Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κόντε: «Κίνητρο μας η Ρόμα»

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Πάρμα στο «Ενιο Ταρντίνι» το Σάββατο και δεν έχει περιθώρια για γκέλα, με τον ρυθμό που πάει η Ρόμα.
Οι Μπιανκονέρι είχαν συνηθίσει να είναι στην πρώτη θέση την προηγούμενη διετία αλλά φέτος πρέπει να κυνηγούν τους Ρωμαίους, τους οποίους ο Κόντε συνεχάρη για όσα κάνουν ως τώρα, συμπληρώνοντας πως πρέπει να είναι κίνητρο για να μη χαλαρώσει καθόλου η ομάδα του.
«Η Ρόμα κάνει φοβερά πράγματα αυτή τη στιγμή γιατί το να ξεκινήσεις με δέκα νίκες σε δέκα αγώνες δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είχαν καταφέρει να το πετύχουν ούτε ομαδάρες του παρελθόντος. Τους συγχαίρω για όσα κάνουν και για εμάς θα πρέπει να λειτουργούν σαν κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε καθώς φέτος πρέπει να κυνηγάμε στη βαθμολογία αντί να μας κυνηγούν», είπε την Παρασκευή ο Κόντε και όταν ρωτήθηκε αν την Κυριακή, στο Τορίνο-Ρόμα, θα υποστηρίζει την συμπολίτισσα, απάντησε: «Είμαι Γιουβεντίνος και δεν υποστηρίζω κανέναν πέρα από την ομάδα μου. Πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας και το δύσκολο ματς που έχουμε μπροστά μας καθώς τις προηγούμενες δύο σεζόν είχαμε δύο ισοπαλίες στο Ενιο Ταρντίνι».
Κάπου εκεί, ο προπονητής των Μπιανκονέρι μίλησε για την Πάρμα, λέγοντας πως «είναι μια καλή, επικίνδυνη ομάδα που την περασμένη εβδομάδα νίκησε την Μίλαν. Εχουν τον Κασάνο που αποδεικνύει συνεχώς την αξία του και αν συνεχίσει έτσι μπορεί και να είναι στο Μουντιάλ με την εθνική ομάδα. Υπάρχουν όμως και οι Μπιαμπιανί, Παρόλο και Αμάουρι».
Από εκεί και πέρα, ο Κόντε επιβεβαίωσε ότι ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα είναι ξανά διαθέσιμος αλλά όχι οι Μίρκο Βούτσινιτς και Στέφαν Λιχτστάινερ, υπερασπίστηκε τον Τζιόρτζιο Κιελίνι για ένα φάουλ στον Μπεργκέσιο της Κατάνια λέγοντας πως «ο Κιελίνι είναι σκληρός αλλά έντιμος αμυντικός και όποιος θέλει να μιλήσει γι' αυτόν θα πρέπει πρώτα να πλύνει το στόμα του» και τέλος τόνισε ότι το γεγονός πως είναι στους 10 υποψήφιους για τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς παγκοσμίως οφείλεται στους παίκτες του.
«Είναι σίγουρα πολύ ικανοποιητικό για μένα και τη διοίκηση. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν δύο χρόνια ο Αντρέα Ανιέλι επέλεξε να συνεργαστεί με έναν προπονητή που είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στη Serie B αλλά ήταν νέος στη Serie A. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί χάρη σε αυτούς έχουμε πετύχει όσα πετύχαμε και είμαι τώρα σε αυτή τη λίστα. Ενας προπονητής μπορεί να έχει 100.000 ιδέες για την τακτική αλλά αν δεν τον ακολουθούν οι παίκτες του δε θα πετύχει τίποτα. Είμαι στους 10 αλλά δεν αξίζω να πάρω το βραβείο, έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου».
Εκτός ο Μπονούτσι, αλλαγές στην 11άδα
Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Κόντε για το ματς με την Πάρμα δεν βρίσκεται ο Λεονάρντο Μπονούτσι για να ξεκουραστεί (θα παίξει ο Ογκμπόνα ή ο Κάσερες) ενώ είναι πολύ πιθανό -για τον ίδιο λόγο- να μείνουν στον πάγκο οι Πίρλο, Γιορέντε και να μπουν στην 11άδα οι Μαρκίζιο και Τζιοβίνκο.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/555915/konte-kinitro-mas-i-roma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου