Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Λιόν - Γιουβέντους 0-1

Με γκολ του Μπονούτσι στο 85' η Γιουβέντους νίκησε την Λιόν (0-1) στο «Ζερλάν» και είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Πέρασε η Βασιλεία, προβάδισμα Μπενφίκα, Πόρτο.
Ηταν κάτι που πολλοί περίμεναν ότι, μετά την οριακή πρόκριση κόντρα στην Φιορεντίνα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα είχε πιο εύκολο έργο με αντίπαλο την Λιόν και τελικά έγινε έτσι αφού οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ δεν μπόρεσαν να κάνουν δώρο στον προπονητή τους ένα αποτέλεσμα που να τους κρατά στη μάχη της πρόκρισης. Οι Μπιανκονέρι ήταν η καλύτερη ομάδα και παρότι άργησαν, πήραν την πολύτιμη νίκη που τους φέρνει με το 1,5 πόδι στους «4» του Europa League. Τα 700 ματς στην καριέρα του έφτασε ο Μπουφόν, τραυματίας αποχώρησε ο Τέβες, εντυπωσίασε ο Τζιοβίνκο, που πέρασε αλλαγή και ανέβασε μία ταχύτητα τους Τορινέζους.
Μόλις στο 6' ο Τέβες θα μπορούσε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τον κρατάει 1.822 μέρες μακριά από το ευρωπαϊκό γκολ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η κεφαλιά του από κοντά πέρασε άουτ. Στο 26' η Λιόν άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το γκολ που θα έδινε εξαιρετικό ενδιαφέρον στο ματς, όμως πρώτα ο Μπουφόν είπε «όχι» στον Μαλμπράν και στη συνέχεια ο Μπριάν με προβολή έστειλε τη μπάλα πάνω από την ιταλική εστία. Η Γιούβε πατούσε καλύτερα και παρότι στο πρώτο 45λεπτο δεν έδειξε κάτι καλό, ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο. Ούτε στο 29' ο Τέβες μπόρεσε να σπάσει την κατάρα αφού παρότι έκανε ωραία κίνηση μετά την πάσα του Πίρλο δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα των Λιονέ, Αντονι Λόπες.
Για την Λιόν ήταν η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Μπουφόν να αποκρούει το φάουλ του Ουμίτι (53'), ο Λόπες γλίτωσε τον Μπριάν από αυτογκόλ (59') και στο 65' ο Τζιοβίνκο άρχισε να ταλαιπωρεί τους Γάλλους όμως ο Λόπες απέκρουσε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ και το σουτ του Ασαμόα πέρασε εκτός. Με τον βραχύσωμο Ιταλό να έχει δώσει πολλά γκάζια στους Τορινέζους, η πίεση μετατράπηκε σε φάσεις και στο τέλος σε νίκη για την Μεγάλη Κυρία. Στο 83' γύρισε από αριστερά πάρε-βάλε στον Βούτσινιτς που με αριστερό βολέ ψηλά έχασε μεγάλη ευκαιρία, όμως το γκολ ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Μετά από αντίδραση της άμυνας των Γάλλων, το πρώτο σουτ έκανε ο Πογκμπά και μετά την απόκρουσε ο Μπονούτσι τίναξε από κοντά τα δίχτυα για το τελικό 0-1.
Λιόν (Ρεμί Γκαρντ): Λόπες, Μπεντίμο, Μπακαρί Κονέ, Ουμίτι, Μαλμπράνκ (86' Φεκίρ), Μβουεμπά, Γκοναλόν, Φερί, Τολισό, Μπριάν (89' Ν' Τζιέ), Λακαζέτ (75' Γκομίς).
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα (78' Λιχτστάινερ), Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (56' Τέβες), Οσβάλντο (62' Τζιοβίνκο).
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/article/601860/lion-gioyventoys-0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου