Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μαρότα: «Θέλουμε το Τσάμπιονς Λιγκ»


Η Γιουβέντους κατέκτησε πρόσφατα το δεύτερο σερί πρωτάθλημά της στην Ιταλία και άπαντες στην ομάδα στοχεύουν στην δημιουργία ενός συνόλου που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.
Για τη… νέα Γιουβέντους, όσον αφορά στην μεταγραφική πολιτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, αλλά και τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε ο Μπέπε Μαρότα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Il Secolo XIX». Ο γενικός διευθυντής των «μπιανκονέρι» αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απασχολούν τη Γιουβέντους:
«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που θέλουμε όλοι στην ομάδα. Ο πρόεδρος, ο προπονητής, οι παίκτες, οι οπαδοί και εγώ. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορεί να πάει όσο πιο μακριά γίνεται σε αυτή τη διοργάνωση. Δουλεύουμε πάνω σε ένα πλάνο, το οποίο θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο για τη νέα χρονιά. Σε αυτό συμμετέχει, φυσικά και ο Αντόνιο Κόντε», είπε αρχικά ο Μαρότα για να συνεχίσει:
«Θέλω να έρθουν στην ομάδα σπουδαία ονόματα, που θα μπορούν να βοηθήσουν τους ήδη πολύ καλούς ποδοσφαιριστές μας. Η ιστορία έχει δείξει πως, η Γιουβέντους είναι ένα κλαμπ που συνήθως αγοράζει παίκτες, δεν πουλάει. Θα εξετάσουμε τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις παικτών και θα προχωρήσουμε στις μεταγραφές, που θεωρούμε πως, θα βοηθήσουν την ομάδα για να πετύχει τους νέους στόχους της».
Ο Μαρότα αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία και για τα ονόματα που έχουν ακουστεί πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα, όπως αυτά του Στέφαν Γιόβετιτς, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και του Γκονζάλο Ιγκουαΐν:
«Όπως σας προείπε και ο πρόεδρος, ο Ιμπραΐμοβιτς δεν θα επιστρέψει στην ομάδα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που, δεν μας το επιτρέπουν. Όσο για τον Ιγκουαΐν, δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Ο Γιόβετιτς είναι εξίσου πολύ καλός, όμως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαφές με τη Φιορεντίνα. Οι μάνατζερ σου προσφέρουν αρκετούς παίκτες για να διαπραγματευτείς μαζί τους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ασχοληθείς με όλους».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε μερικά ονόματα που δεν έχουν «παίξει» τόσο έντονα στα ρεπορτάζ της «Γιούβε» όσο τα προηγούμενα: «Μπορεί να προσπαθήσουμε ξανά για τον Πόλι. Τον περασμένο Ιανουάριο φτάσαμε σχεδόν σε συμφωνία με την ομάδα του, αλλά και μαζί του, όμως τελικά δεν έγινε η μεταγραφή. Υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως αυτή του Ζάζα και αυτή του Ομπιάνγκ».
 (forzaitalia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου