Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μια τριάδα, μια ζαριά για τη Γιούβε

O V for Vecchia Signora γράφει για τα ματς-«φωτιά» που ακολουθούν
Με μία απώλεια στο πρωτάθλημα (1-1 μέσα στο Μιλάνο με την Ιντερ), η ομάδα τα έχει πάει σχετικά καλά στο Καμπιονάτο. Στο Champions League η απώλεια βαθμών στη Δανία ήταν πολύ πιο σοβαρή γκέλα καθώς χάσαμε έδαφος σε έναν «περίεργο» όμιλο.
Από την Κυριακή, η Μεγάλη Κυρία μπαίνει σε μια διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι πολύ σημαντικά για τη συνέχεια. Αρχή γίνεται με το εκτός έδρας ματς στο Τορίνο με τη συμπολίτισσα. Ακολουθεί, την Τετάρτη, το πρώτο φετινό εντός στο Champions League με τη Γαλατά και η τριάδα-«φωτιά» κλείνει την Κυριακή, πάλι στο Juventus stadium με τη Μίλαν.
Τρία παιχνίδια με ιδιαιτερότητες, τρία παιχνίδια που σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται εύκολα. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες όμως, η ομάδα δεν έχει το περιθώριο να πετάξει ούτε έναν βαθμό. Οποιαδήποτε απώλεια, θεωρείται γκέλα. Οχι γιατί είμαστε άτρωτοι, για ποδόσφαιρο μιλάμε εξάλλου, αλλά γιατί δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια.
Στη Serie Α, έχουμε πάρει τις νίκες που θέλαμε, εύκολα ή δύσκολα, αλλά εκτός των δύο πρώτων αγωνιστικών δεν έχουμε αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Ενα «Χ» στο Μιλάνο δεν είναι καταστροφικό αλλά η γενική περιρρέουσα ατμόσφαιρα προβληματίζει. Αντίθετα, κακό ήταν το «Χ» με την Κοπεγχάγη.
Ετσι, και κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Κόντε και οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να ξεκινήσουν με νίκη στο ντέρμπι-πρεσίζ με την «Γκρανάτα». Η αγωνιστική διαφορά μας είναι τεράστια αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα. Απέναντί μας θα έχουμε 11 παίκτες και οπαδούς που θα δώσουν ένα από τα δύο σοβαρά ματς της σεζόν. Το άλλο είναι αυτό του δεύτερου γύρου.
Τρεις μέρες αργότερα, υποδεχόμαστε την Γαλατά στο Τορίνο. Αν δεν πάρουμε την νίκη, εμπλεκόμαστε μέχρι και σε σενάρια… αποκλεισμού! Περισσότερη ανάλυση δε χρειάζεται.
Την μεθεπόμενη Κυριακή, τώρα, έρχεται στο Juventus stadium η λαβωμένη -σε κάθε επίπεδο- Μίλαν. Σίγουρα θα τη βρούμε σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αφήνει βαθμούς όπου κι αν πηγαίνει. Ματς με ιδιαιτερότητες και φυσικά ένα ντέρμπι, είναι πάντα ντέρμπι…
Με την κούραση να είναι ένα σημάδι που θα συναντήσουν οι παίκτες μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς ο πάγκος δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός, μπορεί να θεωρείται δύσκολο να κάνουμε το «3Χ3» μέσα σε ένα οκταήμερο. Πρέπει όμως…
Εκτός από δυνάμεις, μετράμε μπόλικα πράγματα: ψυχολογία, επίπεδο προετοιμασίας για τέτοια μίνι σερί, προπονητικά πλάνα, ρολίστες μέσα στο γήπεδο. Οσο «γεμίζει» η σεζόν, ανεβαίνει και η αδρεναλίνη.
Όμορφα πράγματα, δηλαδή.
Δίπλα και στο πλευρό της ομάδας…
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4594.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου