Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Νάπολι - Γιουβέντους 1-3

Ο Πογκμπά έβαλε γκολάρα και ο Κάσερες γκολ-τίτλου, με την Γιουβέντους να περνάει με 3-1 από το «Σαν Πάολο», για την πρώτη νίκη από το 2000!
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προέβλεπε το Σάββατο ότι «είναι η σωστή στιγμή για να σπάσει η αρνητική παράδοση στη Νάπολη» και την Κυριακή δικαιώθηκε. Οπως δικαιώθηκε και για την επιλογή του να δώσει θέση βασικού στον Κάσερες, αφού ο Ουρουγουανός -στην επανεμφάνιση του μετά από τρεις μήνες- σκόραρε πάλι σε μεγάλο ματς και έκανε το 1-2, ουσιαστικά δίνοντας τη νίκη. Οφσάιντ του Κιελίνι ζήτησαν οι Ναπολιτάνοι, που φώναξαν για ένα γκολ που ακυρώθηκε, γκολάρες έβαλαν οι Πογκμπά και Βιδάλ. Επέστρεψε στο +3 από την Ρόμα η Γιουβέντους, έπεσε στο -1 από την 3η Λάτσιο η Νάπολι.
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι δύο ομάδες δεν είχαν μεγάλη διάθεση να ρισκάρουν αλλά να προσέξουν για να μην πάθουν ζημιά νωρίς. Στο 18', πάντως, ήρθε μεγάλη φάση για τη Νάπολι, χωρίς να το περιμένει κανείς. Ο Χάμσικ προσπάθησε να περάσει κάθετα, η μπάλα βρήκε στον Κιελίνι και στρώθηκε στον Ντε Γκουζμάν, ο οποίος όμως πλάσαρε ψηλά άουτ στο τετ α τετ. Η Γιουβέντους ήταν ακόμη πιο προσεκτική μετά από αυτό, η Νάπολι δεν ανέβασε ρυθμό και τελικά, πάλι χωρίς να το περιμένει κανείς, ήρθε και το 0-1! Στο 29' ο Γιορέντε κατέβασε, η μπάλα κόντραρε σε αυτόν στο πλασέ του Τέβες και πήρε ύψος, για να πιάσει τρομερό γυριστό σουτ ο Πογκμπά από το ύψος της περιοχής και να ανοίξει το σκορ! Η εξέλιξη ήταν ιδανική για τους Μπιανκονέρι, που απλά έριξαν κι άλλο τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψαν στη Νάπολι να κάνει κάτι ως το τέλος του πρώτου μέρους. Αντιθέτως, οι Τορινέζοι απείλησαν και μάλιστα σοβαρά στο 43' με τον Κάσερες, μετά την έξυπνη πάσα του Τέβες, αλλά ο Ράφαελ κράτησε το 0-1.
Το ματς είχε και στο ξεκίνημα της επανάληψης τον ρυθμό που ήθελε η Γιουβέντους, με τον Ράφα Μπενίτεθ να το αντιλαμβάνεται και να κάνει την πρώτη κίνησή του στο 60', βάζοντας τον Μέρτενς αντί του Χάμσικ. Ο Βέλγος ήταν πιο κινητικός, προσπάθησε να πατήσει περιοχή από τα άκρα και τελικά από δικό του κόρνερ στο 64' ήρθε το 1-1 με το κοντινό σουτ του Μπρίτος! Η αντίδραση των Μπιανκονέρι αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέροπν αφού φέτος κολλάνε όταν δέχονται την ισοφάριση αλλά τώρα είπαν να το αλλάξουν αυτό.
Ετσι, στο 69' ο Κάσερες με σουτ από κοντά, μετά το φάουλ του Πίρλο, έκανε το 1-2 και πάγωσε το «Σαν Πάολο»! Η Νάπολι ζήτησε οφσάιντ του Κιελίνι στην εκτέλεση του Πίρλο, την ίδια ώρα που ο Αλέγκρι έβγαζε τον Πογκμπά και έβαζε τον Λιχτστάινερ για να γυρίσει το σύστημα σε 3-5-2. Για την ακρίβεια, το είχε αποφασίσει στο 1-1 αφού ο Ελβετός είχε σηκωθεί πριν σκοράρει ο Κάσερες. Η απάντηση του Μπενίτεθ ήταν η είσοδος του Γκαμπιαντίνι, που έκανε ντεμπούτο, αντί του Καγιεχόν και στο 74' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή ακυρώθηκε γκολ για επιθετικό φάουλ του Κουλιμπαλί στον Μπουφόν. Οι Ναπολιτάνοι ισχυρίστηκαν ότι ο πορτιέρε της Γιούβε έπεσε πάνω στον Γάλλο αμυντικό, οι Τορινέζοι το αντίθετο, ο διαιτητής σφύριξε φάουλ.
Οι Παρτενοπέι ήθελαν τον βαθμό, ο Μπενίτεθ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Ζαπάτα στο 83' αντί του Γκαργκάνο και στο 94' ο Ιγουαΐν είδε την μπάλα, αφού κόντραρε σε αντίπαλο, να φεύγει ακριβώς δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν, σε μια τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Δεν έγινε και στην αντεπίθεση ο Μοράτα πάσαρε στον Βιδάλ, ο οποίος με το αριστερό εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Ράφαελ για το 1-3, που έβαλε τέλος σε μια κατάρα, για την Γιούβε, σχεδόν 15 ετών!
Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ράφαελ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Νταβίντ Λόπεθ, Γκαργκάνο (83' Ζαπάτα), Καγιεχόν (73' Γκαμπιαντίνι), Χάμσικ (60' Μέρτενς), Ντε Γκουζμάν, Ιγουαΐν.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κάσερες (80' Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά (70' Λιχτστάινερ), Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (75' Μοράτα).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/689622/napoli-gioyventoys-1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου