Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Με το… δεξί του Τέβες!

Ο Κάρλος Τέβες ήρθε στο Τορίνο για να δώσει επιθετικές λύσεις στους πρωταθλητές Ιταλίας και δείχνει να τα καταφέρνει καλά, αφού στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της Γιουβέντους μετράει ισάριθμα τέρματα. Ο Αργεντινός σκόραρε και στην πρώτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, όπως και την περασμένη Κυριακή κόντρα στη Λάτσιο για το Σούπερ Καπ, χαρίζοντας αυτή τη φορά την εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του με 1-0 επί της Σαμπντόρια.
Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στην Γένοβα δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, όμως αυτή δεν στάθηκε ικανή για να αφήσει «άσφαιρη» την ομάδα του Αντόνιο Κόντε που ξεκινάει με δύο νίκες τη σεζόν, μία στον τελικό του Σούπερ Καπ και μία στην εναρκτήρια αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το ματς θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο, αφού οι Γενοβέζοι την περασμένη χρονιά «πλήγωσαν» δύο φορές τους «μπιανκονέρι». Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και φέτος με τον Αργεντινό άσο να δίνει στην ομάδα του τη λύση, σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με κοντινή προβολή στο 58’, ύστερα από πάσα… μισό γκολ του Πογκμπά.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχαν δύο αρκετά καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, η μία με τον Πίρλο και η άλλη με τον Ασαμόα. Η μπάλα δεν τους έκανε όμως το… χατίρι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0.
Στο δεύτερο… μισό του αγώνα η Γιουβέντους συνέχισε να έχει την υπεροχή και κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ, χάρη στην ομαδικότητα των παικτών της σε μια καλά οργανωμένη επίθεση. Η μπάλα πέρασε από τον Βιντάλ στον Πογμπά και από τον ταλαντούχο Γάλλο στον Κάρλος Τέβες, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, οι Γενοβέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους δεν είχαν αποτέλεσμα.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Φερνάντο Γιορέντε μπήκε στη θέση του Βούτσινιτς στο 89’, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ λίγα μόλις λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Καστελίνι.
Sampdoria: Da Costa; Gastaldello (Mustafi 72), Palombo, Costa; De Silvestri, Eramo (Soriano 72), Krsticic, Obiang, Berardi (Castellini 82); Eder, Gabbiadini
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez (Giovinco 89), Vucinic (Llorente 89)
Πηγη forzaitalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου