Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

1,2,3… έρχεται η Κυρία!

Με μία αυτοκρατορική εμφάνιση η Γιουβέντους δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ την οποία και διέλυσε στην Γερμανία με σκορ 3-0.
Πέρυσι η Γιουβέντους είχε μείνει από νωρίς εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ, αφού δεν είχε καταφέρει να περάσει καν στους «16″ του θεσμού συνεχίζοντας στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως ωρίμασε τους «μπιανκονέρι», οι οποίοι δείχνουν πως φέτος είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα και το επιβεβαίωσαν κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ» όπου και επικράτησαν με σκορ 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κάρλος Τέβεζ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, ενώ έδωσε και ένα έτοιμο γκολ στον Άλβαρο Μοράτα και σε συνδυασμό με το 2-1 του Τορίνο οι παίκτες της «Μεγάλης Κυρίας» ήταν εκείνοι που πέρασαν στα προημιτελικά του θεσμού.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Γιουβέντους που είδε τον Κάρλος Τέβεζ μετά από 180 δευτερόλεπτα να της δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Ο Αργεντινός από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του με τον Βαϊντενφέλερ να μην περιμένει το σουτ που τελικά είχε πορεία προς τα δίχτυα του και έκανε τους 72.000 φίλους των Βεστφαλών να «παγώσουν» απότομα.
Όπως ήταν φυσικό εκτός από την εξέδρα το τέρμα του Τέβεζ επηρέασε και τους ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ που χρειάστηκαν αρκετά λεπτά μέχρι να μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι «μπιανκονέρι» είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους και έτσι τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας μεν, χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία δε.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 όταν στο 50′ ο Μοράτα μετά από πάσα του Τέβεζ βγήκε τετ- α- τετ με τον Βαϊντενφέλερ με τον Γερμανό να τον νικάει κατά κράτος και να κρατάει ζωντανή την ομάδα του. Πέντε λεπτά το ίδιο ζευγάρι πρωταγωνίστησε με τον νικητή να είναι ο ίδιος!
Στο 62′ απείλησε για πρώτη φορά η Ντόρτμουντ με σουτ του Καμπλ έξω από την περιοχή, όμως, ο Μπουφόν μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν έχοντας την κατοχή, αλλά, χωρίς αποτέλεσμα. Οι «μπιανκονέρι» είχαν κλείσει για τα καλά τα ατού τους και έτσι η Ντόρτμουντ από το κέντρο και μπροστά έκανε μία τρύπα στο… νερό.
Σε αντίθεση με τη Γιουβέντους που σε μία αντεπίθεση στο 70′ οι παίκτες της άλλαξαν θαυμάσια την μπάλα ο Τέβεζ βγήκε φάτσα- κάρτα με τον Βαϊντενφέλερ, αλλά προτίμησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Μοράτα, ο οποίος έκανε και το 2-0 για τη «Μεγάλη Κυρία». Παρόλα αυτά οι Ιταλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και έτσι με τον Κάρλος Τέβεζ στο 79′ έκαναν το 3-0 δίνοντας μορφή θριάμβου στην επικράτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου