Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ζωντανή η Γιουβέντους!

Στη ματσάρα του Τορίνο οι Μπιανκονέρι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Ρεάλ, όμως χάρη στην Κοπεγχάγη, η πρόκριση είναι στα χέρια τους! Πέρασαν Μπαγερν, Σίτι.
Πριν τη σέντρα ήταν το παιχνίδι της αγωνιστικής και μετά το τέλος του, ίσως το καλύτερο που έχουμε δει στο φετινό Champions League. Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης χάρισαν σούπερ-θέαμα και τέσσερα γκολ στο «Juventus Stadium», με τους Τορινέζους -παρότι ήθελαν μόνο νίκη- στο τέλος να πανηγυρίζουν αφού στο άλλο ματς η Κοπεγχάγη έκανε χοντρή κηδεία στην Γαλατασαράι (1-0). Μετά το νέο αυτό, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κρατάει την πρόκριση στους «16» στα χέρια της, αφού έχοντας τρεις βαθμούς απέχει μόλις έναν από Τούρκους και Δανούς με τους οποίους παίζει στη συνέχεια. Στα άλλα ματς, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι νίκησαν Πλζεν (0-1) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5-2) αντίστοιχα και πήραν τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ενώ με λευκές ισοπαλίες έληξαν τα Σοσιεδάδ-Γιουνάιτεντ και Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Από την αρχή έδειξαν ότι θα τα δώσουν όλα οι παίκτες της Γιούβε που μπήκαν με πολύ φόρα στον αγώνα. Ο Πογκμπά μετά το γκολ στην Πάρμα ήταν πολύ ανεβασμένος και δοκίμασε το πόδι του (5') χωρίς να βρει στόχο, ενώ η Ρεάλ έδειξε το πρώτο σημείο ζωής στο 9' με διαγώνιο σουτ του Ρονάλντο που πέρασε άουτ και στο 13' ο Μπουφόν σταμάτησε τον Μπέιλ.
Μετά το πρώτο τέταρτο το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι -αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του- έδειξε ότι μπορεί να ισορροπήσει, όμως η πρωταθλήτρια Ιταλίας με μεγάλη θέληση και μαχητικότητα έκλεισε στο μισό γήπεδο την «λαμπερή» αντίπαλό της. Στο 17' η Γιούβε έφτασε για πρώτη φορά πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πογκμπά με ωραία ντρίμπλα και σέντρα έφερε τη μπάλα στην περιοχή, ο Πέπε έκανε κακό υπολογισμό και έστειλε τη μπάλα προς την εστία του, όμως εκεί ήταν ο Κασίγιας που με τρομερά reflex κράτησε το 0-0.
Το γήπεδο είχε γείρει για τα καλά στα επόμενα λεπτά και οι γηπεδούχοι ξαναχτύπησαν στο 28' όμως ο «Αγιος Ικερ» έκανε ξανά το θαύμα του. Ο Τέβες έκανε αυτή τη φορά τη σέντρα για τον Γιορέντε, που πήρε την κεφαλιά αλλά νικήθηκε από τον κάποτε συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας. Το ματς είχε μεταφερεθεί για τα καλά στο μισό της Ρεάλ, η οποία απείλησε με σουτ του Μπέιλ (33'), όμως η άμυνά της υπέφερε.
Στο 38' η Γιούβε είχε διπλή ευκαιρία όταν το δυνατό σουτ του Μαρκίζιο (έπαιξε στην τριπλέτα της επίθεσης) απέκρουσε ο Κασίγιας και στην επαναφορά η μπάλα πήγε στον Τέβες που δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση με το αριστερό. Το γκολ που άξιζαν οι Μπιανκονέρι ήρθε τελικά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 40' το τάκλιν του Βαράν βρήκε τα πόδια του Πογκμπά και ο Βιδάλ με μαγική εκτέλεση (42') από τη βούλα δεν άφησε περιθώριο στον Ικερ μέσα σε ντελίριο στο «Juventus Stadium» (1-0).
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν είχε καμία σχέση με το κλείσιμο του πρώτου για την Γιούβε, που δέχθηκε τη ισοφάριση στο 52'. Ο Κάσερες έκανε λάθος πάσα, ο Ρονάλντο την τσίμπησε και πήγε στον Μπενζεμά, ο Γάλλος την κατάλληλη στιγμή την έδωσε ξανά στον CR7 που στο τετ α τετ με τον Μπουφόν δεν λάθεψε (1-1).
Ο 28χρονος πέρασε στην ιστορία καθώς μόνο αυτός και οι Φαν Νίστελροϊ, Ιντζάγκι και Κρέσπο έχουν βάλει 8 γκολ στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο CR7 έκανε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού έφτασε τα 13 γκολ στο CL μέσα στο 2013 σπάζοντας την επίδοση του Μέσι (12).
Η Ρεάλ που μπήκε στο γήπεδο στην επανάληψη ήταν... άλλη ομάδα και τρομοκράτησε την άμυνα της Γιουβέντους, που στο πρώτο μέρος δεν είχε τόση δουλειά. Στο 56' το αριστερό του Τσάμπι Αλόνσο εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο του Μπουφόν και δύο λεπτά μετά η Γιούβε έχασε διπλή ευκαιρία με τον Μαρκίζιο να σταματιέται από τον Κασίγιας και τον Πέπε. Στο... καπάκι έγινε το 1-2 με ένα γκολ... γκαλάκτικο.
Ο Μαρσέλο έκανε μακρινή μπαλιά, ο Ρονάλντο κοντρόλ-όνειρο, έδωσε στον Μπέιλ που ήταν έξω από το ημικύκλιο, ο Ουαλός έκανε πλάκα στον Ασαμόα που τον ψάχνει ακόμα και με πολύ καλό αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν παγώνοντας το Τορίνο.
Παρά την ψυχρολουσία, η ψυχή μίλησε για την Γιούβε λίγα λεπτά αργότερα. Ο Κάσερες πήρε το αίμα του πίσω για το προηγούμενο λάθος και με ωραία σέντρα από δεξιά βρήκε το κεφάλι του Γιορέντε ο οποίος με κεφαλιά «κάρφωσε» για δεύτερη φορά την Ρεάλ ως Γιουβεντίνος και τέταρτη στην καριέρα του.
Ο ρυθμός και οι φάσεις όπως ήταν λογικό έπεσαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και το 2-2 παρέμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 68' ο Μπενζεμά μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 78' ο Κασίγιας είπε «όχι» στον Τέβες.
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κάσερες, Ασαμόα, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Τέβες (82' Κουαλιαρέλα), Γιορέντε (88' Τζιοβίνκο).
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (71' Ιγιαραμέντι), Κεντίρα, Μόντριτς, Μπέιλ (75' Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Μπενζεμά (81' Χεσέ).

Τα πάνω κάτω η Κοπεγχάγη
Η Γαλατάσαραϊ ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη με τον αέρα του αναμφίβολου φαβορί. Με πιθανή νίκη της επί της ομώνυμης γηπεδούχου και αποτυχίας της Γιουβέντους να επικρατήσει της Ρεάλ, θα έπαιρνε πολύ σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης. Η Γιούβε όντως δεν τα κατάφερε κόντρα στους Μαδριλένους, αλλά το θέμα είναι πως οι Τούρκοι έφυγαν από το «Πάρκεν» με μία απρόσμενη και μάλλον ντροπιαστική ήττα. Το 1-0 διαμορφώθηκε από το 6' με πολύ όμορφο τακουνάκι του Μπράατεν.
Οι Δανοί ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα και είχαν και δοκάρι με τον Γιόργκενσεν τρία λεπτά αργότερα. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ταχύτητα, πήραν τα ηνία, αλλά γκολ δεν μπορούσαν να βάλουν. Στο 34' ο Μέλο ισοφάρισε τα δοκάρια και στο 43' ο Ντρογκμπά σπατάλησε την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα και οι Δανοί που δεν τους περίμενε κανείς, βρέθηκαν να συγκατοικούν στην 2η θέση με τέσσερις βαθμούς, δίνοντας κυρίως το φιλί της ζωής στη Γηραιά Κυρία που τους περιμένει με... ανοικτές αγκάλες.
Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Μπένγκτσον, Μέλμπεργκ, Γιάκομπσεν, Σίγκουρντσον, Κλαουντεμίρ (86' Μαργκεϊτέρ), Ντιλέινι, Γκίσλασον (59' Μπολάνιος), Γιόργκενσεν, Μπράατεν, Τουτού (75' Κρίστενσεν)
Γαλατάσαραϊ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ισκάν, Τσετζού, Σεμίχ Καγιάν (76' Ουμούτ Μπουλούτ), Εμπουέ, Αϊντίν Γιλμάζ (62' Τσεϊχούν), Μέλο, Ριέρα, Ινάν, Μπρούμα, Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ (82' Αμραμπατ).
Αποτελέσματα
Ρεάλ-Γιουβέντους 2-2 (41' πεν. Βιδάλ, 65' Γιορέντε - 52' Ρονάλντο, 60' Μπέιλ)
Κοπεγχάγη-Γαλατασαράι 1-0 (6' Μπράατεν)
Βαθμολογία
1. Ρεάλ 10
2. Γαλατασαράι 4
3. Κοπεγχάγη 4
4. Γιουβέντους 3

Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/557168/zontani-i-gioyventoys-vids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου