Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γιουβέντους - Μάλμε 2-0

Με τον Τέβες να σπάει κατάρα πέντε ετών η Γιουβέντους ξεκίνησε με το δεξί του Αργεντινού τις υποχρεώσεις της στο Champions League επικρατώντας 2-0 της Μάλμε.
Η Μεγάλη Κυρία είχε πολύ άσχημες αναμνήσεις από πρεμιέρες κόντρα σε αντιπάλους από την Σκανδιναβία στην κορυφαία διοργάνωση, αφού πέρυσι ήταν η Κοπεγχάγη και πρόπερσι η Νόρτζελαντ που δεν την άφησαν να πάρει τρίποντο. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, αφού το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αν και τα βρήκε σκούρα για 45 λεπτά, ξεκλείδωσε την άμυνα των Σουηδών με τον Τέβες να βάζει δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο και να σπάει κατάρα που τον ήθελε χωρίς γκολ στο Champions League για 1.003 αγωνιστικά λεπτά. Πρώτη στον όμιλο που συμμετέχουν Ολυμπιακός και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πλέον η Γιουβέντους, αφού οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 των Κολτσονέρος στον Πειραιά. Και στο τρίτο επίσημο φετινό παιχνίδι τους, οι Μπιανκονέρι κράτησαν ανέπαφη την εστία του Τζίτζι Μπουφόν.
ADVERTISEMENT

Το 3-5-2 εμπιστεύτηκε ο Αλέγκρι και την κορυφαία διοργάνωση και έπαιξε ως εξής. Στο τέρμα ο Μπουφόν, τριάδα στόπερ Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάσερες, δεξί μπακ-χαφ ο Λιχτστάινερ, αριστερό ο Εβρά, στο κέντρο Μαρκίζιο, Ασαμόα, Πογκμπά και στην επίθεση Τέβες-Γιορέντε.
Στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης η Γιούβε δεν κατάφερε να κάνει τίποτα της προκοπής και η Μάλμε, που έπαιξε χωρίς φόβο, ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 18' όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Ερικσον έκανε την προβολή αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε. Οι Τορινέζοι μάλλον ξύπνησαν μετά το 'καμπανάκι' που ακούστηκε, βγήκαν πιο μπροστά, όμως εκτός από κάποια φιλόδοξα σουτ του Ασαμόα, δεν έκαναν τίποτα της προκοπής.
Στο 31' ο Τέβες έχασε το κοντρόλ, στο 34' ο Γιορέντε δεν έκανε το σουτ όπως ήθελε και τελικά στο 44' χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους Ιταλούς όταν Τέβες και Λιχτστάινερ συνδυάστηκαν υπέροχα αλλά ο Ελβετός δεν μπόρεσε να δώσει πάρε-βάλε στον Ασαμόα που περίμενε μόνος με την εστία. Στις καθυστερήσεις ο Μπονούτσι έκανε δύο σουτ σε εκτέλεση φάουλ, όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη η Γιούβε μπήκε πιο δυνατά και αφού έκανε κάποιες φάσεις άνοιξε το σκορ. Στο 50' ο Ολσεν μπλόκαρε την κεφαλιά του Γιορέντε, στο 53' ο -σούπερ κινητικός σε όλο το ματς- Λιχτστάινερ βγήκε πάλι από δεξιά αλλά και πάλι δεν έκανε καλό γύρισμα και στο 58' κρύφτηκε το τόπι. Ο Ασαμόα έκανε μαγικό τακουνάκι στην πορεία του Τέβες ο οποίος πλάσαρε με τη μία και άνοιξε το σκορ σπάζοντας επιθετική ξηρασία στο Champions League που κρατούσε από τον Απρίλιο του 2009 (1-0).
Στο επόμενο κομμάτι του ματς η Γιούβε κράτησε τον έλεγχο και δυνάμεις ενόψει του ντέρμπι με την Μίλαν στην Serie A, ο Αλέγκρι ξανά απέφυγε να κάνει νωρίς αλλαγές και η επόμενη φάση ήταν στο 83' με τον Γιορέντε να βλέπει τον Ολσεν να τον νικάει σε διπλή προσπάθεια. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 89' από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τέβες.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (91' Ρόμουλο), Εβρά, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάσερες, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Πογκμπά, Τέβες (91' Τζιοβίνκο), Γιορέντε (86' Μοράτα).
Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Ολσεν, Γιόχανσον, Τίνερχολμ, Κονατέ, Χελάντερ, Χάλστι, Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ (53' Μεχμέντι), Ερικσον (81' Ράκιπ), Τελίν (73' Κροον).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/651889/gioyventoys-malme-2-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου