Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το λάθος της Γιουνάιτεντ με τον Πογκμπά

Με αφορμή το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Πολ Πογκμπά, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το ολέθριο λάθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το γάλλο άσο.
Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μπορεί να δήλωσε πως ο Πογκμπά θα παραμείνει στο Τορίνο, παρά το «χαλί εκατομμυρίων» που ετοιμάζονται να στρώσουν για χάρη του Ρεάλ και Παρί, όμως είτε μείνει, είτε φύγει η «μεγάλη κυρία» είναι ήδη κερδισμένη. Κι αυτή που είναι σίγουρα χαμένη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πριν από 5 χρόνια, το 2009, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δώσει σκληρή μάχη, προκειμένου να κάνουν τον Πογκμπά κάτοικο Όλντ Τράφορντ. Η πρώτη του ομάδα, η Χάβρη, προσέφυγε μέχρι και στη ΦΙΦΑ, ισχυριζόμενη πως η Γιουνάιτεντ «έκλεψε» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος (σύμφωνα με τη Χάβρη) αθέτησε τη συμφωνία, που είχε γίνει ανάμεσα στη γαλλική ομάδα και τους γονείς του. Φήμες λένε πως 87 χιλιάδες λίρες και ένα πολυτελές σπίτι… έκαμψαν κάθε αντίσταση κι έτσι ο παίκτης έγινε «μπέμπης» στα 16 του.
Μετά από δύο χρόνια στις «ρεζέρβες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέβασε τον Πογκμπά στην πρώτη ομάδα. «Έχει πολλές δυνατότητες και θα του δώσουμε τις ευκαιρίες, προκειμένου να δούμε αν μπορεί να αγωνιστεί βασικός», δήλωνε στο ξεκίνημα της σεζόν 2011-12 ο Φέργκι. Κάθε άλλο όμως… σε μια ολόκληρη χρονιά ο γάλλος είχε μόλις 71(!) λεπτά συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ και άλλα 28 (!) στο Γιουρόπα Λιγκ.
Για μια (ίσως και μοναδική) φορά το… μάτι του Φέργκιουσον έκανε λάθος. Δεν πίστεψε ιδιαίτερα στις δυνατότητες του Πογκμπά, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2012, η Γιουβέντους να κάνει δικό της ένα «ακατέργαστο διαμάντι». Απέκτησε ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ στη Γιουνάιτεντ.
Τα αποτελέσματα 1,5 χρόνο μετά φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Ο Πογκμπά δίπλα στον Αντρέα Πίρλο έγινε ένα από τα καλύτερα χαφ των ευρωπαϊκών γηπέδων, με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να έχει ήδη… εκτοξευθεί στα 34 εκατομμύρια ευρώ. Το συμβόλαιο του λήγει το 2016, όμως ήδη γύρω από το όνομά του έχει αρχίσει ένας τρελός χορός εκατομμυρίων, με τη Γιουβέντους να είναι ήδη κερδισμένη. Είτε αγωνιστικά (εφόσον παραμείνει στις τάξεις της ο παίκτης), είτε οικονομικά (εφόσον το «μοσχοπουλήσει»). Ρεάλ και Παρί ήδη τον γλυκοκοιτάζουν. Λέτε να βάλει το χέρι στην τσέπη και η Γιουνάιτεντ, πληρώνοντας για έναν ποδοσφαιριστή, που ήταν παλαιότερα δικός της;
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/594057/lathos-tis-gioynaitent-me-ton-pogkmpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου