Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στη Γιούβε ο Ντελ Πιέρο!

Ακριβώς ένα χρόνο και μία μέρα μετά το τελευταίο ματς στο Τορίνο, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο βρέθηκε ξανά με τον Αντρέα Ανιέλι, τον Αντόνιο Κόντε και τους πρώην συμπαίκτες του.
Στο J-Museum, το μουσείο της Γιουβέντους δίπλα από το γήπεδο, έγιναν την Τρίτη τα εγκαίνια μιας μεγάλης έκθεσης αφιερωμένη στην οικογένεια Ανιέλι καθώς στις 23 Ιουλίου θα συμπληρωθούν 90 χρόνια από την ημέρα που ανέλαβαν τη Γιούβε.
Αυτή η εκδήλωση, στην οποία ήταν σύσσωμη η διοίκηση, η ομάδα αλλά και πολλές προσωπικότητες της ιστορίας των Μπιανκονέρι, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επανεμφανιστεί, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του, ο Ντελ Πιέρο, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους οπαδούς αλλά και όλους τους υπόλοιπους στον χώρο.
Ανιέλι: «Θέλω το τρίτο σερί Scudetto»
Την ώρα που εμφανίστηκε ο Ντελ Πιέρο, τον λόγο είχε ο Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο προς όλους ότι θέλει τον τρίτο σερί τίτλο τη νέα σεζόν καθώς η Γιουβέντους μπορεί να έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα αλλά μετά τη δεκαετία του '30 δεν έχει καταφέρει ποτέ να πάρει τρία σερί Scudetti.
«Τα 90 χρόνια για μια ιδιοκτησία είναι αιωνιότητα. Είμαστε η οικογένεια που βρίσκεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σε μια ομάδα. Ηταν τον Ιούλιο του 1923 όταν ο Εντοάρντο Ανιέλι πήρε στα χέρια του τη Γουβέντους και ανέλαβε και την προεδρία της. Μετά από αυτόν, υπήρξε ο Τζιάνι, ο Ουμπέρτο και τώρα εγώ. Πέρα από εμάς τους τέσσερις, υπήρξαν πολλοί σοβαροί επαγγελματίες που είχαν επιλεγεί από την οικογένεια μας για να εκτελούν χρέη προέδρου. Το πιο ωραίο γύρω από τη Γιουβέντους, όμως, είναι ότι είχε νικήσει πριν από εμάς και θα νικάει και μετά από εμάς, μετά από όλους μας.
Τις τελευταίες μέρες έγινε ξανά θέμα το πόσα πρωταθλήματα έχουμε. Εχουμε εδώ τον γενικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, τον οποίο ευχαριστώ για την παρουσία του, οπότε μπορεί να πει κι αυτός τη γνώμη του. Εγώ ξέρω ότι όταν η οικογένεια μου πήρε τη Γιουβέντους, είχε ένα πρωτάθλημα. Από τότε, τερματίσαμε πρώτοι άλλες 30 φορές. Μέσα σε 90 χρόνια πήραμε 30 πρωταθλήματα, δηλαδή ένα κάθε τρία χρόνια. Ενας μέσος όρος υπέροχος.
Εχουμε εδώ σήμερα, μαζί μας, όλη την ομάδα αλλά και ονόματα του παρελθόντος. Εχουμε εδώ σήμερα πρώην ποδοσφαιριστές και θέλω να αναφερθώ σε έναν, αν και μου... διαφεύγει το όνομα τώρα, που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Νο30. Σίγουρα ο καθένας μας έχει τη δική του ιστορία αλλά πάντα την ιστορία τη γράφουν αυτοί που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτοί που καθοδηγούν από τον πάγκο.
Ολοκληρώνεται το Σάββατο μια φανταστική σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα ωρίμασε σε σχέση με πέρυσι και κατέκτησε το δεύτερο Scudetto της εποχής του Αντόνιο Κόντε. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Μπέπε Μαρότα και στον Αλντο Ματζία. Θέλω να δώσω ένα δυνατό χειροκρότημα στον Αντόνιο Κόντε. Ενα δυνατό χειροκρότημα επίσης στους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ και φυσικά σε όλη την ομάδα.
Οπως είπα και πέρυσι όμως, έτσι θα πω και φέτος ότι η πιο όμορφη νίκη είναι πάντα η επόμενη. Το μυαλό μας πρέπει να είναι ήδη στην επόμενη σεζόν γιατί έχουμε ραντεβού με την ιστορία. Από την ομάδα της δεκαετίας του '30, με τα πέντε σερί πρωταθλήματα, δεν καταφέραμε ποτέ να πάρουμε τρία συνεχόμενα. Ηρθε η ώρα να το κάνουμε τώρα. Εχω μπροστά μου τον προπονητή, το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές και σας λέω το εξής: Σκέφτομαι ήδη την επόμενη σεζόν, θα έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις και ξέρουμε ότι η μοίρα της Γιουβέντους είναι οι νίκες, οι τίτλοι», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Γιούβε.
ΠΗΓΗ gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου