Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Ο Κόντε μένει, ο "Ίμπρα" δεν επιστρέφει…»


Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον τεχνικό των “μπιανκονέρι”, Αντόνιο Κόντε να αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας στο τέλος της χρονιάς, έβαλε ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέα Ανιέλι.
Ο 43χρονος τεχνικός είχε αρνηθεί να δεσμευτεί για το μέλλον του στην ομάδα του Τορίνο, έως ότου συναντηθεί με τη διοίκηση της “μεγάλης κυρίας”, για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα του συλλόγου από κοινού, αλλά και τις κινήσεις που θα κάνουν ενόψει καλοκαιριού για να βελτιωθεί το ρόστερ.
«Ο Αντόνιο ήρθε στο σπίτι μου την περασμένη βδομάδα και μιλήσαμε για περίπου δύο ώρες», δήλωσε ο Ανιέλι στο Sky Sport Italia και συνέχισε:
«Ο Κόντε πέρασε δύο πολύ έντονα χρόνια. Όταν την πρώτη χρονιά αποχώρησε από τη Σιένα κι αφοσιώθηκε πλήρως στο έργο του στη Γιουβέντους και πέρυσι, όταν και πέρασε δύσκολές στιγμές (αναφερόταν στην τιμωρία από την ιταλική ομοσπονδία). Παρά το γεγονός ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αήττητοι, είχε να ασχοληθεί με τη δικαιοσύνη. Δεν έκανε διάλλειμα αυτά τα δύο χρόνια και πιστεύω ότι μία βδομάδα μακριά από όλα για να χαλαρώσει θα του κάνει καλό. Συζητήσαμε τις προσδοκίες και τις εγγυήσεις που θέλει να έτσι ώστε να συνεχίσει μαζί μας, όμως δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις σε κανέναν. Κι εγώ θα ήθελα να κατακτήσουμε το Champions League, όμως δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Μια μέρα αφότου συναντηθήκαμε, βρέθηκα με τους Μπέπε Μαρότα, Φάμπιο Παρατίτσι και Πάβελ Νέτβεντ, έτσι ώστε να συζητήσουμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Αντόνιο έλεγε ότι δεν είναι θέμα χρημάτων η παραμονή του, κι όντως δεν είναι. Θα είναι μία κοινή προσπάθεια. Το έργο του προπονητή, η εργασία του προσωπικού και η αξιολόγηση για το τι και ποιος πρέπει να έρθει για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Σήμερα όλα είναι όπως πρέπει και νομίζω ότι όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Του χρόνου μπορούμε να γράψουμε ιστορία, καθώς εάν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, θα είναι το τρίτο σερί, κάτι που έχει να συμβεί από το 1930. Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα που το πραγματοποιεί».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνάει το ιταλικό ποδόσφαιρο και τη μεταβατική κατάσταση που βιώνουν όλες οι ομάδες, ενώ μίλησε και για την περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, αλλά και των άλλων μεταγραφικών στόχων της Γιουβέντους.
«Αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο μας περνάει κρίση. Διανύουμε μία μεταβατική περίοδο, μη έχοντας φτάσει ακόμα στον προορισμό της. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσελκύσουμε ποδοσφαιριστές της αξίας των 30, 40 και 50 εκατομμυρίων ευρώ. Θα θέλαμε να φέρουμε τους κορυφαίους στην ομάδα, όμως αυτοί στοιχίζουν πολύ. Ο Φερνάντο Γιορέντε που υπέγραψε ως ελεύθερος, είχε ρήτρα 37.000.000 ευρώ. Εάν είχε υπογράψει από πέρυσι σε εμάς, τότε θα θεωρούνταν ως ένας κορυφαίος παίκτης, όμως τώρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αυτό που εννοώ είναι απλό. Εάν κοιτάξω τις καλύτερες μας μεταγραφές, δηλαδή τους Βιντάλ, Πογμπά, Μπαρτσάλι και Πίρλο, θα δείτε ότι επενδύσαμε περίπου 14 εκ., δηλαδή περίπου 3 ο καθένας τους. Αναφορικά με την περίπτωση του Ιμπραίμοβιτς, μπορώ να πω ότι δεν θα επιστρέψει».
 (forzaitalia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου