Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στηρίζει Αλέγκρι ο Μπουφόν

Οι μέθοδοι και η προσέγγιση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορουν να κάνουν την διαφορά για την Γιουβέντους σύμφωνα με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που έθεσε ως στόχο τουλάχιστον τους «8» του Champions League.
Η φετινή σεζόν είναι περίεργη για τους Μπιανκονέρι με όσα έγιναν το καλοκαίρι και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά προς το παρόν πάνε καλά. Η Γιουβέντους έχει τρεις νίκες σε τρία ματς, ο Αλέγκρι έχει μπει με το δεξί και ο Μπουφόν πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει ακόμη καλύτερα.
«Ο Αλέγκρι είναι ένας προπονητής που ξέρει καλά το τακτικό μέρος αλλά και το ψυχολογικό, τόσο απέναντι σε όλο το γκρουπ όσο και σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Προσέχει τα πάντα, μπορεί να γκρινιάξει -ας το πούμε έτσι- για λεπτομέρειες αλλά σε γενικές γραμμές είναι διαφορετικός από τον Κόντε, πιο χαλαρός. Νομίζω πως αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο αν αποδείξουμε όλοι οι παίκτες ότι είμαστε υπεύθυνοι» είπε ο αρχηγός της «Κυρίας» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον φετινό στόχο: «Σίγουρα την περσινή σεζόν τα κάναμε χάλια στο Champions League αν και πιστεύαμε ότι θα τα πηγαίναμε καλύτερα από ό,τι ένα χρόνο πριν, όταν σταματήσαμε στους «8». Δεν τα καταφέραμε όμως και για αυτό φταίμε εμείς, ίσως λίγο και η μοίρα γιατί αυτά που έγιναν στον τελευταίο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη είναι ασυνήθιστα. Οπως και να έχει, εμείς το πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε τουλάχιστον στους «8» αλλά δεν αρκεί να το πιστεύουμε, θα πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο».
Τέλος, ο Μπουφόν μίλησε και για το σαββατιάτικο ντέρμπι του «Σαν Σίρο» με την Μίλαν, η οποία επίσης έχει ξεκινήσει με 2x2 στο πρωτάθλημα.
«Η Μίλαν είναι μια ζωντανή ομάδα, που έχει τον ενθουσιασμό του προπονητή της. Οπως ήταν στο γήπεδο ο Ιντσάγκι, έτσι είναι πλέον και στον πάγκο. Σίγουρα έχει καλές ιδέες και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Η Μίλαν παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές και οι νίκες τους δίνουν αυτοπεποίθηση. Με δεδομένο ότι θα έχει ένα ματς την εβδομάδα, μπορεί να συγκεντρωθεί σε κάθε ματς ξεχωριστά και να αποδειχθεί μια δυνατή υποψήφια για την πρώτη τριάδα. Αν καταφέρει να βρει και την σωστή ισορροπία ως ομάδα, μπορεί να κάνει σκέψεις ακόμη και για την πρώτη θέση».
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/652564/stirizei-alegkri-o-mpoyfon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου