Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αντόνιο Κόντε: «Πρωταρχικός στόχος ξανά το πρωτάθλημα» | Αποκλειστική συνέντευξη στο overlap.gr


Ανάμεσα στα πολλά και φημισμένα πρόσωπα του ποδοσφαίρου που έδωσαν το παρόν τους στον μεγάλο φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο μεγαλοπρεπές «Γουέμπλει» ήταν και ο προπονητής της Γιουβέντους, παλιός διεθνής χαφ, Αντόνιο Κόντε. Ο 44χρονος Κόντε, αφού πρώτα κατάφερε το 2011 να οδηγήσει στη μεγάλη κατηγορία τη Σιένα, ακολούθως στις 22 Μαΐου του ιδίου έτους, έκανε αποδεκτή την πρόταση του γενικού διευθυντού, Μπέπε Μαρότα και μετακινήθηκε στην «Γηραιά Κυρία» που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε. Κοντά της ο Κόντε παρουσίασε μεγάλη προπονητική εξέλιξη, καθώς δύο συνεχείς φορές την οδήγησε στην κατάκτηση του σκουντέτο (2012, 2013) .
Κυριακή πρωί της 26ης Μαΐου, το “overlap.gr» έχει δώσει ραντεβού για καφέ στο «Grosvenor House” και η κουβέντα μας ξεκινά, με τι άλλο, τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης αν όχι του κόσμου, όπως έχει πει και ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπου η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ:

Overlap.gr :Το έλεγες από χθες …ότι η Μπάγερν θα πάρει το τρόπαιο!
Α. ΚΟΝΤΕ: Ναι. Πραγματικά. Πίστευα ότι η Μπάγερν όσο κι αν πιεσθεί έχει τους ποδοσφαιριστές εκείνους που θα την βγάλουν από τη δύσκολη θέση, όπως κι έγινε. Μπορεί να ξεκίνησε θαυμάσια η Ντόρτμουντ στο πρώτο 20λεπτο, αλλά με την πάροδο της ώρας οι Βαυαροί έδειχναν ότι είναι αυτοί που θα επικρατήσουν. Οι παίκτες του Γιούπ Χάινκες ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, κι αυτό φαινόταν. Η κάθε τους κίνηση ήταν μελετημένη. Προσπαθούσαν να μην κάνουν ούτε μία λάθος πάσα, κάτι φυσικά που δεν γίνεται…Όμως είχαν τέτοια ασπίδα προστασίας μπροστά από τον πολύ καλό τερματοφύλακά τους, Νόιερ που ήταν σχεδόν απίθανο για τους αντιπάλους τους έστω να τον πλησιάσουν. Έπειτα όπως είδαμε οι αμυντικοί της Μπάγερν δεν άφηναν τους επιθετικούς ή καλύτερα τον επιθετικό της Ντόρτμουντ τον Λεβαντόφσκι να απειλήσει την εστία τους.
 Το δυνατό σημείο των Βαυαρών θεωρώ πως ήταν η μεσαία τους γραμμή. Εκεί ο απίστευτος, Χάβι Μαρτίνεθ δεν άφηνε τίποτε στην τύχη. Έκοβε συνέχεια κάθε τυχόν προσπάθεια των παικτών του Κλοπ, ενώ είχε δίπλα του τον θαυμάσιο, Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ. Το δίδυμο αυτό έκανε μεγάλη, τεράστια δουλειά προς όφελος φυσικά της Μπάγερν. Βεβαίως κι από την άλλη υπήρχε ο πολύ καλός και σπουδαίος μαχητές, ο Γκίντογκαν, αλλά σε κρίσιμα σημεία δεν άντεξε, κουράσθηκε απο το συνεχές τρέξιμο και το πρέσινγκ των Βαυαρών. Η Μπάγερν είχε υπεροπλία σε κάθε γραμμή, ενώ η Ντόρτμουντ δεν είχε βάθος στον πάγκο της, κάτι που φάνηκε όταν χρειάσθηκε βοήθεια.. Όμως πρέπει να παραδεχθούμε την αξιέπαινη προσπάθεια της Ντόρτμουντ η οποία σε όλη την σαιζόν τα είχε πάει περίφημα, δείχνοντας ότι οι ομάδες δεν θέλουν μόνο λεφτά για να δημιουργηθούν. Το μοντέλο αυτό, όπως και της Μπάγερν που στηρίζονται και σε γερμανούς παίκτες, πέραν των κοινοτικών πρέπει να ακολουθηθεί απ’ όλους τους συλλόγους .

Overlap.gr : Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν αγωνιζόταν ο Μάριο Γκέτσε (δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το τραυματισμό του).
A.ΚΟΝΤΕ: Σίγουρα θα ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα μπορούσε κιόλας να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Overlap.gr : Αλλάζουμε θέμα, και σελίδα πάμε στην πατρίδα σου, η επόμενη ημέρα ποια θα είναι για την Γιουβέντους ;
A. ΚΟΝΤΕ: Πρωταρχικός μας στόχος ξανά το πρωτάθλημα. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε πάλι με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να διατηρήσουμε τα πρωτεία. Φυσικά θέλουμε να πάμε και πιο ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δε λέω ότι θα κατακτήσουμε το κορυφαίο τρόπαιο, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Τη περασμένη σαιζόν δεν ήμασταν αρκετά καλοί στα δύσκολα παιχνίδια όταν ήρθαν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Overlap.gr : Έχετε μερικούς πολύ καλούς παίκτες, αλλά σίγουρα χρειάζεσθε και ενίσχυση. Τι κινήσεις θα κάνετε στο μεταγραφικό παζάρι;
Α.ΚΟΝΤΕ: Πράγματι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, καλό σύνολο αλλά όπως είναι τα πράγματα, πάντα υπάρχουν ορισμένες αδυναμίες. Δε λέω ότι θα ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε και το δάνειο του γηπέδου, όπου αρκετά χρήματα πάνε για την αποπληρωμή του, αλλά σίγουρα θα πάρουμε έναν ή δύο παίκτες που χρειαζόμαστε.

Overlap.gr : Ένας από αυτούς είναι ο Μαυροβούνιος, επιθετικός της Φιορεντίνα ο Στέβαν Γιόβετιτς;
Α. ΚΟΝΤΕ: Ναι ο Γιόβετιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλουμε να τον πάρουμε κοντά μας. Όμως πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Φιορεντίνα που ζητά πάρα πολλά χρήματα (ΣΣ:γύρω στα 30 εκ.ευρώ θέλουν οι «βιόλα»). Έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας γιατί δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από το πλαίσιο που έχουμε συμφωνήσει με την διοίκηση, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο δημοσιονομικός κανονισμός της ΟΥΕΦΑ (λέγε με και FFPlay) που πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην πέσουμε έξω, κι έχουμε άλλα προβλήματα.

Overlap.gr : Μιας κι αναφέρθηκες στο θέμα του Financial Fair Play (Οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι ουσιαστικά) πως βλέπεις εσύ το κανονισμό αυτό, που πρέπει κάθε ομάδα να έχει περίπου ίσα έξοδα με έσοδα ή τουλάχιστον λιγότερα έξοδα ..
Α. ΚΟΝΤΕ: Νομίζω πως είναι μία πάρα πολύ σωστή κίνηση, αφού έτσι δίνεται η ευκαιρία να προωθηθούν νέα ταλέντα, να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις ακαδημίες και σε τελική ανάλυση να κερδίσουν και χρήματα οι ομάδες , αφού τώρα πρέπει να μην ξοδεύουν αφειδώς λεφτά για μετεγγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου