Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εβραίοι, Χέιζελ, Βεζούβιος...

Με νέες τιμωρίες απειλούνται τα πέταλα των Γιουβέντους και Ρόμα, όπως και αυτό της Φιορεντίνα.
Στην Ιταλία φέτος πέφτουν ποινές στα πέταλα των οργανωμένων οπαδών σχεδόν κάθε εβδομάδα και τώρα η πειθαρχική επιτροπή ετοιμάζεται για νέες, με αφορμή τους αγώνες Γιουβέντους-Φιορεντίνα και Νάπολι-Ρόμα.
Στο Τορίνο, στο 9ο λεπτό οι οπαδοί των Μπιανκονέρι φώναξαν ένα σύνθημα, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στην Φλωρεντία δεν είναι Ιταλοί αλλά Εβραίοι». Ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας στην Ιταλία έκανε δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ζήτησε την παρέμβαση του κράτους και την Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει έρευνα για το θέμα
Στην απέναντι πλευρά, αυτή της Φιορεντίνα, ακούστηκαν ξανά τα συνθήματα για τους νεκρούς του Χέιζελ και υπήρχε και το -39, με συνέπεια να κινδυνεύουν με τιμωρία και οι Τοσκανοί. Επί χρόνια, βέβαια, στην Ιταλία θεωρούν ότι η προσβολή των νεκρών... κοστίζει 25.000 ευρώ καθώς αυτή είναι ως τώρα η «τιμωρία» για όσους αναφέρονται στο Χέιζελ ή για τα πανό των Γιουβεντίνων για την Σουπέργκα στο πρόσφατο ντέρμπι με την Τορίνο.
Κάποιες ώρες μετά το Γιουβέντους-Φιορεντίνα, ήταν η σειρά του Νάπολι-Ρόμα και εκεί ακούστηκαν από τους οπαδούς των Τζιαλορόσι τα συνθήματα για τον Βεζούβιο και τους Ναπολιτάνους. Αυτά από φέτος θεωρούνται ρατσιστικά και μάλιστα η Ρόμα και η Γιουβέντους έχουν τιμωρηθεί φέτος με δύο αγώνες χωρίς οπαδούς στα δύο πέταλα. Η πειθαρχική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με όσα φώναξαν οι Ρωμαίοι στο «Σαν Πάολο» και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα τιμωρία.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/594849/evraioi-heizel-vezoyvios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου