Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Γιουβέντους - Κάλιαρι 3-0

Φιέστα με 3άρα για την Γιουβέντους (3-0 την Κάλιαρι), που έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό βαθμών (102), κάνοντας 19x19 εντός έδρας!
Το κλίμα στο Τορίνο ήταν πανηγυρικό από νωρίς. Οπαδοί πήγαν έξω από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή για να αποθεώσει τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες, με το πάρτι στη συνέχεια να μεταφέρεται στο Juventus Stadium. Ο Κάρλος Τέβες βραβεύτηκε ως ο MVP των Μπιανκονέρι φέτος, οι τιφόζι αποθέωναν τους πάντες -σηκώνοντας και πανό για τα θύματα του Χέιζελ- και στη συνέχεια η Γιουβέντους νίκησε εύκολα την Κάλιαρι με 3-0, κλείνοντας την σεζόν με διάφορα ρεκόρ. Οπως αυτό της συγκομιδής βαθμών καθώς έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που πήγε σε τριψήφιο αριθμό (102), όπως αυτό των εντός έδρας νικών καθώς έκανε το απόλυτο (19x19), όπως αυτό των νικών στο πρωτάθλημα καθώς πήρε τους 33 από τους 38 αγώνες! Οι 102 βαθμοί, μάλιστα, είναι ρεκόρ όχι μόνο για την Ιταλία αλλά γενικά για την Ευρώπη σε πρωτάθλημα 20 ομάδων!
Ο αγώνας άρχισε με εντυπωσιακή απόκρουση του Μπουφόν στο τετ α τετ του Ιμπάρμπο και στο 8' ο Πίρλο με εκτέλεση φάουλ -και με την βοήθεια της... πλάτης του πορτιέρε Σιλβέστρι- έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το 5ο φάουλ του maestro στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η καλύτερη στα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ παράλληλα πλησίασε κι άλλο τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που είναι πρώτος όλων των εποχών στο Campionato. Στο 15' η αδράνεια του Κόντι μετά από εκτέλεση κόρνερ έδωσε την δυνατότητα στον Γιορέντε να κάνει το 2-0 και η Γιουβέντους συνέχιζε να επιτίθεται, ενώ ο Μπουφόν έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντεσένα από κοντά, δημιουργώντας εύκολα τις προϋποθέσεις για να πετύχει κι άλλα γκολ. Δεν το έκαναν οι Τέβες και Ασαμόα, το έκανε ο Μαρκίζιο στο 40' με πολύ ωραία κίνηση και εκτέλεση από κοντά (3-0).
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά αφού δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να τρέχουν συνεχώς οι δύο ομάδες, με το Juventus Stadium να φωνάζει συνεχώς συνθήματα υπέρ του Κόντε, για τον οποίο ο Μπέπε Μαρότα -που χειροκροτούσε όταν οι οπαδοί αποθέωναν τον προπονητή- είπε πριν την έναρξη του αγώνα ότι «είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά».
Γιουβέντους: Μπουφόν (53' Ρουμπίνιο), Κάσερες, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (80' Πέπε), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (60' Οσβάλντο).
Κάλιαρι: Σιλβέστρι, Πέρικο, Ροσετίνι, Αστόρι (46' Μπαστρίνι), Αβελάρ, Κόντι, Ντεσένα, Ταμπανέλι, Κόσου (66' Ιμπραΐμι), Ιμπάρμπο (86' Λόι), Πινίγια.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/614336/gioyventoys-kaliari-3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου