Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Γιουβέντους - Μίλαν 3-1

Η Μίλαν προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, με τη Γιουβέντους να επικρατεί με 3-1 και να κάνει 5η σερί νίκη επί των Ροσονέρι.
Τον Νοέμβριο του 2012 ο Ρομπίνιο με πέναλτι έκανε το 1-0 στο «Σαν Σίρο» και έδινε στη Μίλαν τη νίκη επί της Γιουβέντους. Αυτή είναι και η τελευταία που έχουν πανηγυρίσει οι Ροσονέρι αφού τότε οι Μπιανκονέρι έχουν πέντε σερί, για πρώτη φορά μετά το 1984. Η 5η ήταν αυτή με το 3-1 στο Juventus Stadium, με τον Τέβες να ανοίγει το σκορ από ελεγχόμενη θέση, τον Αντονέλι να ισοφαρίζει στο ντεμπούτο του και την Κυρία να ξαναπαίρνει άμεσα το προβάδισμα με τον Μπονούτσι. Ο Μοράτα το τρίτο γκολ των Τορινέζων, που είναι πλέον στο +10 από την Ρόμα, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής παίζει με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία.

Η Γιουβέντους μπήκε στο ματς για να βάλει το γρήγορο γκολ που συνηθίζει στα ντέρμπι και θα μπορούσε να το κάνει στο 6', όταν ο Βιδάλ έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Η Μίλαν, από την άλλη πλευρά, ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην βρεθεί να κυνηγάει από νωρίς αλλά δεν το απέφυγε... Στο 14' ο Μοράτα έβγαλε για τον Τέβες, ο Αργεντίνος πέρασε στο σπριντ τον Παλέτα και πλάσαρε σωστά τον Ντιέγκο Λόπεθ για το 1-0. Το ριπλέι δείχνει ότι ο «Απάτσι» μπορεί και να έφυγε από θέση οφσάιντ, αν και δεν υπήρχε κάμερα στην ευθεία.
Το προβάδισμα είχε ως αποτέλεσμα η Γιουβέντους να ελέγξει πλήρως την κατάσταση και να ψάξει το δεύτερο γκολ, που μάλλον θα τελείωνε το ματς. Ο Εβρά είχε κεφαλιά άουτ από πολύ καλή θέση, ο Τέβες προσπάθησε με ένα σουτ που επίσης έφυγε άουτ και τελικά αντί για το 2-0 έγινε το 1-1! Στο 28' ο Τσέρτσι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αντονέλι με κεφαλιά βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Η αντίδραση των Μπιανκονέρι, πάντως, ήταν αυτή που ήθελε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση και πίεσαν αμέσως, με τον Ντιέγκο Λόπεθ να κάνει στο 30' τεράστια επέμβαση στο σουτ, με το αριστερό, του Μαρκίζιο από το ύψος της περιοχής. Δευτερόλεπτα μετά, ο Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντιέγκο Λόπεθ δεν έδιωξε όπως θα ήθελε, ο Τέβες με κεφαλιά βρήκε τον Μπονούτσι και αυτός έκανε το 2-1!
υχολογικά η Μίλαν είχε δεχθεί ισχυρό χτύπημα και στο 37' δέχθηκε και αγωνιστικό αφού ο Μενέζ, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες, αναγκάστηκε να αποχωρήσει και άφησε την θέση του στον Πατσίνι, με το πρώτο 45λεπτο να κλείνει με την επέμβαση του Ντιέγκο Λόπεθ σε σουτ του Τέβες.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μίλαν προειδοποίησε με ένα σουτ του Πατσίνι από πλάγια θέση που μπλόκαρε ο Μπουφόν και στο 54' είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Αντονέλι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαρκίζιο και έβγαλε τετ α τετ τον «Πάτσο», ο οποίος όμως νικήθηκε από τον αρχηγό της Γιουβέντους, που έκανε επέμβαση με το ένα χέρι. Το ματς είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες έβγαιναν συνεχώς μπροστά όταν έπαιρναν την μπάλα, με τον Πίπο Ιντσάγκι να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 62' και να βάζει τον Μποναβεντούρα αντί του Πόλι, αν και όλοι περίμεναν ότι θα έφευγε ο τραγικός Μουντάρι...
Τρία λεπτά μετά, ο αγώνας τελείωσε. Ο Μαρκίζιο, στο 65', έκανε τρομερό σουτ με το αριστερό, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μοράτα πλάσαρε στην κενή εστία για το 3-1. Οι Μιλανέζοι κατάλαβαν ότι οι προσπάθειες τους δεν θα είχαν αποτέλεσμα, οι αλλαγές του Ιντσάγκι δεν άλλαξαν κάτι στο ματς και στο τελευταίο 20λεπτο οι Τορινέζοι βρήκαν τις προϋποθέσεις σε αρκετές περιπτώσεις για να βάλουν και τέταρτο γκολ αλλά είτε έκαναν λάθος στην τελική πάσα είτε αντιδρούσε σωστά ο Ντιέγκο Λόπεθ, διατηρώντας το σκορ στο 3-1.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Παντοΐν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο (84' Ογκμπόνα), Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβες (92' Γιορέντε), Μοράτα.
Μίλαν (Φίλιπο Ιντζάγκι): Ντιέγο Λόπεθ, Τζακάρντο (78' Ραμί), Αλεξ, Παλέτα, Αντονέλι, Εσιέν, Μουντάρι, Πόλι (62' Μποναβεντούρα), Χόντα, Τσέρτσι, Μενέζ (37' Πατσίνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου