Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Επίδειξη δύναμης

Η Λάτσιο κατέρρευσε με το ξεκίνημα της επανάληψης και η Γιουβέντους την διέλυσε 4-0, κατακτώντας το Σούπερ Καπ.
Ο πρώτος τίτλος στη σεζόν στην Ιταλία παίχτηκε στο «Ολίμπικο», όπου η πρωταθλήτρια Γιουβέντους αντιμετώπισε την Κυπελλούχο Λάτσιο. Οι Μπιανκονέρι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το μπλακ άουτ των Ρωμαίων στο ξεκίνημα, για να πετύχουν 3 γκολ σε διάστημα λιγότερο των 5' και να κάνουν επίδειξη δύναμης, διαλύνοντάς τους με 4-0. Ντεμπούτο με γκολ ο Τέβες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Βούτσινιτς να χάνει την πρώτη ευκαιρία (3') και το παιχνίδι να έχει δύναμη, πάθος και καλό ρυθμό. Οι Λατσιάλι κατάφεραν να ισορροπήσουν, ο Μαρκίζιο αποχώρησε τραυματίας στο 21', δίνοντας τη θέση του στον Πογκμπά και ο Γάλλος, που δείχνει φουριόζος μετά και τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, χρειάστηκε 2' για να ανοίξει το σκορ. Η σέντρα του Λιχστάινερ κόντραρε και κατέληξε στον Πογκμπά, που γύρισε πολύ ωραία και νίκησε τον Μαρκέτι για το 1-0! Στο 33' χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία για την Λάτσιο, που απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ, όταν ο Ράντου έπιασε έναν... κεραυνό και ανάγκασε τον Μπουφόν σε εντυπωσιακή απόκρουση.
Στην επανάληψη είδαμε απίστευτα πράγματα. Η άμυνα των λατσιάλι, που συνήθως είναι η πιο αξιόπιστη γραμμή τους, έπαθε... πατατράκ, έμοιαζε περισσότερο με παιδική χαρά και μέσα σε 4' και 41” η Γιουβέντους σκόραρε 3 φορές! Αρχικά στο 52' οι παίκτες του Κόντε έφυγαν στην αντεπίθεση, την έβγαλαν για όσκαρ, ο Λιχστάινερ έκανε το γύρισμα και ο Κιελίνι από κοντά έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Πέτκοβιτς προσπάθησαν να βγουν άμεσα στην επίθεση για το γκολ και στο 54' ο Λιχστάινερ ανενόχλητος μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε άψογα τον Μαρκέτι για το 3-0, πριν ο Τέβες κάνει και το 4-0 στο 56'!
Μετά από φάση διαρκείας, στην οποία ο Μαρκέτι έκανε ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει την Λάτσιο από τον διασυρμό, ο Αργεντίνος σκόραρε από κοντά για να ανοίξει από νωρίς λογαριασμό. Η συνέχεια βρήκε τους Βιδάλ (61') και Τέβες (62') να χάνουν καλές ευκαιρίες και τους μπιανκονέρι να κατεβάζουν ρυθμό στη συνέχεια. Οι λατσιάλι έψαξαν το γκολ της τιμής – είναι η αλήθεια – μανιασμένα μέχρι το τέλος, όμως παρά τις προσπάθειές τους τίποτα δεν άλλαξε. Ο Καντρέβα με μακρινά σουτ (65', 68'), ο Κλόζε με κεφαλιά από πολύ καλή θέση (70') και με τετ α τετ (75') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπουφόν. Η 6η κατάκτηση του τροπαίου από την Γιουβέντους ήρθε δίκαια και με εμφατικό τρόπο, ισοφαρίζοντας τις κατακτήσεις-ρεκόρ της Μίλαν.
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (76' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο (21' Πογκμπά), Βιδάλ, Ασαμόα, Λιχστάινερ (83' Ογκμπόνα), Βούτσινιτς, Τέβες
Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Καβάντα, Ντίας, Μπιάβα, Ράντου (58' Έντερσον), Λεδέσμα (58' Φλόκαρι), Μπίλια, Ερνάνες (70' Ονάζι), Καντρέβα, Λούλιτς, Κλόζε
Πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου