Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καγκελάριος… Γιουβέντους!

Το πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Προβάδισμα για να πάρει την πρόκριση στους «8″ του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Γιουβέντους στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ που έγινε στην Ιταλία.
Οι «μπιανκονέρι» ήταν λίγο καλύτεροι από τους Βεστφαλούς, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με σκορ 2-1 αν και είχαν λίγο πριν το τέλος μεγάλη ευκαιρία με τον Περέιρα στο 86′, ώστε να κάνουν το 3-1 και να είναι πιο άνετοι, ενόψει της ρεβάνς.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Με όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τόσο η Γιουβέντους όσο και η Μπορούσια Ντόρτμουντ και αυτό ήταν εμφανές από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.
Οι Γερμανοί αν και φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με «όπλο» τους την κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ιταλών που περίμεναν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές οι «μπιανκονέρι» μετά από γύρισμα από τα αριστερά ο Βαϊντεφέλερ δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Τέβεζ από κοντά έκανε το 1-ο στο 13′.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να το χαρούν για πολύ, αφού ο Κιελίνι γλίστρησε όταν είχε την μπάλα στα πόδια του δίνοντας την ευκαιρία στον Μάρκο Ρόις να βγει τετ- α- τετ με τον Μπουφόν και με ωραίο πλασέ να φέρε το ματς στα ίσα στο 18′. Οι Βεστφαλοί ξαναπήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης και έψαχναν και για δεύτερο γκολ.
Παρόλα αυτά το παιχνίδι στιγματίστηκε από τις αναγκαστικές αλλαγές των Πίρλο και Πίστσεκ στο 37′ και το 32′ αντίστοιχα με τος Περέιρα και Γκίντερ να παίρνουν τις θέσεις τους. Όμως το ματς είχε και άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 43′ ο Μοράτα μετά από συρτή σέντρα του Πογκμπά από τα αριστερά έκανε με πλασέ από κοντά το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ένα… κλικ. Αυτή που είχε τον έλεγχο ήταν η Γιουβέντους, παρά το γεγονός πως ο Πίρλο είχε βγει λόγω τραυματισμού με την Ντόρτμουντ να περιμένει πιο πίσω και να ψάχνει την αντεπίθεση. Η αλήθεια είναι πως οι δύο τερματοφύλακες δεν απειλήθηκαν ιδιαιτέρως.
Στο 71′ το σουτ του Τέβεζ πέρασε για λίγο έξω, ενώ οι Γερμανοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο 76′ με τον Μικιταριάν με τον Μπουφόν να μην ανησυχεί. Ωστόσο, την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ την είχαν οι γηπεδούχοι με τον Περέιρα στο 86′ όταν από καλή θέση μέσα από την περιοχή της Ντόρτμουντ πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έτσι έμεινε το 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου