το απόγευμα της Τετάρτης και αυτό που περίμεναν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ήταν να δουν αν ο Αργεντίνος επιθετικός και ο Χιλιανός χαφ είναι έτοιμη για την πρώτη μάχη με τους Πορτογάλους. Την απορία, τελικά, την έλυσε ο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι Ο Τέβες επέστρεψε στις προπονήσεις και θα αποφασίσω αύριο το πρωί, να δούμε πώς θα είναι και τότε. Οσο για τον Αρτούρο, δεν θα αγωνιστεί και θα μείνει εκτός για να είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα». Με ή χωρίς τον Βιντάλ, πάντως, οι Μπιανκονέρι θέλουν να βάλουν βάσεις πρόκρισης, απέναντι σε μια ομάδα για την οποία ο Κόντε είπε τα καλύτερα, όπως και για τον προπονητή της.
«Καταρχάς θέλω να πω ότι ο Ζόρζε Ζέσους κάνει πολύ καλή δουλειά και έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο και την ομάδα του. Η Μπενφίκα κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και αυτό σίγουρα τους βοηθάει ψυχολογικά καθώς μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στο Europa League. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε κατακτήσει ακόμη τον τίτλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα», είπε ο τεχνικός των Τορινέζων, ο οποίος ρωτήθηκε και για το αν πρέπει οπωσδήποτε να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο για να ανέβει επίπεδο ως προπονητής και εκτός Ιταλίας: «Πιστεύω ότι ο κάθε προπονητής σε κάθε ομάδα κρίνεται από το αν πετυχαίνει τους στόχους του αλλά όχι μόνο αυτό. Κρίνεται από τους παίκτες του, κρίνεται από την διοίκηση και τους οπαδούς. Στα προηγούμενα δύο χρόνια κατακτήσαμε ό,τι θέλαμε να κατακτήσουμε και τώρα, στην τρίτη μου χρονιά στη Γιουβέντους, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο στην Ιταλία όσο και στο Europa League. Είναι σαφές, πάντως, ότι κανένας προπονητής δεν πρέπει να νικήσει με το ζόρι».
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες της Γιούβε, εκπροσωπήθηκαν από τον αρχηγό Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος τόνισε ότι «σεβόμαστε στο μάξιμουμ την Μπενφίκα, μια ομάδα με ευρωπαϊκή διάσταση, η οποία πέρυσι -μην το ξεχνάμε αυτό- ήταν στον τελικό του Europa League και έχασε άδικα καθώς ήταν καλύτερη. Είναι μια ομάδα η οποία, όπως και εμείς, είναι κατά λάθος σε αυτή την διοργάνωση φέτος. Ο τελικός στο Τορίνο; Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό, μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς καθώς δεν τυχαίνει κάθε μέρα να παίξεις ευρωπαϊκό τελικό στην έδρα σου αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς για τον τελικό καθώς μας περιμένουν δύο δύσκολα ματς. Οπως και να έχει, η απογοήτευση για ό,τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ όμορφο αν είμαστε όπως πρέπει. Στο κάτω-κάτω, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μόνο δύο, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο δύο ομάδες μπορούν να σηκώσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Εχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε κι άλλο το όνομα της Γιουβέντους στην Ευρώπη και θέλουμε να ζήσουμε συγκεκριμένα συναισθήματα, τα οποία νιώθεις μόνο όταν νικάς. Για μένα μια κόντρα ανάμεσα στη Γιούβε και την Μπενφίκα είναι μια μάχη Champions League, ασχέτως αν τώρα βρισκόμαστε και οι δύο στο Europa League».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/607036/mesa-o-teves-exo-o-vintal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου