Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Φτωχό θέαμα για μία νίκη-χρυσάφι


Μπάλα δεν είδαμε αλλά η Γιούβε πέρασε με 1-0 στην πονηρή αναμέτρηση στο Ενιο Ταρντίνι

Το ματς στην Πάρμα ήταν από αυτά που αν θες να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να τα κερδίσεις. Αυτό ακριβώς έκανε η Γιουβέντους…

Μετά τα τρίποντα κόντρα σε Τζένοα (2-0) και Κατάνια (4-0) στο Τορίνο, η πρωταθλήτρια Ιταλίας είχε πονηρή έξοδο στην Πάρμα και το Ενιο Ταρντίνι. Ο κόσμος ήταν και πάλι εκεί, στο πέταλο, για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς και περίμενε να πανηγυρίσει το τρίποντο σερί τρίποντο, που θα ήταν και ό,τι καλύτερο πριν τους δύο τελικούς στο Juventus Stadium με Ρεάλ και Νάπολι, Τρίτη και Κυριακή.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν καλό για τη Γιούβε καθώς στο πρώτο 20λεπτο κάναμε συνεχόμενα λάθη και δεν βγήκαμε οργανωμένα μπροστά. Μετά το 20’ ισορροπήσαμε τα πράγματα, πήραμε την μπάλα στην κατοχή μας αλλά επιθετικά λίγα πράγματα. Ενα σουτ του Βιντάλ και μία παραλίγο καλή συνεργασία των Τέβες και Τζιοβίνκο ήταν ό,τι καλύτερο κάναμε. Λίγα πράγματα δηλαδή.

Στο δεύτερο μπήκαμε πιο σοβαρά, πλησιάσαμε και στο γκολ νωρίς αλλά μετά παρουσιάσαμε ξανά κάποια προβλήματα και η Πάρμα το εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντας μέτρα στο έδαφος. Σε μια φάση, κοντά στο 60’, κινδυνέψαμε να βρεθούμε πίσω στο σκορ αλλά ευτυχώς ήταν ο Αμάουρι εκεί για την Πάρμα και επιβεβαίωσε (όπως ξέρουμε πολύ καλά) ότι πάντα το πιο πιθανό είναι να μην σκοράρει παρά να βρει δίχτυα...
Ο Κόντε έβαλε τον Πίρλο αντί του Μαρκίσιο για να λειτουργήσει καλύτερα το κέντρο, ο Μιράντε στο 70’ απέκρουσε το σουτ του Τέβες από πολύ καλή θέση και στο 76’ ήρθαν άλλες δύο αλλαγές από τον κόουτς: Εξω Τέβες-Τζιοβίνκο, μέσα Κουαλιαρέλα-Γιορέντε και στο επόμενο λεπτό πανηγυρίζαμε για το 0-1 του Πογκμπά μετά το οριζόντιο δοκάρι του «Κουάλια» στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Καλό ποδόσφαιρο δεν παίξαμε αλλά σπάσαμε μια αρνητική μίνι-παράδοση εκεί, πήραμε τρίτο σερί τρίποντο και διατηρήσαμε ξανά το μηδέν στην άμυνα. Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, θα πάρουμε και το πρωτάθλημα.

Πάρμα-Γιουβέντους 0-1
Γκολ:
77’ Πογκμπά
Κίτρινες: Μέντες, Γκόμπι - Μαρκίσιο, Παντοΐν, Γιορέντε
Πάρμα: Μιράντε, Λουκαρέλι, Μέντες (69’ Φελίπε), Μπιαμπιάνι, Γκαργκάνο (83’ Σανσονέ), Μαρκιόνι (87’ Ομπι), Παρόλο, Γκόμπι, Κασάνο, Αμαουρί
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Παντοΐν, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίσιο (62’ Πίρλο), Ασαμόα, Τέβες (75’ Κουαλιαρέλα), Τζιοβίνκο (75’ Γιορέντε)
Πηγή http://gruppogreco.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3060.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου