Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κάνε… παιδιά να δεις καλό!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί το στέμμα της στο Βερολίνο, καθώς ένα δικό της... παιδί (Άλβαρο Μοράτα) σκόραρε στο 1-1 με τη Γιουβέντους να προκρίνεται.
Στη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε… όνομα.
Από εκεί έγινε γνωστός, με αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι η Γιουβέντους να τον κάνει δικό της.
Ωστόσο, ο Άλβαρο Μοράτα κόντρα στη παλιά του ομάδα δεν χαρίστηκε! Ο Ισπανός φορ πέτυχε γκολ στο Τορίνο, αλλά και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» «ακυρώνοντας» έτσι το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι και δίνοντας την ευκαιρία στη «Μεγάλη Κυρία» να δώσει και πάλι το «παρών» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από από 12 χρόνια, ύστερα από το 1-1 που πήρε απέναντι στη «βασίλισσα».

ΤΟ ΜΑΤΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν γκολ για να έχει το πάνω χέρι και να είναι εκείνη που θα περάσει στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου και σε συνδυασμό πως έπαιζε στην έδρα της την βοήθησε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να γίνει απειλητική στο 6′ όταν με ωραία προσπάθεια του Καρίμ Μπενζεμά έφτασε κοντά στο γκολ α, αλλά το τελείωμα του Γάλλου φορ ήταν κακό και η μπάλα έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν δείχνοντας πως ήθελαν να σημειώσουν ένα γκολ το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, στο 11′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο η μπάλα δεν κατέληξε για λίγο στην εστία της Γιουβέντους, αφού πρώτα είχε βρει στο τείχος.
Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα για πολλή ώρα στην κατοχή της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει μπροστά με αξιώσεις. Ωστόσο, στο 14′ έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη με τον Αρτούρο Βιντάλ να σουτάρει λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των Ισπανών, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας απόκρουσε.
Οι Μαδριλένοι όσο περνούσε η ώρα πίεζαν ολοένα και περισσότερο για το γκολ, αλλά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έδειχνε ανίκητος. Όπως και στο σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20′ με τον Ιταλό τερματοφύλακα να απομακρύνει σε κόρνερ. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο «Τζίτζι» δεν μπόρεσε να σταματήσει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τζόρτζο Κιελίνι στον Χάμες Ροντρίγκες και ο Πορτογάλος δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, στο 29′ θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 όταν μετά από αντεπίθεση ο Μπενζεμά του έδωσε την μπάλα, εκείνος έκανε σωστή προσποίηση, αλλά αντί για σουτ προτίμησε να δώσει ψιλοκρεμαστή μπαλιά για τον Ίσκο, όμως, την έκοψε ο Βιντάλ.
Στο 41′ ο Κριστιάνο είχε ακόμη ένα σουτ που πέρασε για λίγο έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπενζεμά από πλάγια θέση πήγε να νικήσει τον Μπουφόν με τον Ιταλό γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος η «Μεγάλη Κυρία» μπήκε αποφασισμένη δείχνοντας πως θα κυνηγούσε με κάθε τρόπο ένα γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση στον τελικό. Αρχικά έδειξε τις διαθέσεις της με τον Μαρκίζιο στο 51′ όταν δικό του σουτ από μακριά έφυγε για λίγο άουτ.
Ωστόσο, αυτό που δεν έκανε ο Ιταλός χαφ το πραγματοποίησε ο Άλβαρο Μοράτα. Στο 57′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της «βασίλισσας» ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά και ο Ισπανός φορ με σουτ από κοντά νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του, Ίκερ Κασίγιας, κάνοντας το 1-1.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στη Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε την μία επίθεση μετά την άλλη και μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έχασε σωρεία ευκαιριών για να κάνει το 2-1. Από την πλευρά της και η «Γιούβε» έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 77′ και στο 88′, αλλά, ο Κασίγιας νίκησε τόσο τον Μαρκίζιο όσο και τον Πογκμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου